FC Bayern München - Arhiva postova

Moderatori/ce: ribery,_dreamer_,Monolog,geronimo,hammers

Da li podržavate transfer Havertza po cijeni od 80+ miliona?

1) Da
18
31%
2) Ne
41
69%

Ukupno glasova: 59

Dabar
Kontakt:

Re: FC Bayern München

Post Postao/la Dabar » 22 jul 2011, 15:46

O jačini cjelokupne BL govori i to da je Arturo Vidal najbolji igrač Bayera koji je viceprvak Bl otišao u Juventus klub koji uopće i ne ogra u europu,zamislite situaciju da npr. najbolji igrač Intera ode u Hsv...to govori o ozbiljnosti klubova u Bl dok u Italiji prodaju Sancheza za 30-ak miliona,ovi prodaju Vidala za 10...pa bolje proda Mamić igrača nego ijedan klub u BL

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 22 jul 2011, 15:46

Sjećam se da je Backenbauer izjavio sljedeće: "Gospodin Abramovich nema toliko novca da kupi Ballacka". Sljedeće godine je Ballack sam otiš'o u Chelsea odbivši potpisati novi, poboljšani ugovor sa Bayernom. :mrgreen: Šta to govori? Nije da igrač Bayerna ne bi želio preći u jači (Chelsea je igrački jači, al' nisu trofejniji i popularniji klub), već da ga čelnici NE ŽELE prodati. Između ta dva pojma ne možeš staviti znak jednakosti.

Također, ko će kupiti Schweinsteigera? Čovjek koji ima godišnju platu u visini od 10 miliona Eura. :mrgreen: Pa nije niko tol'ko udaren, jer bi za njegovo dovođenje mor'o isprsiti nekih 50 miliona Eura, a onda i plaćati igrača. Eh, a svi smo svjesni da on ne vrijedi toliko. Pa Fabregasova vrijednost je procjenjena na 45 miliona, pa se opet pojedinci nećkaju da l' da se plati il' ne toliko novca.

Btw, veća zvijezda je Sahin ove sezone, nego što je bio Khedira te. Khedira nije otiš'o kao WC igrač (nije ni Sahin), al' Nuri će prije postati takav, negoli Sammy.

Što se tiče Bainesa, to stoji. Čovjek ne želi napustiti Englesku i tu je kraj priče. Coentraou je želja igrati u Realu (a kojem igraču nije?), tako da bi bilo koji drugi klub ispušio da se nadmet'o sa kraljevskim klubom kada je ovaj Portugalac u pitanju.

Btw, koliko ja čitam britanske medije (a čitam ih svakodnevno), niko nije posl'o ponudu za Gotze-a. Govorili su da im je zanimljiv (Wenger i njegovi scouti) i to je to. Dakle, da je došla ponuda u visini od 20+ miliona, sigurno bi mlađahni Gotze napustio Westfallen. Znači, ti vjeruješ u ovo da je Gotze povezivan i da je poslana ponuda za njega, a ne vjeruješ da je Bayern tražio Aguera. Pa ne može tako, @Effe.

U svakom slučaju, ja bih sad potpis'o da do kraja života u CL gledam i Bayern i Juventus, a da se ovi Rusi tamo ne nađu (mislim na Anzhy i ostale klubove koji će se ubacivati u CL, jer su puni k'o brod).
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”

neroazzurni
Kontakt:

Post Postao/la neroazzurni » 22 jul 2011, 15:53

effe_sa je napisao/la: moji su me uvijek podrzavali....ti si neki novi biser...a jesi se ti majke ti i malo školovao, znaš li ti bilo šta napisat pametno.....pa zar tvoji trebaju opet 5 komada primit od schalkea pa da dođeš pameti...a žao mi je što si frustriran zato što sneijder ode u ManU...pa dobro se i toliko zadržao u takvom klubu....idi tucaj kamen to je za tebe ;)
jos si i vidovit, pa znas sto sam ja isfrustriran i uopste jesam li, mogu ti reci da sam bio los citav dan al si mi ga ti popravio svojim nebulozama :lol: :lol:
nego znamo i ja i ti da se gigantima zna desit da podcijene nekog protivnika pa izgube ALI kad gigantu treba:
slika
8-)
"Kod nas je reprezentacija kao kad dođeš malo na odmor. Kolači, porodica, pokloni i onda idu utakmice i tu si mrtav. Tako je bilo kod nas"

FRANK RIBERY
Kontakt:

Post Postao/la FRANK RIBERY » 22 jul 2011, 15:53

MaGiCa je napisao/la:
FRANK RIBERY je napisao/la: PA dobro ako se u četiri strana jezika ubrajaju hrvatski,crnogorski,srpski i uličarski onda si poliglota.Sociologiju I metodologiju imao sam na fax pa nema potreba da mi neko ko je znanje skupljao preko wikipedija drobi o ovim stvarima..
Za pocetak: engleski, ruski, nemacki i italijanski. Imao sam i ja razne sociologije i razne metodologije. Ali i logike. ;)
A oko wikipedije kao krunskog argumenta: pa vise lezi tebi i tvom lapidarnom diskursu.

Uredu za gnoj ja se nisam uvredio.Zašto bi ako ta riječ dolazi od jednog mediokriteta koji bi da se busa doktoratom.JAdna naša država kad su nam doktori ljudi kao što si ti.
Nit sam doktor (jos uvek), nit sam iz tvoje drzave, koja jeste jadna zbog takvih ljudi poput tebe. Gnoj je termin za one koji ne razumeju nesto sire od klosarstine.
Sa politikom BAyerna se ne slažem to sam u više postova napisao i u to ne bih da ulazim.Mislim da dotični Nerlinger nije sposoban za funciju koju obavlja.
O tome nismo ni pricali ovde.
NA početku svako je bio klubić pa i BAyern.Problem bi bio da je bio prvak Evorpe pa se onda raspao.I opet ponavljam govorim o stanju koje je sad, a ne o nečemu što je bilo prije 10,20 ili 30 godina.
Samo sto je BM bio klubic nekih 60ak godina, kao sto je njegova kosarkaska sekcija bila nepoznata nekih 100ak godina (koliko se igra basket u Evropi).
Epiteti koje koristim za Italiju i italijanski nogomet su jedini koje sam pronašao u riječniku Domovića i Klajića a da pašu trenutnoj situaciji.Ti ako nisi čuo da je Nottingham jedno vrijeme dominirao evropskim rukomet to je odraz tvog neznanja.
Nisam cuo da je Nottingham dominirao evropskim rukometom. :roll: :mrgreen: :lol:
Inače još nisi naučio šta su argumenti.Ne bi škodilo da obnoviš gradivo.I zamolio bih da vaše hirove oko upoređivanja dotičnih liga premjestite u temu "Bundesliga".
Impesionirao si me. Nemoj toliko. 8-)
Što se Monolovog posta tiče sva smisao je u tome da je bio, prošlo vrijeme.To se sad trebaju porediti Ajax i Barselona smao zato što je Ajax velikan.Ne mogu se porediti i ne smiju se porediti.
Pa blizi su Bayern i Juve, nego Ajax i Barcelona. Cak su blizi Bayern i Leverkusen, nego Ajax i Barcelona. ;)
PA i pored toga što sam napisao rukomet ti i dalje ne znaš ko je Nottingham.Sva poenta je da ti ne znaš ko je Nottinham igrao on rukomet, odbojku ili nogomet.Ne bih da ulazim u nečiji intelekt.I sam kažeš da ne razumijem klošarštinu.Pa i kako ću kad nisam odrastao u tom svijetu.JA bih od tebe volio naučiti šta je to jer ćeš uskoro doktorirati na toj temi.Tema za doktora ti može biti : "Moj klošarski život i njegova monotonija".Mislim da bi je uspio odbraniti jer si pokazao zavidno znajnje na ovu temu.NA kraju informiraj se prije nego nešto pišeš o BAyernu.ZAdnjih 40 godina BAyern je u vrhu i tu će i ostati.Elem nauči nešto o BAyernu pa ćemo onda ko civilizirani ljudi razgovarai.Dotad hrani se klošarštinom malo si mi mršav.
Felix Magath: "Bayern je trenutno najbolji tim u Evropi. Barcelona je imala svoj dan, ali protiv Bayerna nemaju nikakve šanse. Bayern se ne boji Barcelone,".

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 22 jul 2011, 15:54

effe_sa je napisao/la: daj majke ti Magica pa ti meni navodiš činjenicu kada govorimo o mladim njemačkim igračima da je ballack jedan od tih koji je napustio bundesligu...znam ja i za mlade koji su napuštali, al vi se toga kačite, a koje su to velike mlade zvijezde još otišle izuzev ozila i khedire i to otišli u real...jel milan mogao reala po pitanju kake odbit??
i sad će te mi još reči i sahin, sahin još nije izrastao u velikana...a večinu mladih igrača dortmund je sačuvao...za gotzea su mnogi bili zainteresovani i ostale isto...baines je odbio bayerna jet nije htio iz engleske, vidalu bayern nije dao u bayern, a bayern mu je bio prvi izbor, čovjek nije htio čekat...za criscita budi siguran da bayern nikad nije zagrizao pravo, a rafinha je od criscita i onako bolji, rafinha mozda nije bolji od ceontrao-a, al od criscita sigurno jeste...a eto vidjet čemo hoče li sneijder ostat u interu???ja ne znam da i jedan bayernov igrač pomišlja da bayern napusti, a niko od bayerna i ne može kupit igrača, jer bayernu ne fali para
Ja ti kazem sledece: svaki top igrac BL (ako nije u BMu) je neko ko ide u druge lige ili na koncu - u Bayern.
To je to. Niti jedan klub ne moze da zadrzi svoj kadar. Svaki nemacki klub tone, cim napravi nesto opipljivije: Wolfsburg, Stuttgart, Werder...Jedina konstanta je BM. O tome ja pricam sve ove mesece. A jedan extra/super/gigamega/uber klub ne moze da kvalitativno izdigne ligu, kao sto to mogu 3 ili 4.
BM je od dovodjenja Ballacka, Klosea, Lucia i Ze Roberta, uspeo da dovede oteranog Robbena, Riberyja i Tonija iz Firenze. Dakle, samo trojicu top igraca van Nemacke za deset godina. A ta trojica su ili skartirani ili preplaceni ili ih niko tada nije hteo. A vi mitomanisite, koliko vam drago.
Diega i Vidala je uzeo Juve. Coetraoa, Oezila, Khediru, Sahina je uzeo Real. Bayern nije uzeo jakog Francuza, Portugalca ili Latinoamerikanca zadnjih 10ak godina. Toliko o tome.
A Milan je posteno ujebao Reala sa Kakom. Za povredama unistenog igraca uzeti skoro 70mE, pa to je prevara veka. Kao sto je i Inter Barcelonu zavio u crno sa Zlatanom.

Hare_BvB
Kontakt:

Post Postao/la Hare_BvB » 22 jul 2011, 16:01

MaGiCa je napisao/la:Ajde... Kakve veze ima to sto su BL klubovi pod zabranom vecinskog privatnog vlasnistva sa realnoscu jacine engleske, spanske ili italijanske lige :?: To je taj bug koji imate vi ovde. Govorite u kondicionalima i teskom futuru. Eh da je "sve posteno", nemacki klubovi bi bili najjaci. Eh da "nema bahatih Rusa i ludih sheika", kupovali bi i Nemci jake igrace. I tako dalje i tome slicno. Ali, pazi: u realnosti ovi ljudi postoje. U realnosti City/Chelsea/Real daju 70mE za 1og igraca i tu svi ostali mogu da placu. Niko te ne pita da li to Berlusconi/Moratti/Hoeness ili neko cetvrti moze da "isprati" ili ne. Mi pricamo o aktualnom trenutku i o realnom poretku stvari, a ne SF realmu. A u ovom poretku stvari, 1 jedini klub iz BL moze sebi da priusti skupog igraca (samim tim i verovatno kvalitetnog - jer se polazi od toga da experti vode klubove, a ne diletanti). Ostali to ne mogu. Da li ti se to svidja ili ne -to je druga stvar. Ali, to je naprosto tako.
Kad se bude promenilo, pricacemo u svetlu novih okolnosti. Dakle, manje wishful thinkinga, a malo vise opipljivih stvari. ;)
Zabrana većinskog privatnog vlasništva = manje love neg' kod većinskog privatnog vlasništva. Je li tako, ili ne???? Što je osnovni motiv privatizacije bilo koje kompanije, pa tako i fudbalske??? :arrow: Prikupljanje dodatnog kapitala. :!: :arrow: Njemački klubovi zbog većinskog javnog vlasništva imaju manje novca i automatski manje mogućnosti na tržištu od fudbalskih kompanija, a ti to ističeš kao presudni faktor glede kvaliteta liga. Iz navedenog se izvodi očita konkluzija :arrow: nemogućnost postojanja većinskog privatnog vlasništva je ograničavajući faktor za BuLi i njenu borbu s fudbalskom oligarhijom iz ostale TOP 3 lige. Međutim, BuLi se bori drugim sredstvima protiv toga, i treba biti realan čovjek pa priznati da im dobro ide s obzirom na raspoloživost novčanih resursa. A što se tiče eksperata koji vode klubove, meni se čini da su to njemački menadžeri uz mnogo manje novca prave iste rezultate, ako ne i bolje, kao i talijanski s neuporedivo većim budžetima. Pri tom klubovi posluju u debelom plusu, a Čizmari u zastrašujućim minusima. :!: Tvoj problem je što sve sve gledaš kroz prizmu apsolutnosti, relativnosti ni na na mapi. Sve se mora staviti u neki odnos da bi zaključak bio kvalitetniji.

Ne prijatelju, mi pričamo o sadašnjosti, tj bližoj prošlosti i trendu koji totalni fudbalski laik može primjetiti. BuLi je osvojila više ''virtuelnih bodova'' od Serie A u CL tokom prošle i pretprošle sezoni, to je nepobitna činjenica. Da li su ti virtuelni bodovi meritorni??? Izgleda da jesu, jer kako ak' se ne varam sve europske fudbalske asocijacije ih poštuju i vode se njima. Ako je cijela nogometna Europa složna po tom pitanju, ne vidim razloga da na uštrb toga uzimamo tvoje mišljenje kao meritiorno. To je općeprihvaćeni standard kojeg svi uvažavaju, sviđalo se to tebi ili ne. Moramo priznati da je to mnogo objektivnije od tvog mišljenja.
MaGiCa je napisao/la:Glede "fijaska" Italijana: a sta su to Nemci napravili epohalno :?: Leverkusen je pao saptom protiv Villarreala. Isti taj VRL je teskom srecom prosao moj Napoli. Schalke je izbacio Intera, koji je pre toga izbacio BM i Werdera. Werder je izbacio Sampu ludom srecom. Obrni - okreni, nista specijalno ni od jednih, ni od drugih. A kad citam tebe, ispada da Nemci gaze Evropom, kao onomad u 70im. Nece biti.
Nisu napravili ništa epohalno, ali u svakom slučaju više od Italijana. Slažeš se??? :?
MaGiCa je napisao/la:A sto se tice predstojece sezone -videcemo. Udinese ce krahirati, a koliko mogu Inter, Milan i Napoli :?: Sigurno vise od BMa, BvBa i Leverkusena. Za LE ne znam. Ako se nista nije promenilo u stavu Italijana prema ovom takmicenju - jako malo. U suprotnom: Lazio, Roma i Palermo mogu sigurno vise da urade od Mainza, Schalkea i Hannovera.
OK. Videćemo. :D
Der Mann für die entscheidenden Tore.

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 22 jul 2011, 16:05

FRANK RIBERY je napisao/la: PA i pored toga što sam napisao rukomet ti i dalje ne znaš ko je Nottingham.Sva poenta je da ti ne znaš ko je Nottinham igrao on rukomet, odbojku ili nogomet.
Ajde, kad ti tako kazes.

http://www.sportsport.ba/forum/viewtopi ... =35&t=4065" onclick="window.open(this.href);return false;
Ne bih da ulazim u nečiji intelekt.I sam kažeš da ne razumijem klošarštinu.Pa i kako ću kad nisam odrastao u tom svijetu.JA bih od tebe volio naučiti šta je to jer ćeš uskoro doktorirati na toj temi.Tema za doktora ti može biti : "Moj klošarski život i njegova monotonija".Mislim da bi je uspio odbraniti jer si pokazao zavidno znajnje na ovu temu.NA kraju informiraj se prije nego nešto pišeš o BAyernu.ZAdnjih 40 godina BAyern je u vrhu i tu će i ostati.Elem nauči nešto o BAyernu pa ćemo onda ko civilizirani ljudi razgovarai.Dotad hrani se klošarštinom malo si mi mršav.
Ja sam taj Bayern gledao pre dvadeset godina, sa sve tim Effenbergom u ekipi, sa samo 20ak metara razdaljine. Gledao sam ga i nekoliko godina nakon toga, u onoj sezoni koju su okoncali Solskjaer i Sheringham. Gledao sam ga i pre neku godinu, kad su dosli Toni i Ribery.
Tako da je bespredmetno da mene upucujes u to sta je Bayern Monaco. ;)

A sad me ignorisi, jer cu sasvim sigurno ja tebe. Nema razloga da dalje privatizujemo ovu raspravu. 8-)
Zadnja izmjena: MaGiCa, dana/u 22 jul 2011, 16:06, ukupno mijenjano 1 put.

don_burza
Kontakt:

Post Postao/la don_burza » 22 jul 2011, 16:06

Nece svabo nikad dati +40 miliona za igraca to je u svabe glupost i treba biti realan sto se tice toga

nije da nemaju nego nece

njima je vaznije da neki njihov obucar ili zubar(badstuber) stekne malo imena i dogura do elfa pa makar ga tamo igraci prolazili u rikverc( krasic)

zamislite da su miske dzeko i grafite svabe kako bi oni njih kovali u nebesa one sezone kad su vukovi uzeli salataru

pa jedan obici prosjecan igrac( podolski) je snimio reklama kao Bechkam x3 te za nutelu pa za telekom za uloske itd

kod njih je drugi sistem rada koji se zasniva na enormnim ulaganjima u kampove i u mlade igrace

jedan moj poznanik igra u jednoj BL ekipi i ima 13 godina i primanja mjesecno!!!! to dakle govori o sistemu kod svabe.

evo recimo Bayern ce uvjek top plate svojim igracima al nikad nece iskesiti +40 miliona za istog
Thomas Müller - Fußballgott

Hare_BvB
Kontakt:

Post Postao/la Hare_BvB » 22 jul 2011, 16:10

Monolog je napisao/la:Btw, koliko ja čitam britanske medije (a čitam ih svakodnevno), niko nije posl'o ponudu za Gotze-a. Govorili su da im je zanimljiv (Wenger i njegovi scouti) i to je to. Dakle, da je došla ponuda u visini od 20+ miliona, sigurno bi mlađahni Gotze napustio Westfallen. Znači, ti vjeruješ u ovo da je Gotze povezivan i da je poslana ponuda za njega, a ne vjeruješ da je Bayern tražio Aguera. Pa ne može tako, @Effe.

U svakom slučaju, ja bih sad potpis'o da do kraja života u CL gledam i Bayern i Juventus, a da se ovi Rusi tamo ne nađu (mislim na Anzhy i ostale klubove koji će se ubacivati u CL, jer su puni k'o brod).
Teško da će neko kihnuti 20+ milki za 18-ogodišnjeg klinca koji je tek počeo igrati u seniorskoj konkurenciji. Ako nastavi ovim tempom, narednog ljeta ne ide ispod 30 milki. Ja ga za pun džak dukata ne bih dao, ali... :mrgreen:

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 22 jul 2011, 16:18

Posto ova rasprava ide u nezeljenom toku, a ti si ok forumas - odgovoricu ti. To mi je poslednji post ovde, jer se ne mogu vise natezati sa Effenbergom i Riberyjem.
Hare_BvB je napisao/la: Zabrana većinskog privatnog vlasništva = manje love neg' kod većinskog privatnog vlasništva. Je li tako, ili ne???? Što je osnovni motiv privatizacije bilo koje kompanije, pa tako i fudbalske??? :arrow: Prikupljanje dodatnog kapitala. :!: :arrow: Njemački klubovi zbog većinskog javnog vlasništva imaju manje novca i automatski manje mogućnosti na tržištu od fudbalskih kompanija, a ti to ističeš kao presudni faktor glede kvaliteta liga. Iz navedenog se izvodi očita konkluzija :arrow: nemogućnost postojanja većinskog privatnog vlasništva je ograničavajući faktor za BuLi i njenu borbu s fudbalskom oligarhijom iz ostale TOP 3 lige. Međutim, BuLi se bori drugim sredstvima protiv toga, i treba biti realan čovjek pa priznati da im dobro ide s obzirom na raspoloživost novčanih resursa. A što se tiče eksperata koji vode klubove, meni se čini da su to njemački menadžeri uz mnogo manje novca prave iste rezultate, ako ne i bolje, kao i talijanski s neuporedivo većim budžetima. Pri tom klubovi posluju u debelom plusu, a Čizmari u zastrašujućim minusima. :!: Tvoj problem je što sve sve gledaš kroz prizmu apsolutnosti, relativnosti ni na na mapi. Sve se mora staviti u neki odnos da bi zaključak bio kvalitetniji.
Dakle, Nemci se odlucili na jedan vid organizacije i sad su im krivi drugi, koji tako ne rade :?: Smesno.
Italijani nisu pustali sheike i ine strance, Englezi jesu - sad vidimo rezultate toga. Polazimo od toga da je to realnost, svidjala se ona nama ili ne.
Dakle, Svaba nece/nema/ne sme/ne moze da da 25-30mE za extra igraca => nema extra igraca koji ce da dodje u BL. To je poenta.
A glede kolicine para, uzmi ovaj mercato. Ko je od Italijana "bacao pare u bunar" :?: Udinese i Genoa su uzeli brdo para, a Roma, Juve, Milan i Napoli potrosili mnogo, ali se ojacali kvalitetno. Lazio je strasno pazario sa minimumom, kao i Cagliari. Ostali su u malom plusu ili u malom minusu. Bacanja para nema vise u Italiji. Potrazi to u EPLu. ;)

Ne prijatelju, mi pričamo o sadašnjosti, tj bližoj prošlosti i trendu koji totalni fudbalski laik može primjetiti. BuLi je osvojila više ''virtuelnih bodova'' od Serie A u CL tokom prošle i pretprošle sezoni, to je nepobitna činjenica. Da li su ti virtuelni bodovi meritorni??? Izgleda da jesu, jer kako ak' se ne varam sve europske fudbalske asocijacije ih poštuju i vode se njima. Ako je cijela nogometna Europa složna po tom pitanju, ne vidim razloga da na uštrb toga uzimamo tvoje mišljenje kao meritiorno. To je općeprihvaćeni standard kojeg svi uvažavaju, sviđalo se to tebi ili ne. Moramo priznati da je to mnogo objektivnije od tvog mišljenja.
Objasnio ti je @monolog. Samo treba da pratis malo vise, sta se ovde pise.
Nisu napravili ništa epohalno, ali u svakom slučaju više od Italijana. Slažeš se??? :?
Malo vise. Slazem se.

thulkazal
Kontakt:

Post Postao/la thulkazal » 22 jul 2011, 16:30

Pa kakve veze što nisu puštali Arape i Ruse kada im domaći ljudi poput Moratti-a i Berlusconi-a uništiše ligu ...

Švabo neće da da 25 mil. za igrača kada ima igrača u omladinskom koji ce za 1-2-3 godine biti na istom nivou ali drugo je što švabo se oslanja na odanost i nekakvu moralnost pa se tako ujebu preko ugovora uostalom boli me qrac niti me ko plaća niti imam kakve koristi od njih

Italija je jedna od najkorumpiranija država sigurno u Evropi ako ne i u svijetu ... ne govorim samo o fudbali nego o životu

Dylan Dog
Kontakt:

Post Postao/la Dylan Dog » 22 jul 2011, 16:31

Monolog je napisao/la:Sjećam se da je Backenbauer izjavio sljedeće: "Gospodin Abramovich nema toliko novca da kupi Ballacka". Sljedeće godine je Ballack sam otiš'o u Chelsea odbivši potpisati novi, poboljšani ugovor sa Bayernom. :mrgreen: Šta to govori? Nije da igrač Bayerna ne bi želio preći u jači (Chelsea je igrački jači, al' nisu trofejniji i popularniji klub), već da ga čelnici NE ŽELE prodati. Između ta dva pojma ne možeš staviti znak jednakosti.

Također, ko će kupiti Schweinsteigera? Čovjek koji ima godišnju platu u visini od 10 miliona Eura. :mrgreen: Pa nije niko tol'ko udaren, jer bi za njegovo dovođenje mor'o isprsiti nekih 50 miliona Eura, a onda i plaćati igrača. Eh, a svi smo svjesni da on ne vrijedi toliko. Pa Fabregasova vrijednost je procjenjena na 45 miliona, pa se opet pojedinci nećkaju da l' da se plati il' ne toliko novca.

Btw, veća zvijezda je Sahin ove sezone, nego što je bio Khedira te. Khedira nije otiš'o kao WC igrač (nije ni Sahin), al' Nuri će prije postati takav, negoli Sammy.

Što se tiče Bainesa, to stoji. Čovjek ne želi napustiti Englesku i tu je kraj priče. Coentraou je želja igrati u Realu (a kojem igraču nije?), tako da bi bilo koji drugi klub ispušio da se nadmet'o sa kraljevskim klubom kada je ovaj Portugalac u pitanju.

Btw, koliko ja čitam britanske medije (a čitam ih svakodnevno), niko nije posl'o ponudu za Gotze-a. Govorili su da im je zanimljiv (Wenger i njegovi scouti) i to je to. Dakle, da je došla ponuda u visini od 20+ miliona, sigurno bi mlađahni Gotze napustio Westfallen. Znači, ti vjeruješ u ovo da je Gotze povezivan i da je poslana ponuda za njega, a ne vjeruješ da je Bayern tražio Aguera. Pa ne može tako, @Effe.

Mrtav si za mene :mrgreen:
Tragedija!Bosna i Hercegovina gubi svog najvećeg dragulja??Pogibljeni start znači kraj potencijalno velike karijere?? Pogledati na:
http://www.pohrani.com/f/1h/RC/SsrCfkJ/dajv.gif

Hare_BvB
Kontakt:

Post Postao/la Hare_BvB » 22 jul 2011, 16:47

MaGiCa je napisao/la:Dakle, Nemci se odlucili na jedan vid organizacije i sad su im krivi drugi, koji tako ne rade :?: Smesno.
Italijani nisu pustali sheike i ine strance, Englezi jesu - sad vidimo rezultate toga. Polazimo od toga da je to realnost, svidjala se ona nama ili ne.
Dakle, Svaba nece/nema/ne sme/ne moze da da 25-30mE za extra igraca => nema extra igraca koji ce da dodje u BL. To je poenta.
Ja ne tvrdim to. Samo objašnjavam glavni razlog zbog kojeg BuLi ekipe ne mogu dovesti igrače za 30+ milki. Zašto to navodim :arrow: dosta ljudi to pakuje u sklopu minimiziranja BuLi klubova, totalno ignorirajući navedeni zakonski imperativ. HSV, M'gladbach, BVB, jesu velikani euro fudbala, naravno ne kao Juve, Milan, Inter, ( neki pretjeruju o omalovažavanju ovih velikana, što je jako degutantno :!: ) ali pojednici ih uporno trpaju na dno kace. Veličina kluba nije presudan faktor u dovođenu određenog WC igrača (mada jako bitna), već finansijska moć. Da HSV nudi duplo bolje fin. uslove određenom WC igraču od Intera, šta misliš gdje bi prešao???

MaGiCa je napisao/la:Objasnio ti je @monolog. Samo treba da pratis malo vise, sta se ovde pise.
Mi ovdje imamo problem definicije kvaliteta. Kvalitet je subjektivna kategorija i zbog toga je jako problematična u bilo kojoj raspravi. Moramo se prvo dogovoriti čime ga mjerimo, npr. veličina klubova, broj WC igrača, renome, finasijska moć, snaga slabijih klubova, infrastruktura, brand, popularnost, omladinski pogon i kao najvažnija stavka rezultati. Koliko god mi s rezervom gledali na te virtulne bodove, oni su općeprihvaćeno načelo kojim se mjeri rezultat kao najbitnija stavka kvaliteta. Naravno, nemoj misliti da ja to uzimam kao temeljnu premisu, ali je ona jedina meritorna i koliko-toliko objektivna stvar koju možemo koristiti. Slažem se da su paradoksalni po nekim pitanjima, i ja bih volio da tu dođe do određenih reformi kako bi se CL pridodala mnogo veća važnost, ali tako je kako je. U nekim navedenim stavkama kvaliteta, Serie A je daleko ispred, dok je u drugim daleko ispod BuLi, neke imaju manju važnost, neke veću i teško da ćemo se ikad složiti oko tih stvari. Ostaje nam samo taj već uveliko mistificirani koeficijent kao kakvo-takvo mjerilo. Ja ne tvrdim da je BuLi apsolutno kvalitetnija od Serie A, to je nebuloza, ali isto tako ne mogu trpiti maloumna omalovažavanja od strane pojedinaca. To je tu negdje u 5 deka, što bi naš narod rek'o. ;)

FRANK RIBERY
Kontakt:

Post Postao/la FRANK RIBERY » 22 jul 2011, 17:28

Hare_BvB je napisao/la:
Ja ne tvrdim to. Samo objašnjavam glavni razlog zbog kojeg BuLi ekipe ne mogu dovesti igrače za 30+ milki. Zašto to navodim :arrow: dosta ljudi to pakuje u sklopu minimiziranja BuLi klubova, totalno ignorirajući navedeni zakonski imperativ. HSV, M'gladbach, BVB, jesu velikani euro fudbala, naravno ne kao Juve, Milan, Inter, ( neki pretjeruju o omalovažavanju ovih velikana, što je jako degutantno :!: ) ali pojednici ih uporno trpaju na dno kace. Veličina kluba nije presudan faktor u dovođenu određenog WC igrača (mada jako bitna), već finansijska moć. Da HSV nudi duplo bolje fin. uslove određenom WC igraču od Intera, šta misliš gdje bi prešao???

MaGiCa je napisao/la:Objasnio ti je @monolog. Samo treba da pratis malo vise, sta se ovde pise.
Mi ovdje imamo problem definicije kvaliteta. Kvalitet je subjektivna kategorija i zbog toga je jako problematična u bilo kojoj raspravi. Moramo se prvo dogovoriti čime ga mjerimo, npr. veličina klubova, broj WC igrača, renome, finasijska moć, snaga slabijih klubova, infrastruktura, brand, popularnost, omladinski pogon i kao najvažnija stavka rezultati. Koliko god mi s rezervom gledali na te virtulne bodove, oni su općeprihvaćeno načelo kojim se mjeri rezultat kao najbitnija stavka kvaliteta. Naravno, nemoj misliti da ja to uzimam kao temeljnu premisu, ali je ona jedina meritorna i koliko-toliko objektivna stvar koju možemo koristiti. Slažem se da su paradoksalni po nekim pitanjima, i ja bih volio da tu dođe do određenih reformi kako bi se CL pridodala mnogo veća važnost, ali tako je kako je. U nekim navedenim stavkama kvaliteta, Serie A je daleko ispred, dok je u drugim daleko ispod BuLi, neke imaju manju važnost, neke veću i teško da ćemo se ikad složiti oko tih stvari. Ostaje nam samo taj već uveliko mistificirani koeficijent kao kakvo-takvo mjerilo. Ja ne tvrdim da je BuLi apsolutno kvalitetnija od Serie A, to je nebuloza, ali isto tako ne mogu trpiti maloumna omalovažavanja od strane pojedinaca. To je tu negdje u 5 deka, što bi naš narod rek'o. ;)
Upravo tako u pet deka.Problem je što pojedinci kvalitet lige mjere po potrošenom novcu, po osvojeni titulama LP-a, po broju tzv. zvijezda i slično.Da, Juve ko Juve će opet biti u vrhu.Pravilo je da se takve ekipe ponovo vrate u vrh jer iza njih stoje regije pa i država , ali kad neko predstavlja BVB kao prosječan tim ili od Schalkea, HSv-a, BAyer Leverkusena pravi klubove na nivou rumunskog Cluja onda taj ne može zaslužiti respekt u diskusiji.Uporno ignoriraju stavke koje su jedino mjerilo nečije kvalitete, taj famozni koeficijent, a u prvi plan guraju historijske činjenice i rezultate koje su ekipe iz te lige pravile nekad davno.Prije 5-6 godina Italija je bila 100 svjetlosnih godina ispred Bulija, ali danas se situacija izmjenila.I najveći problem je što oni ne mogu da shvate sistem po kojem se radi u Buliju.Ko je spriječio bundesligaše da prošle godine ostave 140 mil u svojim džepovima.Mogli su i oni ko klubovi u Italiju otići u minus 100 mil erua pa fino 250 mil utući u pojačanja.TAd bi pričali vidi Bundesliga ima dugove, žive iznad mogućnosti i slično.ZAšto kad su se pojavili Gotze, Barrios, Kagawa, Son, Reus, Gundoghan, Schmelzer, Howedes, Draxler, Holtby , Schurrle , braća Bender, Sam....Oni omlaovažavaju supertalenta Gotzea samo zato što igra u Buliju.Da kojim slučajem igra u Milanu bio bi mesija, poslanik, PAstore na kvadrat i slično...Da , ne tako davno BVB je davao skoro po 30 mil eura za jednog igrača.Trošili nemilice, ali to je kratkog vijeka.Pa zašto zatvoriti vrata talentima koji oduševljavaju svijet.PA zar neko ima pravo da jednom Dukschu ili Koray Gunteru zatvori vrata zbog nekog plaćenika kojeg boli nešto za klub.Otišao je Vidal.Hvala mu , ali ko je čitao moje postove vidi koliko sam ja bio protiv tog transfera.Emre Can za neke koji prate omladinski fudbal je enorman talent upravo na poziciji Vidal.I sad treba da damo 20 mil eura za Vidala i da Can zauvijek ostane na nivou talenta ili Derflinger.Šta treba da se brinemo što su otišla 3-4 igrača koji su imali svojstvo zvijezda u lig.MA ne kad će se u istoj sezoni pojaviti 20-30 igrača istog potencijal.
Felix Magath: "Bayern je trenutno najbolji tim u Evropi. Barcelona je imala svoj dan, ali protiv Bayerna nemaju nikakve šanse. Bayern se ne boji Barcelone,".

guber90
Kontakt:

Post Postao/la guber90 » 22 jul 2011, 18:24

Ala usraste temu da valja.
Messi zipa, eto Spahe ! ! !

Ukoliko vidite gresku u bilo kom od mojih postova, a da je vezana sa pravopisom, molio bih da mi ukazete na nju :). Hvala ! ! !

rase.king
Kontakt:

Post Postao/la rase.king » 22 jul 2011, 21:39

Svojom prvom utakmicom u dresu Bayerna Takashi Usami pokazao svoj potencijal. Svi ga hvale, Heynckes, Lahm, Nerlinger, daju mu podrsku. Ako nastavi onako kao protiv Mainza, mogao bi postati i jedan od mojih miljenika :D
Zadao se Japanac i u ucenje njemackog jezika
:arrow: http://www.fcbayern.telekom.de/de/aktue ... 19d2a99d20

FRANK RIBERY
Kontakt:

Post Postao/la FRANK RIBERY » 22 jul 2011, 21:57

rase.king je napisao/la:Svojom prvom utakmicom u dresu Bayerna Takashi Usami pokazao svoj potencijal. Svi ga hvale, Heynckes, Lahm, Nerlinger, daju mu podrsku. Ako nastavi onako kao protiv Mainza, mogao bi postati i jedan od mojih miljenika :D
Zadao se Japanac i u ucenje njemackog jezika
:arrow: http://www.fcbayern.telekom.de/de/aktue ... 19d2a99d20
Za one koji nisu imali priliku da ga vide u Bayinom dresu:

[youtube][/youtube]

GAL
Kontakt:

Post Postao/la GAL » 22 jul 2011, 22:27

pozdrav raja evo citajuci vase postove vidim da se vode zestoki verbalni dueli na relaciju juve , bajern .Sto se tice samoga jeventusa juve je veliki klub sa velikom historijom i tradicijom i jedan od top 10 najvecih timova svijeta svih vremena na stranu sadasnju krizu i lose rezultate istina je da su oni u situaciji u kakvoj jesu i da se pokusavaju vratiti na stare staze slave sto im ja zelim jer kazem juve je veliki klub nije tako zanimljivo gledati neki klub iz vukojebine u lp ,a klub kao sto je juve pa i neki drugi lubovi iz drugih liga sa velikom tradicijom i historijom pate se da zauzmu mjesto koje ce ih dovesti do uefa lige ili ako su u evropi uefa ligi pate se igraju remi ili gube visoko protiv ekipa koje su uspjele da seeto nekako uguraju u grupnu fazu. juve je veliki klub kao i nas,moj bajern i njima je mjesto medju najboljim .sto se tice upravljacke strukture juveta familija anjeli je vlasnik juveta koja ima boga pitaj koliko kompanije primjera radi njihov je fijat i ferari i jos koje mega kompanije tako da juve ima izuzetno dubok dzep ali to je familija koja je po svom dosadasnjem odnosu prema juvetu pokazala da im je sporedni levat gazda kupi kriket klub oa 200 milio. a u klub do prosle sezone su dolazili proosjecni igraci anonimusi tako da je juve kakvoj jeste ali eto ide im nabolje sada ce imati svoj stadion izuzetno lijep i drugu pomocnu infrastrulturu koja ce im pomoci u misiji povratka grande juve. kazem juve je veliki klub sa historijom i tradicjom kao i bajern , ali trenutacna situacija je takva kakva jeste da je bajern miljama ispred juventusa po igri kvalitetnim igracima i svemu ostalom.misim da je ovo dosadasnje prepucavanje nepotrebno vidal je otisao kako je otisao ja mu zelim srecu mi nismo nista izgubili mogao je doci da je uprava bajerna malo bila konkretnija ali to je proslo vrijeme sta je tu je vidal je u juventusu i zdravo mi i bez njega imamo respekt momcad sa kojom mozemo pretendirati na vrh na svim frontovima.

geronimo
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la geronimo » 23 jul 2011, 01:00

Jeste se ispucali? Nece se nista brisati, ali svaki (slican) naredni post bice obrisan.
Neki likuju, jer misle da su usli u mocvaru punu krokodila. I usput ostali zivi. Za nekoga je to uspjeh.
A cuj nesto, kak´ i ne bi bio. :D
------------------------------
Kalle potvrdio da nece biti vise pojacanja. Kalle, ne biti tako sigur, jer vjerujem ti kao i Jupiju. :mrgreen:
Danasnji slobadan dan su neki igraci iskoristili da nadoknade propusteno, Boa prednjaci. 8-)
Vom Jäger zum Gejagten

Hare_BvB
Kontakt:

Post Postao/la Hare_BvB » 23 jul 2011, 02:22

geronimo je napisao/la:Neki likuju, jer misle da su usli u mocvaru punu krokodila. I usput ostali zivi. Za nekoga je to uspjeh.
A cuj nesto, kak´ i ne bi bio. :D
:mrgreen:

Naučnici vele da je narcis otrovan ''cvet''. :D Nije se vrli Šaban zayebo ''otpevavši'' - Uvenuće narcis beli. :mrgreen:

Očekujem Udine u PO za plasman u CL, da vidimo kako Musa dere jarca. :mrgreen:

Zaključano

Natrag na “FC Bayern München”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 8 gostiju.