10.08.2011 : Bosna i Hercegovina - Grčka

Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,insider,Monolog

Vasa prognoza za utakmicu Bosna i Hercegovina - Grcka ?

Pobjeda Bosne i Hercegovine
101
46%
Nerijesen rezultat
77
35%
Pobjeda Grcke
43
19%

Ukupno glasova: 221

Claus
Kontakt:

Re: 10.08.2011 : Bosna i Hercegovina - Grčka

Post Postao/la Claus » 22 jul 2011, 17:26

Ne znam, ali ja bih dao prednost Pandži u odnosu na Torlaka. Mislim može njega Pape pozvati u reprezentaciju, isprobati u prijateljskim, al' mislim da bi doživio sličnu sudbinu kao i Nikola Michellini (Mikelini) ako bi debitovao. Njemu je potrebno inostrano iskustvo, igranje u jačoj ligi od naše. Onda bi se na njega moglo ozbiljnije računati, ovako...

Također, treba dati šansu i Semiru Štiliću. Dugo vremena igra u vrhunskoj formi u klubu i bilo bi lijepo kada bi to upotpunio dobrom partijom u dresu reprezentacije. Tu je i Zeba, isto tako iskusan igrač, mogao bi se i on eventualno isprobati ukoliko ne bi bilo Rusa. Volio bih kada bi i Papac zaigrao za reprezentaciju, tako bismo unijeli dodatno iskustvo u odbranu.

neutralan__
Kontakt:

Post Postao/la neutralan__ » 22 jul 2011, 17:37

Štilić treba da dobije mnogo više prilike.Mislim da je podcijenjen od strane Papeta.
Još tu bi možda trebalo zvati eventualno Torlaka ili Zebu,gdje bude više škripalo.Raduje me i povratak Papca,to će nam donijeti još jednu dozu iskustva u odbrani.
Zatim tu je i Zec na kojeg isto tako ne treba zaboraviti.Jbg,treba sve varijante,formacije i igrače isprobati,zbog toga se i igraju ove prijateljske utakmice.

Vidim neko spomenu Zahirovića,nije taj igrač još dorastao reprezentaciji,možda nekada u budućnosti,ali sada ne,jer ima kvalitetnijih igrača.Za Cocalića ne znam šta bih rekao,možda ali možda ga treba isprobati.
FK Budućnost Banovići 1947 Ljumani 1988

T-MAC
Kontakt:

Post Postao/la T-MAC » 22 jul 2011, 18:08

ne moze se nikako ocjenit kvalitet igraca iz nase lige na osnovu jedne jake utakmice u citavoj godini..normalno je da ce svaki selektor dati povjerenje igracima koji igraju u jacim ligama od nase,jer budemo realni,koliko god neki tvrdili drugacije,nasa liga je jad i cemer..

i ne moze igrac iz takve lige,koja je prodana unaprijed,dobiti odmah poziv u repku,jer je odigrao '''jednu'' jaku utakmicu..
sve pohvale za torlaka,koji je jucer fenomenalno igrao,ali odmah ga uvrstiti u sastav repke,je vise nego smjesno..dobar jeste,ali mozda za nase lige,kada ode dalje,i ako se i tamo dokaze,onda bi se moglo razmisliti o pozivu.a ovako,nema smisla.. ;)

i sam je pape rek'o da je ovo provjera za bjelorusiju,sto znaci da nece biti puno novih imena,,znaci papac i begovic,njih ocekujem.
a ostalo,ako nesto i upadne tesko da ce zaigrati.. ;)
Azra,EKV,Balasevic,Divlje Jagode,Riblja Corba,Indexi,Film,Zabranjeno Pusenje,Bajaga.
Guns n'Roses,Judas Priest,AC/DC,Queen,Led Zeppelin,Iron Maiden,Black Sabbath
Edvin Po je idol jedne generacije !

Arnelinho
Kontakt:

Post Postao/la Arnelinho » 22 jul 2011, 18:26

Naravno da sam i ja protiv kojekakvih Zeba i Torlaka, al' ne zbog kvaliteta, već zbog njihovog dometa. ;)
Zeba ima koliko godina? 28/29? I kad sa toliko godina na ledjima nisi napravio iole značajniji transfer u neki klub, nisi imao značajniju rolu niti u jednom klubu osim u Želji si i više nego nezreo (najblaže rečeno) za reprezentaciju.

Po drugoj strani Torlak ima 26 godina i igra u Sarajevu. I on ,kao i Zeba, igra u BPL i njegov najveći domet je/će biti odlazak u neki prosječni klub (ako ikad i ode!) ,možda napravit jedan kratki izlet, pa se opet vratiti u Sarajevo.

Takvi igrači nemaju perspektivu.
Ne možeš od njih očekivati da će zaigrati za veliki (neka bude veliki=klub koji igra neku rolu u Euro takmičenjima)klub.

Po drugo strani sam svakako za poziv Suljiću,Dupovcu,Ćomoru,Hamziću,K.Handžiću (svi bordo momci),pa i Višći i Staniću iz Želje, pa i nekim drugim momcima iz nekih BH klubova-malom Zakariću,Kožulu,Subašiću ili nekim drugim klincima ,da ne nabrajam previše.

Naravno, ne očekujem da oni budu nositelji igre BH reprezentacije, već da se postepeno uvode u te vode.
Recimo da budu na diobi A selekcije i U21, pa ako neko od A reprezentativaca ne može igrati ,a za njega nemamo zamjenu, ne tražiti ih medju ekipama sumnjivog CV, već imati na raspolaganju igrače iz U21 ,koje sam nabroj'o, te još neke. Uz naravno one inostrane.

Sve u svemu, raduje me činjenica da sam uspio nabrojati 10 igrača, vrlo mladih, al' i vrlo talentiranih.
Do zadnjeg dana života mog samo Saraj'vo!!!

"How do you know what is right and what is wrong? Well you just try to analyse the situation as well as you can." - Arsene Wenger

harishp
Kontakt:

Post Postao/la harishp » 22 jul 2011, 18:28

neutralan__ je napisao/la:Štilić treba da dobije mnogo više prilike.Mislim da je podcijenjen od strane Papeta.
Još tu bi možda trebalo zvati eventualno Torlaka ili Zebu,gdje bude više škripalo.Raduje me i povratak Papca,to će nam donijeti još jednu dozu iskustva u odbrani.
Zatim tu je i Zec na kojeg isto tako ne treba zaboraviti.Jbg,treba sve varijante,formacije i igrače isprobati,zbog toga se i igraju ove prijateljske utakmice.

Vidim neko spomenu Zahirovića,nije taj igrač još dorastao reprezentaciji,možda nekada u budućnosti,ali sada ne,jer ima kvalitetnijih igrača.Za Cocalića ne znam šta bih rekao,možda ali možda ga treba isprobati.
Stilic je od strane Cire imao svu slobodu svjeta :roll:.U Poljskoj u cjeloj sezoni nije par meceva odigrao svih 90 minuta ili je sa klupe ili na klupu.Poziciju koju moze da odigra u repci isto tako imaju i Miske,Pjana,Ibro, pa cak i Mudonja to moze itekako.Iako i ovaj treci slabo ima sada sanse a cetvrti se preslifovao na drugu poziciju sto je za Stilu strani pojam.Tako da je malo ono naivno vise prilika ili neko podcijenjivanje.
Plisek je fakat trener koji ce od imalo kvalitetnog igraca napraviti nesto a isto tako ga poslati i u bolji klub.
Torlak i ekipa imaju sanse da dokazu da to nije bilo slucajno,budu li Cehe smlatili a Torlo bio opet u pogonu.
Pape ce ga 100% pozvati,pogotovo sto smo tanki u odbrani.
Za Zebu je druga prica ionako je guzva i prevelika,sad jos i to tumbati,yebiga.
Sacuvaj me boze onih navijaca repke koji na domaci mec te repke moraju nositi putovnicu ili ti ga pasos, a uz to jos svoji na svom.
-----------
A Begovic sta je branio Spaniulusu?To je cudesna suma Jel?By @bhsport
-----------
Pravda za @Kurtmu

Edin TM87
Kontakt:

Post Postao/la Edin TM87 » 22 jul 2011, 18:34

Megamon je napisao/la:
Edin TM87 je napisao/la:
Megamon je napisao/la:Mislim da bi Zebu trebalo vratiti u repku...
:mrgreen:

Losa ti furka
[size=150]EDIN[/size] TM87 je napisao/la:Saraj'vo sampion
A ti eskimac norveski vikng popusti me malo idi ganjaj irvase.Sad ce kod vas mrak gore.
Zajeb'o si se malo :mrgreen:

Mislim da bi Torlaka trebalo zovnut u repku. A Zebu ne, Zeba ne trci, ne igra odbranu, samo kad je napad on trci... A Torlak bi se borio, trudio i tako to.
Roger Federer the greatest of all time!
Peyton Manning - the greatest QB of all time!

Megamon
Kontakt:

Post Postao/la Megamon » 22 jul 2011, 18:38

Volio bi da pozove Torlaka samo zbog ovih sa foruma.Mislim da bi se pojeli od muke,jos ako bi igr'o u prvoj postavi i odigrao maestralno mislim da bi bilo ispravljanje fjordova od muke u dalekoj nam (znate vec gdje :lol: )

Hajde Pape nek ti proradi taj pitarluk kad vec nije do sad.
Kada dodje sudnji dan, kad' dusa napusti tijelo Bog ce da nam kaze da je krep'o Zeljo, na taj dan sve plave boje se gase, a ostat ce BORDO da lijepi Dzenet krase!

harishp
Kontakt:

Post Postao/la harishp » 22 jul 2011, 18:40

Megamon je napisao/la:Volio bi da pozove Torlaka samo zbog ovih sa foruma.Mislim da bi se pojeli od muke,jos ako bi igr'o u prvoj postavi i odigrao maestralno mislim da bi bilo ispravljanje fjordova od muke u dalekoj nam (znate vec gdje :lol: )

Ah to bi bilo to Lolek :mrgreen:
Nemoj zivota ti sad ce onaj @Zeljovac sa letecim majogerijem Kerla,Coca i tako to.
Sacuvaj me boze onih navijaca repke koji na domaci mec te repke moraju nositi putovnicu ili ti ga pasos, a uz to jos svoji na svom.
-----------
-----------
Pravda za @Kurtmu

Goalgetter
Kontakt:

Post Postao/la Goalgetter » 22 jul 2011, 18:51

Po meni je prioritet, da Pape pojaca defanzivu. Begovic, Papac, i jos jednog mozda cak i dva stopera. Sad to bio Cocalic, Torlak ili mozda i Bicakcic, mada Torlak i Bicakcic sigurno nece dobit poziva, ali eto, oni su nekakvi potencijalni kandidati, mada Pandzu vidim u momentu pored Spahe, ali to bi se moglo brzo promjeniti, a Mravca lagano odaljiti od reprezentacije, kao sto je to sa Nadarevicem odradio, iako nisam razumio nikako njegov potez, da izostavi Safeta. Bolji je i od Mravca i Pandze, ali izgleda tu ima neki problem .

Sad ako Pape ne pozove ''Ruse'' , i ovom povredom Pjanica, bice sigurno novih imena i u veznom redu. (Mozda i Alispahica) . Volio bih da je pozvao Zahirovica, ali vec je odlucio da ce izostavit Ruse, tako da on otpada za ovaj susret.

soko
Kontakt:

Post Postao/la soko » 22 jul 2011, 19:00

Arnelinho je napisao/la:Naravno da sam i ja protiv kojekakvih Zeba i Torlaka, al' ne zbog kvaliteta, već zbog njihovog dometa. ;)
Zeba ima koliko godina? 28/29? I kad sa toliko godina na ledjima nisi napravio iole značajniji transfer u neki klub, nisi imao značajniju rolu niti u jednom klubu osim u Želji si i više nego nezreo (najblaže rečeno) za reprezentaciju.

Po drugoj strani Torlak ima 26 godina i igra u Sarajevu. I on ,kao i Zeba, igra u BPL i njegov najveći domet je/će biti odlazak u neki prosječni klub (ako ikad i ode!) ,možda napravit jedan kratki izlet, pa se opet vratiti u Sarajevo.

Takvi igrači nemaju perspektivu.
Ne možeš od njih očekivati da će zaigrati za veliki (neka bude veliki=klub koji igra neku rolu u Euro takmičenjima)klub.

Po drugo strani sam svakako za poziv Suljiću,Dupovcu,Ćomoru,Hamziću,K.Handžiću (svi bordo momci),pa i Višći i Staniću iz Želje, pa i nekim drugim momcima iz nekih BH klubova-malom Zakariću,Kožulu,Subašiću ili nekim drugim klincima ,da ne nabrajam previše.

Naravno, ne očekujem da oni budu nositelji igre BH reprezentacije, već da se postepeno uvode u te vode.
Recimo da budu na diobi A selekcije i U21, pa ako neko od A reprezentativaca ne može igrati ,a za njega nemamo zamjenu, ne tražiti ih medju ekipama sumnjivog CV, već imati na raspolaganju igrače iz U21 ,koje sam nabroj'o, te još neke. Uz naravno one inostrane.

Sve u svemu, raduje me činjenica da sam uspio nabrojati 10 igrača, vrlo mladih, al' i vrlo talentiranih.
Dobar post!

Cartman
Kontakt:

Post Postao/la Cartman » 22 jul 2011, 19:25

Megamon je napisao/la:Volio bi da pozove Torlaka samo zbog ovih sa foruma.Mislim da bi se pojeli od muke,jos ako bi igr'o u prvoj postavi i odigrao maestralno mislim da bi bilo ispravljanje fjordova od muke u dalekoj nam (znate vec gdje :lol: )

Ma znas kako bi mi bilo zao da konacno nadjemo centar-halfa da valja uz Spahica. :lol: Daj Boze da je to Torlak, ali prije da ce bit Papac.
Safet Susic zagonetan: "Volio bih da nas Izrael napadne"
The flowers of English football, the flowers of Manchester

Arnelinho
Kontakt:

Post Postao/la Arnelinho » 22 jul 2011, 19:37

Papac je lijevi bek. A za štopera imamo Bičakčića(21g),Terzića(18g),Sudića(20g) pa i Bešića(18g),a osim njih tu je i Dupovac(20g), ako uspije napraviti karijeru, što da ne , u budućnosti, onda Pandža, pa i Dino Arslanagić(18g), ako uspije dobiti kakvu-takvu minutažu u ekipi kakva je Standard. Za sada je Pandža najbolje riješenje, jer je najkvalitetniji štoper u zrelim igračkim godinama (govorim o drugom štoperu,pored Spahića). ;)

"How do you know what is right and what is wrong? Well you just try to analyse the situation as well as you can." - Arsene Wenger

Principatus
Kontakt:

Post Postao/la Principatus » 22 jul 2011, 19:46

Arnelinho je napisao/la: Za sada je Pandža najbolje riješenje, jer je najkvalitetniji štoper u zrelim igračkim godinama (govorim o drugom štoperu,pored Spahića). ;)
To i ja mislim. Pandza je u dvije utakmice protiv Albanije bio veoma siguran. Jedino se protiv Slovacke malo iskiksirao, a onda popravio asistencijom. Protiv Svedske nije igrao na svojoj poziciji. Bicakcic bi mu mogao biti konkurencija, ali Pandza igra redovno i ima vise iskustva. Besica vidim na DMu, kao zamjena Rahimicu. Sudic je jos uvjek povrijedjen.
Freude, schöner Götterfunken, Tochter aus Elysium. Wir betreten feuertrunken, Himmlische, dein Heiligtum. Deine Zauber binden wieder, was die Mode streng geteilt: Alle Menschen werden Brüder, wo dein sanfter Flügel weilt.

Cartman
Kontakt:

Post Postao/la Cartman » 22 jul 2011, 19:46

Papac je poceo u sredini odbrane, pa su ga premjestili u rangersu. On na lijevom beku u nas nema mjesta, ali kao stoper sigurno ima

harishp
Kontakt:

Post Postao/la harishp » 22 jul 2011, 19:52

Toga se ja i bojim :roll: Ode jedan rukometas da dodje odbojkas.
Kao lijevi bek bi mogao pomoci,kao stoper ne bas plaho puno.
Uostalom u par navrata je i sam rekao da mora izbjegavati igrom glave,zbog saobracajne nesrece i par povreda glavuse u igri.znaci ostaviti samog Spahica da to rjesava,bilo bi zayebano.A Pandza je bas ako nista tu stamenit.
P.S Pape i sam rece da mu se ne zovu igraci da ih pita hoce li igrati za repku ili ne,sto je totalno u pravu.
Nakanjivanje ko' gladan srat i nije bas neka uvertira za igru.
-----------
-----------
Pravda za @Kurtmu

Arnelinho
Kontakt:

Post Postao/la Arnelinho » 22 jul 2011, 20:04

Cartman je napisao/la:Papac je poceo u sredini odbrane, pa su ga premjestili u rangersu. On na lijevom beku u nas nema mjesta, ali kao stoper sigurno ima
Više mjesta na beku ima, nego na štoperu.
Salihović nije lijevi bek i sigurno da tam ne može dati najbolje od sebe, isto tako ni Lulić. Jedini pravi lijevi bek u BiH repki je Subašić, al' sigurno da je Papac kvalitetniji i iskusniji.

Dok na štoperima imamo par riješenja (onih koji po vokaciji i jesu štoperi) na beku imamo samo jedno i to ne bog zna kakvo.

RiNo
Kontakt:

Post Postao/la RiNo » 22 jul 2011, 20:15

Cartman je napisao/la:Papac je poceo u sredini odbrane, pa su ga premjestili u rangersu. On na lijevom beku u nas nema mjesta, ali kao stoper sigurno ima
Moglo bi se iskombinirati dosta toga.
Npr. Pandža i Spahić stoperi, Papca na lijevog beka, Lulića na krilo, Salihovića sa Rahimićem, a Medunjanin umjesto Misketa, jer i nije u formi... U svakom slučaju bilo bi dosta mogućnosti.
100% sportski i krajnje opušten potpis

Cartman
Kontakt:

Post Postao/la Cartman » 22 jul 2011, 20:35

Arnelinho je napisao/la:
Salihović nije lijevi bek i sigurno da tam ne može dati najbolje od sebe, isto tako ni Lulić. Jedini pravi lijevi bek u BiH repki je Subašić, al' sigurno da je Papac kvalitetniji i iskusniji.

Dok na štoperima imamo par riješenja (onih koji po vokaciji i jesu štoperi) na beku imamo samo jedno i to ne bog zna kakvo.
Sto Lulic ne moze na bek? Papac je igrac koji ne nudi nista u napadu. Solidan je u odbrani, ali ne moze tako igrat moderan bek. Mozda protiv Francuske kad je najvaznije sacuvat nulu, ali mi protiv Bjelorusije moramo napadat. Tu je Lulic jedno od najvaznijih oruzja u zadnje vrijeme. Zasto to kvarit?

Ali kao sto kaze Rino, najvaznije je da ima vise kombinacija i mogucnosti za Susica.

Goalgetter
Kontakt:

Post Postao/la Goalgetter » 22 jul 2011, 20:39

Lulica sada sve vise uigravaju na beku (i u Laziu), tako da ne bi bilo strasno da Lula bude i bek, mada bi mi bilo draze da je malo ofanzivniji.
Mada, ako bi igrali klasicni 4-4-2, sa 2 krila, onda slobodno moze Papac na beka, a Lulic na krilo ;) .
Ali o tom po tom, treba prvo sacekati hoce li se Papac uopste vratiti ..

Arnelinho
Kontakt:

Post Postao/la Arnelinho » 22 jul 2011, 23:28

Cartman je napisao/la:
Arnelinho je napisao/la:

Sto Lulic ne moze na bek? Papac je igrac koji ne nudi nista u napadu. Solidan je u odbrani, ali ne moze tako igrat moderan bek. Mozda protiv Francuske kad je najvaznije sacuvat nulu, ali mi protiv Bjelorusije moramo napadat. Tu je Lulic jedno od najvaznijih oruzja u zadnje vrijeme. Zasto to kvarit?

Ali kao sto kaze Rino, najvaznije je da ima vise kombinacija i mogucnosti za Susica.
Hm...moderan bek?
Taj staromodan bek igra beka u Glazgovu, još je jedan od najvažnijih igrača dotičnog kluba.

Btw.Nudi Papac dosta i napadu, samo ti to ne vidiš. ;)

Lulić je po vokaciji krilni napadač ili krilo i ne možeš od doktora pravit automehaničara, iako on zna i auto popravit, ako zatreba. ;)

U svakom smislu (i ofanzivnom i defanzivnom) Lulić je puno bolji na krilu.
1.Više ima za ponudit
2.Slobodniji je i to mLogo, jer iza njega ima neko da mu čuva ledja, a samim tim i prodorniji
3.Njegova brzina nam treba puno bliže golu, ako se proba napravit kontra, sumnjam da je mala razlika startat kao bek (skoro od svog gola) i kao krilo (nekoliko metara iza polovice)
4.Svaki igrač koji igra ispred njega na krilu,usporava ga (makar u odredjenim situacijama,kad treba sprintat)

I mislim da je najvažnije da svako svoju matičnu poziciju igra, jer ako je igra cijeli život,sigurno se najbolje snalazi na njoj. Lulića na beka samo u slučaju nužde (kao i do sad), isto tako i Salihovića.

Tam imamo Subašića i Papca, a Senada na krilo, Salihovića na centar,sa Pjanom.Nabavit još jedno mlado krilo(ja bih dao mjesto il' Suljiću il' Višći,al' et' nisam ja nikakav faktor :mrgreen: ), na štopera Sudić il' Pandža , Muhamed na DMF-a,napad Džeko & IbiZevich i taman. ;)

Zaključano

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.