Serie A - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: Monolog,ribery,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Puma
- Interista di cuore
- Kontakt:
Re: Serie A
Doubai je masina.Siguran sam da ce ga za godinu il dvije trazit najbolji evropski klubovi.Sinoc je zabio golcinu i ne sumnjam da je vec privuko paznju velikana...Ne mogu da nadjem na Yt gol,al ako ste vidjeli znate o cemu pricam.
Zamjena za Alexisa bi mogo bit Ramirez iz Bologne koji nije puno losiji od Sancheza (al je losiji da se razumijemo,Alexis je zvijer),dok za Zapatu nisam upratio da imaju zamjenu...
Zamjena za Alexisa bi mogo bit Ramirez iz Bologne koji nije puno losiji od Sancheza (al je losiji da se razumijemo,Alexis je zvijer),dok za Zapatu nisam upratio da imaju zamjenu...
I'm getting better looking everyday. I can't wait for tomorrow.
Chi per l'Inter vive, non muore mai...
Upravo tako. A tu su i Lazio, Sampa, Chievo, koji su isto tako fasovali po Evropi, jer su izlazili sa kombinovanim sastavima ili bez ikakvih ambicija zalutali u medjunarodna takmicenja.Dylan Dog je napisao/la:Zbog ekipa tipa Udinese koji ce raspordati najbolje igrace i nece nista napraviti u Evropi,ili Palerma koji ce u toj istoj Evropi izvoditi rezervni sastav,Italija i jeste izgubila jedno mjesto u l.prvaka,a Nijemci se mogu diciti kako im je liga kvalitetnija,iako to ni izbliza nije tako.
Nemci ginu po Evropi, a klubovi im se bore za opstanak (Stuttgart, Wolfsburg, Hertha).
Jbga, drugacije se gleda na sve to.
Dylan Dog je napisao/la:ili Palerma koji ce u toj istoj Evropi izvoditi rezervni sastav,Italija i jeste izgubila jedno mjesto u l.prvaka
Meni ovo nikako nije jasno...kakva je svrha kupovine igraca i teskog rada kroz citavu godinu ako ces samo tako odustati u europskoj ligi.Citavu sezonu se boris za to peto-sesto mjesto i onda glumis neku velicinu tamo i izvodis kombinovani sastav i automatski ispadas u prvim kolima.Da to uradi Inter ili Milan shvatio bi u neku ruku jer njima je liga prvaka primarni cilj ali da jedan Palermo ili Udinese,Sampdoria i slicni rade tako nesto ne kontam.
Europska liga i jest takmicenje za takve klubove...ne mogu oni ocekivati plasman u LP kad realno ima puno boljih ekipa u Italiji od njih.
Palermo je odmarao igrace u Europi a na kraju zavrsio osmi sto je sigurno lose za njih a jos gore Sampdoria koja je ispala iz lige a lafo cuvaju igrace.
Zato sto LE ne donosi nista. Pare koje uzme pobednik jednake su onome ko samo udje u grupu LS i izgubi 6 utakmica. Neko je to sve bacio na papir i video da je lose po klub kad igra LE.adnan24 je napisao/la:Dylan Dog je napisao/la:ili Palerma koji ce u toj istoj Evropi izvoditi rezervni sastav,Italija i jeste izgubila jedno mjesto u l.prvaka
Meni ovo nikako nije jasno...kakva je svrha kupovine igraca i teskog rada kroz citavu godinu ako ces samo tako odustati u europskoj ligi.Citavu sezonu se boris za to peto-sesto mjesto i onda glumis neku velicinu tamo i izvodis kombinovani sastav i automatski ispadas u prvim kolima.Da to uradi Inter ili Milan shvatio bi u neku ruku jer njima je liga prvaka primarni cilj ali da jedan Palermo ili Udinese,Sampdoria i slicni rade tako nesto ne kontam.
Europska liga i jest takmicenje za takve klubove...ne mogu oni ocekivati plasman u LP kad realno ima puno boljih ekipa u Italiji od njih.
Palermo je odmarao igrace u Europi a na kraju zavrsio osmi sto je sigurno lose za njih a jos gore Sampdoria koja je ispala iz lige a lafo cuvaju igrace.
A niko od njih ne igra prvenstvo da bi igrao LE. Svi igraju prvenstvo da bi ga osvojili ili usli u LS ili samo opstali.
Tako rade Italijani. Ne slazem se sa tim, ali tako je to.
kako kazu italijani za Europa League?-"L'Europa che non conta,," 
"Kada se rukujem sa milanistom, operem ruke...kada se rukujem sa juventinom, izbrojim prste!" Peppino Prisco
- JuveSissoko
- Kontakt:
Europa Liga je atraktivna kao Fico iz 80-tih, sjebala se UEFA misleci da ce ukidanjem Kupa Kupova poboljsati kvalitet UEFA Kupa a zapravo sve "pare dali" na LP, nekad je Kup UEFA hladno po kvaliteti mogao parirat Ligi Prvaka, znalo se potrefit i takvih sezona, uslijed iznenadjenja u domacim nacionalnim prvenstvima, da bi sada nazor htjeli da naprave elitno takmicenje, a nagradni fond 6 miliona, odnosno pobijednik otprilike toliko dobija :rolling eyes: 
gsol: According to these recent revelations, not only did Juventus win the title in 2005 without cheating but they did it without cheating against direct rivals who were cheating. HahaWOW we had a squad then.No wonder Juvitalia won the WC in 2006.
- Interista di cuore
- Kontakt:
Atraktivna ili ne ta Europa Liga je kostala Seriu A 4. predstavnika u LP...Smijesan odnos prema tom prestiznom takmicenju mi nikad nece biti jasan,ali eto neka se sad Inter,Milan,Juve,Roma,Lazio,Napoli bore za prva 3. mjesta pa cemo vidjet da li ce se u EL igrati sa rezervama 
I'm getting better looking everyday. I can't wait for tomorrow.
Istina da se ne moze zaraditi mnogo od europske lige iako uz te novce od Uefe ide i zarada od ulaznica,od sponzora i slicno...ali s druge strane glupo mi je da navedeni klubovi nemaju nikakav interes u ovom takmicenju.
Npr. Porto pored osvajanja dobio je i mnogo drugih stvari...npr. podigli su cijenu Falcau i svim ostalim igracima sto ce im itekako donijeti profit sljedecih nekoliko sezona.Takodje trebalo bi da ima i nekog sportskog znacaja,nije bas nevazan ovaj trofej...posebno ne za Palermo i slicne koji ne mogu sanjati trofej u ligi prvaka.
A bolje i to nego sta su napravili Palermo i Sampdoria.Palermo je tankirao europu ali je imao i veoma losu sezonu u Serie A a o ovim drugim da i ne pricam,ljudi su ispali iz lige...cemu onda sve to,ima li uopste svrhe to sto su radili...izgubili su neki dinar i jedno iskustvo igranja van Italije...nista pozitivno nisu dobili.
Na kraju krajeva ako taj isti Palermo vec hoce da izbori ligu prvaka onda su trebali biti svjesni da ce im to biti mnogo lakse ako Italija bude imala 4 predstavnika...ovako su velikim dijelom sami sebe stavili u dosta tesku situaciju.
Npr. Porto pored osvajanja dobio je i mnogo drugih stvari...npr. podigli su cijenu Falcau i svim ostalim igracima sto ce im itekako donijeti profit sljedecih nekoliko sezona.Takodje trebalo bi da ima i nekog sportskog znacaja,nije bas nevazan ovaj trofej...posebno ne za Palermo i slicne koji ne mogu sanjati trofej u ligi prvaka.
MaGiCa je napisao/la:Nemci ginu po Evropi, a klubovi im se bore za opstanak (Stuttgart, Wolfsburg, Hertha).
A bolje i to nego sta su napravili Palermo i Sampdoria.Palermo je tankirao europu ali je imao i veoma losu sezonu u Serie A a o ovim drugim da i ne pricam,ljudi su ispali iz lige...cemu onda sve to,ima li uopste svrhe to sto su radili...izgubili su neki dinar i jedno iskustvo igranja van Italije...nista pozitivno nisu dobili.
Na kraju krajeva ako taj isti Palermo vec hoce da izbori ligu prvaka onda su trebali biti svjesni da ce im to biti mnogo lakse ako Italija bude imala 4 predstavnika...ovako su velikim dijelom sami sebe stavili u dosta tesku situaciju.
+1Interista di cuore je napisao/la:Atraktivna ili ne ta Europa Liga je kostala Seriu A 4. predstavnika u LP...Smijesan odnos prema tom prestiznom takmicenju mi nikad nece biti jasan,ali eto neka se sad Inter,Milan,Juve,Roma,Lazio,Napoli bore za prva 3. mjesta pa cemo vidjet da li ce se u EL igrati sa rezervama
Mala bara, mnogo krokodila...
[youtube][/youtube]
1:33
Sampa je ispala zato sto je mutavi Garrone oterao Cassana i Pazzinija, koji su mu drzali ekipu.adnan24 je napisao/la:MaGiCa je napisao/la:Nemci ginu po Evropi, a klubovi im se bore za opstanak (Stuttgart, Wolfsburg, Hertha).
Palermo, jednostavno, nije dovoljno dobar bio da bi usao u LS.
Ako je Hannover dovoljno dobar da izbori l.prvaka dobar je onda i Palermo
U postavi Sirigu-Cassani-Munoz-Bovo-Balzareti-Bacinovic-Migliaco-Pastore-Ilicic-Miccoli-Hernandez ja vidim ekipu koja je kvalitetnija od ucesnika l.prvaka koji ce doci iz lige koja je zvanicno bolja od njihove,no tome su sami krivi.
U postavi Sirigu-Cassani-Munoz-Bovo-Balzareti-Bacinovic-Migliaco-Pastore-Ilicic-Miccoli-Hernandez ja vidim ekipu koja je kvalitetnija od ucesnika l.prvaka koji ce doci iz lige koja je zvanicno bolja od njihove,no tome su sami krivi.
Tragedija!Bosna i Hercegovina gubi svog najvećeg dragulja??Pogibljeni start znači kraj potencijalno velike karijere?? Pogledati na:
http://www.pohrani.com/f/1h/RC/SsrCfkJ/dajv.gif
http://www.pohrani.com/f/1h/RC/SsrCfkJ/dajv.gif
Pa Hanofer nije izboksovao Champions. A Palermo nije ni bio blizu iste, iako moze da zgazi razne Hannovere i Mainzeve. To je dokaz da je konkurencija neuporedivo jaca u Italiji, no u Nemackoj. Ali, avaj, kobasicarski zombiji ni da cuju o tome.Dylan Dog je napisao/la:Ako je Hannover dovoljno dobar da izbori l.prvaka dobar je onda i Palermo![]()
Onaj Cileanac iz Leverkuzena izgleda zavrsio posao sa Juventusom?
.... nekad bol, nikad strah, nekad muk.....
Neznam uopste sto se peglas sa kobajama, ja ne bih imao zivacaMaGiCa je napisao/la:Pa Hanofer nije izboksovao Champions. A Palermo nije ni bio blizu iste, iako moze da zgazi razne Hannovere i Mainzeve. To je dokaz da je konkurencija neuporedivo jaca u Italiji, no u Nemackoj. Ali, avaj, kobasicarski zombiji ni da cuju o tome.Dylan Dog je napisao/la:Ako je Hannover dovoljno dobar da izbori l.prvaka dobar je onda i Palermo![]()
@Tribalian
jeste, Vidal je zvanicno igrac Juventusa
Call the coroner!
There's gonna be a lot of slow singin' and flower-bringin'
If my burglar alarm starts ringin'
There's gonna be a lot of slow singin' and flower-bringin'
If my burglar alarm starts ringin'
Idi na temu o Bayernu. Izgazio sam ih ko Totti Ramelowa.Puma je napisao/la: Neznam uopste sto se peglas sa kobajama, ja ne bih imao zivaca![]()
[youtube][/youtube]
@Magica: opet sanjaš da si nekog izgazio....samo znaš šta drugi put povedi sa sobom pismenije ljude da te tamo podržavaju, nemoj vodit one koji ne znaju rečenicu jednu kako valja sastavit...jednu argumentovanu...ima ovde pismeniji ljudi (mislim na podforumu serie A) jer bolje se sa pismenijima borit kako treba...a i nemoj mi podlih udaraca, inače ću i ja igrat podlo...doduše moderator @sarajlija je bio tamo, čovjek s kojim se može raspravljat...a s tobom manje-više

Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland
...A s tobom nikako. Tebi bi odgovarala teska sumetina i kamen - jer tako bi usled eho efekta, cuo samo samog sebe.effe_sa je napisao/la:@Magica: opet sanjaš da si nekog izgazio....samo znaš šta drugi put povedi sa sobom pismenije ljude da te tamo podržavaju, nemoj vodit one koji ne znaju rečenicu jednu kako valja sastavit...jednu argumentovanu...ima ovde pismeniji ljudi (mislim na podforumu serie A) jer bolje se sa pismenijima borit kako treba...a i nemoj mi podlih udaraca, inače ću i ja igrat podlo...doduše moderator @sarajlija je bio tamo, čovjek s kojim se može raspravljat...a s tobom manje-više![]()
![]()
![]()
Dodji nam ovde, o Effenberze, pa nas prosvetli malo "kobasicarskom argumentacijom". Ne mozemo mi, "cigani, mafijasi i ostala gamad", da shvatimo svu prefinjenost bavarskijeh kobasica i piva iz Hitlerovih birtija. Jbga, mi smo naviknuti na klasican takticki fudbal i na prevare u istom. To je nama nasa Serie A dala...
- Boateng_27
- Kontakt:
Kada nemaš protu-argumente ...effe_sa je napisao/la:@Magica: opet sanjaš da si nekog izgazio....samo znaš šta drugi put povedi sa sobom pismenije ljude da te tamo podržavaju, nemoj vodit one koji ne znaju rečenicu jednu kako valja sastavit...jednu argumentovanu...ima ovde pismeniji ljudi (mislim na podforumu serie A) jer bolje se sa pismenijima borit kako treba...a i nemoj mi podlih udaraca, inače ću i ja igrat podlo...doduše moderator @sarajlija je bio tamo, čovjek s kojim se može raspravljat...a s tobom manje-više![]()
![]()
![]()
Ricardo Quaresma coming to Bosnia & Herzegovina :)
Zlatan Ibrahimović- 8 Seasons. 8 Years of Success. A season for the Ultimate Champion
Zlatan Ibrahimović- 8 Seasons. 8 Years of Success. A season for the Ultimate Champion
- Boateng_27
- Kontakt:
Lucio produzuje ugovor s Interom
Vidal > Juve
Krkić > Roma
Sanchez > Barca
F.Melo > Galatasaray
Kabore ?>? Fiorentina
Tevez ?>? Inter
Heinze > Roma
Paphastatopoulos > Werder
Campbell ?>? Fiorentina
Angel > Roma
Montolivo ?>? Milan
Vidal > Juve
Krkić > Roma
Sanchez > Barca
F.Melo > Galatasaray
Kabore ?>? Fiorentina
Tevez ?>? Inter
Heinze > Roma
Paphastatopoulos > Werder
Campbell ?>? Fiorentina
Angel > Roma
Montolivo ?>? Milan
Ricardo Quaresma coming to Bosnia & Herzegovina :)
MaGiCa je napisao/la:
Pa Hanofer nije izboksovao Champions. A Palermo nije ni bio blizu iste, iako moze da zgazi razne Hannovere i Mainzeve. To je dokaz da je konkurencija neuporedivo jaca u Italiji, no u Nemackoj. Ali, avaj, kobasicarski zombiji ni da cuju o tome.
Tom logikom i Schalke bi izgazio razne Hannovere ili Mainze...kao i Hamburg ili Werder.Stvari na terenu su ipak "malo" drugacije
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.