RSD Velež Mostar - ARHIVA POSTOVA

kimbo
Kontakt:

Re: RSD Velež Mostar

Post Postao/la kimbo » 24 jul 2011, 00:56

Megamon je napisao/la:Ne znam zasto se primate na provokativne postove pojedinaca.Uprava vam radi dobar pos'o mada vam je trener rinaka al' et.A i Brest nije neka aman zaman ekipa.Prosjecni klub na nivou Olimpica.
Ne znam jeli ironija ili nije al je Brest ima sedmica dvije razvalio Nanta , pa sad mozda je i Nant kanta nisam siguran :lol: :lol: :lol:

Al opet ne mogu vjerovati pored svega pozitivnog ovog ljeta da smo napokon dobra ekipa , poslije 20 godina razvlacenja pameti opet se spremam za 5-icu ptotiv Sosoa i borbu za opstanak.
Sve vise od toga dozivjet cu kao pozitivno iznenadjenje :D
To me, Pink Floyd were Aliens from another Galaxy far far away. They were our Brothers who came to Earth to heal us, help us fight to get through wars, greed, crime, corruption, loneliness, heartbreak, to warn us of the path humanity is heading,

mujoisuljo
Kontakt:

Post Postao/la mujoisuljo » 24 jul 2011, 01:00

AlemC85 je napisao/la:Evo vidjeh da je na //www.****/ bila ova prijateljska utakmica, valjda neće sada napadi na Veleža, ne znam što uprava ne zabrani da se Velež pojavljuje na ovim famoznim kladionicama...
Na kojoj je kladionici bio?BWIN -com?Ja se profesionalno bavim klađenjem.Velež je danas bio na 3 kladionice, kvota na Brest je bila 1,30 a na sve tri kladionice (bwin i još neke 2 ljeve) su takvi limiti da bi neko sa uplatom od 200 eura blokirao par, da nepričamo o većim iznosima.Utakmica uopšte nije bila na ponudi u engleskim niti azijskim kladionicama!
.....ravno u srce, puca ko Semir Tuce ! ! !

mujoisuljo
Kontakt:

Post Postao/la mujoisuljo » 24 jul 2011, 01:03

kimbo je napisao/la:
Megamon je napisao/la:Ne znam zasto se primate na provokativne postove pojedinaca.Uprava vam radi dobar pos'o mada vam je trener rinaka al' et.A i Brest nije neka aman zaman ekipa.Prosjecni klub na nivou Olimpica.
Ne znam jeli ironija ili nije al je Brest ima sedmica dvije razvalio Nanta , pa sad mozda je i Nant kanta nisam siguran :lol: :lol: :lol:

Al opet ne mogu vjerovati pored svega pozitivnog ovog ljeta da smo napokon dobra ekipa , poslije 20 godina razvlacenja pameti opet se spremam za 5-icu ptotiv Sosoa i borbu za opstanak.
Sve vise od toga dozivjet cu kao pozitivno iznenadjenje :D
Vjerovatno su nas malo podcijenili, mada vidim da im je najbolji tim igrao.Nemojmo letiti odma u nebesa, što kažeš ja se spremam za 5-icu protiv Sošoa. :mrgreen:
.....ravno u srce, puca ko Semir Tuce ! ! !

oldbridge
Kontakt:

Post Postao/la oldbridge » 24 jul 2011, 01:17

Ma kakav Soson........
Umro stari pjesnik, umrla Emina
ostala je pusta bašća od jasmina
salomljen je ibrik, uvehlo je cvijeće
pjesma o Emini nikad umrijet' neće.

MUSVDG

vm22
Kontakt:

Post Postao/la vm22 » 24 jul 2011, 02:13

Varešanović : Odigrali smo disciplinovano
Subota, 23 Juli 2011 23:32

- Kada u svojoj premijernoj utakmici u Francuskoj odigrate neriješeno sa ekipom iz najelitnije lige Francuske onda definitivno morate biti zadovoljni. Uz to, čak možemo i žaliti za rezultatom, jer prije gola, Kodro je također imao odličnu šansu. Ko zna da je ono pospremio u mrežu, možda smo mogli i pobjediti, ali nema veze. Velež je ovdje pokazao da igra moderan i dobar fudbal i da dostojno predstavlja BiH. Međutim, mene lično, uz naravno rezultat, još više raduje da su svih 90 minuta igrači odigrali izuzetno disciplinovano, upravo onako kako smo se dogovorili na sastanku prije utakmice. Brest je fizički jača i dominantnija ekipa, jer dolazi iz lige koja je mnogo jačeg kvaliteta nego naša, ali nastojali smo i u tome uspjeli da nametnemo igru koja će upravo anulirati njihovo najjače oružje. Ponavljam igrači su me oduševili činjenicom da smo se svih 90. minuta držali dogovorenog. Naravno, ima tu nedostataka i svakako da ih moramo otklanjati. Ova utakmica samo je pokazala šta se sve mora još uraditi, rekao je nakon meča šef stručnog štaba « Rođenih » Mirza Varešanović i dodao :

- Svjestan sam činjenice, a i evo kako već dolaze prve informacije iz Mostara da je ovaj remi izazvao veliko zadovoljstvo i podigao ambicije. Međutim, ne treba dizati nikakvu euforiju. Trebamo nastaviti raditi hladne glave i koncentrisani na otklanjanje nedostataka. Naravno, potrebna nam je pozitivna vibracija i ohrabruje nas da navijači počinju sve više vjerovati u nas, jer ovi momci pošteno rade i trude se da što više napreduju. Ono što obećavam je činjenica da ćemo nastaviti raditi istim intenzitetom, jer rezultat će kad tad doći, ako pošteno pristupate svojim obavezama. Drago mi je da smo večeras obradovali brojne Veležove navijače ne samo u BiH, već i u inostranstvu, jer ovaj klub je zaslužio da ga se ovako dočekuje, kao što je to danas bio slučaj u Ploungovenu, naglasio je Varešanović.

slika

Titova-Juga
Kontakt:

Post Postao/la Titova-Juga » 24 jul 2011, 02:18

Hoće li me neko već jednom uštinuti ?
- Nije lako ostati Čovjek među svim tim (ne)ljudima, ali to je izazov kojeg se ne bojim.

- Ko hoće, nađe način - ko neće, nađe razlog !

Smrt nacionalizmu !!

nno9
Kontakt:

Post Postao/la nno9 » 24 jul 2011, 02:44

Ne razumijem po kojim cinjenicam osnovu ili pak primjeru smatrate Mirzu losim.Dove vas je na 2 mjesto u premier ligi zivi covjek za Sarajevo, napravio vam je kostur ekipi i sada plisek samo fura njegovu taktiku i uigranost.Nije ni vase maslo za ramazana kad pljujete na covjeka koji je vecinu zivota posvetio vasem i njegovom klubu.Ja bi na njegovom mjestu sve vas **** i navijace i klub kad mu nedate disat.Imajte malo poniznosti, zahvalnosti i na kraju ljudskosti.Al ja se nadam da ce to Mirzi samo biti dodani motiv da sa Veležom radi i napravi uspjeh na kojem ce te mu pozavidjeti i onda ce vam valjati al bit ce kasno.Dosad sam prezadovoljan sa kompletnom situacijom i misijom Europski Velež jos samo da naprave kraj stadiona dobar betonirani parking sa ocrtanim mjestima jer to je preduslov za dolazak na utakmicu, a onda na jesen reflektore i lagano sredjivat za europsku licencu i ako Bog da iduce godine u ovo doba da navijamo i dignemo BIH na noge.

BEZZA
Kontakt:

Post Postao/la BEZZA » 24 jul 2011, 03:16

Bravo rodjeni, bravo mirza!

Armageddon2012
Kontakt:

Post Postao/la Armageddon2012 » 24 jul 2011, 09:00

Kakve su ambicije Veleza u novoj sezoni i ko je od poznatih igraca dosao?
sa gospodinom gospodski,sa konjem-konjski...

Marokanac
Kontakt:

Post Postao/la Marokanac » 24 jul 2011, 09:50

Došo je Ekrem Jevrić :mrgreen:
Da Plišek samo fura taktiku zalizanog nebi se složio. Ipak Plišek je za Mirzu institucija. Realno Velež će bit od 4 do 8 mjesta na tabeli Premijer lige iduće sezone.
Utakmica za treće mjesto je zaista nepotrebna

babilonTM
Kontakt:

Post Postao/la babilonTM » 24 jul 2011, 10:22

Mirza je normala lik. Bez 5 najboljih igrača i pored velike krize u klubu doveo je Sarajevo do 2.mjesta. Svaka mu čast...i njemu, a i Veležu želim sve najbolje u idućoj sezoni!
Željo je klub koji se voli u cijelom svijetu !

Titova-Juga
Kontakt:

Post Postao/la Titova-Juga » 24 jul 2011, 13:28

Slike sa utakmice.

http://www.sb29.com/24-07-11-photos-brest-mostar.php" onclick="window.open(this.href);return false;
- Nije lako ostati Čovjek među svim tim (ne)ljudima, ali to je izazov kojeg se ne bojim.

- Ko hoće, nađe način - ko neće, nađe razlog !

Smrt nacionalizmu !!

MostaracVelezovac
Kontakt:

Post Postao/la MostaracVelezovac » 24 jul 2011, 15:30

Prvo, Rođenim čestitke.
Drugo, poenta puta u FR je da Velež probije led ne igranja internacionalno, jer svi problemi Veležu su došli iz istog izvora problema kad je Velež ostao bez stadiona. Poenta nije da Velež razvali nikog u Francuskoj, nego samo da se vidi gdje smo. Zato i kad bi izgubili sljedeće 2 tekme sa po 10:0, ja bi opet bio zadovoljan jer je Veležu bio cilj da se ispali iz BiH, a sve iznad toga je samo šlag na tortu.

Borbe za opstanak ove godine sumnjam da će biti, kao ni borbe za titulu. Velež samo želi da se stabilizuje, da privuče kadar koji istinski želi igrat u Veležu i potpisat na 2+ godine. Znači STABILIZACIJA a ne euforija.

A onim dušmanima što seru priču o kladionicama, sram ih bilo. Dno dna.
http://www.heroji.ba/midhat-hujdur/

BICE GUSTO
Kontakt:

Post Postao/la BICE GUSTO » 24 jul 2011, 15:45

mostarskiplemic je napisao/la:
seven je napisao/la:a skim ono zrinjski igra pripremne i kako prolazi :lol: :lol:
Ma pustite provokatore sto sernjaju da je ovo namjesteno...ljubomorne duse...koji je to klub odradio ovakve pripreme sa ovakvim protivnicima sem Zeljeznicara i Veleza...pacenjici koji sve sto je u sportu napredak pokusaju srozati nekakvim kladionicarskim namjestanjima i mnogim drugim ilegalnim radnjama...Velez mi je najljuci rival ali ljudima treba skiniti kapu do poda i reci im SVAKA CAST na ovome veceras gdje su odigrali odlicnu prijateljsku utakmici i promovirali svoj klub u Francuskoj i njihovim medijima...Cestitke rodjenjima i na rezultatu i na dosadasnjem "ljetnom" radu,ovo ce zasigurno donijeti jos vecu kvalitetu kako samom Velezu tako i igracima koji su "gladni" euoropskih terena.
Zrinjski prolazi dosad u pripremnim utakmicama veoma lose...nismo za pohvaliti trenutno ali aBd bit ce valjda bolje. :D
Pozz
Cestitke i tebi na ovakvom komentaru.To ne moze svako.
RODJEN U MOSTARU U NAJLJEPSE DOBA,MOSTAR U SRCU VELEZ DO GROBA !

samosarajvo
Kontakt:

Post Postao/la samosarajvo » 24 jul 2011, 16:26

nno9 je napisao/la:
Ne razumijem po kojim cinjenicam osnovu ili pak primjeru smatrate Mirzu losim.Dove vas je na 2 mjesto u premier ligi zivi covjek za Sarajevo, napravio vam je kostur ekipi i sada plisek samo fura njegovu taktiku i uigranost.Nije ni vase maslo za ramazana kad pljujete na covjeka koji je vecinu zivota posvetio vasem i njegovom klubu.Ja bi na njegovom mjestu sve vas **** i navijace i klub kad mu nedate disat.Imajte malo poniznosti, zahvalnosti i na kraju ljudskosti.Al ja se nadam da ce to Mirzi samo biti dodani motiv da sa Veležom radi i napravi uspjeh na kojem ce te mu pozavidjeti i onda ce vam valjati al bit ce kasno.Dosad sam prezadovoljan sa kompletnom situacijom i misijom Europski Velež jos samo da naprave kraj stadiona dobar betonirani parking sa ocrtanim mjestima jer to je preduslov za dolazak na utakmicu, a onda na jesen reflektore i lagano sredjivat za europsku licencu i ako Bog da iduce godine u ovo doba da navijamo i dignemo BIH na noge.

Da zivi za Sarajevo nebi radio sto je radio, nebi bio najveca opstrukcija u klubu.Ne bi pljuvao po navijacima i govorio kako mu je bolje igrati pred praznim Kosevom itd itd ...

Svi se fatate za drugo mjesto(i ono je izboreno kolko tolko losim rezultatima Zelje i Sirokog), sjecate se da pretprosle sezone nije pobjedio Zelju i Sirokog na Kosevu i samo zbog tih utakmica klub nije otisao u Europu i diretkno je kriv za aferu virsle jer da je klub bio u Europi bilo bi i para.
O njegovoj taktici i uigranosti je glupost pricati.Skoro sve sto smo zabili bilo je plod nekog pojedinca,driblinga,suta sa distance,penala ili slobodnjaka.Dogurao je do 2 mjesta jer smo imali fakat dobru ekipu. Vise duplih pasova i ugiranih akcija sam vidio za prve 22 minute protiv Orebra nego u cjeloj prosloj sezoni.Plisek je preporodio ovu ekipu i nema nikakve veze sa Mirzinom "taktikom i uigravanjem" ( na ovo se mora covjek dobro nasmijat jer Mirza i ove dvije rijeci ne idu zajedno - bar nisu prosle sezone)

Opet cu reci, mislim da je i on nesto naucio za godinu i po stele u Sarajevu (tuzno je jer mu je Sarajevo prvi klub koji je vodio,nikad nije ni pionire a kamo li nekog drugog trenirao).
Mislim da ce biti dobar trener za vas, sigurno cete biti bolji od onog 13 mjesta(mozda cak i u top 6-7) ali Mirza nije trener za klub koji svake godine mora ici na titulu i igrati El ili LP.

SRETNO VELEZU

NeToBoLa
Kontakt:

Post Postao/la NeToBoLa » 24 jul 2011, 20:15

Uprava napolje !!!

Čuj samo jedan dali tim levatima. :mrgreen:
Who dares, wins !

vm22
Kontakt:

Post Postao/la vm22 » 24 jul 2011, 20:48

MUSTAFA KODRO

[youtube][/youtube]

AlemC85
Kontakt:

Post Postao/la AlemC85 » 24 jul 2011, 22:11

vm22 je napisao/la:MUSTAFA KODRO

[youtube][/youtube]
čestitke momcima na dobroj igri, vidim, nisu se predavali, nakon što su imali negativan rezultat, i uspjeli su se vratiti u igru, i to je po meni, vrlo bitan faktor, kada gubiš, nema predaje, već igraj do kraja...

shaman7
Kontakt:

Post Postao/la shaman7 » 24 jul 2011, 23:12

čestitke igračima.. sošo glupost, to treba dobiti..

vm22
Kontakt:

Post Postao/la vm22 » 24 jul 2011, 23:33

Biti donator kluba znači pomoći stvaranje novog Veleža

Fudbalski klub Velež, od početka februara ove godine pokrenuo je akciju „Budi Rođeni“. Ovaj projekat pokrenut je po uzoru na praksu klubova poput Benfice ili Barselone, koji značajan dio svojih prihoda ostvaruju upravo na ovaj način. Naravno, ne želeći se uspoređivati sa ovakvim klubovima, ali također osluškujući brojne izjave kako Velež ima veliki broj navijača željeli smo dovesti klub u situaciju da bude koliko je god to moguće samofinansirajući. Omogućen je veoma jednostavan način za učlanjenje putem obrasca na službenom web sajtu kluba, te plaćanje putem pay pall sistema za sve one koji se nalaze u inostranstvu. Također, u cilju što kvalitenije izvedbe projekta i transparentnosti sve uplate smo insistirali da se obavljaju direktno na žiro račun Veleža.

32 lica donatori
Formirane su dvije grupe, odnosno obična godišnja članska karta od 15 KM, kojom praktično samo dobijate potvrdu članstva u klubu, ali i kategorija donatora kluba i to Klub 15, Klub 25, Klub 50, Klub 75 i Klub 100. Ova lica na najdirektniji način, mjesečnim uplatama prema klubu koji odaberu (15,25,50,75 ili 100 KM), finansiraju rad kluba. Po tom osnovu, za period od 10.02. do 20.07. ostvaren je prihod od 5.380,00 KM. U situaciji kada je Veležu uskraćeno ili radikalno smanjeno finansiranje iz gradskog i kantonalnog budžeta ovo je ipak jako dobra finansijska injekcija.

U protekloj polusezoni FK Velež, svojim doantorima se odužio na način da njihova donatorska kartica istovremeno služi i kao godišnja ulaznica za službene utakmice Veleža na domaćem terenu, ali i određenim poklonima, u zavisnosti od kategorije koju su odrabrali. Ove poklone dobijali su samo oni koji su bili redovni donatori svaki mjesec. Od početka februara do kraja sezone, zaključno sa 01. junom ove godine u kategoriji donator kluba imamo 29 lica, dok je člansku kartu kluba uplatilo i dobilo 53 lica.

Projekat „Budi Rođeni“ nastavljen je i za ovu sezonu 2011/2012, gdje je donatorsku karticu obnovilo 28 lica, koji su prepoznali transaprentan rad FK Velež. Naime, svaki donator je u redovnom mjesečnom izvještaju dobivao izvještaj o okupnom prihodu, kao i gdje i na koji način su utrošena njihova sredstva.

Od početka juna mjeseca FK Velež je dobio još tri nova donatora, tako da je ukupni broj donatora trenutno 32. Obzirom na prije svega veliki trud koji je Uprava Veleža napravila u pauzi prvenstva, ali i već evidentne rezultate i ispunjavanje svih do sada obećanih stvari, čini se da je broj donatora ipak mnogo manji nego što se to moglo očekivati. Bez obzira na to FK Velež je pripremio i još neke mogućnosti licima koji su donatori kluba, a koja će se odnositi na određen paket besplatnih utakmica putem Velez live.

Transparentnost već dokazana

Da li Velež ima samo 32 svoja vjerna navijača, koji ličnim doprinosom žele da pomognu iskorak svog kluba i koji pokušavaju ipak na konkretan način i itekako značajni nego je to „lajkanje“ u facebook grupama i slično vidjet će se u narednom periodu. Sredstva koja uplate donatori nisu, niti će biti jedina sredstva za finasiranje kluba, vć su samo direktna pomoć radu svih segmenata kluba. Bez finansija se ne može napraviti nikakav iskorak prema cilju kojem svi želimo, ali isto tako transparentnost u radu i usmjerenost prikupljenih sredstava dovoljan su garant svakome onome koji želi da postane dio svoga kluba. Velež je u dosadašnjem periodu pokazao na konkretnim stvarima da želi iskorak prema mjestu koje mu pripada u BiH fudbalu. U tome su nas podržala 32 lica, a nadamo se da će se i ostali pridružiti projektu.

Zaključano

Natrag na “FK Velež”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.