Stara škola

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo

eliminator
Kontakt:

Re: Stara škola

Post Postao/la eliminator » 24 jul 2011, 11:34

Mulder je napisao/la:
dubrava je napisao/la:
eliminator je napisao/la:taj drugi je song, a taj portugalc je abel xavier
E to, taj, Abel Xavier :D .. Nikako ga se nisam mogao sjetiti kako se zove. Hvala :) Mrsko mi sad stavljati fotku, al, svi znamo kako izgleda :)
A prvi je Dirk Kuyt, ne? :)
prvi je Iain Dowie

Mulder
Kontakt:

Post Postao/la Mulder » 24 jul 2011, 12:37

eliminator je napisao/la:prvi je Iain Dowie
Hahaha! Kako njega zaboravih, Dirk je za njega Nuno Gomes! :lol: :lol: :D

A Dowiea najvise znam po ovoj ljepotici...

[youtube][/youtube]
''I fell in love with football as I would later fall in love with women: suddenly, uncritically, giving no thought to the pain it would bring.''
- Nick Hornby

Megamon
Kontakt:

Post Postao/la Megamon » 25 jul 2011, 22:25

Kada dodje sudnji dan, kad' dusa napusti tijelo Bog ce da nam kaze da je krep'o Zeljo, na taj dan sve plave boje se gase, a ostat ce BORDO da lijepi Dzenet krase!

EmirTM87
Kontakt:

Post Postao/la EmirTM87 » 25 jul 2011, 22:30

Kily Gonzalez

slika

slika

Johnyx95
Kontakt:

Post Postao/la Johnyx95 » 25 jul 2011, 22:41

slika

slika
Zola in, Zola passes, Zola scores !

Hare_BvB
Kontakt:

Post Postao/la Hare_BvB » 25 jul 2011, 22:49

Yves Eigenrauch

slika

Bruno N'gotty

slika

Emil Kostadinov

slika
Der Mann für die entscheidenden Tore.

EmirTM87
Kontakt:

Post Postao/la EmirTM87 » 25 jul 2011, 22:56

slika

raul-zakon
Kontakt:

Post Postao/la raul-zakon » 27 jul 2011, 14:45

Zlatko Zahovic, Alen Boksic Zvonimir Boban, Abelardo,Job(ne znam da li jos igra(onaj Kamerunac), Fernando Couto, Hakan Sukur,Danny Mills,Bryan McBride. :mrgreen:
Ima drugih, ima boljih, ali nebo zna - SAMO TI SI MOJA MALENA ! 4.12.2008 - dan kad je počela čarolija !

Ko kaže da je svijet velik? Ja ga mogu zagrliti s dvije ruke !

* Samo jedan od 18 ljudi vjenča se sa svojom prvom ljubavi.

HALA MADRID !

VanBasten
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la VanBasten » 27 jul 2011, 15:43

hehe, dobra tema....pravi mali vremeplov u devedesete :D
haj da i ja bacim koje ime a koje nije spomenuto na pređašnim stranicama

slika

Noureddine Naybet, komadant odbrane Deportiva više do decenije. I sigurno jedan od najboljih odbrambenih igrača u Španiji u tom vaktu.

slika

Aleksandr Mostovoi, ili kako su ga u Vigu zvali "El Zar", najistaknutiji član najslavnije generacije Celte Vigo. Sjajan, sjajan igrač.

slika

Alfonso Pérez, dugogdišnja prva violina Betisa iz Seville, držao klubski rekord najviše postignutih golova u sezoni (25). Ostaće upamćen i kao jedan do rijetkih koji je nastupao za oba špansk agiganta, Real i Barcu.

slika

Patrice Loko, član one sjajne generacije PSG-a devedesetih koja je uzela Kup kupova 1996, godinu kasnije u finalu istog takmičenja poraženi su od Barce.

slika

Jörg Albertz aka "Zhe Hammer", ponikao u Fortuni D, 93' prelati u HSV gdje vrlo brzo postaje heroj navijača i kapiten i dogurao do dresa tada superjake Njemačke reprezentacije 1996, kasnije prešao u redove Rengersa gdje je također igrao s dost auspjeha. Da bi se ponovo vratio u HSV početkom ovog milenijuma. Nakon 2 godine odlazi negdje na IStok, ako se dobro sjećam, nemam pojma igrali još igdje..

slika

Martin Max aka "Mad Max", čan sjajne generaciej Schalkea iz 1997', svi se sjećamo tog finala protiv Intera, sjajne utakmice koja je na kraju odlučena penalima. To finale ej ujedno i lansiralo tada mlađahnog Jensa Lehmana u orbitu najboljih među stativama. Nakon 4 godine u Shalkeu prelazi u Munchen 1860, gdje je u dvije uzastipne goide bio prvi strijelac Bundeske.

slika

Još jedna bvišna vedeta nebeskoplavih iz Minčena, upisao preko 90 nastupa za nebeskoplave, proglađen najboljim playmakereom bundesku sa sezonu 95/96, te za najboljeg poljskog fudbalera u istoj sezoni.

Nemam više vakta, javim se možda opet. Dets ol fouks!
glupost za hrabre je sebičan lijek

Dis tajm nekst jer, vil'bi čempions of Jurop

Pirke
Kontakt:

Post Postao/la Pirke » 27 jul 2011, 15:53

Tritolone je napisao/la:Evo jedan ali vrijedan od mene :D

Le Tissier, tvorac bezbroj lijepih pogodaka :D

slika
Le God.

Jedan od mojih najdrazih igraca ikada.

Da je otisao u neki veci klub, bio bi svjetska zvijezda.
U mome zavičaju vinograd zori
I žene feredže nose.
U mome zavičaju najviše ima
Kamenja i bijede bose.
Pa ipak kad jednom sklopim oči,
želja ce posljednja biti:
Da me se moji drugovi sjete
I da me put juga nose.

VanBasten
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la VanBasten » 27 jul 2011, 16:01

Veterani sokera, sjećatel se ove dvije ubice sa onog prvog PESS-a? :mrgreen:

slika

slika

Prvi lijevo, drugi desno, a u sredini Kanu. Nema odbrane a da tricu minimalno ne primi :lol:

Hare_BvB
Kontakt:

Post Postao/la Hare_BvB » 27 jul 2011, 18:28

VanBasten je napisao/la:Veterani sokera, sjećatel se ove dvije ubice sa onog prvog PESS-a? :mrgreen:

Prvi lijevo, drugi desno, a u sredini Kanu. Nema odbrane a da tricu minimalno ne primi :lol:
Famozna ''trica''. :lol:

BabangNjida i HAmosekači. :mrgreen:

A ako kojim slučaju Kanu ne dođe do lopte, na odbitak naleti Oliseh i BUUUM. :mrgreen:

PS: Nowak je bio strašan igrač u taj vakat.

Kad smo već kod Lavova:

slika

Olaf Bodden

slika

Bernd Hobsch

slika

Bernhard Winkler
Der Mann für die entscheidenden Tore.

Colo Colo
Kontakt:

Post Postao/la Colo Colo » 27 jul 2011, 18:48

Neki postavljaju već postavljene igrače.
slika
slika
Francescoli
slika
noc je tmava, noc je horka je to spramne cas pro tebe pane Murga

Valencia
Kontakt:

Post Postao/la Valencia » 29 jul 2011, 12:49

Dan Petresku

slika

Ne znam zasto, al' Celsi mi je od engleskih klubova oduvijek bio najmanje drag (al' radujem se njihovim uspjesima u Evropi),. Al' niko devedesetih nije imao tako gotivne i kultne igrace kao Celsi 8-) . Petresku je bio dosta dobar bocni igrac,.. Dugogodisnji reprezentativac nekada jake Rumunije.

Mario Melkiot
slika

Solidan bocni igrac sa dobrom tehnikom za tu poziciju. Bio prepoznatljiv po svoim jedinstvenom imidzu.

Dzanluka Viali
slika

Popularni celavac ovdje sa kosom na glavi :mrgreen: . Bio dio najjace generacije Samdorie, poslije clan Juvea, Celsija i dugogodisnji reprezentativac Italije. Ja cu ga pamtiti po tandemu sa Ravanelijem i sjajnom volej udarcu :o . Njih dvojica nisu nikada bili najbolji napadaci svijeta, al' su bili nekako posebni :mrgreen: .

Marsel Desai
slika

Jedan od najboljih stopera devedesetih,. Krasila ga snaga, inteligencija i elegancija. Izgleda kao neki mesar, ali nije bas tako djelovao na terenu :mrgreen: . Igrao za Milan i Celsi. Francusku odveo do dvi najvece titule u reprezentativnim takmicenjima.

Jos treba pomenuti Zolu, Vajsa, Lebefa, Di Matea, Babajara, Hjuza, Gulita, Floa, Pojeta itd itd,..

Koliko je sarma imao Celsi 90teih,.. Ovaj Abramovicev Celsi je dosadan.
Nikad za nista ne krivi druge. Cim si u situaciji da ti sudbina zavisi od drugih, nesto si pogrijesio.

VanBasten
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la VanBasten » 29 jul 2011, 18:35

slika

Dion Dublin, Član one sjajne generacije Aston Ville koja je mislim 1998 dugo držala vrh ljestvice, da bi na kraju posustala. Sjajno su igrali.

slika

Ian Harte, sjajni Irac, koji je bio vođa brilijantnog Leedsa od sredien devedesetih sve do početk amilenijuma. Osim odličn eigre u defanzivi ostaće upamćen i po svojoj ubojitoj lijevoj nozi. Mislim da su "topnici" najbolji upamtili njegovu ljevicu.

slika

Gilles de Bilde, nakon sjajnihz par godina u PSV-u pridružuje se Sheffield Wednesdayju, nepredvidiv i jako nezgodan napadač. Iako se nije previše nadavao golova, ostao ej upamćen kod navijača SHeffielda.

Megamon
Kontakt:

Post Postao/la Megamon » 29 jul 2011, 19:09

Znate li ko je ovo?

slika

slika
Kada dodje sudnji dan, kad' dusa napusti tijelo Bog ce da nam kaze da je krep'o Zeljo, na taj dan sve plave boje se gase, a ostat ce BORDO da lijepi Dzenet krase!

Valencia
Kontakt:

Post Postao/la Valencia » 30 jul 2011, 00:19

VanBasten je napisao/la:slika

Gilles de Bilde, nakon sjajnihz par godina u PSV-u pridružuje se Sheffield Wednesdayju, nepredvidiv i jako nezgodan napadač. Iako se nije previše nadavao golova, ostao ej upamćen kod navijača SHeffielda.
Lijepo ti to Bastenu. Sliba i obavezna doza istorije :mrgreen: . Ne bi mi nikada pao na pamet igrac kao sto je Dion Dablin, a ova tema i jeste zbog toga otvorena, da se prisjetimo nekih legendarnih igraca koji nisu ostavili tako dubok trag da bi duze vremena ostali u sjecanju.

A Zil de Bildea svakako ne mogu zaboraviti. Ne zato sto je bio posebno dobar igrac, nego sto je im'o upecatljivo prezime :mrgreen: . Na malom fudbalu smo velike promasaje komentarisali sa; 'sta uradi Zile de BilDE' :mrgreen: .

Megamon

To je Alen Boksic. Jedan od meni najdrazih napadaca ikada,.. Kako je taj im'o dug korak :mrgreen: .

Colo Colo

Je l' to Kanidza stvarno izjavio sto stoji u tvom potpisu :mrgreen: !?

Je l' istina da se u Srbiji kokain moze nazivati i Kanidza :mrgreen: !?
Nikad za nista ne krivi druge. Cim si u situaciji da ti sudbina zavisi od drugih, nesto si pogrijesio.

formance
Kontakt:

Post Postao/la formance » 30 jul 2011, 01:19

slika

Meni lično najbolji napadački tandem ikada. Poznavali su se "u dušu" što bi se reklo. Njihove akcije, dupli pasovi, protrčavanja i Yorke-ov prepoznatljivi široki osmijeh navijači Uniteda će zadugo pamtiti !

slika

Ikona Schalke 04. Sjajan skakač i jako dobar tehničar. Nastupao za Schalke 04 od 1999 godine. Nažalost, imao je i rak testisa koji je ipak uspješno operisan. Bio je prijetnja za golmane, prvenstveno kod kornera i slobodnih udaraca zbog njegovog odraza i sjajne skok igre.

slika

Još jedan sjajan i meni lično jedan od dražih igrača. Prešao iz Real Madrida u njihovog najvećeg rivala Barcelonu 1996 godine u kojoj je i završio karijeru. Bio je univerzalan igrač, poznat po svojoj sjajnoj fizičkoj pripremljenosoti i temperamentu.

slika

Igrač koji je obilježio Chelsea u one 4 godine koliko je nastupao u istom. Snažan i precizan šut, dobra skok igra i brzina su bile su stvari koje su ga krasile. Slažem se sa @ Valenijom, Chelsea je imao simpatične igrače u to vrijeme za razliku od sada. Zola, Melchiot, Desailly, Babayaro . . .

Inače, jako dobra tema, moraću je češće posjećivati !
"I think for me the most talented of all times was Rios. But unfortunately he doesn't want to continue his tennis career, because when it's too easy for you, then it's boring. For me, tennis is not so easy" - Marat Safin

Profesionalnitenis.com

Devil
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Devil » 30 jul 2011, 01:23

Graeme Le Saux. Za njega sam u pocetcima mislio da je Francuz,te ga posle video na jednoj utakmici reprezentacije,jbg nije bilo interneta da se odmah informisem. :lol:
Tomas Rzasa
Demetrio Albertini
Pozdravlja vas Cika Devil. Secajte me se. :)))

VanBasten
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la VanBasten » 30 jul 2011, 01:27

Preteče me, italijanske zaboravljene asove devedesetih sam mislio drugi put. Albertini bi bio prvi na listi. Dugo godina moj najdraži talijanski igrač. Bilo je boljih u taj vakat, al mi ej on nešto bio posebno drag.

Odgovori

Natrag na “Međunarodni fudbal”

Trenutno korisnika/ca: gigglessmoke i 13 gostiju.