FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,irfo,LjoZee

avlami97
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la avlami97 » 30 jul 2011, 12:49

Omar500 je napisao/la:Preuzeto s jednog foruma, inače veoma zanimljivo :D

Željezničar i google translate :

& (Belarusian)
Spoorman (Dutch)
Railroader (English)
Kawani sa daang-bakal (Filipino)
Cheminot (French)
σιδηροδρόμου (Greek)
Vasutas (Hungarian)
Pegawai kereta api (Indonesian)
Ferroviere (Italian)
鉄道員 (Japanese)
철도 종업원 (Korean)
Geležinkelininkas (Lithuanian)
Ferroviário (Portuguese)
کارگر راهاهن (Persian)
$ (Russian)
Ferroviario (Spanish)
JÄRNVÄGARE (Swedish)
Demiryolu Işçisi (Turkish)
? (Ukrainian)

Što se stadiona tiče, najbolje bi ga bilo srušiti i praviti potpuno novi, ali opet ne mogu da vjerujem da se za sedam godina ništa nije uradilo na stadionu, nijedan detalj, stadion samo propada :roll: . Ja ne znam da li je obavezan prilaz stadionu sa svih strana, jer evo jedan primjer

slika

Znam da je UEFA rigorozna što se svega tiče, pa i okolnog prostora, potrebnog vremena za evakuaciju, ali ja ne kontam kako će se ovdje ljudi evakuirati, bacati se s tribine u rijeku :lol: :lol: . A inače ispunjava stadion UEFA-ine kriterije.
I da, Slovenci su mi pravo sumnjivi, muljaju previše...
Ovdje svaka tribina ima svoje ulaze, a mi na Grbavicu ulazimo na zapadnu tribinu sa sjevera, na južnu sa istoka, na istok također sa sjevera, a jedino nam je ulaz na sjevernu tribinu normalan.
Kada sve to sagleda inspekcija UEFE ili FIFE, ljudi samo kažu ne može ovo ovako.
Goethe: "Zabludi korisnoj, uvijek pretpostavljam istinu štetnu. Ako i probudi bol istina nosi i lijek".

TMovac990
Kontakt:

Post Postao/la TMovac990 » 30 jul 2011, 12:56

Lazar Popović je napisao/la:Lazo vrati se, Lazo vrati se, Lazo vraaaaati se...
vodi ga kuci ! :D

damirfile
Kontakt:

Post Postao/la damirfile » 30 jul 2011, 12:58

Znate sta mi je cudno??? Nema nam kona da nam pisu koliko je bilo gledalaca,kakva je koreografija,kako smo navijali malo mi cudno bgm:DDDD.valjda ih onaj ofsajd malo zainteresovao.
Zadnja izmjena: damirfile, dana/u 30 jul 2011, 13:02, ukupno mijenjano 1 put.

boccaccio
Kontakt:

Post Postao/la boccaccio » 30 jul 2011, 12:59

Ako cemo biti realni ,a hocemo bar sa moje strane :mrgreen: ,Makabi je za nas prejaka ekipa,iako se to nije vidjelo na terenu pretjerano...to su ekipe srednjeg ranga kojima je dovoljno da protiv nas imaju 10 minuta svoje igre da nam zabiju gol,sve ostalo se mozemo nadigravati...ali to su ti momenti koje oni imaju a mi nemamo i to nije slucajno...brine me temperatura i uslovi tamo,na koje nasi igraci nisu navikli...brine me amarova izjava da ce odmarati neke igrace zbog prvenstva,u jednu ruku to je logicno u drugu ruku mogli bi dozivjeti debakl tamo,ako idemo samo na izlet...imamo iskustvo igranja u Izraelu,mozda nas to malo izvuce i da odigramo malo drugacije nego prosle godine,i sve sto me zanima je to da skupo prodamo svoju kozu...imamo dobru ekipu i kvalitet ce iz utakmice u utakmicu samo rasti,jer ce uigranost biti veca,i treba se okrenuti ljepsoj buducnosti i dobrim i strucnim treninzima Amara i ekipe,dobrim radom do dobrih rezultata u prvenstvu i to je to...moramo biti zahvalni za ovakav pocetak sezone i moramo poceti dolaziti na utakmice u vecem broju,da se napravi prava atmosfera,da nasi igraci znaju da ih bodrimo svim srcem i da svi zajedno podizemo klub na sve veci nivo...mislim da je ova godina prelomna u pravljenju i stabilnosti naseg Zelje,ove godine se lomi da li cemo konacno poceti da razmisljamo o velikim evropskim utakmicama ili cemo i dalje gledati kako cemo dati igracima plate...samo svi zajedno mozemo dovesti do onog prvog cilja...na dobrom smo putu!
http: //fkzeljeznicar.ba/ Najbolji portal za najbolji klub !

TMovac990
Kontakt:

Post Postao/la TMovac990 » 30 jul 2011, 13:05

ma mozete vi pricati sad da su oni prejaka ekipa, da su bogati, da su iskusniji...blablabla..mozda oni sve to i jesu..ali ja ne mogu da se pomirim s tim da smo mi njih nadigrali i da smo vec u prvom poluvremenu mogli voditi bar 2:0...e onda bi bila skroz druga prica i u drugom poluvremenu ali i za revans...poslije onog prvog primljenog gola sam znao da je gotovo a bolji smo do tad bili, ne mogu se pomiriti s tim...

a za revans mislim da realno nemamo sansi, na temperaturi od 40+ na koju su oni naviknuti, na njihovom terenu, bez manijaka...ali jbg jos se nadam da mozemo nesto napraviti..samo da je kakav gol na pocetku utrpat :lol:

avlami97
Kontakt:

Post Postao/la avlami97 » 30 jul 2011, 13:20

Mislim da će Željo izvući puno povoljniji rezultat u Izraelu od ovog Koševskog. Argumenata je puno, ali ni oni nisu dovoljni da bi se plasirali u naredni krug. Na Koševu smo se našli u barem 15 prilika iz kojih se moglo nešto napraviti, ali u odsutnim trenucima nismo bili prisebni. Maccabi je jači od Želje, ali ne previše, i u tom njihovom prvom rezultatu vidim našu šansu. Teško da Željo, iako zijani, to bude više od jednog gola razlike, a ja se nadam neriješenom ili čak pobjedi, koja na žalost neće biti dovoljna za prolazak.
Amar, kao i Babo mu, uvijek voli postaviti pilu naopako i tome vidim našu šansu za dobrom igrom i rezultatom. Ovi Izraelci, kakvi su sada sigurno nisu bauk. Ne sporim da su kvalitetniji od Želje, ali su to nijense. Da smo kojim slučajem na Koševu dali prvi gol, sada bih skoro sigurno bio ubijeđen u prolaz.
Ovako nam ostaje da se dostojanstveno borimo, pa šta bude.
Goethe: "Zabludi korisnoj, uvijek pretpostavljam istinu štetnu. Ako i probudi bol istina nosi i lijek".

boccaccio
Kontakt:

Post Postao/la boccaccio » 30 jul 2011, 13:31

avlami97 je napisao/la:Mislim da će Željo izvući puno povoljniji rezultat u Izraelu od ovog Koševskog. Argumenata je puno, ali ni oni nisu dovoljni da bi se plasirali u naredni krug. Na Koševu smo se našli u barem 15 prilika iz kojih se moglo nešto napraviti, ali u odsutnim trenucima nismo bili prisebni. Maccabi je jači od Želje, ali ne previše, i u tom njihovom prvom rezultatu vidim našu šansu. Teško da Željo, iako zijani, to bude više od jednog gola razlike, a ja se nadam neriješenom ili čak pobjedi, koja na žalost neće biti dovoljna za prolazak.
Amar, kao i Babo mu, uvijek voli postaviti pilu naopako i tome vidim našu šansu za dobrom igrom i rezultatom. Ovi Izraelci, kakvi su sada sigurno nisu bauk. Ne sporim da su kvalitetniji od Želje, ali su to nijense. Da smo kojim slučajem na Koševu dali prvi gol, sada bih skoro sigurno bio ubijeđen u prolaz.
Ovako nam ostaje da se dostojanstveno borimo, pa šta bude.
O tome i ja pricam,mi se s njima ravnopravno borimo 80 minuta,cak smo i bolji,ali izgubimo dva razlike,jer su oni igrali tih svojih 10 minuta..imali smo dosta prilika ali nismo pogodili,oni su imali duplo manje pa su dva puta poentirali...da li to govori nesto...govori ne o neiskustvu nasem ili njihovoj sreci...a i sam Amar je isto to rekao,nije to u pitanju sreca,nego kvalitet na njihovoj strani...mogu ja da stvaram sam sebi pritisak pricom kako smo mogli napraviti nesto vise ...i mogli smo...nije htjela u gol,ali to se u osnovi zove fudbal i znanje odnosno kvalitet....treba nama puno ovakvih utakmica da bi se znali nositi sa njima...ali i mnogo vise kvaliteta...nadam se da ce to kod nas nadoci u narednim sezonama jer ce nam za takvo nesto trebati i bolji igraci od ovih koje imamo...Medunjanin,koji nije igrac svjetske klase,vec regularan igrac osrednjih fudbalskih evropskih kvaliteta,je sam igrao protiv naseg cijelog veznog reda i to uspjesno...valjda to dovoljno govori...necu da se bavim zabludama kako smo mi mogli preci ovu prepreku,jednostavno ljudi su kvalitetniji i svaka cast...u evropi se ne oprasta kad imas pet prilika da zabijes a ne uradis nista,to moze u nasoj ligi,gdje cemo se uspjesno nositi bez sumnje...pa i protiv slabijih evropskih ekipa,ali makabi je ekipa koja je imala srece,ali je imala i znanja da nas umiri za samo deset minuta...to je to i nista drugo...moramo odigrati isto ovako hrabro,ja sam prezadovoljan nasom igrom,da ostane ovaj nivo i da odigramo muski i cvrsto i hrabro...to je sve sto zelim od nasih momaka...svaka im cast i ucinili su me nasi ponosnim sa ove tri odigrane utakmice u evropi ove godine !
http: //fkzeljeznicar.ba/ Najbolji portal za najbolji klub !

Omar500
Kontakt:

Post Postao/la Omar500 » 30 jul 2011, 13:42

Ok, oni i jesu kvalitetniji, ali ipak nama fali malo i iskustva. Dosta su doprinijele pripreme protiv solidnih europskih ekipa i ako tako budemo radili svake godine i ako se liga smanji na 12 klubova i kolko-tolko poveća kvalitet, onda će sve biti bolje. Slažem se s Boccacciom, ova godina je presudna, gdje će se vidjeti na čemu smo i da li preskačemo tu jednu stepenicu i idemo ka nečemu višem. Razlog više je i što smo nosioci sljedeće europske sezone, gdje uz malo sreće možemo doći do grupne faze i odigrati najmanje 12 europskih utakmica, gdje ćemo ostvariti velike prihode od UEFA-e, TV prava, prodaje ulaznica i sl. Ali dobro, ne treba žuriti, mada ja ovo što govorim nije nimalo nerealno, ako prodjemo 2. i 3. pretkolo, jer skoro pa nema šanse da mi nekog izbacimo u Play-offu EL, a da ne govorim za LP. Pa da na pojačanja potrošimo 10 miliona eura, opet ne bi mogli garantovati.

Seyo_TM
Kontakt:

Post Postao/la Seyo_TM » 30 jul 2011, 13:55

boccaccio je napisao/la:...Medunjanin,koji nije igrac svjetske klase,vec regularan igrac osrednjih fudbalskih evropskih kvaliteta,je sam igrao protiv naseg cijelog veznog reda i to uspjesno...
Mene je on fascinirao, odlican igrac, vanzemaljac za ove nase...jos kad sam vidio da nije zapeo kod prvog slobodnjaka, svaka mu cast...ali nas papanski mentalitet je dosao onda do izrazaja i zao mi je sto nam on nije zabio ona dva gola, a ne onaj kolutasmoj...
Imamo odlicnu ekipu za prvenstvo i biti ce pravo zanimljivo...
http://fkzeljeznicar.com/ Najbolji portal za najbolji klub!

"Mi imamo svoga Boga i na klupi sina njegovoga!!!"

Plivadon
Kontakt:

Post Postao/la Plivadon » 30 jul 2011, 13:58

kako mi mozemo ocekivat na Hadisonu da igramo dobro? nisu igraci navikli na taj stadion ;) toliko evropskih ekipa pa se napate na tuđem...mi smo igrali skoro na gostujućem jer tu Željo odigra 2 utakmice u sezoni ;)

Na grbavici bi vidjeli pravog Želju ;) još kad Jug zagrmi onako blizu.uđe voda u uši igračima protivničkog tima pa da vidiš ;) bilo bi ako ne bi i 3:0

RagazziDelSud
Kontakt:

Post Postao/la RagazziDelSud » 30 jul 2011, 14:01

Nažalost, jedan od drugova sa naše tribine je nedavno imao operaciju testisa... Sada mu slijedi pregled u Ljubljani za koji je potrebno 450 eura, a poslije toga i hemoterapije koje koštaju i više puta toliko...

Udruženje navijača sutra (subota, 30.07.) organizuje prodaju artikala koji su ostali (majice, naljepnice, šibice) u prostorijama Udruženja od 18:00 do 20:00!

Sav prihod će ići za liječenje oboljelog Manijaka, što znači da kupovinom artikla direktno se uključujete u ovaj humani gest... Također, ako neko želi donirati sredstva može doći u istom terminu...

Pomoći momku koji navija za Želju je već velika stvar, a momku koji je dao veliki doprinos grupi još veća, tako da je naša moralna obaveza uključiti se u ovu akciju ! (preuzeto sa http://www.themaniacs.org" onclick="window.open(this.href);return false;)
Posuđujte novac od pesimista – oni ne očekuju da im ga vratite.

Elegant
Kontakt:

Post Postao/la Elegant » 30 jul 2011, 14:05

Vidim da se jos uvijek vodi rasprava o stadionu, istina je da nasoj drzavi treba jedan moderni stadion da barem primi 20 000 i da ispunjava sve UEFA uvjete.

Ali nista od toga i nista od "gradnje-popravke" Grbavice za barem jos 10 godina, ako ne i vise.
× Željezničar - Manijaci TM87 ×

djale
Kontakt:

Post Postao/la djale » 30 jul 2011, 14:27

Seyo_TM je napisao/la:
boccaccio je napisao/la:...Medunjanin,koji nije igrac svjetske klase,vec regularan igrac osrednjih fudbalskih evropskih kvaliteta,je sam igrao protiv naseg cijelog veznog reda i to uspjesno...
Koji bi to igrac Želje imao mjesta u ekipi Maccabija? Mozda neko od mladjih da bi im bio interesantan a cisto sumnjam da bi neko konkurisao za prvih 18, zato i Meduljanin nama izgleda maestralno

Ba Ze
Kontakt:

Post Postao/la Ba Ze » 30 jul 2011, 14:44

Zna li neko radno vrijeme plavog salona u kojem mogu kupiti godišnju ?
BOLESNI OD LJUBAVI !
THC U KRVI

partibrejker1921
Kontakt:

Post Postao/la partibrejker1921 » 30 jul 2011, 14:48

Ba Ze je napisao/la:Zna li neko radno vrijeme plavog salona u kojem mogu kupiti godišnju ?
Čitaj zvanični klupski sajt. ; )

Radnim danom od 9 do 17h.

Cocin Bubanj
Kontakt:

Post Postao/la Cocin Bubanj » 30 jul 2011, 15:51

Ljudi,nemojte biti zalosni jedno je Sparta jedno je Sarajevo jedno je Maccabi jedno je Zeljeznicar oni daju milijarde za tim a kod nas hiljade...Zeljeznicar kao ni Sarajevo nije imao srece nista nije islo jbg. nije bila nasa noc :(

the scouser
Kontakt:

Post Postao/la the scouser » 30 jul 2011, 15:56

partibrejker1921 je napisao/la:
Ba Ze je napisao/la:Zna li neko radno vrijeme plavog salona u kojem mogu kupiti godišnju ?
Čitaj zvanični klupski sajt. ; )

Radnim danom od 9 do 17h.
Kad smo kod godisnjih,zna li neko da li i ove godine vrijedi onaj penzionerski popust ?
Do your research, I'm not a hero, I'm a high functioning sociopath !

We're ruled by effete assholes...It's a shite state of affairs to be in Tommy, and all the fresh air in the world won't make any fucking difference !

ThE_mAnIaCs_1987
Kontakt:

Post Postao/la ThE_mAnIaCs_1987 » 30 jul 2011, 15:58

Cocin Bubanj je napisao/la:Ljudi,nemojte biti zalosni jedno je Sparta jedno je Sarajevo jedno je Maccabi jedno je Zeljeznicar oni daju milijarde za tim a kod nas hiljade...Zeljeznicar kao ni Sarajevo nije imao srece nista nije islo jbg. nije bila nasa noc :(
nek imaju koliko imaju, ja sam ubjedjen da je usla jedna lopta u prvom poluvremenu, da bi smo ostvarili povoljan rezultat pred gostovanje u izraelu, ali proklete srece nismo imali, oni zabili dva, mi nijedan i tu je kraj sto se evrope tice, sad se okrenuti domacim takmicenjima i pokusati nastaviti donosenje trofeja na grbavicu pod trenerskom palicom jednog jedinog Amara Osima :mrgreen:
Za zivot cijeli!

FCS-FCS
Kontakt:

Post Postao/la FCS-FCS » 30 jul 2011, 16:34

Ni mi ni vi nismo imali srece na izvlacenju..to je poenta svega...jer da ste imali srece pri izvlacenju...sa onakvom igrom ko protic zidova , dobili bi 3 razlike i otisli rahat na revans.

ThE_mAnIaCs_1987
Kontakt:

Post Postao/la ThE_mAnIaCs_1987 » 30 jul 2011, 16:35

FCS-FCS je napisao/la:Ni mi ni vi nismo imali srece na izvlacenju..to je poenta svega...jer da ste imali srece pri izvlacenju...sa onakvom igrom ko protic zidova , dobili bi 3 razlike i otisli rahat na revans.
ma lave mi smo jos bili nosioci, mozes misliti kakve smo mi srece yebene :mrgreen:
Za zivot cijeli!

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Bing [Bot], bvsic i 26 gostiju.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []