FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

partibrejker1921
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la partibrejker1921 » 30 jul 2011, 18:21

http://www.fkzeljeznicar.com/vijesti/pr ... a-u-stampi

http://www.fkzeljeznicar.com/vijesti/pr ... a-u-stampi" onclick="window.open(this.href);return false;

Vrlo važna crtica iz historije našeg kluba...

Dylan Dog
Kontakt:

Post Postao/la Dylan Dog » 30 jul 2011, 18:22

Ma da,ispadaju nasi timovi zbog toga jer nas uefa mrzi,a ne zbog toga sto nemamo ni jedan stadion kako treba u drzavi,sto nam igraci jos kao kadeti obidju pola evrope na probama jer im je bilo gdje bolje nego u BiH,nije problem sto nemamo klubove dovoljno financijski mocme da placaju ostete vec samo ganjaju slobodne igrace s "cistim papirima",nije problem sto klubovi ne mogu zadrzati ni jednoga igraca koji se posebno istakao..
Uefa nas mrzi i to je to.
Tragedija!Bosna i Hercegovina gubi svog najvećeg dragulja??Pogibljeni start znači kraj potencijalno velike karijere?? Pogledati na:
http://www.pohrani.com/f/1h/RC/SsrCfkJ/dajv.gif

Plivadon
Kontakt:

Post Postao/la Plivadon » 30 jul 2011, 18:28

jarane da nas vole,donirali bi za naš fudbal...po africi daju donacije za **** materne a nama **** ;)

samosarajvo
Kontakt:

Post Postao/la samosarajvo » 30 jul 2011, 18:41

padobranac1978 je napisao/la:
avlami97 je napisao/la:Malo me nerviraju priče, kako smo i mi i Sarajevo dobili, veoma teške protivnike. Dobili, pa šta? Prošle godine je Željo izvukao Hapoela iz T.A. i svi smo govorili da je protivnik prejak, dok se iz pitarskog tabora čula priča o nekim izraelskim levatima.
Sada, kada su pitari zijanili od, po svim fudbalskim parametrima, ekipe koja je lošije plasirana od Hapoela, čuju se glasovi "razuma".
To me nervira.
U utakmicama Želje protiv Hapoela, kao i Sarajeva protiv Sparte, je očita razlika u kvaliteti takmaca i tu je kraj priče.
Izgubiti od bilo koga i bilo gdje sa 5:0 je sramotan rezultat, samo što tu svoju sramotu neki navijači Sarajeva ne žele da priznaju.
ne rise,ovo je ono najmanje sto ti moze neki navijac Sarajeva reci ;)
Itekako mi priznajemo poraz(bar ja) i bolan je od koga god da je...

Ali nije isti ovaj nas poraz kao vas. Vi ste bili sampioni,eurofija ha hu, najbolji trener u ligi i sve ostalo sto ste imali prosle godine i suretnete se sa Hapoelom koji ima koef 26,625 i primite 5 golova u prvom poluvremenu bez ijednog suta u okvir gola plus sto njihov trener ofirno govori igracima da prestanu... :roll:
Dok smo mi promjenili 3 uprave u 2 godine. Trenera isto toliko. Igraci donedavno platu svako treci mjesec dobivali, pojacali nas igraci cije ekipe su u drugoj ligi ili su ispale u drugu ligu i zijanimo od Sparte koja ima koef 24,320 sa istim rezultatom ali samo sto smo mi dva primili u sudijskoj nadoknadi a imali i 4-5 sansi od cega su 2 bile 100%.A da ne pricam da smo odigrali 3 prijateljske i da trener radi sa ekipom 1 mjesec.
Drugacije je to... :roll:

Opet kazem i jedan i drugi poraz je sramotan ali treba biti realan i sagledati i ostale okolnosti.
I jos nesto, nije sramota izgubiti od svakog i svugdje 5:0. (sparta i hapoel jeste da se razumjemo)

p.s. mozes objasnit ovo boldirano ??

BlueIsTheColor
Kontakt:

Post Postao/la BlueIsTheColor » 30 jul 2011, 19:18

samosarajvo je napisao/la:
avlami97 je napisao/la:Malo me nerviraju priče, kako smo i mi i Sarajevo dobili, veoma teške protivnike. Dobili, pa šta? Prošle godine je Željo izvukao Hapoela iz T.A. i svi smo govorili da je protivnik prejak, dok se iz pitarskog tabora čula priča o nekim izraelskim levatima.
Sada, kada su pitari zijanili od, po svim fudbalskim parametrima, ekipe koja je lošije plasirana od Hapoela, čuju se glasovi "razuma".
To me nervira.
U utakmicama Želje protiv Hapoela, kao i Sarajeva protiv Sparte, je očita razlika u kvaliteti takmaca i tu je kraj priče.
Izgubiti od bilo koga i bilo gdje sa 5:0 je sramotan rezultat, samo što tu svoju sramotu neki navijači Sarajeva ne žele da priznaju.

Ali nije isti ovaj nas poraz kao vas. Vi ste bili sampioni,eurofija ha hu, najbolji trener u ligi i sve ostalo sto ste imali prosle godine i suretnete se sa Hapoelom koji ima koef 26,625 i primite 5 golova u prvom poluvremenu bez ijednog suta u okvir gola plus sto njihov trener ofirno govori igracima da prestanu... :roll:
Dok smo mi promjenili 3 uprave u 2 godine. Trenera isto toliko. Igraci donedavno platu svako treci mjesec dobivali, pojacali nas igraci cije ekipe su u drugoj ligi ili su ispale u drugu ligu i zijanimo od Sparte koja ima koef 24,320 sa istim rezultatom ali samo sto smo mi dva primili u sudijskoj nadoknadi a imali i 4-5 sansi od cega su 2 bile 100%.A da ne pricam da smo odigrali 3 prijateljske i da trener radi sa ekipom 1 mjesec.

Opet kazem i jedan i drugi poraz je sramotan ali treba biti realan i sagledati i ostale okolnosti.
I jos nesto, nije sramota izgubiti od svakog i svugdje 5:0. (sparta i hapoel jeste da se razumjemo)

Ne mozes ni ti tako mjerit ciji je poraz veci... ako cemo vec prebirat po svemu, moras uzet u obzir jedan biran faktor u ovo vrijeme, a to je klima... u TA je vlaznost vazduha veca i temperatura veca, tako da igracima koji nisu navikli je veliki problem... ne mogu odigrat 90 minuta u istom ritmu tamo i u Ceskoj gdje je klima kao i kod nas... a da je ovo jako bitno dokaz su reprezentacije Ekvadora i Bolivije koji igraju na 4500+ metara nadmorske visine i hladno poderu svjetske velesile (Bolivija - Argentina 6:1)... a uostalom Hapoel je uvalio Benfici 3 komada, igrao s Lyonom 2:2 (ja pao na kladioni kad ga onaj jevrej zavali skaricama u 86. min za 2:2), sto je dokaz da su ljudi i dobra ekipa i da su i veci stradali od njihve ruke... ali i ja se slazem da je za bilo koga poraz od 5:0 sramotan...
...ni države, ni vlasti sve, nisu mogle da te ugase, jer stojimo, prkosimo, u srcima te našim nosimo..

BlueIsTheColor
Kontakt:

Post Postao/la BlueIsTheColor » 30 jul 2011, 19:21

Dylan Dog je napisao/la:Ma da,ispadaju nasi timovi zbog toga jer nas uefa mrzi,a ne zbog toga sto nemamo ni jedan stadion kako treba u drzavi,sto nam igraci jos kao kadeti obidju pola evrope na probama jer im je bilo gdje bolje nego u BiH,nije problem sto nemamo klubove dovoljno financijski mocme da placaju ostete vec samo ganjaju slobodne igrace s "cistim papirima",nije problem sto klubovi ne mogu zadrzati ni jednoga igraca koji se posebno istakao..
Uefa nas mrzi i to je to.
Ima istine u tvom postu to stoji, ja nisam rekao da je moja tvrdnja ispravna... vec da mi se cini da je tako, a moras i ti priznat da i nismo bas bliski srcu celnicima UEFA i da vole kad nema nas, po njihovom nema ni nereda... a sto se tice price o ulaganju u nas fudbal, to je tako i potpuno si upravu... ;)
...ni države, ni vlasti sve, nisu mogle da te ugase, jer stojimo, prkosimo, u srcima te našim nosimo..

deyo
Član IO SS.ba lige
Kontakt:

Post Postao/la deyo » 30 jul 2011, 19:31

partibrejker1921 je napisao/la:http://www.fkzeljeznicar.com/vijesti/pr ... a-u-stampi

http://www.fkzeljeznicar.com/vijesti/pr ... a-u-stampi" onclick="window.open(this.href);return false;

Vrlo važna crtica iz historije našeg kluba...
Evo :S po ko zna koji dokaz da su boje i dresovi Želje : Plavo- Bijele,a ne Plavi.
® GONGASHI POWERHOUSE ® Founder & Capitano ©
Šampioni SS Lige 🏆🏆
SS Kup 🏆
Super Kup 🏆🏆
Strijelac Lige -★★★
Strijelac Kupa-★★★
U sezoni 16★20★21★22★23★24 No1 po broju datih golova u ss.ba ligi★
Prvi član Kluba ⚽ 100, 200,300

samosarajvo
Kontakt:

Post Postao/la samosarajvo » 30 jul 2011, 19:53

BlueIsTheColor je napisao/la: Ne mozes ni ti tako mjerit ciji je poraz veci... ako cemo vec prebirat po svemu, moras uzet u obzir jedan biran faktor u ovo vrijeme, a to je klima... u TA je vlaznost vazduha veca i temperatura veca, tako da igracima koji nisu navikli je veliki problem... ne mogu odigrat 90 minuta u istom ritmu tamo i u Ceskoj gdje je klima kao i kod nas... a da je ovo jako bitno dokaz su reprezentacije Ekvadora i Bolivije koji igraju na 4500+ metara nadmorske visine i hladno poderu svjetske velesile (Bolivija - Argentina 6:1)... a uostalom Hapoel je uvalio Benfici 3 komada, igrao s Lyonom 2:2 (ja pao na kladioni kad ga onaj jevrej zavali skaricama u 86. min za 2:2), sto je dokaz da su ljudi i dobra ekipa i da su i veci stradali od njihve ruke... ali i ja se slazem da je za bilo koga poraz od 5:0 sramotan...
slazem se sa tobom ali ne u svemu.
slazem se za ovu zadnju recenicu ali samo djelimicno jer zamisli da smo prosli i mi i vi i docekali romu,totenhema,atletica ili slicno..nebi sramota bila izgubit sa 5:0 u gostima...

klima jest bitna ali opet ne toliko koliko ti pokusavas to objasniti, mnogo vise utice ono sve sto sam ja nabrojao ali necemo se prepirat ;)
i Sparta je igrala sa Liverpool 0:0 a u engleskoj u 91 prime go
2003/4 bili 2 u grupnoj fazi ispred Besiktasa i Lazia a 2001/2002 ispred feynoorda i spartak moskve..
a od prijasnjih protivnika, Cluj nerjesenosa romom u rimu a pobjedili Chelsi u engleskoj ..itd ;)

avlami97
Kontakt:

Post Postao/la avlami97 » 30 jul 2011, 19:55

samosarajvo je napisao/la:
To me nervira.

@Samosarajevo, u boldiranom je sve rečeno. Sparta je puno bolja od Sarajeva, a Hapoel od Želje, ali bez obzira na sve sramota je izgubiti 5:0, od bilo koga, pa makar to bila i Barcelona.
Imaš milion primjera, gdje "uslovno" mali klubovi izgube od daleko većih sa jedan razlike ili izvuku povoljniji rezultat. Ne trebaš daleko ići. Pogledaj rezultate u kvalifikacijam za LE i vidjećeš da je Sarajevo jedan od rijetkih uslovno "manjih" klubova koji je nastradao.
Goethe: "Zabludi korisnoj, uvijek pretpostavljam istinu štetnu. Ako i probudi bol istina nosi i lijek".

FCS-FCS
Kontakt:

Post Postao/la FCS-FCS » 30 jul 2011, 21:48

Uhavizajte onog ludog Amara i neka povede u Izrael onu ekipu koja je na AFH fakat dobro odigrala jer ako bude expermentisao sa nakim ostavljanjem tj odmaranjem igrača najebacete isto ko prošle god.

damirfile
Kontakt:

Post Postao/la damirfile » 30 jul 2011, 21:57

FCS-FCS je napisao/la:Uhavizajte onog ludog Amara i neka povede u Izrael onu ekipu koja je na AFH fakat dobro odigrala jer ako bude expermentisao sa nakim ostavljanjem tj odmaranjem igrača najebacete isto ko prošle god.
Prvo amar nije lud ,zna on da nemamo sanse da smo od leotara kuci izgubili 0-2 ne bi mogli pobiejditi sa 3 razlike a kamoli u izraelu.Bitnija je utakmica u sirokom za 3 dana... Amare smao naprijed

FCS-FCS
Kontakt:

Post Postao/la FCS-FCS » 30 jul 2011, 22:07

Lud figurativno a ne bukvalno a konto sam da se ne desi rezultatska katastrofa ko prošle god protiv hapoela. Pa nisam valjda konto da će te proći one zidove....

Bianconeri1988
Kontakt:

Post Postao/la Bianconeri1988 » 30 jul 2011, 22:08

U revanšu neće moći igrati Smajić i Svraka zbog parnih kartona...

Za očekivati je da njihove zamjene budu Višća i Stančeski ili Jamak :mrgreen: :lol:
Ž '21!
Senza Fachetti niente scudetti, con Gasperini e Ranieri torni dove eri!
★ 29 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★

deno_TM87
Kontakt:

Post Postao/la deno_TM87 » 30 jul 2011, 22:12

Teško možemo nadoknaditi dva gola razlike ali eto ljudski se nadati, odigrati hrabro i čvrsto ne primiti gol u prvih petnaestak minuta i probati im zabiti preko kontri i preko prekida.Sve u svemu več napravili smo veliki uspjeh izbacivši Šerifa i dalje se trebamo okrenuti domaćem prvenstvu.
Željezničar über alles!

Slava Ukraïni!

Leeds United Football Club!

Švabo
Kontakt:

Post Postao/la Švabo » 30 jul 2011, 22:13

Zar i Svraka ima žute?
Joint Union

Švabo: " U Bosni kvalitetni ljudi imaju kompleks niže vrijednosti,a nekvalitetni nemaju nikakve komplekse ."

Omar500
Kontakt:

Post Postao/la Omar500 » 30 jul 2011, 22:16

Bianconeri1988 je napisao/la:U revanšu neće moći igrati Smajić i Svraka zbog parnih kartona...

Za očekivati je da njihove zamjene budu Višća i Stančeski ili Jamak :mrgreen: :lol:
Bolje nek Zolotić igra umjesto Jamaka, ako će već Jamak umjesto Stančeskog. Očekujem tri bobe s Pecare 8-)

damirfile
Kontakt:

Post Postao/la damirfile » 30 jul 2011, 22:30

FCS-FCS je napisao/la:Lud figurativno a ne bukvalno a konto sam da se ne desi rezultatska katastrofa ko prošle god protiv hapoela. Pa nisam valjda konto da će te proći one zidove....
Mislim da se nece desiti kao prosle godine kad bi i sa 2 timom otisli.Oni su obezbijedili prolaz ,nece ni oni rizikovati sa povredama pa se forsirati.A vala nisu toliko bolji da nam 5 uvale.... Zeljo siroki 0-2 :mrgreen: :mrgreen: Isallah

tm84
Kontakt:

Post Postao/la tm84 » 30 jul 2011, 22:35

nakon godinu dana posjetih ponovo utakmicu zelje, napokon...

ono sto sam vidio u prvom poluvremenu je nesto zaista fantasticno... rezultat je potpuno nerealan, ali pokazuje surovost fudbalskog svijeta... jedni igraju stvaraju sanse fulaju nemoguce itd, a drugi iz dvije sanse dva gola daju... sto hocu reci, kod nas jos nije stigao potpuni profesionalizam u fudbal...

kako god, ponosan sam na zelju i mislim da bi trebali bez problema biti prvaci u ovoj ligi... mozda borac napravi malo problema, ali ostali nista...

bitno je sad da amar odmori igrace u revansu jer nemamo nikakve sanse protiv maccabija, dok je za nas bitnija utakmica protiv sirokog i tu trebamo imati sve bitne igrace...
7x drzavni prvak (rekord) // 5x osvajac kupa (rekord) // 3x osvajac superkupa (rekord)
rekordi se obaraju a trofeji osvajaju!!!

Edin TM87
Kontakt:

Post Postao/la Edin TM87 » 30 jul 2011, 22:41

tm84 je napisao/la:
bitno je sad da amar odmori igrace u revansu jer nemamo nikakve sanse protiv maccabija, dok je za nas bitnija utakmica protiv sirokog i tu trebamo imati sve bitne igrace...
Pazi, ovo je Evropska tekma, treba krenut svim silama sa najjacom ekipom pa makar primili 5 komada od Sirokog!
Roger Federer the greatest of all time!
Peyton Manning - the greatest QB of all time!

Ad0

Post Postao/la Ad0 » 30 jul 2011, 22:42

Edin TM87 je napisao/la:
tm84 je napisao/la:
Pazi, ovo je Evropska tekma, treba krenut svim silama sa najjacom ekipom pa makar primili 5 komada od Sirokog!
Upravu si nedo Bog da i mi primimo peticu protiv Maccabija pa to bi bila stvarno sramota ovako odigrat sa najjacim sastavom obraz sacuvat a onda se okrenut sirokom brijegu :D
DRŽAVA ŽELJO!
FC BARCELONA! "Mes Que Un Club"
★Champions League 1991–92, 2005–06, 2008–09, 2010–11★
Lionel Messi Ballon d'Or ★2009,2010,2011★!

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: ANamelessGhoul, Bordo10, Hrasno15, knoa, Lokomotifa, perodeformero, voltron30 i 58 gostiju.