10.08.2011 : Bosna i Hercegovina - Grčka

Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,insider,Monolog

Vasa prognoza za utakmicu Bosna i Hercegovina - Grcka ?

Pobjeda Bosne i Hercegovine
101
46%
Nerijesen rezultat
77
35%
Pobjeda Grcke
43
19%

Ukupno glasova: 221

Principatus
Kontakt:

Re: 10.08.2011 : Bosna i Hercegovina - Grčka

Post Postao/la Principatus » 11 avg 2011, 17:29

Stvarno su nasi stoperi stajali visoko i to je bilo opasno protiv Grcke.
Protiv Bijelorusije to mozemo na faze raditi
Freude, schöner Götterfunken, Tochter aus Elysium. Wir betreten feuertrunken, Himmlische, dein Heiligtum. Deine Zauber binden wieder, was die Mode streng geteilt: Alle Menschen werden Brüder, wo dein sanfter Flügel weilt.

nesti
Kontakt:

Post Postao/la nesti » 11 avg 2011, 21:36

Seljaci, papci i ostala dijasporo, nemojte zvizdati u toku intoniranja himne ! To je odraz seljastva i malogradjanstva, zvizdite igracima i treneru, ako vec morate, ali himna je reprezent zemlje i njene kulture. Stidim se sto sam Bosanac, kad vidim kakvu dijasporu imamo :oops:

Sto se same tekme tice, Dzekson odrzao nogometnu lekciju. Ostali isto dobri, posebno Zahirovic, Mravac i Stila.

Vrebac
Kontakt:

Post Postao/la Vrebac » 11 avg 2011, 21:42

nesti je napisao/la:Seljaci, papci i ostala dijasporo, nemojte zvizdati u toku intoniranja himne ! To je odraz seljastva i malogradjanstva, zvizdite igracima i treneru, ako vec morate, ali himna je reprezent zemlje i njene kulture. Stidim se sto sam Bosanac, kad vidim kakvu dijasporu imamo :oops:

Sto se same tekme tice, Dzekson odrzao nogometnu lekciju. Ostali isto dobri, posebno Zahirovic, Mravac i Stila.
A gdje se je to utakmica igrala,,gradaninu nas!!!????????????

nesti
Kontakt:

Post Postao/la nesti » 11 avg 2011, 21:45

Nije bitno gdje se igrala, bitno je ko je prisustvovao istoj. Bar 50% stadiona dijaspora, nemoj me shvatiti pogresno, nisu se ni 'domaci iskazali', ali bio sam i licno vidio. ;)

Vrebac
Kontakt:

Post Postao/la Vrebac » 11 avg 2011, 22:03

nesti je napisao/la:Nije bitno gdje se igrala, bitno je ko je prisustvovao istoj. Bar 50% stadiona dijaspora, nemoj me shvatiti pogresno, nisu se ni 'domaci iskazali', ali bio sam i licno vidio. ;)
hahahahh kako si znao razlikovati tko je "papak",, tko "seljak" a tko je "dijaspora" a tko je "gradanin",,previse komplikujes stvari i vrijedas neke!!

Principatus
Kontakt:

Post Postao/la Principatus » 11 avg 2011, 22:35

nesti je napisao/la:Stidim se sto sam Bosanac, kad vidim kakvu dijasporu imamo :oops:
I mene je brate sramota. Uvjek ti zli dijasporci dodju na tekme bas u BiH i to bas uvjek na Kosevo a ne na Bilino Polje, i tamo zvizde himni, zvizde protivniku, zvizde Ibisevicu, rugaju se igracima druge boje koze, jer toliko rijetko vidjaju takve u zemljama u kojima zive, prozivaju druge nacionalnosti ciganima i tako dalje.

A koliko su jos pametni dijasporci, ne idu na utakmice po inostranstvu, nego tamo dovode samo navijace iz BiH, takve kao sto si ti. Zato tamo navijanje ide 90 minuta (naprimjer u Luxemburgu, Svedska, Njemacka) za svoju reprezentaciju umjesto zvizdanja za protivnicki tim. Stvarno su bezobrazni, a bogami i namazani.

Eto tako lagano istrosi godisnju dozu sarkazma za nekoliko minuta.
Freude, schöner Götterfunken, Tochter aus Elysium. Wir betreten feuertrunken, Himmlische, dein Heiligtum. Deine Zauber binden wieder, was die Mode streng geteilt: Alle Menschen werden Brüder, wo dein sanfter Flügel weilt.

KONGO
Kontakt:

Post Postao/la KONGO » 12 avg 2011, 01:01

nesti je napisao/la:Seljaci, papci i ostala dijasporo, nemojte zvizdati u toku intoniranja himne ! To je odraz seljastva i malogradjanstva, zvizdite igracima i treneru, ako vec morate, ali himna je reprezent zemlje i njene kulture. Stidim se sto sam Bosanac, kad vidim kakvu dijasporu imamo :oops:

Sine dijaspora ti igra za repku!

Dijaspora ti nije cinila ni 1% ljudi na stadionu, to ste vi ''gradjani'' BA.

U BiH je u prvom kvartalu ove godine, prema podacima Centralne banke BiH, iz dijaspore stiglo 799,8 miliona KM, što je za 55 miliona više nego u istom periodu prošle godine.

Mogu samo reci da nije dijaspore, davno bi ste bili na ulicama kao u Grckoj,sad Engleskoj a ko zna gdje vec sutra.

ALI ne mozemo gledati svoje familije da umru od gladi, sve ove pare koje prosjecno dodju do cifre od 1.4 MILIJARDE maraka idu u privatne ruke, nisu to neki biznisi ili sta ja znam.

Poklopi se i suti !
Izronio je Stari za one što ga vole (Juli 23, 2004)

Elmar78430
Kontakt:

Post Postao/la Elmar78430 » 12 avg 2011, 01:07

levat je napisao/la:180 minuta bez primljenog gola ... nešto novu u repki
Fino za vidjeti.

nesti
Kontakt:

Post Postao/la nesti » 12 avg 2011, 01:07

A sto se pronalaze :)

Meni smeta samo sto glumite patriote vece od nas u BiH, eto mi u BiH smo qarine, samo BHF i dijaspora voli i prati repku. Znaci, sto se mene tice, mozes obici sve utakmice BiH, i na Mars mozes otici, ali od mene patriota veci ne mozes biti.

I da, sin ti tata moze biti. ;)

KONGO
Kontakt:

Post Postao/la KONGO » 12 avg 2011, 01:12

nesti je napisao/la:A sto se pronalaze :)

Meni smeta samo sto glumite patriote vece od nas u BiH, eto mi u BiH smo qarine, samo BHF i dijaspora voli i prati repku. Znaci, sto se mene tice, mozes obici sve utakmice BiH, i na Mars mozes otici, ali od mene patriota veci ne mozes biti.

I da, sin ti tata moze biti. ;)

Hrvat je isti onaj u Zagrebu ili Australiji, kako se to mjeri ko je veci a ko manji ?

GLUPOSTI sine, nego tekma je zavrsila ovo treba da ide pod kljuc!
Izronio je Stari za one što ga vole (Juli 23, 2004)

nesti
Kontakt:

Post Postao/la nesti » 12 avg 2011, 01:14

Inace metrom, ali ne znam ciko kako vi to tamo.

Konzerva
Kontakt:

Post Postao/la Konzerva » 12 avg 2011, 01:21

KONGO je napisao/la:

Sine dijaspora ti igra za repku!

Dijaspora ti nije cinila ni 1% ljudi na stadionu, to ste vi ''gradjani'' BA.

U BiH je u prvom kvartalu ove godine, prema podacima Centralne banke BiH, iz dijaspore stiglo 799,8 miliona KM, što je za 55 miliona više nego u istom periodu prošle godine.

Mogu samo reci da nije dijaspore, davno bi ste bili na ulicama kao u Grckoj,sad Engleskoj a ko zna gdje vec sutra.

ALI ne mozemo gledati svoje familije da umru od gladi, sve ove pare koje prosjecno dodju do cifre od 1.4 MILIJARDE maraka idu u privatne ruke, nisu to neki biznisi ili sta ja znam.

Poklopi se i suti !
neznaju to nasi ljudi cijeniti, njemu je tesko u dusi kad neko drugi ima vise, a meni je bas drago da vidim uspjesne nas eljude jos pogotovo kad pomazu Bosnu ekonomski, ovdje mislim ulaganje u familije i nekretnine po bosni.

sto jest jest, zato se i odrzava Bh ekonomija sto joj dijaspora dolije u toku godine, evo samo ja gledam na sebe samog koliko potrosim bruku para po sarajevu kad sam dole preko ljeta, ali nezalim jer ostavljam pare u svoju rodnu grudu i te ce se pare poslije koliko tolio vrtiti dole.
"Ali, kad dođeš u Zenicu, ne da ti se ne igra, više ti se ni ne živi" : ivica osim za jutarnje novine

TM87visnjik
Kontakt:

Post Postao/la TM87visnjik » 12 avg 2011, 01:33

na fudbalskim tekmama je normala zvizdanje..tako da nisu samo Bosanci ne kulturni..e sad sto vas glupi Šuko lozi na neku fubalsku kulturu to je nesto drugo..usput da kazem ja sam sinoc zivdao grckoj himnoj,nesto ne gotivim grkcki fudbal 8-)

amertiger
Kontakt:

Post Postao/la amertiger » 12 avg 2011, 01:35

Pisete gluposti, svi smo svjesni kakva raja navija za Zelju, dodje Borac uzme tri boda i titulu dobije aplauz, negdje drugo ne bi zivi izasli sa terena.

Zvizdati necijoj himnije je odraz (ne)kulture i znak (ne)postovanja prema tim ljudima.

Utakmica protiv Francuske je kod mene prelila casu sto se tice utakmica reprezentacije, bilo je 30k na stadionu ali od tih 30k 5-10k je bilo iz Sa ovo ostalo iz svih djelova BIH, to se vidi vjerujte koliko god to zvucalo smijesno, taj primitivizam i sve sto ide sa tim ja ne mogu ni napisati koliko sam tad bio zgrozen tim, cak sam se i posvadjao sa nekim momkom iz pm, on zvizdi na himnu ja njemu koji ti je ba jesi normalan on meni neke seljacke fore, sta ti znas kako se navija, on ce meni pustati himnu ovdje i sta ti da radis?? Da ga prebijes, ubijes Boga u njemu i da rjesis problem jedino tako. I od te tekme nikad vise na utakmicu reprezentacije otici necu pogotovo ne na Kosevo.

A i ovu tekmu kad vidim pun grad ljudi za nasim zastavama i salovima odmah vidis da nije iz Sa, rijetko ces sresti koga iz Sa u pola bijala dana da hoda gradom u dresu, zastavi i salu.
Mes Que Un Club

bavarian_bk
Kontakt:

Post Postao/la bavarian_bk » 12 avg 2011, 01:47

Pa dobro eto , vise mi necemo dolaziti na utakmice , navijajte samo vi sarajlije . Nije problem . BiH je vasa , nije nasa , logicno :)

nesti
Kontakt:

Post Postao/la nesti » 12 avg 2011, 02:13

Momci iznad rekose sve, kakav crni Suko, ja ti govorim o opstoj kulturi i rekoh ti da je zvizdanje sastavni dio navijanja, ali ne zvizdanje u toku intoniranja himne. Igracima, navijacima, treneru - sasvim ok, ali nikako himnama. ;)

Edit: Niko ti ne brani da navijas, ali navijaj normalno, kao civilizovan covjek, a ne kao seljacina pustena s lanca. Da te vidim na tekmama Bayerna, Hamburga, Borussije i sl. prosipaj te seljakluke. A ne, tamo ste mirni kao bubice, ovamo dolazite da se otresate. Kao sto rekoh, dodji kao normalan covjek, i nece biti problema. Ovako samo ogadite normalnoj raji tekmu.
Zadnja izmjena: nesti, dana/u 12 avg 2011, 02:15, ukupno mijenjano 1 put.

neko_iz_mase
Kontakt:

Post Postao/la neko_iz_mase » 12 avg 2011, 02:15

amertiger je napisao/la:Pisete gluposti, svi smo svjesni kakva raja navija za Zelju, dodje Borac uzme tri boda i titulu dobije aplauz, negdje drugo ne bi zivi izasli sa terena.
Svjesni smo, a svjestan je i reprezentativac Bosne i Hercegovine, kojem se spominjalo sve do 7 koljena...
Ili je i to dijaspora bila? Ili su možda došli navijači iz drugih gradova, da ukaljaju obraz fine sarajevske raje :lol:
Jedna država, dva entiteta, tri naroda, četiri pi**e materine.

Stivi_Dzi
Kontakt:

Post Postao/la Stivi_Dzi » 12 avg 2011, 02:19

Sinoc jeste bilo 50 % dijaspore, pa moš ih iz aviona prepoznat :?
“The world is a dangerous place to live, not because of the people who are evil, but because of the people who don't do anything about it.”

anti_zli
Kontakt:

Post Postao/la anti_zli » 12 avg 2011, 02:19

bavarian_bk je napisao/la:Pa dobro eto , vise mi necemo dolaziti na utakmice , navijajte samo vi sarajlije . Nije problem . BiH je vasa , nije nasa , logicno :)
MOmak nije to rekao , procitaj jos jednom pa pokusaj svatiti.
Ima dosta stvari koje treba promijenit:
Jer kad sam cuo da se psuje igracima, npr.Vedadu koji je mogao igrati za SDA.

Stivi_Dzi
Kontakt:

Post Postao/la Stivi_Dzi » 12 avg 2011, 02:23

Ja nikad necu zaboravit ono u Zenici, gubimo na poluvremenu 1-0 od rumuna i na sjevernoj tribini ljudi skandiraju "Sušiću napolje" a na kraju tekme je sve super. S.erem se na takve navijace, iako ne mogu te dijasporaše ima i nas svakakvih vala.
Zadnja izmjena: Stivi_Dzi, dana/u 12 avg 2011, 02:23, ukupno mijenjano 1 put.
“The world is a dangerous place to live, not because of the people who are evil, but because of the people who don't do anything about it.”

Zaključano

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.