EP Litvanija 2011

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_

neno#4
Kontakt:

Re: EP Litvanija 2011

Post Postao/la neno#4 » 12 avg 2011, 01:20

The Game je napisao/la:
legenda reala je napisao/la:
neno#4 je napisao/la:Slazem se. Mada nije Njemacka za potcijeniti. Novickog ovdje niko nece moci cuvati. Cak ni Ibaka. On je na ovom EP svijet za sebe. Ocekujem monstruozne partije. Ali slazem se da imaju vrlo male sanse protiv Dude. Jer njegova najveca je prednost to sto ga visokokvalitetni igrac ili dva ne mogu dobiti sami. Kolektiv uvijek pobjedjuje. Mada kada je Novicki u pitanju sve je moguce. Svi su ocekivali metlu, a onda se digao i nalupao tri ubijedjene zvijezde nogama.
Ma švabi će mnogima ba pomrsiti račune ,imaju oni pored Dirka još ovih mladih igrača koji se poznaju iz njemačkih klubova ,trener im nije tako loš biće problema svima pa i Srbima i normalno ja ću kao i u svim sportovima navijati za Njemce na ovom prvenstvu ;)
Za koga ćeš ti :?: ne računam nas ,jel za Grke pošto si ti ljubitelj njihovih klubova :P
ja gore odgovaram ti ništa ne ocjenjuješ nemoj tako neno :P da potvrdiš sjećam li se dobro ili si i ti zaboravio to prvenstvo i neke detalje ,ma ja jbg ja imam bolje pamćenje sjećam se i koje su brojeve nosili igrači :lol: :lol:
ma neno ti je pau - ljubitelj, on za spance redovno navija. glory hunter sto bi se reklo :D a sto se grka tice, olympiakos mrzi vise nego sto gotivi pao :D
Imaju, imaju bice Njemacka opet opasna.
Eh Nikola, Nikola. Solidan je bio. A onda su u drugom krugu svi podivljali na tom prvenstvu i igrali odlicno do kraja. Ali dobro tada su bila Saras, Macija, braca Lavrinovic, Zukaukas, Stombergas, Siska rules :D :D :D

Tada je Saras samar'o sve na tom prvenstvu, razbise Spance u finalu. Igrali su vjerovatno uz Argentinu najbolju kosarku tih godina...

Realno, puno si bolje tehnicki potkovan i sve pratis :lol: :lol:
Ja najvise volim Svabe u svim sportovima, tj. ovaj mali dole sto provocira se sluzio mojim dresom od Dirka dugo godina. I opet se zali nesto, nezahvalnik jedan. To mu je jedini sportista da je iole normalan kojeg gotivi. A o klubovima da ne pricamo, tu je jos gora prica..

Spaniju gotivim zbog Pau - a i Navarra. Pau - a otkada je dosao kod Kobe - a :lol: :lol:

A za Olimpijakos kao sto Saras kaze, citiram: " Teo, ne. On je Olimpijakos!!"
Nenad Markovic & Drazen Petrovic

Ostalo je samo ime.....

legenda reala
Kontakt:

Post Postao/la legenda reala » 12 avg 2011, 01:35

neno#4 je napisao/la:
Imaju, imaju bice Njemacka opet opasna.
Eh Nikola, Nikola. Solidan je bio. A onda su u drugom krugu svi podivljali na tom prvenstvu i igrali odlicno do kraja. Ali dobro tada su bila Saras, Macija, braca Lavrinovic, Zukaukas, Stombergas, Siska rules :D :D :D

Tada je Saras samar'o sve na tom prvenstvu, razbise Spance u finalu. Igrali su vjerovatno uz Argentinu najbolju kosarku tih godina...

Realno, puno si bolje tehnicki potkovan i sve pratis :lol: :lol:
Ja najvise volim Svabe u svim sportovima, tj. ovaj mali dole sto provocira se sluzio mojim dresom od Dirka dugo godina. I opet se zali nesto, nezahvalnik jedan. To mu je jedini sportista da je iole normalan kojeg gotivi. A o klubovima da ne pricamo, tu je jos gora prica..

Spaniju gotivim zbog Pau - a i Navarra. Pau - a otkada je dosao kod Kobe - a :lol: :lol:

A za Olimpijakos kao sto Saras kaze, citiram: " Teo, ne. On je Olimpijakos!!"
Tad se Talijani u grupi patili ,bili sa nama i onda im se desi neki ludi probrat u glavama i proigraše ko ludi do kraja
Litvanci su gazili na ovom prvenstvu tada ,a imali su i prejaku ekipu ,možda i najaču generaciju ,pitanje je kad će ponovo imati tako jak tim na svim pozicijama igrača svjetskog kalibra ,od tada su počeli padati polahko ,i nisu više kao prije a i mnogi od ovih igrača su dosta oslabili .
Jeli mguće ovo podebljano ,pa jbt nemoguće da u svemu imamo isto mišljenje ,nema ovo je previše :lol: :lol:
kad on ne sluša ti Dirka fino meni pošalji :P :P
Španiju gotivim zbog Rudya ,od klubova jedino navijam za Tau ,oni su za mene još uvijek Tau ,NBA nisam neki ljubitelj ,ne pratim nikako osim kad imam na kladionici ,a vidim da nisi ni ti neki stručnjak za NBA ,ipak si jači sa evropskom košarkom ;)
Španski bijeli vuk, neprevaziđeni El Matador. Anđeo Madrida. Šef lob udaraca. Njegovo istinsko kraljevsko visočanstvo. Raul Gonzalez Blanco.

neno#4
Kontakt:

Post Postao/la neno#4 » 12 avg 2011, 01:42

Gledam ja i NBA redovno i pratim, ali vise volim evropsku kosarku.

Ima prica za NBA. Gledam ja finale Boston - LAL kad ih je ono Boston razbio. I Radmanovic ide u kontru i hladno pravi tri koraka, i sudije nista ne sviraju, tada sam ugasio tv i otisao da spavam i tek se vratio iduce godine kada su igrali u finalu sa Orlandom :lol: :lol: :lol:

Sto se tice dresa od Dirka, vec sam proslijedio to, ima jedna godina. Sinu od ovog mog velikog prijatelja koji je veliki fanatik Dirka i basketa.

P. S. Samo mi nije jasno kako imamo isto misljenje 8-) 8-) 8-)

Ostalo je samo ime.....

legenda reala
Kontakt:

Post Postao/la legenda reala » 12 avg 2011, 01:56

neno#4 je napisao/la:
P. S. Samo mi nije jasno kako imamo isto misljenje 8-) 8-) 8-)
Ma ne znam ,ima neka hemija između nas :lol: :lol: :lol:
Nego sutra ću pratit onaj turnir u Italiji ,ako samo talijani ne zaključaju slučajno Rai Sport 1,pa očekujte analizu ,ima da vam sve kažem kako je bilo ;)

PS pošto svi ovdje koji mogu pisti ove velike postove :P ,imaju kolumne ,zašto ti nemaš nikakvu svoju kolumnu o košarci ,još si "novinar" znaš fino pisati ,a i onako su ti većina postova ko kakva kolumna ,pa mislim da nebi bilo problema za tebe ;)
Španski bijeli vuk, neprevaziđeni El Matador. Anđeo Madrida. Šef lob udaraca. Njegovo istinsko kraljevsko visočanstvo. Raul Gonzalez Blanco.

neno#4
Kontakt:

Post Postao/la neno#4 » 12 avg 2011, 02:09

Ja sam ekonomista, ne bavim se ja s tim, ja se samo eurima bavim :lol: :lol: :lol:

Ostalo je samo ime.....

Dylan Dog
Kontakt:

Post Postao/la Dylan Dog » 12 avg 2011, 02:34

[youtube][/youtube]
[youtube][/youtube]
[youtube][/youtube]
Legendo,nisi losi ovi moji zabari aaa :D
Tragedija!Bosna i Hercegovina gubi svog najvećeg dragulja??Pogibljeni start znači kraj potencijalno velike karijere?? Pogledati na:
http://www.pohrani.com/f/1h/RC/SsrCfkJ/dajv.gif

legenda reala
Kontakt:

Post Postao/la legenda reala » 12 avg 2011, 02:36

Odluči se il si Rus ili talijan :lol: :lol:
neno a sad mi je jasno ko pronevjeri tolike novce u KK Bosni :( :(

neno#4
Kontakt:

Post Postao/la neno#4 » 12 avg 2011, 02:39

legenda reala je napisao/la:Odluči se il si Rus ili talijan :lol: :lol:
neno a sad mi je jasno ko pronevjeri tolike novce u KK Bosni :( :(
To ja prikriveno, da ne znaju ovi :lol: :lol: :lol:

Ne moze da se covjek odluci. Voli sve. I crno i plavo i smedje.
Moj covjek :lol: :lol:

Ostalo je samo ime.....

Dylan Dog
Kontakt:

Post Postao/la Dylan Dog » 12 avg 2011, 02:43

Pa da ne bude nesporazuma,u kosarci mi se zivo J**+ za ruse :mrgreen:
U kosarci simpatisem Spurse u NBA i Cska i malo stidljivo Maccabi u euroligi,od reprezentacija naravno volim BiH a simpatisem Argentince,Spance i Italijane :D
Tragedija!Bosna i Hercegovina gubi svog najvećeg dragulja??Pogibljeni start znači kraj potencijalno velike karijere?? Pogledati na:
http://www.pohrani.com/f/1h/RC/SsrCfkJ/dajv.gif

mnogo_smo_jaki
Kontakt:

Post Postao/la mnogo_smo_jaki » 12 avg 2011, 12:42

Što ne stavite anketu ko će osvojiti Euro? :D ...
GLUPOM ČOVJEKU NEMA SMISLA OBJAŠNJAVATI...

mostarac1420
Kontakt:

Post Postao/la mostarac1420 » 12 avg 2011, 14:37

od zapadno balkanskih zemalja srbi i hrvati ce daleko i mozda mozda slovenci,a ostali nista
previse su losi
Najstariji nogometni klub u BiH
hškz 1905

neno#4
Kontakt:

Post Postao/la neno#4 » 12 avg 2011, 15:42

mostarac1420 je napisao/la:od zapadno balkanskih zemalja srbi i hrvati ce daleko i mozda mozda slovenci,a ostali nista
previse su losi
Ne bih ja bas tako bio ubijedjen za Hrvatsku, jer u cetvrtfinalu tek ce igrati sa najboljima, Spanija/Srbija/Litvanija/Francuska/Njemacka/Turska. Ko god od njih prodje. Uglavnom ovaj prvi dio grupa je horor teski. U drugom je ipak bolja situacija.

Ostalo je samo ime.....

mostarac1420
Kontakt:

Post Postao/la mostarac1420 » 12 avg 2011, 16:37

neno#4 je napisao/la:
mostarac1420 je napisao/la:od zapadno balkanskih zemalja srbi i hrvati ce daleko i mozda mozda slovenci,a ostali nista
previse su losi
Ne bih ja bas tako bio ubijedjen za Hrvatsku, jer u cetvrtfinalu tek ce igrati sa najboljima, Spanija/Srbija/Litvanija/Francuska/Njemacka/Turska. Ko god od njih prodje. Uglavnom ovaj prvi dio grupa je horor teski. U drugom je ipak bolja situacija.
ovakva hrvatska u jednoj utakmici sve to moze dobiti, i nadam se da cemo napokon skinuti prokletstvo cetvrtfinala
hškz 1905

neno#4
Kontakt:

Post Postao/la neno#4 » 12 avg 2011, 16:56

mostarac1420 je napisao/la:
neno#4 je napisao/la:
previse su losi
ovakva hrvatska u jednoj utakmici sve to moze dobiti, i nadam se da cemo napokon skinuti prokletstvo cetvrtfinala
Spaniju sigurno ne.

Ostalo je samo ime.....

kakavdanakneiskustvu
Kontakt:

Post Postao/la kakavdanakneiskustvu » 12 avg 2011, 17:17

Turci teško s Ukrajinom, poraz Srbije

Na turniru u Izmiru Njemačka je tijesno porazila Srbiju, dok je domaćin tek u produžetku izborio pobjedu nad Ukrajinom.

Njemačka bez Dirka Nowitzkog i Chrisa Kamana pobijedila je Srbiju (59:58) koja za susret nije prijavila Miloša Teodosića i Uroša Tripkovića, a kapetan Nenad Krstić nije ulazio u igru.

Njemačka je povela na startu 17:4 i završila prvi period s prednošću 20:13, a Nijemci su imali prednost i u većem dijelu druge četvrtine. Tek pretkraj prvog poluvremena Srbija je napravila seriju 10:0 (29:28), ali su laganu prednost na odmoru imali njihovi protivnici (30:29).

Ivkovićevi su izabranici u odlučujućih deset minuta ušli s zaostatkom od sedam poena (52:45) i potom preokrenuli serijom 13:1. No, tih pet poena viška (58:53) naši su susjedi prosuli u posljednje tri minute kada je Njemačka napravila seriju 6:0 i osiguralase pobjedu.

Robin Benzing s 12 poena i Tibor Pleiss s devet poena bili su najbolji igrači Njemačke, dok je kod Srbije Boban Marjanović upisao 11, a Stefan Marković (7sk, 6as) i Kosta Perović (6sk) po deset poena.

Ukrajina pala u produžetku

Turska je nakon neriješenih 58:58 u regularnom dijelu, pitanje pobjednika riješila kada se pretkraj produžetka odvojila na šest poena prednosti (67:61) i na kraju slavila s rezultatom 69:65.

Cenk Akyol s 13 poena, Omer Onan s devet, te Hedo Turkoglu i Furkan Ademir s po osam poena bili su najefikasniji igrači Turske. Na drugoj je strani Vjačeslav Kravitsov upisao 15 poena, a po deset su imali Kiril Fesenko i Steve Burtt.

Texi
Kontakt:

Post Postao/la Texi » 12 avg 2011, 18:01

mostarac1420 je napisao/la:
neno#4 je napisao/la:
previse su losi
Kao što reče jedan Hrvat pre neki dan, na drugom forumu, nije to nikakvo prokletstvo to je jednostavno nedostatak kvaliteta, a tu priču o prokletstvu su Vam usadili Slavko Cvitković i hrvatski novinari.

Jednostavno igrači nisu sposobni da privedu utakmicu kraju, koliko puta je prokockana velika prednost, pogube se, niko ne sme da preuzme odgovornost, nemate lidera...
Dodatni pritisak vašim igračima su očekivanja javnosti, Vi iz godine u godinu imate velika očekivanja, iako nemate razloga za to, jer ne pamtim kad ste prošli 1/4 finale, tako da ja u potpunosti shvatam vaše košarkaše i njihovo gubljenje utakmica na neverovatne načine.
I think I'm a pussy one.

dubrava
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la dubrava » 12 avg 2011, 18:13

Bliži se polako prvenstvo, još su dva tjedna ostala, pa bi možda bilo dobro da se ova tema preseli u dio "Aktualno".
Eto, ako moderator zadužen za ovaj teritorij misli da je vrijeme, nek preseli.
neno#4 je napisao/la:Spaniju sigurno ne.
Ma može i Espana pasti, zašto ne. Tukla ih je Hrvatska i doma na svom parketu na EP, a može i sad.
Nego, nije problem Hrvatskoj pobijediti boljeg i kvalitetnijeg od sebe, koliko oscilacije u igri. Od fantastične košarke do ponora i početničkih grešaka. Od utakmice sa preko 30 skokova, do utakmice sa 26 izgubljene lopte.
Fali dobar centar (nešto tipa Vujčića) i vođa na terenu. Iako je Popović kapetan i teži da bude taj vođa, on je po meni nedovoljno spreman i van forme. I naravno, kad budu doveli psihologa, onda bih i očekivao medalju. ( I trenera, no dobro, neću pretjerivati :mrgreen: )
Četvrtfinale je plafon. Nema ni Tonija, ni Arijana, Dine, a ni Mozarta.

Tu si nabrojao i Tursku od favorita. Hm, ne znam, oni su mi sumnjivi. Velika je razlika kod Turaka igrati na njihovom terenu i vani. To su dva različita tima.

Moji favoriti su domaćini Litavci, Španjolci, Srbi i Francuzi (iako, oni su mi skroz čudni i ne znam šta da za njih mislim). Na Francuze tipujem iz razloga što će biti jako dugo prvenstvo, nešto sasvim drukčije od dosadašnjeg sistema, a oni su fizički jaki, prave atlete, izdržljive mrcine. A i možda malo smire loptu. Tko zna.
Al, budući da Nijemci imaju najboljeg svjetskog igrača, bit će ajme majko na prvenstvu, pogotovo što neno reče u toj njihovoj grupi će biti pakleno.
"Stvarna veličina kluba ne mjeri se trenutnim rezultatima, trofejima ili novcem, nego time koliko ga ljudi doživljava kao svoj – kao nešto bitno u svojim životima"

neno#4
Kontakt:

Post Postao/la neno#4 » 12 avg 2011, 18:27

Da nije budala u liku Scariola na klupi Spanije, ja bi dao sve da ce Spanija biti prvak.

Jednostavno Pau Gasol je pola ekipe. A on nije igrao prosle godine. A plus Calderon, sada nece biti kao prosle godine kada su pustali Rubija. Plus Llull je napredovao (ali dobro on je divljak klasicni), Rudi nije povrijedjen kao sto je bio prosle godine..

A koliko su u odbrani dobili dolaskom Ibake to ne treba pricati. On jedino Dirka ne moze sacuvati.

Ostalo je samo ime.....

dubrava
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la dubrava » 12 avg 2011, 18:32

Au, nisam znao da je tu Gasol. Eh, jebga, onda se tu nema šta reći da ne znam tko je na klupi. Najveći favoriti. Eto, kako jedna informacija promijeni sve u glavi.

Sad piši propalo mogućnost Hrvatske da tuče Espanu :D
"Stvarna veličina kluba ne mjeri se trenutnim rezultatima, trofejima ili novcem, nego time koliko ga ljudi doživljava kao svoj – kao nešto bitno u svojim životima"

mostarac1420
Kontakt:

Post Postao/la mostarac1420 » 12 avg 2011, 18:32

Texi je napisao/la: Kao što reče jedan Hrvat pre neki dan, na drugom forumu, nije to nikakvo prokletstvo to je jednostavno nedostatak kvaliteta, a tu priču o prokletstvu su Vam usadili Slavko Cvitković i hrvatski novinari.

Jednostavno igrači nisu sposobni da privedu utakmicu kraju, koliko puta je prokockana velika prednost, pogube se, niko ne sme da preuzme odgovornost, nemate lidera...
Dodatni pritisak vašim igračima su očekivanja javnosti, Vi iz godine u godinu imate velika očekivanja, iako nemate razloga za to, jer ne pamtim kad ste prošli 1/4 finale, tako da ja u potpunosti shvatam vaše košarkaše i njihovo gubljenje utakmica na neverovatne načine.
pogledaj malo uspjehe hrvatske kosarke pa ce ti biti jasno zasto su velika ocekivanja ;) ;)
a nije nedostatak kvalitete sjecas li se prije 4 god ili vise nesjecam se bas cetvertfinala kad smo spanjolce imali u malom prstu i onda ih sudac proguro dalje
hškz 1905

Zaključano

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.