FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

Bianconeri1988
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la Bianconeri1988 » 18 avg 2011, 14:34

Jučerašnja utkamica, a i izvještaji ovih što su bili gore nažalost govore kakvo je naše realno stanje...

Još će mnogo mnogo vode Miljackom proteći, a da mi postanem prava ekipa i pravi tim.

Valjda će i Osim uvidjeti neke stvari...
Ž '21!
Senza Fachetti niente scudetti, con Gasperini e Ranieri torni dove eri!
★ 29 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★

Omar500
Kontakt:

Post Postao/la Omar500 » 18 avg 2011, 14:36

Skontajte ljudi, ovo je sve i dobro kako se sve radi u klubu...Problemi leže duboko u organizaciji, sistemu, strukturi omladinskog pogona, nepostojanje skautinga, marketinga, nemamo sponzore, nemamo stadion kako treba, trening kamp. Sve je ovo super kakve uslove imamo i 'sposobne' ljude u klubu . Biće valjda bolje...

nime_tm87
Kontakt:

Post Postao/la nime_tm87 » 18 avg 2011, 14:38

Da nam hoće otpisati dug porezna sve bi bilo bolje za 40-50 posto. tako se i hrvatski fudbal prepordio

TheDinoRules
Kontakt:

Post Postao/la TheDinoRules » 18 avg 2011, 14:41

aleksandar_veliki je napisao/la:
TheDinoRules je napisao/la:Aco, ta generacije je najnetalentovanija (inače generacija Zolotića) u zadnjih 10-ak godina. Bilo je tu dobrih igrača Aco (Krajina npr. koji igra u Češkoj već odavno), pa i ostali, ali to je i problem! Do juniora sve to ode! I bio sam na utakmici finala Kup-a juniora i Željo je bio bolji, moraš priznati. Penal im je smiješan sviran, Sarajevu! Ja lično, mislio sam da je onaj Hrelja :o ali kad sam vidio, ništa posebno. A šta ćemo sa generacijom mlađih juniora (koji su usput razvili ove starije 5:0, a za starije juniore su igrala 4 mlađa stanardna mlađa juniora, a među njima i Hodžić)? Znaš i sam da ako se ovako nastavi razvijati, da će Hodžić biti i bolji igrač od Džeke. Sjeti se 5-6 godina unazad kad je Ćerimagić trebao potpisati za Inter, sjećaš se? Pa smo ga nekako doveli, ali nismo uspjeli sačuvati i sad je u Gentu. I starijim kadetima smo izgubili Salčina koji je u Italiji, a velike prilike su da će i Hasković otići u Zvezdu, barem je bio na probi. Kjosevski ima ponudu otvorenu 2 turska GIGANTA, znaš o kojim klubovima govorim, Vila (za kojeg ja lično smatram da je krampa, ali ovdje ga predstavljaju kao extra talenta, a vidio si i sam šta je fulio protiv Sarajeva sve) ima mogućnost prelaska u Hajduk i još ima x ovakvih igrača Aco. Čim to dođe do juniora, odu negdje. Ja im ne zamjeram, znaju da ovdje nema para i vide da ih niko ne je*e ni 2% iz kluba. Vidiš da sam ipak u pravu! (a da ne spominjem kako se u klubovima tipa Bubamare nalaze ogromni talenti koje ne možemo dovesti. Ali pazi, BUBAMARA ŠKOLA FUDBALA, zadnji primjer je onaj mali, zaboravio sam mu ime, što je nedavno otiš'o u Bayern).
Ne znam, ti imasd svoje misljenje, pravo da ti kazem i ne pratim bas najbolje, samo cu ti reci i dobro zapamti. Nit od mene golmana, nit od Hodzica igraca. Dao Bog da ja grijesim, ali decko od 17 godina koji se onako jucer ponasa, koji nije napravio tri sprinta u utakmici, nikad nece biti igrac. Upamti to dobro, prolazi to ovdje, ali kad odes vani onda tesko. To je moje misljenje, njemu je iz ponizenja igrati ovdje, e nepostaje se tako igrac, vjeruj ti Aci, znam ih milion puta talentovaniji od njega a sada tacne nose.
Znam da je na utakmici izgledao kao maneken, to niko ne spori! I znam o čemu govoriš i znam kakvi su talenti propadali. I, kako sam čuo, dosta ih je njemu očitalo bukvicu (pred mojim očima i sam otac koji ga je nazvao manekenom, to sigurno boli). Ali, kako sam čuo on je za Liverpool u jednoj utakmici dao 4 gola, i kad opet ode gore sigurno da će morati raditi kao što je do sada. Gore nema hoćeš ili nećeš, pa da te vagaju! Ako hoćeš i znaš tu si, u suprotnom nisi (to sam sopstvenim očima vidio). Ali, eto, živi bili i vidjeli Aco, ja garantujem da imamo mnogo talentovane djece koja nam bježe (a sa pravilnim razvojem ovdje, sa njima samo bi mogli pričati o "prekucavanju" lige). Lijep pozdrav i hvala Bogu da jednom imam normalnu konstruktivnu raspravu s nekim na ovom forumu. Živio ti meni.
U mom svijetu važe moja pravila

nime_tm87
Kontakt:

Post Postao/la nime_tm87 » 18 avg 2011, 14:41

http://www.fkzeljeznicar.com/vijesti/sa ... m-navikama" onclick="window.open(this.href);return false;

DRHAUSE
Kontakt:

Post Postao/la DRHAUSE » 18 avg 2011, 14:43

aleksandar_veliki je napisao/la:
TheDinoRules je napisao/la:Aco, ta generacije je najnetalentovanija (inače generacija Zolotića) u zadnjih 10-ak godina. Bilo je tu dobrih igrača Aco (Krajina npr. koji igra u Češkoj već odavno), pa i ostali, ali to je i problem! Do juniora sve to ode! I bio sam na utakmici finala Kup-a juniora i Željo je bio bolji, moraš priznati. Penal im je smiješan sviran, Sarajevu! Ja lično, mislio sam da je onaj Hrelja :o ali kad sam vidio, ništa posebno. A šta ćemo sa generacijom mlađih juniora (koji su usput razvili ove starije 5:0, a za starije juniore su igrala 4 mlađa stanardna mlađa juniora, a među njima i Hodžić)? Znaš i sam da ako se ovako nastavi razvijati, da će Hodžić biti i bolji igrač od Džeke. Sjeti se 5-6 godina unazad kad je Ćerimagić trebao potpisati za Inter, sjećaš se? Pa smo ga nekako doveli, ali nismo uspjeli sačuvati i sad je u Gentu. I starijim kadetima smo izgubili Salčina koji je u Italiji, a velike prilike su da će i Hasković otići u Zvezdu, barem je bio na probi. Kjosevski ima ponudu otvorenu 2 turska GIGANTA, znaš o kojim klubovima govorim, Vila (za kojeg ja lično smatram da je krampa, ali ovdje ga predstavljaju kao extra talenta, a vidio si i sam šta je fulio protiv Sarajeva sve) ima mogućnost prelaska u Hajduk i još ima x ovakvih igrača Aco. Čim to dođe do juniora, odu negdje. Ja im ne zamjeram, znaju da ovdje nema para i vide da ih niko ne je*e ni 2% iz kluba. Vidiš da sam ipak u pravu! (a da ne spominjem kako se u klubovima tipa Bubamare nalaze ogromni talenti koje ne možemo dovesti. Ali pazi, BUBAMARA ŠKOLA FUDBALA, zadnji primjer je onaj mali, zaboravio sam mu ime, što je nedavno otiš'o u Bayern).
Ne znam, ti imasd svoje misljenje, pravo da ti kazem i ne pratim bas najbolje, samo cu ti reci i dobro zapamti. Nit od mene golmana, nit od Hodzica igraca. Dao Bog da ja grijesim, ali decko od 17 godina koji se onako jucer ponasa, koji nije napravio tri sprinta u utakmici, nikad nece biti igrac. Upamti to dobro, prolazi to ovdje, ali kad odes vani onda tesko. To je moje misljenje, njemu je iz ponizenja igrati ovdje, e nepostaje se tako igrac, vjeruj ti Aci, znam ih milion puta talentovaniji od njega a sada tacne nose.
Aco svaka čast na zapažanju za Hođžića , dijelim tvoje mišljenje a usto uopšte nije Amarov tip igrača (prenizak ,preslab). 8-)
“You can think I'm wrong, but that's no reason to quit thinking.”

Dr. Gregory House

nime_tm87
Kontakt:

Post Postao/la nime_tm87 » 18 avg 2011, 14:51

http://www.fkzeljeznicar.webs.com" onclick="window.open(this.href);return false;

Evo radimo u PS i stručni štab dosad Amara uradili. ;)

TheDinoRules
Kontakt:

Post Postao/la TheDinoRules » 18 avg 2011, 15:00

nime_tm87 je napisao/la:http://www.fkzeljeznicar.webs.com

U ovom drugom timu, stavi Prutinu na zadnjeg veznog, a Drakula kao lijevog krilnog. Jer Prutina nije u životu igrao ovu poziciju. Također, Zolotića nisi stavio, a on bi trebao ovdje umjesto Prutine svakako! Inače, sve pohvale za ovo

nime_tm87
Kontakt:

Post Postao/la nime_tm87 » 18 avg 2011, 15:02

TheDinoRules je napisao/la:

U ovom drugom timu, stavi Prutinu na zadnjeg veznog, a Drakula kao lijevog krilnog. Jer Prutina nije u životu igrao ovu poziciju. Također, Zolotića nisi stavio, a on bi trebao ovdje umjesto Prutine svakako! Inače, sve pohvale za ovo
Hvala. Planiramo uraditi neki baš drama video o igračima i stručnom štabu, ovaj web nam služi kao mjesto gdje cemo to sve upload
@prepravljeno
Zadnja izmjena: nime_tm87, dana/u 18 avg 2011, 15:08, ukupno mijenjano 1 put.

csh
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la csh » 18 avg 2011, 15:03

Po meni je 86-87 najbolja poslije rata,mada ovu nisam pratio mnogo,ali za 86-87 mogu reci da je bila odlicna!
AMAR OSIM!!!

TheDinoRules
Kontakt:

Post Postao/la TheDinoRules » 18 avg 2011, 15:05

nime_tm87 je napisao/la:
TheDinoRules je napisao/la:

Hvala. Planiramo uraditi neki baš drama video o igračima i stručnom štabu, ovaj web nam služi kao mjesto gdje cemo to sve upload
I da, imao bih ja tu nekoliko ideja finih, kad budem imao vremena, sve ću ti to napisati u pp! Mislim, to su mali poslići, a izgledat će ljepše, puno ljepše!

spielführer_21
Kontakt:

Post Postao/la spielführer_21 » 18 avg 2011, 15:10

samo ne kontam zašto (ili pak za što :? ) vam služi to?
Omiljena forumašica: http://forum.sportsport.ba/memberlist.php?mode=viewprofile&u=2
Omiljeni muzičar: http://www.youtube.com/watch?v=lbauVj2vLu4

avlami97
Kontakt:

Post Postao/la avlami97 » 18 avg 2011, 15:23

DRHAUSE je napisao/la:
twisttm87 je napisao/la:
Omar500 je napisao/la:Aco, da se razumijemo, dosta talenata i ne može da trenira jer ne može sebi kopačke da kupi.
ima i toga ali ima dosta upravu koji odustanu radi tih "babinih sinova" nazalost :x :x :x
To je uobičajeni stereotip za koji iz prve ruke znam da nije tačan .U željinim juniorima ima djece slabog imovinskog stanja ,kojima klub pomaže . 8-)
Vjerovatno da ima i toga, ali je sistemski pogrešno postavljena stvar kod omladinskih pogona. Klub bi trebao da pronalazi talentiranu djecu i da im omoogući fudbalsko školovanje, a ne da djeca imućnijih roditelja treniraju bez obzira na kvalitet. Dok stvari budu postavljene kao sada, mogućnost da se pronađe i formira fudbaler je izražena u promilima. Na stotine da ne kažem na hiljade djece u ovom gradu posjeduje talenat i psihomotorne sposobnosti da jednog dana postanu fudbalerčine, ali im se taj san nikada neće ispuniti zbog imovinske nemogućnosti.
Kada bi samo jednom godišnje, uz dobar marketing, bilo izdato saopćenje da se u najmlađu kategoriju Želje prima 30 igrača i da će najbolji nakon jednomjesečnog testa imati sve potrebno da postanu registrovani članovi kluba, odziv te djece bi bio ogroman. Iz tog kvantiteta bi se rodio i kvalitet. To je sigurno. Klub bi imao koristi, a svi oni koji žele da im djeca treniraju mogli bi i dalje plaćati članarinu i kupovati opremu i kada dođu na nivo onih 30-tak bili bi oslobođeni tih nameta, a najlošiji bi morali plaćati.
Klub treba da se bori za talente, a ovo je jedan od načina da se to i postigne.
Danas oko pola 12 sam bio u Dolini i vidio da par malodobnika sa jednim momkom rade na uređenju zida na jugu. Ostalo je još finiranje jednog dijela zida i premazivanje istog zaštitnom emulzijom.
Goethe: "Zabludi korisnoj, uvijek pretpostavljam istinu štetnu. Ako i probudi bol istina nosi i lijek".

babilonTM
Kontakt:

Post Postao/la babilonTM » 18 avg 2011, 15:30

Škola fudbala da se prijave djeca od 10 do 16 godina, besplatni treninzi svaki dan, oni koji zadovolje ukuse trenera ostaju u Želji, dobijaju godišnju kartu za Željine tekme, opremu i besplatno treniraju!
Željo je klub koji se voli u cijelom svijetu !

daninn
Kontakt:

Post Postao/la daninn » 18 avg 2011, 15:31

http://www.fkzeljeznicar.com/vijesti/zl ... a-grbavici" onclick="window.open(this.href);return false;

ko zna nakon dvije sedmice ako ne nade klub sta se moze desiti :) :)
drzava zeljo.............the maniacs 1987 ch:willa

patkica
Kontakt:

Post Postao/la patkica » 18 avg 2011, 15:39

Dosta si upucen al isto tako i ne znas dosta svati oko omladinskog pogona....
Ps. Cerimagic je trenutno u malenim,Salcina nije igrao ovdje redovno u prvoj i nasao menadzera ugovorio probu i prosao Haskovic je platio da bude u Zvezdinom kampu 10 dana(samo da bude) Pricate nesto za Hodzica covjek po 50 golova postize po se zoni...

chenga89
Kontakt:

Post Postao/la chenga89 » 18 avg 2011, 15:42

ima li sta novo za Drenthe-a :?:

lech
Kontakt:

Post Postao/la lech » 18 avg 2011, 16:03

babilonTM je napisao/la:Škola fudbala da se prijave djeca od 10 do 16 godina, besplatni treninzi svaki dan, oni koji zadovolje ukuse trenera ostaju u Želji, dobijaju godišnju kartu za Željine tekme, opremu i besplatno treniraju!
+ hotelsku sobu i bombonicu na jastuku.

Plivadon
Kontakt:

Post Postao/la Plivadon » 18 avg 2011, 16:14

twisttm87 je napisao/la:
Omar500 je napisao/la:Aco, da se razumijemo, dosta talenata i ne može da trenira jer ne može sebi kopačke da kupi.
ima i toga ali ima dosta upravu koji odustanu radi tih "babinih sinova" nazalost :x :x :x
mnogi od nas nisu makli iz Radnika (hadzickog) zbog babinih sinova ;)
dok onaj pređe u Sarajevo,pa onaj u češku negdje...mi golmani tarabe...fuj...a skid'o sam penale sa 12 godina istom želji i sarajevu ;) ko ne vjeruje nek pita jednog trenera nihu ;)

DRHAUSE
Kontakt:

Post Postao/la DRHAUSE » 18 avg 2011, 16:23

daninn je napisao/la:http://www.fkzeljeznicar.com/vijesti/zl ... a-grbavici

ko zna nakon dvije sedmice ako ne nade klub sta se moze desiti :) :)
Ne bi me čudilo da potpiše. 8-)
“You can think I'm wrong, but that's no reason to quit thinking.”

Dr. Gregory House

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 11 gostiju.