RSD Velež Mostar - ARHIVA POSTOVA
Re: RSD Velež Mostar
Upravo sam sa utakmice. Veceras ostajem u Sarajevu prenocit kod rodjaka i ujutro rano za Mostar. Odlicno smo igrali, odbrana malo kiksala, ali nema veze. Ja vazda kad odem na kosevo mi odigramo 1-1
bio sam prije 2 godine igrali smo 1-1 i dali gol u 4. minuti. Ove godine isto 1-1 ali ovaj put Sarajevo daje u 4. minuti
Uglavnom odlicna tekma. Sada samo treba pobijediti kozaru i ne kiksati kuci. Sad akobogda da pobijedimo kozaru i nadati se kiksu neke od ovih ekipa sto su ispod nas. Sad se trebamo malo izdvojiti u tom gornjem dijelu tabele. Pozdrav za svu raju koja je bila na tekmi.
polako ,rano je jos..tek je pocelo
sretno ste dosli do boda a realno je bilo 3-2 za nas
ipak bolje ste igrali na terenu sa vise izradjenih akcija
cestitke i sretno
cestitke i sretno
euforija nas je ubila prije dvije godine, ovaj put, nadam se da uprava i Mirza, neće dopustiti sličan scenarij, znaju oni da je to najveća opasnost, samo hladne glave ljudi, bez dizanja, imamo već negativno iskustvo s tim..
vi ste se rano povukli odma nakon gola i to je toFCS-FCS je napisao/la:polako ,rano je jos..tek je pocelo
cestitke i sretno
Čestitke. Realan rezultat !
"I think for me the most talented of all times was Rios. But unfortunately he doesn't want to continue his tennis career, because when it's too easy for you, then it's boring. For me, tennis is not so easy" - Marat Safin
Profesionalnitenis.com
Profesionalnitenis.com
Varešanović: Nagrađeni smo za hrabru igru
Subota, 20 August 2011 23:06
U pripremi utakmice, danima pred večerašnji meč, Mirza Varešanović evidentno je osjećao pritisak. Mnogo je traga ostavila prošla sezona i odnos pojednih ljudi prema njemu. Bezbroj puta je isticao:
- Niko nikada neće više voliti Sarajevo kao ja i mogu pričati svašta, ali to je moj klub i uvijek će tako biti, ponosno je izjavljivao Varešanović, istovremeno profesionalno obavljajući svoj posao na klupi Veleža.
I dok je u gradu rastao pritisak javnosti, jer Velež može biti 10 godina negdje „usnuo“, ali vrlo malo treba da se iskra onog čuvenog plamena probudi. Osjećala se atmosfera derbija u zraku. Nije htio da razočara navijače, vjerovao je u svoje igrače. Vratilo se sve to večeras. Spojilo se u jedno, a strateg „Rođenih“ je odahnuo.
- Osjećao sam se čudno sjediti na svom Koševu i voditi ekipu protiv Sarajeva. Glupo je reći sada „ja sam profesionalac“. Da to jesam, ali nisam ni od kamena i niti mi je lako igrati protiv kluba koji je dio mene, a niti želim da razočaramo navijače koji vjeruju u Velež i mene. Uvijek ću to ponoviti meni je čast biti trener Veleža, bez obzira što neko to može tumačiti kao frazu, ali stojim iza svojih riječi, naglasio je Varešanović.
O utakmici, koja je donijela većim dijelom dominaciju „Rođenih“, odmah poslije utakmice za medije je istakao:
- Primili smo gol iz pogreške i to nas je presjeklo. U drugom dijelu smo pojačali ritam utakmice i to nam se vratilo. Imalo je i Sarajevo i mi svoje šasne i mislim da je ovo najrealniji rezultat na kraju. Nagrađeni smo za hrabru igru i hvala igračima na takvom odnosu prema Veležovu dresu. Ostajemo na vrhu i okrećemo se Kozari. Ta nam je utakmica već u srijedu, a zatim slijedi Leotar. Te dvije utakmice za nas su trenutno najvažnija stavr na svijetu. Mnogo je utakmica do kraja, trebamo racionalno razmišljati. Hvala navijačima što su došli da nas bodre i idemo dalje zajedno do novih bodova, istakao je Varešanović.
Da „Rođeni“ ne razmišljaju samo ad hoc, pokazuje i činjenica da večeras nema povratka u Mostar. Ekipa će prenoćiti u našem glavnom gradu, a sutra će upravo u Sarajevu imati trening. Povratak je tek u popodnevnim satima u Mostar.
To se i očekuje, kakva euforija, treba od tekme do tekme ići. Inače da podsjetim, da smo nakon rata, četiri puta napuštali Koševo bez poraza, i to tri puta u prventsvu (1996, 2009 i 2011) i jednom u kupu BiH (2007)..
Subota, 20 August 2011 23:06
U pripremi utakmice, danima pred večerašnji meč, Mirza Varešanović evidentno je osjećao pritisak. Mnogo je traga ostavila prošla sezona i odnos pojednih ljudi prema njemu. Bezbroj puta je isticao:
- Niko nikada neće više voliti Sarajevo kao ja i mogu pričati svašta, ali to je moj klub i uvijek će tako biti, ponosno je izjavljivao Varešanović, istovremeno profesionalno obavljajući svoj posao na klupi Veleža.
I dok je u gradu rastao pritisak javnosti, jer Velež može biti 10 godina negdje „usnuo“, ali vrlo malo treba da se iskra onog čuvenog plamena probudi. Osjećala se atmosfera derbija u zraku. Nije htio da razočara navijače, vjerovao je u svoje igrače. Vratilo se sve to večeras. Spojilo se u jedno, a strateg „Rođenih“ je odahnuo.
- Osjećao sam se čudno sjediti na svom Koševu i voditi ekipu protiv Sarajeva. Glupo je reći sada „ja sam profesionalac“. Da to jesam, ali nisam ni od kamena i niti mi je lako igrati protiv kluba koji je dio mene, a niti želim da razočaramo navijače koji vjeruju u Velež i mene. Uvijek ću to ponoviti meni je čast biti trener Veleža, bez obzira što neko to može tumačiti kao frazu, ali stojim iza svojih riječi, naglasio je Varešanović.
O utakmici, koja je donijela većim dijelom dominaciju „Rođenih“, odmah poslije utakmice za medije je istakao:
- Primili smo gol iz pogreške i to nas je presjeklo. U drugom dijelu smo pojačali ritam utakmice i to nam se vratilo. Imalo je i Sarajevo i mi svoje šasne i mislim da je ovo najrealniji rezultat na kraju. Nagrađeni smo za hrabru igru i hvala igračima na takvom odnosu prema Veležovu dresu. Ostajemo na vrhu i okrećemo se Kozari. Ta nam je utakmica već u srijedu, a zatim slijedi Leotar. Te dvije utakmice za nas su trenutno najvažnija stavr na svijetu. Mnogo je utakmica do kraja, trebamo racionalno razmišljati. Hvala navijačima što su došli da nas bodre i idemo dalje zajedno do novih bodova, istakao je Varešanović.
Da „Rođeni“ ne razmišljaju samo ad hoc, pokazuje i činjenica da večeras nema povratka u Mostar. Ekipa će prenoćiti u našem glavnom gradu, a sutra će upravo u Sarajevu imati trening. Povratak je tek u popodnevnim satima u Mostar.
To se i očekuje, kakva euforija, treba od tekme do tekme ići. Inače da podsjetim, da smo nakon rata, četiri puta napuštali Koševo bez poraza, i to tri puta u prventsvu (1996, 2009 i 2011) i jednom u kupu BiH (2007)..
Cestitam na bodu .. sa srecom dalje ...
R.I.P Amna Fazlić
KK Sloboda Tuzla
Šampioni BiH : 1994 1996 1997 2000 2001
Finalisti prvenstva : 1995 , 1998 , 1999, 2002
Pobjednici kupa BiH : 1994, 1995,1996,1997, 1999 , 2001
Pobjednici Super Kupa BiH : 1994,1995, 1996,1997, 1998, 1999, 2001
KK Sloboda Tuzla
Šampioni BiH : 1994 1996 1997 2000 2001
Finalisti prvenstva : 1995 , 1998 , 1999, 2002
Pobjednici kupa BiH : 1994, 1995,1996,1997, 1999 , 2001
Pobjednici Super Kupa BiH : 1994,1995, 1996,1997, 1998, 1999, 2001
Cestitke na bodu , šteta što tekma nije bila malo bolja i ljepša za oko. Mogli ste vi večeras do sva tri da je Mirza znao povuči prave poteze, ali kao i obično on ili nevidi ili stvarno nezna prepoznati gdje napasti protivnika.
U novi boj ...
Dobra partija Veleža. Da li ste dovoljno jaki za Evropu, vidjećemo.
Svaka čast na navijanju svih 90 minuta, još da je ona raja sa strana stala u kop izgledalo bi to mnogo ljepše.
Svaka čast na navijanju svih 90 minuta, još da je ona raja sa strana stala u kop izgledalo bi to mnogo ljepše.
SAMO ZBOG LJUBAVI PREMA BORDO BOJI
★ 30 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★
★ 30 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★
Cestitam na zasluzenom bodu, za nas go ko go nikad gluplji nismo primili, al da ste ga i onako zasluzili jeste igrali ste otvoreno za razliku od vecine na AFH mi losi i to je to 
Mi se ne furamo mi smo furka.
Sarajevo Horde Bog i Carsija, neka zivi Bosna nasa drzava...
Sarajevo Horde Bog i Carsija, neka zivi Bosna nasa drzava...
kakva Evropa, prvo stabilizacija kluba, to nam fali od 1991/92 godine, to je prvenstveno cilj, zna to i Mirza, zato i nema neki imperativ, i zato može igrati rasterećeno...dzenan01 je napisao/la:Dobra partija Veleža. Da li ste dovoljno jaki za Evropu, vidjećemo.
Losa tekma pravo, nezna se ko je bio gori. Pa Sarajevo se brani i u 30 minuti tekmi zadrzaje vrijeme
i to kuci...
Mirza pojma nema vadi Durakovica jednog od najbolji na terenu a ostavlja Mrkvu sve dok ovaj moze da hoda (ne da trci)...gola nebi do ujutro dali da ga oni nezabise sebi.
Ovo je bio nivo kantonalne lige, a veceras je Sarajevo bilo tako lose da neznam bi li ikoga iz ove nase lige dobili.
Mirza pojma nema vadi Durakovica jednog od najbolji na terenu a ostavlja Mrkvu sve dok ovaj moze da hoda (ne da trci)...gola nebi do ujutro dali da ga oni nezabise sebi.
Ovo je bio nivo kantonalne lige, a veceras je Sarajevo bilo tako lose da neznam bi li ikoga iz ove nase lige dobili.
-
samosarajvo
- Kontakt:
OVAKO, bod ste zasluzili. Niste ga zasluzili nekim sansama ili nesto slicno al iste ga zasluzili borbenoscu i stalnom napadanju iako je te napade nasa odbrana dobro zatvorila. Odbrana nam vrijedi za najjaci dio tima ali ****, desi se kiks, nekad i dva kiksa zaredom.
I jos nesto, ono sto smo vam pjevali. Momak koji je vodio je priznao pred svima da je zajebo stvar. Skroz vas je pomjesao. Novi je jbg, pogubio se. Nemojte zamjerti.
I jos nesto, ono sto smo vam pjevali. Momak koji je vodio je priznao pred svima da je zajebo stvar. Skroz vas je pomjesao. Novi je jbg, pogubio se. Nemojte zamjerti.
Nema EUFORIJE, to je najbitnije, cilj pred ovo prvenstvo je bio stabilizacija kluba,i na dobrom smo putu, da to konačno dovedemo u red. To nek svi zapamte, a ako se kojim slučajem ukaže prilika za nešto veće, treba pokušati to iskoristiti, mada, mi smo tek na putu stabilizacije. Nek nam je to jasno.
-
VELEZDOGROBA
- Kontakt:
A STA STE PJEVALI NISTE SE CULI ISKRENO ,BAR NA NASOJ TRIBINI 
i mene to zanima :/ ja nista nisam cuo na nasoj tribiniVELEZDOGROBA je napisao/la:A STA STE PJEVALI NISTE SE CULI ISKRENO ,BAR NA NASOJ TRIBINI
- KB-TM87
- Kontakt:
pohvale za navijanje, ja od kako sam pratio utakmicu, 2 pol. samo sam vas čuoVELEZDOGROBA je napisao/la:A STA STE PJEVALI NISTE SE CULI ISKRENO ,BAR NA NASOJ TRIBINI
Željezničar - kult glavnog grada
I nostri cuori non finiranno mai di battere - Forza Lazio!
-
VELEZDOGROBA
- Kontakt:
HVALA DRUG...NAJBOLJE JE BILO POSLIJE TEKME POLA SATA KAD NAM POLICIJA NIJE DALA IZACI.
ZNACI GORILO!!!!
ZNACI GORILO!!!!
Hvala brate, stvarno smo extra navijali
sta jest jest 
- KB-TM87
- Kontakt:
Inače živim na Koševskom, blizu stadiona, tako da se malo i s balkona moglo čutiVELEZDOGROBA je napisao/la:HVALA DRUG...NAJBOLJE JE BILO POSLIJE TEKME POLA SATA KAD NAM POLICIJA NIJE DALA IZACI.
ZNACI GORILO!!!!
Željezničar - kult glavnog grada
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.