Postao/la MostaracVelezovac » 21 avg 2011, 09:36
Sarajevo je do sudijske nadoknade imalo tri boda na kontu, no onda zahvaljujući autogolu Velež zasluženo dolazi do izjednačenja. Slavlje na klupi Rođenih bilo je ogromno.
"Sretan sam, kako ne bih bio. Nagrađeni smo za našu dobru igru, a na kraju smo mogli i do tri boda, no u dva kontranapada nismo najbolje reagovali. Međutim, ne treba biti čorava mačka. Bod je i više nego dobar", na početku razgovora za SportSport.ba govori trener Veleža, Mirza Varešanović.
"U prvom poluvremenu smo djelovali dosta loše. Moji izabranici kao da su se prepali atmosfere, reflektora. No, u drugom dijelu je to bila druga priča, Kako je vrijeme odmicalo preuzimali smo kontrolu igre u svoje noge. Istina, Sarajevo je imalo dvije velike prilike da odluči pitanje pobjednika, no to je bilo i za očekivati jer smo mi igrali ofanzivno. Na kraju smo postigli gol i mislim da je ovaj rezultat najrealniji", dodao je strateg Veleža.
Treneru Veleža ovaj bod znači jako mnogo. Prošle sezone vodio je bordo momčad do 2. mjesta, afirmirao je dosta mladih igrača, no rastanak sa Sarajevom i nije bio baš najljepši.
"Prije svega želim naglasiti da sam danas trener Veleža i da sam zbog toga posebno sretan zbog osvojenog boda. Žao mi je zbog kluba kao kluba, žao mi je i radi onih istinskih navijača, no drago mi je radi onih koji se tako predstavljaju, koji su tu samo radi svoje koristi. E, zbog takvih mi je drago jer su ljudi sebi umislili da su oni Sarajevo", rekao je Varešanović i za kraj dodao:
"Izmišljali su svakakve priče samo da odem iz kluba. Ponosan sam na ono što sam ostvario sa Sarajevom u prošloj sezoni, međutim tamo nekakvo udruženje, čije ime ne želim ni spominjati, učinilo je sve da mi zagorča život na klupi Sarajeva. Zašzo? Zato što im nisam dozvolio da mi prave ekipu, što nisam dozvolio da rade moj posao. Najlakše je mlatarati sa nekakvim papirima i govoriti o evropskom Sarajevu, ali eto neka izađu u javnost i neka pokažu koliko su para donijeli u klub. Nula maraka, e takvi ljudi danas vedre i oblače najvećim bh. klubom."
VAREŠANOVIĆU, NAJVEĆI BH KLUB JE ODNIO BOD U GOSTOVANJU SA KOŠEVA.
Samo da smo jasni!!!!
http://www.heroji.ba/midhat-hujdur/