LudLo 4 je napisao/la:Morel' il Ne more ?

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88
LudLo 4 je napisao/la:Morel' il Ne more ?
ŠtaLudLo 4 je napisao/la:Morel' il Ne more ?
Doviđenja i nažalost, a pretpostavljam da je i doskora sastavljeno.Claus je napisao/la:Zdravo, potrebna mi je (mala) pomoć. Da li se piše:
Do viđenja ili Doviđenja
Do skora ili Doskora
Na žalost ili Nažalost
sve zajednoClaus je napisao/la:Zdravo, potrebna mi je (mala) pomoć. Da li se piše:
Do viđenja ili Doviđenja
Do skora ili Doskora
Na žalost ili Nažalost
Ja nisam siguran, ali mislim da se u slučaju koji si naveo, piše sastavljeno. "Ti si baš bezveze."Monolog je napisao/la:Bezvezno (pridjev) = sastavljeno (al' to si svakako znao)
Bez veze = odvojeno. Ti si baš bez veze or sth like that.
Dovijeka.
Sto se ovog sa pomoci tice, ako upomoc koristis kao uzvik, onda je zajedno.Claus je napisao/la:Zdra'o. Imam još nekoliko nedoumica oko pravilnog pisanja određenih riječi. Nadam se da će se naći neki lingvističar koji će mi moći odgovoriti...![]()
Da li se piše:
Upomoć ili U pomoć?
Ustvari ili U stvari?
Prvjenac ili Prvijenac?
Takorečeno ili Tako rečeno?
Unaprijed zahvalan.
UpomoćClaus je napisao/la:Zdra'o. Imam još nekoliko nedoumica oko pravilnog pisanja određenih riječi. Nadam se da će se naći neki lingvističar koji će mi moći odgovoriti...![]()
Da li se piše:
Upomoć ili U pomoć?
Ustvari ili U stvari?
Prvjenac ili Prvijenac?
Takorečeno ili Tako rečeno?
Unaprijed zahvalan.
jest da sam pao iz bosanskog, al mislim da ide ovakoClaus je napisao/la:Da vas čujem one more time:![]()
Utjecaj ili Uticaj? (utječu ili utiču, utjecati ili uticati,...)
Sjecaj ili Sticaj? (sječu ili stiču, stjecati ili sticati,...)
Jedan termin ti je bosanski, i karakteristican je za Bosnu, a drugi je hrvatski, i odlika je Hrvatske.Claus je napisao/la:Da vas čujem one more time:![]()
Utjecaj ili Uticaj? (utječu ili utiču, utjecati ili uticati,...)
Sjecaj ili Sticaj? (sječu ili stiču, stjecati ili sticati,...)
Trenutno korisnika/ca: alemsa, ASD, AshburtonG, huupmil i 7 gostiju.