EP Litvanija 2011

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_

mnogo_smo_jaki
Kontakt:

Re: EP Litvanija 2011

Post Postao/la mnogo_smo_jaki » 27 avg 2011, 20:50

kakavdanakneiskustvu je napisao/la:http://kosarka.rs/main.asp?dir=news&newsid=6662

Srbija bez Tripkovića i Milosavljevića

Orlovi na Evropsko prvenstvo u Litvaniju idu bez bivšeg i sadašnjeg igrača Partizana

Selektor Srbije Dušan Ivković odlučio je da u poslednjem "filteru" pred Evropsko prvenstvo u Litvaniji precrta imena Uroša Tripkovića i Dragana Milosavljevića. Iskusni stručnjak će na EP ipak voditi Marka Kešelja kojem je naprsla jagodična kost u pripremnom meču sa Francuskom, pa je krilo Olimpijakosa danima bilo pod znakom pitanja za takmičenje u Litvaniji.

Boje Srbije na Evropskom prvenstvu braniće Nenad Krstić, Boban Marjanović, Kosta Perović, Milan Mačvan, Duško Savanović, Milenko Tepić, Nemanja Bjelica, Marko Kešelj, Ivan Paunić, Aleksandar Rašić, Stefan Marković i Miloš Teodosić.

Milosavljević očekivano....a u jednu ruku i Tripković,u lošoj je form,u odbrani ga nema nigdje...A trebaju nam 3 centra,zato je poveo Marjanovića,jer Mačvan će više neće služiti kao varijanta da uskoči umjesto Krleta i Koste,kao što je bilo u Turskoj,već će igrati svoju poziciju i imati veću minutažu(zbog povrede Veličkovića).
GLUPOM ČOVJEKU NEMA SMISLA OBJAŠNJAVATI...

neno#4
Kontakt:

Post Postao/la neno#4 » 27 avg 2011, 23:07

Cekaj, zar nisi tvrdio da je Uros popravio odbranu?
Nenad Markovic & Drazen Petrovic

Ostalo je samo ime.....

Tribalian
Kontakt:

Post Postao/la Tribalian » 27 avg 2011, 23:21

Odlican izbor Ivkovica :!: Tripkovicu ne ide ni odbrana ni napad ni nista,zao mi je,ali tako je.Za Milosavljevica ima vremena...
.... nekad bol, nikad strah, nekad muk.....

Ted Mosby
Kontakt:

Post Postao/la Ted Mosby » 27 avg 2011, 23:28

Slovenski izbornik nakon posljednjeg treninga u Kranjskoj Gori objavio je konačan popis reprezentativaca na kojem je ime 18-godišnjeg Luke Rupnika.

Božidar Maljković odlučio je da u Litvu neće voditi Jaku Blažiča, novog braniča Olimpije usprkos tome što je jako zadovoljan njegovim doprinosom u nacionalnoj selekciji. Slovenski trener procijenio je da će mu na naporom Eurobasketu ipak potrebniji biti još jedan playmaker, pa je uzeo mladog Luku Rupnika.

Boje Slovenije će na Europskom prvenstvu braniti: Jaka Lakovič, Goran Dragič, Luka Rupnik, Sašo Ožbolt, Samo Udrih, Edo Murič, Zoran Dragič, Mirza Begič, Erazem Lorbek, Uroš Slokar, Matjaž Smodiš i veteran Goran Jagodnik.

Našim susjedima nedostaje mnogo igrača, Sani Bečirović, Saša Vujačić, Boštjan Nachbar, Nesterovič, Vidmar, Brezec... Naravno, neke izbornik nije ni pozvao, neki su se opravdali privatnim razlozima i ozljedama, no možemo samo zamisliti kako bi kvalitetna momčad to bila da svi mogu i žele igrati.

Slovenija se nalazi u grupi D skupa s Bugarima, Gruzijcima, Rusima, Ukrajincima i Belgijancima.
Only ONE UNITED
Kimi Raikkonen:"How does it feels to drive at 300 km/h? - It feels normal."
Srcu mome tiha patnja, oku mome radost i sjaj, Dinamo Zagreb najbolji si znaj
Podrška Jackyu

mnogo_smo_jaki
Kontakt:

Post Postao/la mnogo_smo_jaki » 28 avg 2011, 12:24

neno#4 je napisao/la:Cekaj, zar nisi tvrdio da je Uros popravio odbranu?

Popravio jeste,prije je nije igrao nikako,sad je igra,ali je igra dosta loše,ustvari nedovoljno dobro za nivo igre koji će biti na EP..on je tipični bek šuter,kome je šut najjače oružje,ali imam osjećaj da ga ne služi od marta mjeseca nikako...ni u ACB-u,a ni sad u reprezentaciji.Ovo je dobar potez Ivkovića.

abcde
Kontakt:

Post Postao/la abcde » 28 avg 2011, 12:42

Nakon tjesni poraz 70-68 u Minhenu danas se igra i zadnji pripremni mec za reprezentacije mec medju Njemacku i Makedoniju u Berlinu od 15:00.

kakavdanakneiskustvu
Kontakt:

Post Postao/la kakavdanakneiskustvu » 28 avg 2011, 14:52

abcde je napisao/la:Nakon tjesni poraz 70-68 u Minhenu danas se igra i zadnji pripremni mec za reprezentacije mec medju Njemacku i Makedoniju u Berlinu od 15:00.

ima li gdje prenos?

kakavdanakneiskustvu
Kontakt:

Post Postao/la kakavdanakneiskustvu » 28 avg 2011, 15:04

http://****/main.asp?dir=news&newsid=41134" onclick="window.open(this.href);return false;

Otpao i jedan od Lavrinoviča

Litavski izbornik Kestutis Kemzura odabrao 12 igrača koji će se pred domaćom publikom pokušato popeti na europski tron.

Litva je u subotu odigrala posljednju pripremnu utakmicu, pobijedila Gruziju 88:80 (25:19, 16:21, 25:23, 22:17) slomivši je tek u posljednjoj četvrtini. Šarunas Jasikevičius je u 18 miinuta zabilježio 19 poena i četiri asista, dok je Simas Jasaitis ubacio 16. Po devet su zabili Javtokas i Songaila. Kod Gruzije je Pačulia ubacio 19, Sanakidze 16, a Šengelia 15.

Potom je litavski izbornik Kemzura objavio roster za Eurobasket. Od 14 igrača na raspolaganju otpao je zbog problema s ahilovom tetivom Darijuš Lavrinovič, a kao posljednji prekobrojan ispao je Midaugas Lukauskis.
"Znao sam već četiri dana da neću igrati. S ovim tipom ozljede treba biti oprezan, a za oporavak mi treba još barem 2-3 tjedna. Prvi dan kad sam doznao da neću igrati na Eurobasketu mi je bilo teško, ali sad sam to prihvatio. Nije kraj svijeta, brat će se morati dvostruko potruditi", izjavio je Darijuš Lavrinovič.

Roster Litve

Šarunas Jasikevičijus, Mantas Kalnietis, Tomas Delininkaitis, Rimantas Kaukenas, Martynas Pocius, Simas Jasaitis, Paulius Jankunas, Kšyštof Lavrinovič, Darius Songaila, Marionas Petravičijus, Robertas Javtokas i Jonas Valančiunas

kakavdanakneiskustvu
Kontakt:

Post Postao/la kakavdanakneiskustvu » 28 avg 2011, 15:10

http://****/main.asp?dir=news&newsid=41138" onclick="window.open(this.href);return false;

Belgija ostala bez najboljeg: "Sad smo sj...!"

Belgija je na Eurobasket u Litvi u svojstvu povratnika na veliku scenu, no nakon posljednjih vijesti definitivno spada među apsolutne autsajdere.

Najbolji belgijski igrač Axel Hervelle ozlijedio se na prijateljskoj utakmici s Francuskom (44:74) i neće ići na Eurobasket. Ozljeda koljena odvojit će ga od parketa najmanje tri tjedna, sasvim dovoljno da propusti Europsko prvenstvo, pa je izbornik Eddy Casteels vratio u momčad DJ Mbengu.

Igrač New Orleans Hornetsa jeste NBA igrač, ali nije ni blizu klase kakva je Hervelle. Belgiji je ovo veliki hendikep, koliki najbolje oslikava napis na Twitteru centra reprezentacije Tomasa Van Den Spiegela nakon ozljede Hervella.

“Hervelle je definitivno otpao. Sad smo sj…, ali nećemo se predati”.

mnogo_smo_jaki
Kontakt:

Post Postao/la mnogo_smo_jaki » 28 avg 2011, 15:13

kakavdanakneiskustvu je napisao/la:http://****/main.asp?dir=news&newsid=41138

Belgija je na Eurobasket u Litvi u svojstvu povratnika na veliku scenu, no nakon posljednjih vijesti definitivno spada među apsolutne autsajdere.

Najbolji belgijski igrač Axel Hervelle ozlijedio se na prijateljskoj utakmici s Francuskom (44:74) i neće ići na Eurobasket. Ozljeda koljena odvojit će ga od parketa najmanje tri tjedna, sasvim dovoljno da propusti Europsko prvenstvo, pa je izbornik Eddy Casteels vratio u momčad DJ Mbengu.

Igrač New Orleans Hornetsa jeste NBA igrač, ali nije ni blizu klase kakva je Hervelle. Belgiji je ovo veliki hendikep, koliki najbolje oslikava napis na Twitteru centra reprezentacije Tomasa Van Den Spiegela nakon ozljede Hervella.

Mogu se pozdraviti sa 2. krugom,jer imali su šansu da se bore za njega.

kakavdanakneiskustvu
Kontakt:

Post Postao/la kakavdanakneiskustvu » 28 avg 2011, 15:14

http://kosarka.rs/main.asp?dir=news&newsid=6667" onclick="window.open(this.href);return false;

EP: Bugarski selektor odredio tim

Rosen Barcovski odredio je igrače koji će krenuti put Litvanije

Selektor bugarske saopštio je imena igrača koji će ovu zemlju predstavljati na kontinentalnom prvenstvu u Litvaniji. Barcovski se odlučio za sledećih 12 imena:

Plejmejkeri: Erl Roulend (Kremona), Asen Velikov (Levski),
Bekovi: Filip Videnov (Prokom), Čavdar Kostov (Kavala), Božidar Avramov (Lukoil), Zlatin Georgiev (Levski),
Krila: Pavel Marinov (Sofija), Aleksandar Janev (Euroins),
Krilni centri: Dejan Ivanov (Montegranaro), Kalojan Ivanov (Kahasol),
Centri: Tenčo Banev (Lukoil), Nikolaj Varbanov (Distrikt).

Bugarska se nalazi u grupi "D" Evropskog prvenstva, zajedno sa selekcijama Slovenije, Rusije, Belgije, Gruzije i Ukrajine.

kakavdanakneiskustvu
Kontakt:

Post Postao/la kakavdanakneiskustvu » 28 avg 2011, 15:17

mnogo_smo_jaki je napisao/la:
kakavdanakneiskustvu je napisao/la:http://****/main.asp?dir=news&newsid=41138

Mogu se pozdraviti sa 2. krugom,jer imali su šansu da se bore za njega.

i sa hervellom bi teško prošli dalje

mnogo_smo_jaki
Kontakt:

Post Postao/la mnogo_smo_jaki » 28 avg 2011, 15:18

@kdn pa znam,ali iapk su imali šanse....sa gruzicijcima da se "kolju " :D ..ovako,sumnjam

mnogo_smo_jaki
Kontakt:

Post Postao/la mnogo_smo_jaki » 29 avg 2011, 07:39

A prekosutra pročinje Show :D ...valjala bi neka Anketa...da se mao igramo procentima i da vidimo,kako smo prognozirali(nakon finalne utakmice) 8-) :D

Da dam neke prognoze što se tiče 1.faze.....

A grupa(Španija,Litvanija,Turska,Poljska,V.Britanija,Portugal)

Za 1. i 2.mjesto će odlučiti duel između domaćina i reprezentacije Španije,sa tim što "gostima" dajem šansu 45%-55% u tom duelu.Za trećeg putnika u grupu E će se boriti po meni ekipa Turske i Velike Britanije(koja bi moga nparaviti izennađenje i proći dalje)....Ipak Turci su jaka ekipa,i mislim da će na kraju sa omjerom 3-2(ali bez prenešenih bodova)da nastavi dalje u grupi E.Mislim da je totalni autsajder u grupi Portugal i mislim da će imati omjer 0-5.

B grupa(Srbija,Francuska,Njemačka,Italija,Izrael,Letonija)

Najjača grupa,biće mrtvih glava :D ..dosta izjednačena,ali ipak za nijansu odskaču ekipe Srbije i Francuske,i mislim da će ove dve ekipe u drugi krug sa pozicija 1. i 2.,zavisi od međusobnog duela(mislim da nijedna ekipa iz ove grupe neće imati max.učinak u rvom krugu,te da će najviše prenijeti 2 boda)....3.putnik u grupu E će biti ekipa iz "trougla" Njemačke,Italije i po meni Izraela(na kojeg mnogi ne računaju ozbiljno,a zamrsiće račune jačima od sebe)..Što se tiče ove tri seleskcije najviše šanse dajem Dirkovoj ekipi,pa Talijanima,pa onda i Izraelcima....Znači iz ove grupe..Srb,Fra,Njem.

C grupa(Grčka,Hrvatska,Crna Gora,Makedonija,BiH,Finska)

Grčka je odigrala fantastično pripemni period,imaju dobru hemiju u ekipi,jak kolektiv...imaće dobro prvenstvo...Mislim da bi mogli imati maximalan učinak ovdje(i 4 boda u 2.fazi)...Za 2. i 3.mjesto vidim borbu između Hrvata,Crnogoraca i Makedonaca...i biće tu svašta..Hrvati su možda po imenima najjači,ali neće biti lako ni njima...ja ipak u grupi F vidim uz Grke još njih i....Makedonce....BIh i Finska,totalni autsajderi,i njihov meč će odlučiti o " nositelju fenjera" u grupi....jer teško je očekivati da se ove ekipe bore za 2.fazu...Ali sve je moguće.

D grupa(Rusija,Slovenija,Bugarska,Gruzija,Ukrajina,Belgija)

Ovo mi je najzanimljivija grupa,i mislim da ovde može svako svakoga "klepiti"..zavisi samo od raspooženja igrača...Na papiru su najjače selekcije Rusije i Slovenije,i oni su glavni favoriti za drugi krug,ali usudio bih se reći da bi jedna od ove dve ekipe mogla da napusti takmičenje malo prije nego je planirala(Slovenija :roll: )...Biće velika borbameđu timovima..ovde...Što se tiče konačnih pozicija,mislim da će ipak Rusi u drugi krug sa prve pozicije....a ostala 2 mjesta će se podjeliti među Slovenijom/Gruzijom/Ukrajinom

AVFC
Kontakt:

Post Postao/la AVFC » 29 avg 2011, 13:23

Litva je moj favorit igraju doma i mogu do kraja 8-)
Philadelphia
Championship
............................

mnogo_smo_jaki
Kontakt:

Post Postao/la mnogo_smo_jaki » 29 avg 2011, 13:52

AVFC je napisao/la:Litva je moj favorit igraju doma i mogu do kraja 8-)
Po meni su oni 2. favorit ,odmah poslije Španije...ali,imam neki osjećaj,što se naravno ne mora obistiniti...da će u 1/4 f naletiti na nekog nezgodnog protivnika...možda Rusija,Grčka ili Hrvatska....i da će im se desiti nešto što se Srbiji(tada SCG) desilo 2005 kad su bili domaćini(ispali u 1/8f(baražu) od Francuske)...Puno se od njih očekuje,velika su očekivanja nacije...svakako da ovde ima timova koji im mogu zagorčati život u 1/4f....Po meni,ako prođu u 1/2 f,igraće i finale sigurno 8-)

abcde
Kontakt:

Post Postao/la abcde » 29 avg 2011, 15:11

Podatci za prodadeni karta iz oficijalne strane u nasoj grupi

Be kelių agentūrų duomenų, iš jų 498 įsigijo Lietuvos sirgaliai, 104 Makedonijos, 110 Graikijos, po 20 Kroatijos ir Juodkalnijos, 35 Didžiosios Britanijos, 2 JAV, o Bosnijos ir Hercogovinos aistruoliai neįsigijo dar nė vieno.

110 Gr navijaci
104 MK
20 HR i 20 CG

Dylan Dog
Kontakt:

Post Postao/la Dylan Dog » 29 avg 2011, 23:50

Da li Italije moze pobjediti Srbiju :?
Tragedija!Bosna i Hercegovina gubi svog najvećeg dragulja??Pogibljeni start znači kraj potencijalno velike karijere?? Pogledati na:
http://www.pohrani.com/f/1h/RC/SsrCfkJ/dajv.gif

Slatinash_7
Kontakt:

Post Postao/la Slatinash_7 » 29 avg 2011, 23:55

Dylan Dog je napisao/la:Da li Italije moze pobjediti Srbiju :?
Pa sa raspolozenim trojcem na tvom avataru sigurno da mogu...Srbija malo poljuljana ovom povredom Velickovica mislim da je jako ranjiva.Najveci probelm Talijanima ce biti na play-u gdje ce Hacket morat cuvati Teodosica,ovo ostalo ce oni manje vise uspjesno rjesavati,sigurno da ce u prve 3 tekme NBA trojac imati 30+minuta gdje oni tu mogu puno napraviti...
Srbija 75% Italija 25%
Slatina Bog i batina

Fukare Slatina i Modra blatina

mnogo_smo_jaki
Kontakt:

Post Postao/la mnogo_smo_jaki » 30 avg 2011, 01:33

Prognoze utakmica 1 kola.

Srbija-Italija 65%-35%....Favoriti smo,ali Italija nije nimalo naivna ekipa..imaju 3 odlična NBA igrača..Nije to ona ekipa iz kvalifikacija za EP2009 kad smo ih nabijali sa 20+..Jači smo kao kolektiv svakako,i imamo i boljeg selektora....Očekujem čvrstu utakmicu,uz tijesnu pobjedu od 4-6 razlike za Srbiju.
Španija-Poljska 99%-1%
Prve utakmice na velikim takmičenjima znaju biti zeznute za favorite,ali sumnjam da će biti i ova...Španija daleko kvalitetnija od Poljske...Očekujem lagan trijumf od 15+ razlike za Gasola i amigose.
Belgija-Gruzija 40%-60%
Da je Ervel otišao u Litvaniju,dao bih podjednake šanse..ovako Gruzijci su ipak jači...i to će dokazati na terenu.
Crna Gora-Makedonija 49%-51%
Crna Gora je možda za nijansu jača ma prvi pogled,ali imam osjećaj da Makedonci imaju raznovrsniju igru i više igrača koji mogu da prelome meč,dok se u CG sve vrti oko Pekmena...Očekujem dosa koševa,i pobjedu Makedonaca..5-10 razlike
Francuska-Letonija 95%-5%
Francuski "drim tim" će furiozno početi EP i nakantati nejake Letonce..Očekujem ubjedljivu pobjedu od minimum 20 razlike.
Turska-Portugal 90%-10%
Razlika u klasi je očita..da nije bilo ovoh proširivanja Portugal ne bi za 10 godina vidio EP...Mada boriće se sigurno da ostave što bolji utisak,ali im je poraz ovde osiguran...ipak mislim da neće biti baš ubjedljiva pobjeda 6-10 razlike.
Grčka-BiH 90%-10%
Teško je očekivati da ovkva Bih,bez pravog,solidnog centra i X problema u timu,može ravnopravno da se suprostavi sjajnoj reprezentaciji Grčke...Šansa uvjek postoji,ali teško da će je biti u ovom meču...Biće 15-20 razlike za Grke.
Slovenija-Bugarska 80%-20%
Slovenci su apsolutni favoriti,mada mislim da će ih Tuta Bugarin da namuči u ovom meču...Biće tiijesno,ali će se Slovenci odvojiti u zadnjoj četrvrtini i ostavriti pobjedu od 10-15 razlike.
Hrvatska-Finska 90%-10%
Ne bi Hrvati trebali imati mnogo posla ovde,pobjeda neće doći u pitanje.Koliko razlike će biti,ne znam stvarno..zavisi od volje i motiva Hrvata..može biti 5,a može i 25 razlike-
Litvanija-Velika Britanija 95%-5%
Domaćin će imati kontrolu meča,i neće dati Britancima ni malo šanse u ovom meču...Biće 18+
Njemačka-Izrael 80%-20%
Biće ovde "vatre" iz više razloga..Izrael se neće tako lako predati,mada su švabe veliki favoriti..Dirk i Kaman neće dopustiti iznenađenje...10-15 razlike za Njemce.
Russija-Ukrajina 85%-15%
"Derbi" Istočne Evrope....Rusi su ipak ozbiljniji i jači protivnik,i to će dokazati komšijama i bivšoj braći.

Zaključano

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.