La Liga

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo

L_blancos
Kontakt:

Re: Primera Division (Liga BBVA)

Post Postao/la L_blancos » 31 avg 2011, 14:44

Monolog je napisao/la:Stani ba, Real nije im'o promašaja?! :lol: Tako ispade čitajući tvoj post, pobogu. :mrgreen:

Royston Drenthe plaćen 14 miliona Eura. Dakle, to nisu velike pare, je li? Na njemu ste izgubili i ove plate koje ste mu nudili (ne znam koliko dobija godišnje od Reala), a sasvim je sigurno da od transfera nećete dobiti ni polovinu obeštećenja koje je Real platio Feyenoordu. :mrgreen:

Jonathan Woodgate - Plaćen također nekih 14 miliona Eura. Nije odigr'o 3 utakmice za Real. Promašaj nad promašajima (nebitno što su ga povrede ubile, on nije opravd'o uložen novac).

Taj s tvog avatara, Gago je plaćen 20-ak miliona Eura. Šta je on ponudio Realu? Apsolutno ništa. Dakle, promašaj. Ostavi se sad tih simpatija prema njemu ( :lol: ) i sagledaj stvari Realno. Nije teško. ;)

Heinze, Baptista, Kaka (zayebi dresove, on je promašaj), Gravesen :lol: , Cicinho, Albiol, Owen...

Sigurno ih ima još (uostalom i Barcelona), al' ako ćemo se koristiti tvojom logikom, onda nijedan igrač nikada nije bio promašaj (ni u jednom klubu). :mrgreen:
Za Drenthea i Woodgatea se slazem gore sam i napisao,dobro za holandjana sam pretjerao..
Ako pogledas gore o cemu se prica vidjet ces da se raspravlja koliko je koji igrac donjeo klubu-finansijski,a ne koliko je ko donjeo titula..
Dakle ajde rec cemo ovako, ta dva su promasaji.,.
Cicinho je prodan Romi za 11 miliona,za priblizne pare je doveden.. Za sezonu i po je odigrao 26 utakmica i dao dva gola, ako je ovo finansijski promasaj reci,ja ne vidim da je,nit je zaradjeno na njemu nit izgubljeno.. A sto se igara tice mislim da je jako dobro igrao u Realu,ali kada su vidjeli pad igracke forme uvaljen je za 11 miliona Romi gdje nije nista odradio..
Owen je donjeo dosta od prodaje dresova,finansijski je u najmnju ruku opravdan transfer,a igracki daleko od toga..

Od Gravesena se i nije ocekivalo vise od onoga sto su pruzili..
Sto se Gaga tice odigrao je 88 utakmica za Real i na poziciji zadnjeg veznog dao 16 asistencija i jedan pogodak. Ako si Real pratio za vrijeme Capela i Shustera znat ces da je on uz Momu bio glavni igrac Reala i uz Momu spona izmedju odbrane i napada,drzali su Real na ledjima..Pred njim ima jos 7-8 sezona da odigra,a ja se nadam da ce svoje fudbalsko znanje pokazati u drugom klubu jer ocito da u Realu ,prvenstveno mislim na Pereza,zele da sklone sve tragove poslovanja drugih predsjednika..
Pricao sam o tome ranije,samo je jos Higuain ostao..

I da,kad si vec poceo o igrackim promasajima rec cu da ih Real ima vjerovatno vise od Barce, ali sto se finansijskih tice tu su mislim najcisci..

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 31 avg 2011, 15:51

Kad se priča o broju promašaja na transferima Real Madrid je poznat kao ekipa sa najviše promašaja u povijesti modernog fudbala , ovo su samo od nekih bisera transfer politike kluba iz Madrida : Kaka 65 mil € , Mahamadou Diarra 40 mil € , Benzema 35 mil € , Lassana Diarra 20 mil €, Di Maria 25 mil € , Arbeloa 7 mil € , Albiol 15 mil € , Gago 20 mil € , Drenthe 13 mil € , Marcelo 6,5 mil € , Garay 10 mil € , Granero 4 mil € , Pedro Leon 10 mil €, Woodgate 18 mil € Baptista 25 mil€ Owen 10 mil € Cassano 5,5 mil € Samuel 25 mil € .......354 mil € je bačeno uzalud.

@ xaviesta zaboravio sam Samuela :D ...lista raste.. :mrgreen:
Zadnja izmjena: Saurman, dana/u 31 avg 2011, 16:12, ukupno mijenjano 3 puta.
1974---1975---1976---2001---2013---2020

Romariooo
Kontakt:

Post Postao/la Romariooo » 31 avg 2011, 15:54

real jedino nije napravio promasaj s ronaldom, placenim skoro 100 miliona, u svako el classicu ronaldo uspijesno zatvara puyola, ne moze puyol prismrditi golu reala
NE DAJTE MI LAGAT' !!!

xaviesta
Kontakt:

Post Postao/la xaviesta » 31 avg 2011, 16:07

Jel' se i ovaj isplatio.... mislim prodajom dresova :mrgreen:

slika

:lol: :lol: :lol:
Don't hate what you don't understand.

L_blancos
Kontakt:

Post Postao/la L_blancos » 31 avg 2011, 16:11

Meni ni dan danas nije jasna njegova prodaja,i sad bi nam drzao odbranu..
Istina 9 miliona bacenih uzalud..
Nisu bas baceni al nisu do kraja opravdani,nije imao vremena za to..

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 31 avg 2011, 16:14

Ma ja, onda ovako ispadne u Barceloni: Chyngrinsky (gubitak od 10 miliona Eura; razlika od kupovine i prodaje) nije promašaj, jer mu Guardiola nije dao priliku. Keirisson nije promašaj jer uopće nije zaigr'o za Barcelonu. Maxi nije promašaj jer je dao jedan gol Chelseau na Camp Nou stadionu. Hleb nije promašaj, jer su ga mučile povrede i konstantno je posuđivan drugim. Ibrahimović? Kako će biti promašaj kada je riješio El-Clasico? Rustu Recber? Isti slučaj. Treneri mu nisu vjerovali, tako da nije mog'o pokazati svoj puni potencijal. Eto, tako si ti opis'o sve one promašaje u Realu. Realnost je mnogo drugačija, moraš priznati. Jer, ako nije, onda ja ne vidim nijednog promašaja u Barceloninoj transfer politici.
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”

L_blancos
Kontakt:

Post Postao/la L_blancos » 31 avg 2011, 16:24

Monolog je napisao/la:Ma ja, onda ovako ispadne u Barceloni: Chyngrinsky (gubitak od 10 miliona Eura; razlika od kupovine i prodaje) nije promašaj, jer mu Guardiola nije dao priliku. Keirisson nije promašaj jer uopće nije zaigr'o za Barcelonu. Maxi nije promašaj jer je dao jedan gol Chelseau na Camp Nou stadionu. Hleb nije promašaj, jer su ga mučile povrede i konstantno je posuđivan drugim. Ibrahimović? Kako će biti promašaj kada je riješio El-Clasico? Rustu Recber? Isti slučaj. Treneri mu nisu vjerovali, tako da nije mog'o pokazati svoj puni potencijal. Eto, tako si ti opis'o sve one promašaje u Realu. Realnost je mnogo drugačija, moraš priznati. Jer, ako nije, onda ja ne vidim nijednog promašaja u Barceloninoj transfer politici.
Dobro prije svega treba razgranicit na koji nacin su dovedeni ti igraci tj koja su ocekivanja timovi od njih imali.. Ne moze se reci za Heinzea i Gravesena koji su ograniceni ko balkon da su dovedeni da budu neki vodje timove,isto to za Metzeldera,dovedeni su za male pare da zakrpe neke pozicije i to su dobro odradili..
Owen je igracki promasaj,i to veliki,isto tako Woodgate i Drenthe.. Sva sreca pa nije dato 25+ mil.za te igrace.. Za Gaga ti ne mogu potvrdit nikako..
Druga je stvar sto Real ulaze vise nego drugi timovi, jedan od razloga je pokvarena politika kojom se vodi Perez..
Vjerovatno je on kriv za propadanje karijere Gaga,za tjeranje Robbena,Sneidera,Drenthea,Mome,Garaya...
To su sve igraci koje on nije doveo i sve ih je protjero,jedino je Higuain ostao..

never
Kontakt:

Post Postao/la never » 31 avg 2011, 16:30

Ma za Real nema gubitaka, mogu potrošiti i milijardu, oni ce opet biti u plusu na kraju godine.
Meni samo nije jasno kako su se tako lako odrekli Robinha i Van Der Vaarta koji su extra igraci i koji su trebali biti nositelji igre. Neki igraci se jednostavno ne mogu uklopiti i fudbalsku filozofiju jednog kluba, ma koliko biti talentovani.

Bertrand
Kontakt:

Post Postao/la Bertrand » 31 avg 2011, 21:36

Zaragoza dovela Postigu (Sporting) i Luisa Garciu (Espanyol). Vrlo dobra pojačanja.
Greatness dies
Unsung and lost, invisible to history

Dylan Dog
Kontakt:

Post Postao/la Dylan Dog » 31 avg 2011, 21:37

Bertrand je napisao/la:Zaragoza dovela Postigu (Sporting) i Luisa Garciu (Espanyol). Vrlo dobra pojačanja.
Njima stopera igra Fernando Meira,sto je za mene dovoljno da ih proglasim velikim kandidatom za ispadanje.
Lik vise nije mogao da cuva prosjecne napadace iz ruske lige,a da cuva one iz primere :mrgreen:
Tragedija!Bosna i Hercegovina gubi svog najvećeg dragulja??Pogibljeni start znači kraj potencijalno velike karijere?? Pogledati na:
http://www.pohrani.com/f/1h/RC/SsrCfkJ/dajv.gif

L_blancos
Kontakt:

Post Postao/la L_blancos » 31 avg 2011, 21:57

Dylan Dog je napisao/la:
Bertrand je napisao/la:Zaragoza dovela Postigu (Sporting) i Luisa Garciu (Espanyol). Vrlo dobra pojačanja.
Njima stopera igra Fernando Meira,sto je za mene dovoljno da ih proglasim velikim kandidatom za ispadanje.
Lik vise nije mogao da cuva prosjecne napadace iz ruske lige,a da cuva one iz primere :mrgreen:
Meira je igrao protiv Reala jer Mateos ugovorom ne moze igrati protiv Reala,inace ovaj ce se igrati u prvoj umjesto portugalca..

Dylan Dog
Kontakt:

Post Postao/la Dylan Dog » 31 avg 2011, 21:59

A dobro je onda,ima nade za njih :D
Tragedija!Bosna i Hercegovina gubi svog najvećeg dragulja??Pogibljeni start znači kraj potencijalno velike karijere?? Pogledati na:
http://www.pohrani.com/f/1h/RC/SsrCfkJ/dajv.gif

madridist
Kontakt:

Post Postao/la madridist » 31 avg 2011, 22:07

jedino bih dodao na ovu polemiku o promašenim transferima sitnicu od 40-ak milja eura koju su culesi iskrcali Wengeru za vlastitog igrača,mislim ako pričamo o promašajima ovo je jackpot,a tu negdje je priča sa Ibrom koji se nije uklapao u koncepciju igre koju sam par puta pokušao skontat al uvijek se svodi na to da u duelu sa protivnikom izgubiš i padneš(fight club)
A Madrid ima tu politiku da svaki novi predsjednik dovodi svoje igrače ,sjetimo se kako je Calderon počistio klub kad je zamijenio Pereza i da slažem se da je to glupa politika.
“We are all born ignorant, but one must work hard to remain stupid.”
Chico Felipe Cayetano Lopez Martinez y Gonzales
Don Alfredo Di Stefano

xaviesta
Kontakt:

Post Postao/la xaviesta » 31 avg 2011, 22:30

madridist je napisao/la:jedino bih dodao na ovu polemiku o promašenim transferima sitnicu od 40-ak milja eura koju su culesi iskrcali Wengeru za vlastitog igrača,mislim ako pričamo o promašajima ovo je jackpot,a tu negdje je priča sa Ibrom koji se nije uklapao u koncepciju igre koju sam par puta pokušao skontat al uvijek se svodi na to da u duelu sa protivnikom izgubiš i padneš(fight club)
A Madrid ima tu politiku da svaki novi predsjednik dovodi svoje igrače ,sjetimo se kako je Calderon počistio klub kad je zamijenio Pereza i da slažem se da je to glupa politika.
To jeste jack pot, za nekih tridesetak miliona je doveden jedan od najboljih veznjaka na svijetu, kakve veze ima sto je odigrao par sezona u omladinskim selekcijama Barce, kad ga je Arsenal napravio igracinom, u Barci ne bi postao ovo sto jeste. Uporedi njega sa Coentraom :o

Ibra, zabio je Realu gol, bez kojeg sigurno ne bi osvojili Ligu, od njega dosta.
Don't hate what you don't understand.

madridist
Kontakt:

Post Postao/la madridist » 31 avg 2011, 22:44

Ništa,samo je u tome bit priče ,platit 40 milja za svog igrača.A pričali smo o financijskim promašajima ne o tome koliko vrijedi Ronaldov(mislim na Luis Nazaria Limu) gol Barci ili na Ibrin gol Realu
Don Alfredo Di Stefano

Culé
Kontakt:

Post Postao/la Culé » 31 avg 2011, 22:55

xaviesta je napisao/la:To jeste jack pot, za nekih tridesetak miliona je doveden jedan od najboljih veznjaka na svijetu, kakve veze ima sto je odigrao par sezona u omladinskim selekcijama Barce, kad ga je Arsenal napravio igracinom, u Barci ne bi postao ovo sto jeste. Uporedi njega sa Coentraom :o

Ibra, zabio je Realu gol, bez kojeg sigurno ne bi osvojili Ligu, od njega dosta.
Sex je doveden ispod cijene, da ga je neki drugi klub želio, morao bi podebljati ponudu, to je rekao sam Wenger.

Ibra? Financijski promašaj DA, sportski NE. U godinu dana je osvojio k'o Ronaldo (transvestit ne pe.derko) u 5 godina s Galacticosima. Ibra je im'o dobar početak, al' kraj je bio lošiji - sveukupno kad se pogleda osvojeno prvenstvo i 1/2 LP, nije loše za debitanta.

Al' je premasno plaćen :oops:

madridist
Kontakt:

Post Postao/la madridist » 31 avg 2011, 23:07

o financijskom promašaju se i pričalo,za sve postoji opravdanje znam,nije problem , svi drugčiji su **** i transvesisti,tako su mnogi mračnjaci počinjali karijeru,komplekse treba liječiti
Don Alfredo Di Stefano

pes6jnet
Kontakt:

Post Postao/la pes6jnet » 31 avg 2011, 23:12

znal ko oce li biti primera na tv1-- šuškalo se jedno vrijeme -- imali šta od toga

madridist
Kontakt:

Post Postao/la madridist » 31 avg 2011, 23:24

arena sport ima monopol za primeru na području Bosne i Hercegovine,Hrvatske,Srbije i sve zavisi od njih da li će odredjene utakmice prodati nekim televizijama,ostaje satelit i turksat na 42e ntv spor,nije kodirano samo treba reciver i tanjur, komentatori uopšte nisu loši, jest da ništa ne razumijem al bitan je prenos,il normalno neka od kablovskih sa arenom
Don Alfredo Di Stefano

Adi_Zepce
Kontakt:

Post Postao/la Adi_Zepce » 31 avg 2011, 23:28

pes6jnet je napisao/la:znal ko oce li biti primera na tv1-- šuškalo se jedno vrijeme -- imali šta od toga
Hoce,dvije nove Turske sapunice i senzacionalno,po prvi put na bh.trzistu prva Grcka sapunica :mrgreen:
De pequeño yo te empecé a seguir! Poco a poco me enamoré de ti! Cuando juegues siempre estaré a tu lado! No me falles Valencia! Yo nunca te he fallado!!!

www.valencia-balkan.net

Odgovori

Natrag na “Primera Division”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.