Arsenal - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,_dreamer_,Monolog,geronimo,hammers,rio_Ferdy88,Artetitis

Gdje će Arsenal završiti iduće sezone?

Anketa je završila: 08 avg 2019, 14:38.

Šampioni (sami se prijavite nadležnom doktoru ako izaberete ovu opciju)
1
6%
Od drugog do četvrtog mjesta
3
19%
Peto ili šesto mjesto
7
44%
Od sedmog do desetog mjesta, pad u mediokritetstvo, Everton II FC
2
13%
Od jedanaestog do sedamnaestog mjesta, katastrofa, dobro da ne ispadnemo
0
Nema glasova.
Od osamnaestog do dvadesetog mjesta (vidjeti tekst iz zagrade kod prve opcije)
0
Nema glasova.
Uzimamo EL/neki domaći kup uz plasman u Top 4
1
6%
Uzimamo EL/neki domaći kup uz plasman van Top 4
2
13%

Ukupno glasova: 16

Valencia
Kontakt:

Re: Arsenal

Post Postao/la Valencia » 01 sep 2011, 02:38

muXmania je napisao/la:
opet ne kontaš

Ti kažeš da Arsenal dovodi pojačanja iz "ispodprosječnog" Evertona
A ako se sjećaš United je doveo pojačanja iz Ville i Blackburna

ako već hoćeš matematiku

Everton> Villa
Everton> Blackburn bio bolji jeste bolji i biće bolji

Everton= Villa+Blackburn

nigdje nisam poredio Everton sa City-em

jedino još da iskoristim integrale i izvode, ali pošto vidim ne svataš ni ove osnovne mat operacije, uzalud ću se truditi
Kada si se vec ubacio u dijalog onda si ga trebao ispratiti do kraju. Da si procitao ne bi trosio vrijeme na ovaj komentar.

Al' ovo na sta ti bacas akcenat je sporedni detalj naseg dijaloga, al' je tebi eto zapao za oko jer si simpatizer Evertona.

Evertona je prosjecan klub u evropskim okvirima bas kao Vila i Blekburn. Mozda je Blekburn stepenicu ispod. Al' to nije bitno u temi danasnje emisije,.. Mislim na danasnjost, na trenutnu moc tih klubova, a ne na proslost koja eventualnim pojacanjima ne znace previse.

Uostalom, nisam zadovoljan da dolaskom Janga. Dzons je druga prica, on je igrac buducnosti. Ne bih im'o nista protiv da MU dovede nekog mladog talentovanog igraca Evertona, al' bi imao da dovedu Tima Kejhila. Valjda shvatas sta mislim, mrsko mi detaljniji elaborirati.
Nikad za nista ne krivi druge. Cim si u situaciji da ti sudbina zavisi od drugih, nesto si pogrijesio.

mmirsad
Kontakt:

Post Postao/la mmirsad » 01 sep 2011, 02:43

Jack Wilshere on twitter:
Massive signing! His quality and class is evident for everyone to see! Welcome Mr Benayoun!

Koji samar za sve navijace Arsenal.
Po ko zna koji put se pricalo o konacno jednom veliko transferu na kraju dobili smo 5 igraca koji sve ukupno vrijede 30 miliona sramota. Ove godine moramo se navici na prazne tribine jer ipak je wenger morao dovesti bar jos jednog igraca na sredinu i na krilo. Cekali su posljednji trenutak dobili smo racku. Iako mi je drago sto je Arteta potpisao nije los ima smisla da bude dio Arsenala ali ovaj Benayun je krava, svi ga sutaju jedino ga Wenger grli. Ljudi ulazu po 100 miliona a Arsenal po 10 pa vidi koja je razlika. Mi nikad necemo biti na nivou onog Arsenala iz 2004 a mogli smo biti samo da je Wenger bio odlucniji u zadrzavanju igraca poput henry-a, hleba, cesc, nasri, adebayora itd sad bi imali tim za broj 1. I opet mislim iako sam razocaran da imamo bolji tim i uigraniji i od Totenhama i od Liverpoola iako nemamo siru i kvalitetniju klupu od njih. Boricemo se koliko mozemo i sretno nam. :D :D

Valencia
Kontakt:

Post Postao/la Valencia » 01 sep 2011, 02:45

Arnelinho je napisao/la:Upravo što si naveo za City, ja garantujem za United-oscilacije. Ne mogu 3 relativno neiskusna štopera odigrati svaku poziciju u zadnjoj liniji cijelo vrijeme na vrhunskom nivou. ;)

Rio ,ruku na srce, i neće biti previše "tu".

Ovo je kljudčno što si napis'o:
Smeling i Dzons se za sada odlicno pokazuju.
I ja kad dodjem na poligon rastrčim se k'o budala, a onda nakon nekog vremena ne mogu da maknem. :mrgreen:
Tu su Ferdo i Vida. Nije valjda da ocekujes da ce cijelu sezonu biti povrjedjeni :mrgreen: . Tu je Evra i vrlo dobri Rafael.

Ne mogu povjerovati da ce se prodaja Brauna ispostaviti kao kobna greska :mrgreen: . To mi je onako bas apsurd. A ne vjerujem da ce i Osea previse faliti, iako je za partije u Junajtedu zasluzio postovanje objektivnih navijaca.

Al' moguce da si u pravu, moze doci do oscilacija. Ja bi opet sumnju radije bacio na vezni red nego na odbranu. Odbrana je dobro popunjena, dok se u vezi puno ocekuje od Keverlija i Andersona koji sigurno ulijevaju dozu skpeticizma. Posebno se odnosi na Andersona u kojeg ne vjerujem previse. Keverlija slabo poznajem, za sada mi se svidio. Da li moze u kontinuitetu biti dobar, to vec ne mogu reci. Al' opet, tu su Flec i Ker, momci koji su drzali vezni red Junajteda u predhodne 2-3 sezone. Dakle, stari lisci su ostali tu, niko nije otisao, samo su pojacani mladim i nadahnutim (vjerovatno i prespektivnim) momcima.

Odoh drinjat, povampirit cu se, divi koliko je tisa jbt :mrgreen: .
Nikad za nista ne krivi druge. Cim si u situaciji da ti sudbina zavisi od drugih, nesto si pogrijesio.

rogeRF
Kontakt:

Post Postao/la rogeRF » 01 sep 2011, 02:46

Uh, trebade mi podosta vremena da ovo sve procitam, napisaste 3-4 stranice od kad nisam tu... :mrgreen:
@Valencia, nikakva reputacija nije u pitanju. U pitanju je novac (ili ti pare, lova :mrgreen:). Zasto Sneijder nije htio u Utd, vec je silno zelio u City? Oba kluba imaju reputaciju, samo se razlikuju po ovome drugome, novcu. Sneijder, bez obzira sto nije otisao u City, to je on, siguran sam najvise zelio, ali Manciniju se Nasri vise dopao (kako zbog odstete, tako sigurno i zbog igrackih sposbnosti, jer za city bar, novac nije problem).. Zasto je Ronaldo otisao u Madrid, koji je u tom periodu bio u totalnom rasulu, a ovamo Utd na vrhuncu, osvajali sve sto se moze? Drug @Arnelinho je pisao takodjer i za Beckhama... osto slucaj.
Mislis da Sneijder, ili bilo ko drugi ne bi prihvatio Arsenal, da su htjeli platiti visoku odstetu, i obecali veliu platu? Za svaki od navedenih slucaja, odgovor je isti.
Jednostavno, Arsene nije taj tip trenera, ne da nece da dovede neke extra zvijezde, radije bi da dovede nekog mladog, perspektivnog igraca od kojeg ce on da napravi tu "extra zvijezdu", ne trose se covjekku desetine miliona za jednog igraca.
Izdržati, to je temelj vrline!

muXmania
Kontakt:

Post Postao/la muXmania » 01 sep 2011, 02:48

ma znam drugar, al njima je upravo bio potreban Arteta, a ne Berkley ili Rodwel, imaju i previše mladih i perspektivnih u tome je stvar...

znam ja šta ti hoćeš da kažeš da je Arsenal izgubio dva nenadoknadiva igrača, možda jedino da su doveli Sneidera i Iniestu onda bi bilo ok, al znaš da Wenger nije od tog posla, ne voli čovjek skup šoping, tako je svih 16 godina nije samo sad, i Arsenal će opet ko i uvijek biti u samom vrhu kao i svake godine do sad....
-1945/46, 1971/72, 1997/98, 2000/01, 2001/02, 2009/10, 2011/12, 2012/13-

amertiger
Kontakt:

Post Postao/la amertiger » 01 sep 2011, 03:16

Dobro je da se navijaci Arsenala zadovoljavaju pozitivnim finansijskim izvjestajima, dok se drugi navijaci zadovoljavaju titulama.

Barac je u debelom minusu, u prosloj sezoni su smanjili taj minus za nekih 35-40 miliona (znaci pozitivan finansijski izvjestaj) i pored toga trofeji su se redali kao na traci. Sa pametnom politikom moze se oboje postici sto je evidentno samo treba znati a Arsenal koliko god mislili da je ovaj nacin uredu grdno se varate i budite sretni ako izborite Ligu Evrope :D
Mes Que Un Club

AllGunsBlazing
Kontakt:

Post Postao/la AllGunsBlazing » 01 sep 2011, 03:27

amertiger je napisao/la:Dobro je da se navijaci Arsenala zadovoljavaju pozitivnim finansijskim izvjestajima, dok se drugi navijaci zadovoljavaju titulama.

Barac je u debelom minusu, u prosloj sezoni su smanjili taj minus za nekih 35-40 miliona (znaci pozitivan finansijski izvjestaj) i pored toga trofeji su se redali kao na traci. Sa pametnom politikom moze se oboje postici sto je evidentno samo treba znati a Arsenal koliko god mislili da je ovaj nacin uredu grdno se varate i budite sretni ako izborite Ligu Evrope :D
Pa da poprilicno pametna transfer politika Barce, kupi igrace i sudije i trofej nece izostati, to bi i Arsenal trebao uraditi, i prije nego neko pocne pametovati kako sudije ne silje barci(namjerno ili slucajno) neka pogleda finale 2005, utakmicu protiv Cska, i utakmice protiv Arsenala i Reala..
Celik!3,2,2.

Zabac
Kontakt:

Post Postao/la Zabac » 01 sep 2011, 04:23

AllGunsBlazing je napisao/la:
amertiger je napisao/la:Dobro je da se navijaci Arsenala zadovoljavaju pozitivnim finansijskim izvjestajima, dok se drugi navijaci zadovoljavaju titulama.

Pa da poprilicno pametna transfer politika Barce, kupi igrace i sudije i trofej nece izostati, to bi i Arsenal trebao uraditi, i prije nego neko pocne pametovati kako sudije ne silje barci(namjerno ili slucajno) neka pogleda finale 2005, utakmicu protiv Cska, i utakmice protiv Arsenala i Reala..
mislim da bi ti najpametnije bilo da snagu Arsenala pogledas na Old Trafordu.
Inace za to ti nije potrebno vise od 18 godina tako da mozes to pogledati...
Stranger in the night. SIDA in the morning!

mmirsad
Kontakt:

Post Postao/la mmirsad » 01 sep 2011, 09:13

amertiger
Jel ti imas financijski izvjestaj od Barse na papiru direktno iz kluba ne ovaj za javnost nego onaj stvarni financijski izvjestaj pa da tvrdis da su smanjili deficit. Ja ne bi tako rekao vidimo da spanska liga sva propada to sto je barsa nakon osnivanja uzela prvi put sponzora za dresove jasan je pokazatelj da su i oni u financijskom zaostatku. Realno gledajuci dok god kralj sjedi iza Reala i katalonija iza Barse za njih nema krize jedino sto je bitno za kralja odnosno za katalonce da Real bude uspjesniji od Barselone odnosno Barselona od Reala.

KRE KRE KRE

Arsenal je snagu pokazao i pokazace na kome god treba, jednostavno ekipa koja je desetkovana izostancima prvotimaca i ekipa koje je mentalno skroz slaba ne moze igrati ni sa jednim klubom a kamoli sa mancesterom.
Wenger je jasno rekao nije problem dovesti najbolje igrace i osvojiti titule ja sam to imao do 2004-05 godine ja jednostavno zelim nova iskusenja u svojoj karijeri zelim na drugi nacin da osvojam trofeje. Sad moje misljenje mislim da Arsenalu treba samo jedan trofej nije bitno koji da bi ponovo konstantno se vratili u osvajanje trofeja.

Liverpool je pokazao jos jednu losu stranu sto mi je jako zao prodaja Meirelesa je pogresna i jasno su dali do znanja da nemaju financijsku moc za titulu, iskreno mi je zao jer oni su za mene br.2 u engleskoj.

Chelsi ima trenutno sto se tice imena najjacu ekipu i gledajuci po tome su prvi favoriti.
City je dosta jak pokupili su sve mlade i kvalitetne igrace, ali nemaju iskustva ni kvalitetnih iskusnih igraca za titulu.

Man.utd ima fergusona i to je dovoljno da istaknu kandidaturu za odbranu titule uz Chelsi glavni su favoriti.

kobe24
Kontakt:

Post Postao/la kobe24 » 01 sep 2011, 10:01

Arnelinho je napisao/la:Malo gledam ove transfere. Iskreno ne vidim Liverpool(ostali su kratki na sredini) ispred Arsenala, takodje ni T'ham, Chelsea će biti oko 3. mjesta, tako da bi se mogli i uhvatiti,United će doživjeti ogromno turbulencija jer imaju neiskusnu ekipu ,a Manchester City je daleko najveći favorit za osvajanje EPL.

Iskreno ovako mislim: M.City 40%, M.United 20% ,Chelsea 15%,Arsenal 10%, Liverpool 10%,T'ham 4% i svi ostali 1% šansi za osvajanje EPL. Shodno tome i plasmani... :mrgreen:
Iako Manchester United ima mladu i neiskusnu ekipu, za njih ne mozes nikad' reci da ce dozivjeti ogromnu turbulenciju. To se pokazalo i u dosadasnjim utakmicama, a tome jos ide u prilog njihov trener koji ima veliko iskustvo (a o tome je suvisno govoriti bilo kome)!
"Ja samo želim da učinim dobro koliko mogu, a uspjeh moj zavisi od Allaha, u Njega se uzdam i Njemu se obraćam."

Postman
Kontakt:

Post Postao/la Postman » 01 sep 2011, 10:05

Ojaco Arsenal preko noci.

Bosco
Kontakt:

Post Postao/la Bosco » 01 sep 2011, 10:13

Wenger je onom izjavo podbadao upravu i da se to na njih odnosilo, on je već u tom trenutku znao da oni odlaze i htio je da ih upozori da to ne čine, ali lopovija je to svjetska.

Ja sam prezadovoljan pojačanjima, a ako gdje bude škripalo AW će 100% u šoping na zimu. tako je radio uvijek kada smo bili u krizu. :)

Bosco
Kontakt:

Post Postao/la Bosco » 01 sep 2011, 10:26

And when they agreed a deal with Everton, the Spaniard's agents demanded a four-year deal worth £80,000 a week.

The 29-year-old was on £70,000 a week but Arsenal were only prepared to offer £60,000 and it appeared the deal was dead.

But after they set up the Benayoun loan, Arteta said he would take a £500,000-a-year hit.

Bravo momak, pristao je i na smanjenje plaće samo da dođe u Arsenal. :)

cala
Kontakt:

Post Postao/la cala » 01 sep 2011, 10:26

ko kaze da budala ne moze doc' pameti

Stefan Effenberg
Kontakt:

Post Postao/la Stefan Effenberg » 01 sep 2011, 10:44

Koga ste sve doveli?

Nisam baš pratio jučer događanja na tržištu.

Znam za Mertea i INTELEKTUALCA.

suhakrpa
Kontakt:

Post Postao/la suhakrpa » 01 sep 2011, 10:47

Dakle, Mertesaker, Santos, Arteta i Yossi su stigli. Istina da nase dvije najvece zelje, Hazard i MVilla nisu dosli, ali i sa ovim mozemo biti zadovoljni. Odbranu smo fino pojacali, kao i vezni red, ali u napadu ce sada biti teska situacija. RvP ce morati iznijeti dosta tereta, s obzirom na formu Chamakha. Ono sto je teze ocekivati je to da neko od krilnih igraca se prikljuci napadu ili pomaze RvP, ali to ce biti rizik.

Sve u svemu, nadam se DA ce AW nesto iskombinovati i da cemo vec u sljedecem kolu upisati prvu tricu.

Stefan Effenberg
Kontakt:

Post Postao/la Stefan Effenberg » 01 sep 2011, 11:24

suhakrpa je napisao/la:Dakle, Mertesaker, Santos, Arteta i Yossi su stigli. Istina da nase dvije najvece zelje, Hazard i MVilla nisu dosli, ali i sa ovim mozemo biti zadovoljni. Odbranu smo fino pojacali, kao i vezni red, ali u napadu ce sada biti teska situacija. RvP ce morati iznijeti dosta tereta, s obzirom na formu Chamakha. Ono sto je teze ocekivati je to da neko od krilnih igraca se prikljuci napadu ili pomaze RvP, ali to ce biti rizik.

Sve u svemu, nadam se DA ce AW nesto iskombinovati i da cemo vec u sljedecem kolu upisati prvu tricu.
Nije loše. Zbog čega? Pa evo da izrazim svoje mišljenje:

Merte - stoper koji će vam stabilizirati obranu. Da li će biti klasa ili ne, u ovom trenutku je teško reći. Ima visinu, odličan u duelima. Mana mu je što je spor. Ali uz poznato treniranje u engleskim klubovima dobit će on i na agilnosti. Brzinu nikad. Sve u svemu, bez filozofiranja, on će biti pojačanje.

Santos - igrač kojeg sam u životu gledao dosta puta ali nikad nisam obraćao pozornost na njega. Tako da ne znam kakav je u obrani. No uspio sam primjetiti da čovjek ima vrhunsku tehniku. Pošto nemate boljeg lijevog beka ( Gibbs je još mlad ) on će biti pojačanje. Pa gledajte, ako igra u početnoj Brazila onda ne može biti loš, nije li tako?

Arteta - takav igrač je trebao u ovom timu. Momak ima zbilja sve. Od pasa, tehnike do znanja. Odličan igrač. On i Wilšire u vezi, rapsodija.

Yossi - koristan igrač ali nikako se ne može svrstati pod "pojačanje". Ali je dobro imati jednog takvog na klupi.

Intelektualac - igrač IZVRSNE tehnike ali je pitanje da li može zabiti sve ono što mu Wilšire i Arteta mogu namjestiti. Naravno, neće igrati prije van Persia ali je bolji od Chamakha kojem se očito nešto jako zamjerilo ( zadnje tekme totalno indisponiran ). Dobar back up.

Dakle, kad sve podcrtamo: Merte pojačanje, Santos pojačanje, Arteta vrhunsko pojačanje, Čo backup, Yossi back up.

Možemo filozofirati koliko hoćemo ali dobro odrađeni posao u zadnja 3 dana prijelaznog roka.

Nisam naveo krucijalnu činjenicu: Wenger je ovaj puta išao na iskustvo!!! Mene je iznenadio sa time ali to je ono što treba ovoj mladoj ekipi, iskusni igrači. To je zbilja promjena u načinu razmišljanja kod vašeg trenera.

E sad, mogi će se pitati zašto ne Hazard? Pa po mojem mišljenju postoji više razloga a evo 2 koja mi padaju na pamet: igrač koji bi koštao preko 40 milijuna, igrač koji nije prijeko potreban ( imaš Aršavina ).
Da li se isplati dati 40+ za igrača koji nije prijeko potreban?

Claus
Kontakt:

Post Postao/la Claus » 01 sep 2011, 11:34

Spas u zadnji čas za Arsenal, rekao bih. :mrgreen: Eto, ipak se formirala kakva-takva ekipa, koja može biti koliko-toliko konkurentna vodećim. Što se tiče pojačanja, ja bih posebno pohvalio dovođenje Mikela Artete, sada već bivšeg igrača Evertona. Španac je iskusan igrač, ima pas i tehniku, dobro izvodi sve vrste prekida; vrhunski igrač (a to je dokazao i u dresu Karamela). Santos je isto dobar (s obzirom da nastupa za reprezentaciju Brazila), taman ono što Arsenalu treba - lijevi bek. Također, Benayoun je isto tako solidan igrač (barem ćete imati širu klupu) koji zna s vremena na vrijeme dobro odigrati. Per Mertesacker je isto tako dobar igrač, visok, dobar skoku - jedina mana mu je što je nešto sporiji. Vidi se da je Wenger u ovom prelaznom roku igrao na kartu provjerenosti. ;)

bega_afc
Kontakt:

Post Postao/la bega_afc » 01 sep 2011, 11:49

Bosco je napisao/la:And when they agreed a deal with Everton, the Spaniard's agents demanded a four-year deal worth £80,000 a week.

The 29-year-old was on £70,000 a week but Arsenal were only prepared to offer £60,000 and it appeared the deal was dead.

But after they set up the Benayoun loan, Arteta said he would take a £500,000-a-year hit.

Bravo momak, pristao je i na smanjenje plaće samo da dođe u Arsenal. :)
ma treba njima **** familiju svu,cuj 50k,ne znam kako ih nije stid,zato i mozemo dovest samo mlade igrace kojima je jedno vrijeme u zivotu dovoljno tih 50k a onda kad pozele kupit sebi vile odu dalje i igraju za 150-200k,puu,kakve mi cigane imamo u upravi to nije normalno
#Voajeroljupci na respiratorima.
Narod koji ne zna da poštuje svoju prošlost, nema ni svoju budućnost!

bega_afc
Kontakt:

Post Postao/la bega_afc » 01 sep 2011, 12:14

evo potvrdjeno je da lvpul nema pravo prvootkupa na azara,jos uvijek zalim sto nije doso

http://www.skysports.com/story/0,19528, ... 63,00.html
#Voajeroljupci na respiratorima.
Narod koji ne zna da poštuje svoju prošlost, nema ni svoju budućnost!

Zaključano

Natrag na “Arsenal”

Trenutno korisnika/ca: Google Adsense [Bot], zaostrog i 8 gostiju.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []