suhakrpa je napisao/la:Dakle, Mertesaker, Santos, Arteta i Yossi su stigli. Istina da nase dvije najvece zelje, Hazard i MVilla nisu dosli, ali i sa ovim mozemo biti zadovoljni. Odbranu smo fino pojacali, kao i vezni red, ali u napadu ce sada biti teska situacija. RvP ce morati iznijeti dosta tereta, s obzirom na formu Chamakha. Ono sto je teze ocekivati je to da neko od krilnih igraca se prikljuci napadu ili pomaze RvP, ali to ce biti rizik.
Sve u svemu, nadam se DA ce AW nesto iskombinovati i da cemo vec u sljedecem kolu upisati prvu tricu.
Nije loše. Zbog čega? Pa evo da izrazim svoje mišljenje:
Merte - stoper koji će vam stabilizirati obranu. Da li će biti klasa ili ne, u ovom trenutku je teško reći. Ima visinu, odličan u duelima. Mana mu je što je spor. Ali uz poznato treniranje u engleskim klubovima dobit će on i na agilnosti. Brzinu nikad. Sve u svemu, bez filozofiranja, on će biti pojačanje.
Santos - igrač kojeg sam u životu gledao dosta puta ali nikad nisam obraćao pozornost na njega. Tako da ne znam kakav je u obrani. No uspio sam primjetiti da čovjek ima vrhunsku tehniku. Pošto nemate boljeg lijevog beka ( Gibbs je još mlad ) on će biti pojačanje. Pa gledajte, ako igra u početnoj Brazila onda ne može biti loš, nije li tako?
Arteta - takav igrač je trebao u ovom timu. Momak ima zbilja sve. Od pasa, tehnike do znanja. Odličan igrač. On i Wilšire u vezi, rapsodija.
Yossi - koristan igrač ali nikako se ne može svrstati pod "pojačanje". Ali je dobro imati jednog takvog na klupi.
Intelektualac - igrač IZVRSNE tehnike ali je pitanje da li može zabiti sve ono što mu Wilšire i Arteta mogu namjestiti. Naravno, neće igrati prije van Persia ali je bolji od Chamakha kojem se očito nešto jako zamjerilo ( zadnje tekme totalno indisponiran ). Dobar back up.
Dakle, kad sve podcrtamo: Merte pojačanje, Santos pojačanje, Arteta vrhunsko pojačanje, Čo backup, Yossi back up.
Možemo filozofirati koliko hoćemo ali dobro odrađeni posao u zadnja 3 dana prijelaznog roka.
Nisam naveo krucijalnu činjenicu: Wenger je ovaj puta išao na iskustvo!!! Mene je iznenadio sa time ali to je ono što treba ovoj mladoj ekipi, iskusni igrači. To je zbilja promjena u načinu razmišljanja kod vašeg trenera.
E sad, mogi će se pitati zašto ne Hazard? Pa po mojem mišljenju postoji više razloga a evo 2 koja mi padaju na pamet: igrač koji bi koštao preko 40 milijuna, igrač koji nije prijeko potreban ( imaš Aršavina ).
Da li se isplati dati 40+ za igrača koji nije prijeko potreban?