AC Milan - Arhiva postova

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Puma

senad_flamin
Kontakt:

Re: AC Milan

Post Postao/la senad_flamin » 31 avg 2011, 19:10

baresi#6 je napisao/la:nocerino je mr. x! :lol:
ajde nije loš igrač, solidna zamjena za flaminija.
Kakv nam je Flamini ,Nocerino je dobro pojacanje :D
-RIVALDO-

LM#8
Kontakt:

Post Postao/la LM#8 » 31 avg 2011, 19:37

Posle ovakvog prelaznog roka nema cemu da se nadamo u LS tako da je bolje da sto pre ispadnemo kako bi se fokusirali samo na prvenstvo.
Idite u pm i ti Berluskoni i ti Galijani :x

senad_flamin
Kontakt:

Post Postao/la senad_flamin » 31 avg 2011, 19:44

Dobri transferi za Milan !!

Mexes (29)

Taiwo (26)

El Shaarawy (18)

Aquiliani (26)

Nocerino (26)

Drago mi je da konacno nismo doveli preko 30 godina igraca ,inace imamo obicaj ...

Bitno je da ojacana odbrana i vezni red, Aguiliani i Nocerino su svakako bolji od Ambro. i Gattusa takodjer i Flaminia...

Nije lose doveden je lijevi bek Taiwo ,bio nam je dosta potreban
-RIVALDO-

baresi#6
Kontakt:

Post Postao/la baresi#6 » 31 avg 2011, 19:56

nije to toliko loše, nocerino je provjeren igrač, nije svjetska klasa ali timski igrač koji će dobro zamijeniti flaminija koji je prošle sezone odigrao dobro. ako u januaru dođe ganso milan će itekako biti konkurentan i u ligi prvaka.
Il club più titolato al mondo.

$ $́" ?́& The greatest mixed martial artist of all time.

Krepat ma ne molat!

ŽELJO DRŽAVA!

senad_flamin
Kontakt:

Post Postao/la senad_flamin » 31 avg 2011, 20:11

Evo naseg tima za sezonu 2011-2012 !

PORTIERI: Christian Abbiati, Marco Amelia, Flavio Roma
DIFENSORI: Alessandro Nesta, Thiago Silva, Ignazio Abate, Daniele Bonera, Gianluca Zambrotta, Mario Yepes, Luca Antonini, Philippe Mexes, Taye Taiwo.
CENTROCAMPISTI: Alberto Aquilani, Massimo Ambrosini, Gennaro Gattuso, Mark Van Bommel, Mathieu Flamini, Urby Emanuelson, Clarence Seedorf, Kevin Prince Boateng,Antonio Nocerino.
ATTACCANTI: Zlatan Ibrahimovic, Filippo Inzaghi, Alexander Pato, Robinho, El Shaarawy, Antonio Cassano.
-RIVALDO-

scudetto
Kontakt:

Post Postao/la scudetto » 31 avg 2011, 20:25

Ma znalo se da ce nekoga dovesti u zadnjim minutama to je njima omiljeni dio posla samo sto se ocekivalo neko zvucnije pojacanje,mada ja sam zadovaljan za sad (valja to potvrditi na terenu) sa pojacanjima a za sljedeci rok vidjet cemo sta ce biti,ko sta zna nitko nista ne zna :D

warden
Kontakt:

Post Postao/la warden » 31 avg 2011, 20:30

Daj sta das ,nazalost al eto ,samo mi zao Montoliva ,momak u svadi sa čelnicima VIola zbog transfera a ne ode nigdje :roll:
Ibrahimović zaboravio sve nesporazume s Guardiolom

Dugo vremena su se od trenutka kada je napustio Barcelonu medijski prepucavali švedski nogometaš Zlatan Ibrahimović i strateg katalonske momčadi Josep Guardiola...

Pogotovo je britak na jeziku bio Ibrahimović, sada vođa Milanove navale, no po novim izjavama izgleda da je spreman zaboraviti sve nesporazume i pružiti ruku pomirenja popularnom Pepu.
- Barcelona je najbolja nogometna momčad na svijetu. Znao sam to kada sam dolazio tamo, znam to i od trenutka kada sam otišao iz tog kluba. Isto tako, Guardiola je odličan, fantastičan trener - rekao je za La Gazzettu dello Sport, bez ikakve ironije, Ibrahimović i dodao:

- Ono što se dogodilo ne možemo mijenjati. No, njemu ide i dalje dobro, meni ide dobro u Milanu. Moramo ići dalje, a želim nastaviti bez loše atmosfere - rekao je Ibrahimović i tako najavio oglede Milana i Barcelone u skupini ovosezonske Lige prvaka.
IO SONO INTERISTA
Non ha senso per me ..la mia vita senza te..!
il cuore della nord batte dentro di me ...ale ale
e era iniseme .. corniamo il sogno !!!

adointer
Kontakt:

Post Postao/la adointer » 31 avg 2011, 20:50

ma to je Milan dogovorio da Montolivo dodje gratis sledecu sezonu,mislis da ga ne bi uzeli inace,,vidjeces da ce u januaru reci da ide u Milan,,,
"Kada se rukujem sa milanistom, operem ruke...kada se rukujem sa juventinom, izbrojim prste!" Peppino Prisco

meho-medo
Kontakt:

Post Postao/la meho-medo » 31 avg 2011, 21:03

Evo Robinho se povrijedio
http://www.goal.com/en/news/468/interna ... -to-injury" onclick="window.open(this.href);return false;
"Želio sam da se strpim i sustegnem od tebe ali, izdala me je ljubav u srcu koja za tebe od davnina traje. İ znaj da sam se u tebe zaljubio, i sada kad to znaš čini što hoćeš."
(İbn Qajjim)

teodolit
Kontakt:

Post Postao/la teodolit » 31 avg 2011, 21:10

Igrači koji su podebljani imaju 30 i preko godina, a ovi crveni su na granici sa 30 godina.
27 igrača, 13 ima 30 i preko godina, a 3 su još na granici, i jedan mladi igrač on je ovaj žuti.

Jel se ovo Milan podmladio? :D
Pa **** koji im je, što se više ne otarase ovih penzionera?

PORTIERI: Christian Abbiati, Marco Amelia, Flavio Roma
DIFENSORI: Alessandro Nesta, Thiago Silva, Ignazio Abate, Daniele Bonera, Gianluca Zambrotta, Mario Yepes, Luca Antonini, Philippe Mexes, Taye Taiwo.
CENTROCAMPISTI: Alberto Aquilani, Massimo Ambrosini, Gennaro Gattuso, Mark Van Bommel, Mathieu Flamini, Urby Emanuelson, Clarence Seedorf, Kevin Prince Boateng,Antonio Nocerino.
ATTACCANTI: Zlatan Ibrahimovic, Filippo Inzaghi, Alexander Pato, Robinho, El Shaarawy, Antonio Cassano.
Ali, neka ti je Bogom prosto, nisi ti birao svoju sitnu dusu, dali su ti je, ne pitajuci, dosao si na red kad drugih, boljih, nije vise bilo."

M. Selimovic - Tvrdjava

senad_flamin
Kontakt:

Post Postao/la senad_flamin » 31 avg 2011, 21:13

e Gledaj sad !!!!

Ibrahimovic ima 30, da ima 40 ,covjek je BOG!

Seedorf 35 kad sam vidio kako ga hvala navijaci Juveta i Intera shvatio sam da je i dalje odlican,

Gattuso sve ce manje igrati sad,Ambrosini i onako nije igrao,

Jedino Bommel i Nesta od ovih iz prvih 11 !

Abiatti moze do 40 godine braniti,

Abate mlad igrac, Silva 27 god, Nesta ,Taiwo 26
-RIVALDO-

senad_flamin
Kontakt:

Post Postao/la senad_flamin » 31 avg 2011, 21:18

Nocerino odigrao prosle sezone 38 utakmica za Palermo :o to samo golmanima uspjeva :lol:

Dobar igrac sigurno,mada mi se cini kao da nije za velike klubove,ali vidjet cemo
-RIVALDO-

teodolit
Kontakt:

Post Postao/la teodolit » 31 avg 2011, 21:33

senad_flamin je napisao/la:Nocerino odigrao prosle sezone 38 utakmica za Palermo :o to samo golmanima uspjeva :lol:

Dobar igrac sigurno,mada mi se cini kao da nije za velike klubove,ali vidjet cemo
Mislim da će on više slušiti dok bude igrao da dodaje loptu sa po metre udaljenosti Bommelu i Aquilaniju.
Po meni igrač koji je dabar samo da trči i tako za kratkog pasa, supljeg mozga. :)
Ali, neka ti je Bogom prosto, nisi ti birao svoju sitnu dusu, dali su ti je, ne pitajuci, dosao si na red kad drugih, boljih, nije vise bilo."

M. Selimovic - Tvrdjava

teodolit
Kontakt:

Post Postao/la teodolit » 31 avg 2011, 21:37

senad_flamin je napisao/la:e Gledaj sad !!!!

Seedorf 35 kad sam vidio kako ga hvala navijaci Juveta i Intera shvatio sam da je i dalje odlican,

Hajmo realno i mlađi igrači ne mogu nikad bidi onakvi kakvi su bili nekad ovi veterani, eh u tome je belaj ljudi stare odlaze a nema adekvatnih zamjena, a od ovih veterana ima ih koji su već trebali i otići. Silva nikad neće dostići Nestin nivo, niti će Taiwo Dostići nivo Maldinija ili nekada Cafua, a neće ni Urby Emanuelson.
A mislim da neće se ni približiti njihovim kvalitetima.

M. Selimovic - Tvrdjava

senad_flamin
Kontakt:

Post Postao/la senad_flamin » 31 avg 2011, 21:41

teodolit je napisao/la:
senad_flamin je napisao/la:e Gledaj sad !!!!

Hajmo realno i mlađi igrači ne mogu nikad bidi onakvi kakvi su bili nekad ovi veterani, eh u tome je belaj ljudi stare odlaze a nema adekvatnih zamjena, a od ovih veterana ima ih koji su već trebali i otići. Silva nikad neće dostići Nestin nivo, niti će Taiwo Dostići nivo Maldinija ili nekada Cafua, a neće ni Urby Emanuelson.
A mislim da neće se ni približiti njihovim kvalitetima.
Pa nece niko na svijetu,ne samo ti sto si nabrojao !

Nece vise ni jedan biti kao Totti ili Alex Del Piero to se jednom radja ,

Bit ce valjda dobro, imali smo Pirla za te duge pasove pa uspori svaku je.benu akciju,ovako Bommel jednostavno odigra prvom do sebe i ide sve brze
-RIVALDO-

teodolit
Kontakt:

Post Postao/la teodolit » 31 avg 2011, 21:48

senad_flamin je napisao/la:
Pa nece niko na svijetu,ne samo ti sto si nabrojao !

Nece vise ni jedan biti kao Totti ili Alex Del Piero to se jednom radja ,

Bit ce valjda dobro, imali smo Pirla za te duge pasove pa uspori svaku je.benu akciju,ovako Bommel jednostavno odigra prvom do sebe i ide sve brze
Naravno, ti igrači su bili A kategorija ovi su D, hajd poneki C. Da nađu, stvore nekog iz B kategorije ili eventualno kupe A kategoriju, to je govorim, a ne da stalno kupuju ove neke polovnjače, ili da izvale pare ili da podmlade ekipu pa krenu od nule nema druge.

M. Selimovic - Tvrdjava

tony-mortale
Lokacija: Ministarstvo za istraživanje ruda i gubljenje vremena
Kontakt:

Post Postao/la tony-mortale » 31 avg 2011, 22:36

e jbg možda neko slabije malo prati milan, ali sad su dovedeni mexes(29), taiwo(26), nocerino(26), aquilani(27) i el sharawy(18), a osim faraona svi su reprezentativci svojih zemalja, doduše nocerino nije baš standardan.
najstarije pojačanje je mexes koji je opet mlađi i od bonere a naročito od yepesa koji su dosad bili rezervni štoperi, a još je i neuporedivo bolji igrač, a 28-32 su svakako najbolje stoperske godine, svi ostali (od pojačanja)ili su u najboljim godinama ili mladi ;)
još kad dodamo da imamo na posudbama merkela, strasera, albertazzia, vilu, paloschia, verdija, beretu itd. sve odreda mlade i talentovane momke, te u primaveri ellya, de sciglia, valotia, ganza i kinga boatenga koji su već dobijali šansu i u prvom timu na pripremama očito je da milan ne mora strahovati za budućnost 8-) .
plus otišli pirlo, oddo jankulovski :D a gatuzo, sedorf, pippo igraju svoju vjerovatno zadnju sezonu, a moguće i nesta i ambrosini kao i mvb.
još ako u januaru kupe gansa kako se već odavno priča ili montoliva super stvar je ćelo opet uradio.
po meni milan opet ima najjači tim, ne samo prvih 11, nego i klupu, a slažu se samnom i sve svjetske kladionice koje milanu daju najveće šanse za scudeto ove sezone(ne mora značiti da će tako i biti, ali ipak je neki indikator snage timova)
Pato: Siamo una squadra fatta non di compagni, ma di fratelli.

TuSeiTuttaLaMiaVita
Kontakt:

Post Postao/la TuSeiTuttaLaMiaVita » 01 sep 2011, 11:43

Za pojedince
"Milangirls: We have a deal with montolivo for 2012.We can also get him in January if we pay €3m"

James Horncastle says "Serie A transfer market winners: Milan + Napoli with sensible additions. Lazio bring in experience, goals + a GK. Roma pad out a new project"

10 freakin miliona za nekoliko veoma dobrih igrača i najvažnije pokrili smo neke pozicije.
El shaarawy za 18 godina pokazuje sjajan talenat. Vjerovatno neće imati toliko prostora ove godine, možda i sljedeće ali ima sjajnu budućnost. Ne vidim šta je više pokazao 15 miliona vrijedni lamela u odnosu na njegovih 4.5 miliona. Uz rad sa njim može postati sjajan acm.

- mexes, proširio kvalitetu u zadnjoj liniji i sjajna zamjena za vremešnog nestu. FREE

- taiwo. WC igrač? Ne. Veoma dobar igrač? Da. Vidjeli smo na audi cupu koliko je poboljšanje prema antoniniju ili zambr. FREE

- aqua man. Ogroman procenat uspješnih pasova( preko 80%), odigrao 40 tekmi u sezoni
ako se ne varam. Neko ko može preusmjeriti loptu ka napadu, dobar osjećaj za igru, poziciju, kratki pasovi. Neki će reći poor mans pirlo no nebitno. Dovoljno je bilo vidjeti koliko su pool navijači bili na brain damageu kad smo ga doveli. Pogledajte njegove pasove sa gerardom na jubitu. Samo da ga povrede obiđu.

- nocerino. Ne znam šta se bunite, bolji i od flaminija i rina a doveden kao njihova zamjena. Radilica , trči ali ima barem takvu kakvu tehniku, može pogoditi okvir gola, odigrati brze pasove, priključiti se napadu. Ne znam kakav je u defanzivi. Ali vrijeme klasičnih defanzivnih veznih je iza nas tako da me to ne brine previše. Sića. Zaboravljate da igrač može biti dobar i ako ne igra u top klubovima. Rino, Flamini? Bog me ubio da bi se iko za njih interesovao da igraju u jednoj Genoi npr. I prosječan igrač u dobroj ekipi se može istaći te napredovati daleko više nego u slabijoj. Očito ako nije iz Južne Amerike onda je slab.

Seria a je 90% naša( jedino nas povrede mogu zeznuti) a lp je kao i uvijek kocka. Ima nekoliko timova koji su jači ali u 2 tekme svašta može biti. Također smo jači ove godine u lp za Cassana, mvb, Urbija+ svi dovedeni. Alegriju 2 godina, uigraniji.

Još ako su tačni navodi za montoliva i navodno se čeka ganso u januaru po dogovoru, nema zime.

Boateng_27
Kontakt:

Post Postao/la Boateng_27 » 01 sep 2011, 12:21

Galliani - "Mister X je bio Aquilani, a Mister Y je bio u Real Madridu ali ga nismo uspjeli dovesti"

Kevin Constant i Montolivo nam dolaze u Januaru ...

Robinho povrijedjen, preskače prijateljsku sa Ghanom

Legendo Svjetskog fudbala, nek ti je sretan 49. Rođendan !

slika
Ricardo Quaresma coming to Bosnia & Herzegovina :)

Zlatan Ibrahimović- 8 Seasons. 8 Years of Success. A season for the Ultimate Champion

warden
Kontakt:

Post Postao/la warden » 01 sep 2011, 13:44

AC MILAN, Zambrotta: "The transfer market came to an end in the best of ways"

This is what Gianluca Zambrotta had to say after receiving the 'Stella a Campione' award about the transfer market and Antonio Nocerino:
"I think the transfer market came to an end in the best of ways, the club have done a very good job this year just like other years and I think our squad allows us to be competetive in all three competitions. It is always better to have Kakà as a team mate than against you, he is a fantastic player but I think we are good as we are, with the players e have.
In the Champions League we play Barcelona straight away and they are one of the best team around at the moment but I think we can beat them. Our goal is to go beyond the last 16 and try to win the competition.
The friendly against Como will be a good test, they are a decent side and for me it will be great to play in my old stadium once again, I can't wait to play."

Gianluca Zambrotta paid his compliments to Massimo Oddo last night. He said: 'He won everything there was to win with Milan, he won the world cup with Italy and I think he made a good decision. I wish him all the best for the future in his new adventure.'
IO SONO INTERISTA
Non ha senso per me ..la mia vita senza te..!
il cuore della nord batte dentro di me ...ale ale
e era iniseme .. corniamo il sogno !!!

Zaključano

Natrag na “AC Milan”

Trenutno korisnika/ca: celikmilan i 2 gosta.