Navijački dijalog i međuljudski odnosi

Odgovori
gruezi
Kontakt:

Re: Navijački dijalog i međuljudski odnosi

Post Postao/la gruezi » 28 avg 2011, 08:53

,...i ono sto je vrlo zanimljivo je to da ce vecina novina da presute ovo skandiranje u janji i unistavanje mezarja u kalesiji...ali kad bi neka grupa iz nekog grada sa bosnjackom vecinom pocela velicati jasenovac i staru gradisku o tome bi svi mediji brujali 3 mjeseca..

Devil
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Devil » 28 avg 2011, 12:17

Dylan Dog je napisao/la:
Dobojske “Vojvode” divljale po mezarju u Gornjoj Kalesiji
Simpatizeri dobojske Sloge, prvoligaša u entitetskoj ligi RS, vraćajući se sa utakmice iz Zvornika divljali su po šehidskom mezarju u Gornjoj Kalesiji.

Saznajemo kako je se jedan od članova “Vojvoda” popeo na jarbol, odakle je skinuo zastavu Armije R BiH sa ljiljanima. Incident se dogodio oko 19:30 sati, a u prvi mah su se proširile informacije kako je oskrnavljeno i nekoliko nišana. No, preciznijih podataka za sada nema, jer je u toku kriminalistička obrada privedenih osoba.

Naime, nakon divljanja po šehidskom mezarju službenici PU Kalesija uhapsili su nekoliko članova “Vojvoda”. Od dežurne kantonalne tužiteljice saznali smo kako su privedena lica na ispitivanju, te da će odluka o daljem postupku biti donesena nakon što se policijski izvještaj dostavi Kantonalnom tužilaštvu.

Inače, ovo nije prvi incident “Vojvoda”. Prošle godine su divljali u Janji, najvećem bošnjačkom povratničkom mjestu. Uprava dobojske Sloge u nekoliko navrata se ograđivala od djelovanja ove navijačke grupe, ali su pojedini članovi “Vojvoda” nastavili sa svojim nacionalističkim i fašističkim divljanjima.
Toliko o medjuljudskim odnosima.
Vojvode kazu da to nije istina.
Ne poricu da su skinuli zastavu,ali ne zastavu ARBIH nego plavo-zutu zastavu,i to se nije dogodilo na groblju,vec pored groblja na jednom jarbolu.U stanici ih murija maltretirala i brutalno pretukla i uzela im tu zastavu.
Mediji su ponovo po ko zna koji put prenapuhali incident.

@burza na jednom navijackom forumu,javio se momak iz Janje i kaze da su Leadersi zakuvali sa kerovima po dolasku na stadion jer su krenuli da ulaze bez karte,nakon cega su ih ovi posamarali i odveli u stanicu,tacnije ne u stanicu nego ih pred nekim magacinom drzali svezane. :oops:
Nije ni spomenuo to skandiranje i da su zbog toga izbaceni.
Pozdravlja vas Cika Devil. Secajte me se. :)))

Megamon
Kontakt:

Post Postao/la Megamon » 28 avg 2011, 12:31

Trebali su ih ubiti od batina.Eto oni ce urinirati po sehidskom mezarju i skidati neke zastave.Mogu po tim manjima mjestima.Kad su toliko mangupi neko dodju u neku vecu sredinu i nek pokazu svoju snagu.

I da Devile znas li ti koja je razlika izmedju zastvae ARBIH i ljiljana?
Kada dodje sudnji dan, kad' dusa napusti tijelo Bog ce da nam kaze da je krep'o Zeljo, na taj dan sve plave boje se gase, a ostat ce BORDO da lijepi Dzenet krase!

Devil
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Devil » 28 avg 2011, 12:34

Megamon je napisao/la:Trebali su ih ubiti od batina.Eto oni ce urinirati po sehidskom mezarju i skidati neke zastave.Mogu po tim manjima mjestima.Kad su toliko mangupi neko dodju u neku vecu sredinu i nek pokazu svoju snagu.

I da Devile znas li ti koja je razlika izmedju zastvae ARBIH i ljiljana?
Mislim da znam sto pitas ? :?

don_burza
Kontakt:

Post Postao/la don_burza » 28 avg 2011, 18:03

devilce

na putu od stadiona do stanice (nekih 700-800) metara su poceli provocirati i skandirati. Dakle isli su djeske jer ih je bilo puno za dvije marice.

vezali su ih za jednu ogradu preko puta stanice i malo im svirali po rebrima ne zbog toga sto su tako htjeli nego zato sto je stanica kod nas mala a i nema prostora za unutrasnje manevrisanje
Thomas Müller - Fußballgott

Dylan Dog
Kontakt:

Post Postao/la Dylan Dog » 29 avg 2011, 01:46

‘Vojvode’ iz Doboja: Sjedili smo dva sata na podu i osjećali se kao kerovi u toj prokletoj Kalesiji

Zastavu “nametnute BiH” u “prokletoj Kalesiji” skinuli “iz čiste zaj…cije”, a u policiji “dva sata sjedili na podu kao kerovi”
slika
Vandalsko ponašanje navijačke grupe iz Doboja “Vojvoda”, koji su sinoć skinuli državnu zastavu s jarbola na šehidskom mezarju u Gornjoj Kalesiji, izazvalo je zgražavanje svih normalnih ljudi.

O kakvim se mentalnim sklopovima radi, najbolje pokazuje objašnjenje jednog od 22 člana grupe.

Na jednom od foruma na kojem se okupljaju “srpski navijači”, “Vojvoda” iz Doboja je želio da pojasni “bezvezni događaj koji se desio u toj prokletoj Kalesiji”.

-Na povratku sa gostovanja iz Zvornika, stajemo na proširenju da se obave fiziološke potrebe i tu vidimo na jarbolu zastavu nametnute nam BiH, a ne zastave sa ljiljanima kako su go… balinska napisala. Nikakakvo groblje nije oskrnavljeno, naša je samo nesreća što se je to desilo u blizini groblja. Skontali smo da je groblje nedaleko tek kada smo krenuli, tu zastavu smo skinuli iz čiste zaj…cije…-napisao je, ne videći, očito, nikakav problem u skidanju državne zastave s jarbola na memorijalnom mezarju.

Posebno je zanimljiv opis onoga što se događalo kasnije. Piše da su se “Vojvode”, nakon što su privedeni u PU Kalesija osjećali kao kerovi.

-U stanici nas drže kao kerove, morali smo sjediti na podu i to skoro dva sata, plus što smo skoro toliko sjedili u autobusu-navodi.

Završava time kako su “svjedoci prepoznali momka koji je skinuo zastavu”, te da su se njih četvorica dogovorili da sve preuzmu na sebe, kako bi ih policija pustila.
Tragedija!Bosna i Hercegovina gubi svog najvećeg dragulja??Pogibljeni start znači kraj potencijalno velike karijere?? Pogledati na:
http://www.pohrani.com/f/1h/RC/SsrCfkJ/dajv.gif

dubrava
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la dubrava » 29 avg 2011, 10:05

Ja da napisem da je tema cvijeće, oni bi opet po crnoj kronici udarali. Ili ne znate čitati ili ne razumijete. Ili ne želite. Sa crnom kronikom se može do jutra i nikad neće biti neriješeno.

Ja bih recimo volio vidjeti jedan konstruktivan dijalog između veležovaca i zrinjevaca. Za početak. A to bi podrazumijevalo da skupa (ako je to ikako moguće) sjednu za stol prije svake međusobne utakmice i dogovore određena pravila ponašanja. Njihovi čelnici, vođe, il tko već, grupe. I da se dogovore, od samog organiziranja, ulaska na stadion, da time smanje i troškove policije, troškove grada, a na taj način i svoje troškove. I poslije utakmice, da sve ide mirnim tokom. Za početak bi to bilo. Bilo da je riječ o utakmici u vrapčićima ili pod Bijelim brijegom.
A onda poslije se mogu dogovoriti i druga pravila ponašanja. Pravila navijanja. Tj.da se dogovore da se na stadionu navija isključivo za svoj klub. Uobičajene provokacije i podbadanja su sasvim normalne, a to je i neka draž nogometa. Znači, bez nacionalizma, primitivizma, šovinizma, uvredljivih transparenata i sličnih stvari.
Još što bi bilo lijepo recimo, da obje navijačke skupine dogovore neki humanitarni koncert, ili neku sličnu kulturnu organizaciju. Al, dobro i ja zahtejvam nekad previše. Ili ne?!

mislim da se takve stvari mogu napraviti, samo što je bitna volja. I samo mi se nemojte sad javljati i pisati kako su ovi vakvi, ovi nakvi, jer onda ispada da ste vi Mostarci svi isti (seljaci), a znam da niste.

Znam da Mostar može biti primjer drugima. na kraju krajeva, onda biste poslali lijepu sliku i u zemlji u inozemstvu. zašto ne?! ja bi baš volio pročitati u novinama nešto lijepo o vama, pa da se i ja u zagrebu imam s čim pohvaliti a ne da mi je muka poslije vaših utakmica.
"Stvarna veličina kluba ne mjeri se trenutnim rezultatima, trofejima ili novcem, nego time koliko ga ljudi doživljava kao svoj – kao nešto bitno u svojim životima"

Bliss
Kontakt:

Post Postao/la Bliss » 29 avg 2011, 10:11

dubrava je napisao/la:Ja da napisem da je tema cvijeće, oni bi opet po crnoj kronici udarali. Ili ne znate čitati ili ne razumijete. Ili ne želite. Sa crnom kronikom se može do jutra i nikad neće biti neriješeno.

Ja bih recimo volio vidjeti jedan konstruktivan dijalog između veležovaca i zrinjevaca. Za početak. A to bi podrazumijevalo da skupa (ako je to ikako moguće) sjednu za stol prije svake međusobne utakmice i dogovore određena pravila ponašanja. Njihovi čelnici, vođe, il tko već, grupe. I da se dogovore, od samog organiziranja, ulaska na stadion, da time smanje i troškove policije, troškove grada, a na taj način i svoje troškove. I poslije utakmice, da sve ide mirnim tokom. Za početak bi to bilo. Bilo da je riječ o utakmici u vrapčićima ili pod Bijelim brijegom.
A onda poslije se mogu dogovoriti i druga pravila ponašanja. Pravila navijanja. Tj.da se dogovore da se na stadionu navija isključivo za svoj klub. Uobičajene provokacije i podbadanja su sasvim normalne, a to je i neka draž nogometa. Znači, bez nacionalizma, primitivizma, šovinizma, uvredljivih transparenata i sličnih stvari.
Još što bi bilo lijepo recimo, da obje navijačke skupine dogovore neki humanitarni koncert, ili neku sličnu kulturnu organizaciju. Al, dobro i ja zahtejvam nekad previše. Ili ne?!

mislim da se takve stvari mogu napraviti, samo što je bitna volja. I samo mi se nemojte sad javljati i pisati kako su ovi vakvi, ovi nakvi, jer onda ispada da ste vi Mostarci svi isti (seljaci), a znam da niste.

Znam da Mostar može biti primjer drugima. na kraju krajeva, onda biste poslali lijepu sliku i u zemlji u inozemstvu. zašto ne?! ja bi baš volio pročitati u novinama nešto lijepo o vama, pa da se i ja u zagrebu imam s čim pohvaliti a ne da mi je muka poslije vaših utakmica.
Dijaloga ce biti onda kad nultrasi prestanu biti igracka HDZ-a, koji ih financira i koji im kad je potrebno naredi da urade neko sra,nje kad treba dignuti medjunacionalne tenzije.
ROĐEN U MOSTARU U NAJLJEPŠE DOBA MOSTAR U SRCU VELEŽ DO GROBA

dubrava
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la dubrava » 29 avg 2011, 10:31

Bliss,
dubrava je napisao/la: I samo mi se nemojte sad javljati i pisati kako su ovi vakvi, ovi nakvi, jer onda ispada da ste vi Mostarci svi isti (seljaci), a znam da niste.
na ovaj tvoj komentar sad možeš dobiti sličnu repliku nekog zrinjevca i onda opet to ode u začarani krug i ništa se s time ne postiže. A tako se može dovijeka. I onda se stoji na mjestu.
Ovako, razgovorom, možete pokazati i tim svojima što sjede u foteljama.
"Stvarna veličina kluba ne mjeri se trenutnim rezultatima, trofejima ili novcem, nego time koliko ga ljudi doživljava kao svoj – kao nešto bitno u svojim životima"

Seahawks Boy
Kontakt:

Post Postao/la Seahawks Boy » 29 avg 2011, 13:12

@dubrava
Hahahaha. Ja msm. da bi' se to dalo postići između Manijaka i Hordi ali kada bi' Popara i Šiptar imali imalo mliosti jedno prema drugome. Može se sve to dog. u Sarajevu samo kada nije Derbi. Eno npr., kada je objavljeno putem razglasa na Koševu da je Željo prošao protiv Sheriffa, prolomio se takav pljesak da su ljudi skoro počeli plakati. Ako treba org. fajtove sa npr. Lešinarima, Robijašima, Ultrasima, Škripariam itd., TM i Hz idu zajednu ali kada dođe Derbi, preziru se iz principa. Bodu se, udaraju itd. Sa BH mentalitetom to je nemoguće napraviti :)
Arsenal FC <3
Željo 1921 <3

Victoria Concordia Crescit !

Sarajlijc@
Kontakt:

Post Postao/la Sarajlijc@ » 02 sep 2011, 01:50

Haj ako neko zna nek odgovori koje je godine pao trans manijaka u ruke UF-a ? http://i42.tinypic.com/302cbhj.jpg" onclick="window.open(this.href);return false; http://i42.tinypic.com/2na0con.jpg" onclick="window.open(this.href);return false;
NA KRAJU SVIJETA ILI SUNČEVOG SISTEMA
PRATIĆE TE NAŠA PJESMA IL' IMA DA NAS NEMA!

Devil
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Devil » 02 sep 2011, 01:53

Sarajlijc@ je napisao/la:Haj ako neko zna nek odgovori koje je godine pao trans manijaka u ruke UF-a ? http://i42.tinypic.com/302cbhj.jpg" onclick="window.open(this.href);return false; http://i42.tinypic.com/2na0con.jpg" onclick="window.open(this.href);return false;
Nije tema,znam i kako je to sve bilo ali necemo o tome,a godina slagacu te ili 88/89 ili 89/90.

500
Kontakt:

Post Postao/la 500 » 02 sep 2011, 01:56

Sarajlijc@ je napisao/la:Haj ako neko zna nek odgovori koje je godine pao trans manijaka u ruke UF-a ? http://i42.tinypic.com/302cbhj.jpg" onclick="window.open(this.href);return false; http://i42.tinypic.com/2na0con.jpg" onclick="window.open(this.href);return false;
neki dan :)
Robijasi, Žepče, Терор ", Gang Evil, Fighters, Living on the Edge...

D€LUX
Kontakt:

Post Postao/la D€LUX » 06 sep 2011, 12:31

[youtube][/youtube]

sjecatel se ovvog lika iz BL(sto je tvrdio da je vodja lesinara u ovom intervjuu) poslije marakane neki drazen ili kako vec , pa pitanje bil napustio ikad drzavu kaze nebi RS je moja drzava iz nje nikad necu ici ... ehehe sad lik zivi u Frankfurtu hahahahah eto kako nebi nista protiv srba al to pokazuje kakav ste narod ...
>>No body likes us but we dont care<<

STEVIE
Kontakt:

Post Postao/la STEVIE » 06 sep 2011, 12:54

Dylan Dog je napisao/la:
‘Vojvode’ iz Doboja: Sjedili smo dva sata na podu i osjećali se kao kerovi u toj prokletoj Kalesiji

Zastavu “nametnute BiH” u “prokletoj Kalesiji” skinuli “iz čiste zaj…cije”, a u policiji “dva sata sjedili na podu kao kerovi”
slika
Vandalsko ponašanje navijačke grupe iz Doboja “Vojvoda”, koji su sinoć skinuli državnu zastavu s jarbola na šehidskom mezarju u Gornjoj Kalesiji, izazvalo je zgražavanje svih normalnih ljudi.

O kakvim se mentalnim sklopovima radi, najbolje pokazuje objašnjenje jednog od 22 člana grupe.

Na jednom od foruma na kojem se okupljaju “srpski navijači”, “Vojvoda” iz Doboja je želio da pojasni “bezvezni događaj koji se desio u toj prokletoj Kalesiji”.

-Na povratku sa gostovanja iz Zvornika, stajemo na proširenju da se obave fiziološke potrebe i tu vidimo na jarbolu zastavu nametnute nam BiH, a ne zastave sa ljiljanima kako su go… balinska napisala. Nikakakvo groblje nije oskrnavljeno, naša je samo nesreća što se je to desilo u blizini groblja. Skontali smo da je groblje nedaleko tek kada smo krenuli, tu zastavu smo skinuli iz čiste zaj…cije…-napisao je, ne videći, očito, nikakav problem u skidanju državne zastave s jarbola na memorijalnom mezarju.

Posebno je zanimljiv opis onoga što se događalo kasnije. Piše da su se “Vojvode”, nakon što su privedeni u PU Kalesija osjećali kao kerovi.

-U stanici nas drže kao kerove, morali smo sjediti na podu i to skoro dva sata, plus što smo skoro toliko sjedili u autobusu-navodi.

Završava time kako su “svjedoci prepoznali momka koji je skinuo zastavu”, te da su se njih četvorica dogovorili da sve preuzmu na sebe, kako bi ih policija pustila.
tek sad vidjeh ovo. to su zivotinje, takve nemozes nazvati ljudima. a jos su gori oni koji ih direktno ili indirektno brane..
"I'm a man who believes that I died twenty years ago.
And I live like a man who is dead already.
I have no fear whatsoever of anybody or anything." - Malcolm X

Tribalian
Kontakt:

Post Postao/la Tribalian » 07 sep 2011, 00:58

Devil je napisao/la:
Nije tema,znam i kako je to sve bilo ali necemo o tome,a godina slagacu te ili 88/89 ili 89/90.
Ta druga navedena sezona je u pitanju.
.... nekad bol, nikad strah, nekad muk.....

Devil
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Devil » 08 okt 2011, 17:14

Uh sreca pa ste svi potrcali da prenesete jucerasnje desavanje u Doboju. :oops: ;) :roll:

tanzla
Kontakt:

Post Postao/la tanzla » 08 okt 2011, 17:36

Devil je napisao/la:Uh sreca pa ste svi potrcali da prenesete jucerasnje desavanje u Doboju. :oops: ;) :roll:
Sta je bilo u Doboju?
"What can men do against such reckless hate?" King Theoden

spielführer_21
Kontakt:

Post Postao/la spielführer_21 » 08 okt 2011, 18:05

tanzla je napisao/la:
Devil je napisao/la:Uh sreca pa ste svi potrcali da prenesete jucerasnje desavanje u Doboju. :oops: ;) :roll:
Sta je bilo u Doboju?
Ja sam pronašao ovo:
http://pressrs.ba/sr/vesti/vesti_dana/s ... vu+RS.html" onclick="window.open(this.href);return false;
vjerovatno je Devil na to mislio..

Btw.. do sada nisam ni vidio ovu temu, mora što je aktivna previše :mrgreen: @dubrava je lijepo zamislio ali to ne funkcioniše kao ni navijački dijalog i međuljudski odnosi u BiH, ali i uopšte u ovom regionu! Duga je priča kako i zbog čega, ali uglavnom zbog svega (čitaj ekonomije).
Omiljena forumašica: http://forum.sportsport.ba/memberlist.php?mode=viewprofile&u=2
Omiljeni muzičar: http://www.youtube.com/watch?v=lbauVj2vLu4

prigoda
Kontakt:

Post Postao/la prigoda » 08 okt 2011, 18:19

[quote="Devil"]Uh sreca pa ste svi potrcali da prenesete jucerasnje desavanje u Doboju. :oops: ;) :roll:[/quote

I šta sad?
KO NAM ZLO MISLIO NA ..... NAM VISIO

Odgovori

Natrag na “Ostalo”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.