AC Milan - Arhiva postova
Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Puma
- Titova-Juga
- Kontakt:
Re: AC Milan
Šteta stvarno za ovu sezonu, nikada nismo bili siromašniji u sredini terena. . .
- Nije lako ostati Čovjek među svim tim (ne)ljudima, ali to je izazov kojeg se ne bojim.
- Ko hoće, nađe način - ko neće, nađe razlog !
Smrt nacionalizmu !!
Smrt nacionalizmu !!
- sarajlija89
- Kontakt:
Pa vala ste jaci nego prosle sezone....ili ne mislis tako....Titova-Juga je napisao/la:Šteta stvarno za ovu sezonu, nikada nismo bili siromašniji u sredini terena. . .
Milan je doveo sta je trebo, mozda nisu wc igraci, ali Nocerino i Aquillani ce itekako koristiti ovoj ekipi...
Favorit ste za scudetto, a u LS cemo vidjeti, jbg..ima i januar, mozete se jos pojacati
"The only real competition between us and the clubs from Milan will be among those who will come first: we to put the third star, they thier second."-GIANNI AGNELLI
★ 29 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★
ja još vjerujem da će milan dovesti gansa u januaru dok novi tračevi govore da fiorentina neće odustati tako lako od montoliva. milanov management kada bi uspio dovesti ovu dvojicu napravio bi ogroman posao i milan bi dobio novu dimenziju.
Il club più titolato al mondo.
$ $́" ?́& The greatest mixed martial artist of all time.
Krepat ma ne molat!
ŽELJO DRŽAVA!
Krepat ma ne molat!
ŽELJO DRŽAVA!
- Titova-Juga
- Kontakt:
sarajlija89 je napisao/la:Pa vala ste jaci nego prosle sezone....ili ne mislis tako....Titova-Juga je napisao/la:Šteta stvarno za ovu sezonu, nikada nismo bili siromašniji u sredini terena. . .
Milan je doveo sta je trebo, mozda nisu wc igraci, ali Nocerino i Aquillani ce itekako koristiti ovoj ekipi...
Favorit ste za scudetto, a u LS cemo vidjeti, jbg..ima i januar, mozete se jos pojacati
Za sredinu terena se nikako ne mogu sloziti.
Imali smo Pirla i godinu dana mladjeg Seedorfa kao kreatore.
Sada je tu mocni Aquilani i ne dokazani Nocerino.
- Nije lako ostati Čovjek među svim tim (ne)ljudima, ali to je izazov kojeg se ne bojim.
Smrt nacionalizmu !!
Smrt nacionalizmu !!
Pirlo je pola prosle sezone bio povrijedjenTitova-Juga je napisao/la:sarajlija89 je napisao/la:Pa vala ste jaci nego prosle sezone....ili ne mislis tako....Titova-Juga je napisao/la:Šteta stvarno za ovu sezonu, nikada nismo bili siromašniji u sredini terena. . .
Za sredinu terena se nikako ne mogu sloziti.
Imali smo Pirla i godinu dana mladjeg Seedorfa kao kreatore.
Sada je tu mocni Aquilani i ne dokazani Nocerino.
"Želio sam da se strpim i sustegnem od tebe ali, izdala me je ljubav u srcu koja za tebe od davnina traje. İ znaj da sam se u tebe zaljubio, i sada kad to znaš čini što hoćeš."
(İbn Qajjim)
(İbn Qajjim)
- sarajlija89
- Kontakt:
Ma Pirlo nije nista odigrao, vise van terena bio...a Seedorf je tek pred kraj sezone ufatio neku forumu..do tad ste mu kolektivno jbali mater ovdje
Nocerino je provjeren igrac, cak i povremeni reprezentativac, Aquillani imao dobru sezonu sa Juventusom, bar sto se njega tice...bez povreda, sto je bitno...dosta konstantan...meni je zao sto ga nismo otkupili, jer osim Pirla, mi nemamo kreativca...
Osvjezili ste sredinu, to je cilj bio...
Najvazniji igrac vam je KPB, ostali se rotiraju, a uz trenutnu formu Gatussa i Seeedorfa, Milan jako dobro djeluje...+ Nocerino, Aquillani, Ambrosini...Flamini je Out..ali dobro...
Bas jaka sredina...ne slazem se da ste tu "tanki". Jedini problem su godine igraca, ali bar znamo da to nije problem u Milanu nikada bio...za serie A i vise nego dovoljno konkurentni, a za LS ce se morati jos malo pojacati, mada i ovako to nije lose...
Nocerino je provjeren igrac, cak i povremeni reprezentativac, Aquillani imao dobru sezonu sa Juventusom, bar sto se njega tice...bez povreda, sto je bitno...dosta konstantan...meni je zao sto ga nismo otkupili, jer osim Pirla, mi nemamo kreativca...
Osvjezili ste sredinu, to je cilj bio...
Najvazniji igrac vam je KPB, ostali se rotiraju, a uz trenutnu formu Gatussa i Seeedorfa, Milan jako dobro djeluje...+ Nocerino, Aquillani, Ambrosini...Flamini je Out..ali dobro...
Bas jaka sredina...ne slazem se da ste tu "tanki". Jedini problem su godine igraca, ali bar znamo da to nije problem u Milanu nikada bio...za serie A i vise nego dovoljno konkurentni, a za LS ce se morati jos malo pojacati, mada i ovako to nije lose...
"The only real competition between us and the clubs from Milan will be among those who will come first: we to put the third star, they thier second."-GIANNI AGNELLI
- Titova-Juga
- Kontakt:
sarajlija89 je napisao/la:za serie A i vise nego dovoljno, a za LS ce se morati jos malo pojacati, mada i ovako to nije lose...
O ovome ti i pricam.
Mi smo bez Pirla takodjer ostali bez izrazitog kreativca jer je Seedorf sada vec i za Milana star a kamoli da igra negdje drugo. Ako u januaru ne dovedu nekoga ko ce moci u konstantni proslijedjivati lopte Ibri, Patu i ekipi onda Milan nema traziti nista vise od mozda cetvrtfinala lige prvaka.
Smrt nacionalizmu !!
Smrt nacionalizmu !!
- sarajlija89
- Kontakt:
A jbg....
Znas i sam da su Real, Barca i United, svijet za sebe...pa i City pomalo tu ulazi..ostali tesko mogu biti konkurentni...bez velikih ulaganja, nema nista. A da bi doveo dobre igrace i konkurisao najboljim timovima, moras dati veliku lovu. U Italiji to ne moze ni jedan tim...nazalost...
To je taj industrijski, moderni fudbal...u Italiji nisu jos na tome nivou, da mogu pratit pobrojane klubove i samim tim su odmah u zaostatku...
Znas i sam da su Real, Barca i United, svijet za sebe...pa i City pomalo tu ulazi..ostali tesko mogu biti konkurentni...bez velikih ulaganja, nema nista. A da bi doveo dobre igrace i konkurisao najboljim timovima, moras dati veliku lovu. U Italiji to ne moze ni jedan tim...nazalost...
To je taj industrijski, moderni fudbal...u Italiji nisu jos na tome nivou, da mogu pratit pobrojane klubove i samim tim su odmah u zaostatku...
Pa eto sacu ti ja nesto reci juventus u zadnje dvije godine mnogo ulaze sam podatak da ste potrosili na ovom prijelaznom roku 86 miliona govori sam za sebe a ziPa ovo sada Barca potrosila 55 Miliona i rijesila se nekih nepotrebnih igraca doveli Alexisa i Fabregas ...sto znaci da netreba bas uvijek trrositi bez razmisljanja nego pametno i mudro
"Želio sam da se strpim i sustegnem od tebe ali, izdala me je ljubav u srcu koja za tebe od davnina traje. İ znaj da sam se u tebe zaljubio, i sada kad to znaš čini što hoćeš."
(İbn Qajjim)
(İbn Qajjim)
hvala bogu da nisu i molim boga da nikad ne budu na tom nivou. atletika s loptom mene ne zanima!sarajlija89 je napisao/la:
EDIT: ganso se opet povrijedio...
@Magica navrni na forum kad god mozes
Il club più titolato al mondo.
Krepat ma ne molat!
ŽELJO DRŽAVA!
Krepat ma ne molat!
ŽELJO DRŽAVA!
I koliko ce biti ovaj put odsutan sa terena Gansobaresi#6 je napisao/la:hvala bogu da nisu i molim boga da nikad ne budu na tom nivou. atletika s loptom mene ne zanima!sarajlija89 je napisao/la:
EDIT: ganso se opet povrijedio...
@Magica navrni na forum kad god mozes
(İbn Qajjim)
(İbn Qajjim)
AC MILAN, Boateng: "I want to win everything"

C Milan midfielder Kevin-Prince Boateng believes the team will push harder this season as he targets success on all fronts, hoping to better their Italian title credentials.
After scooping the Serie A trophy last term, the former Genoa man, 24, feels their aims for further silverware can be stretched after a summer of hard work.
Boateng expects more of a challenge from Juventus, who signed Andrea Pirlo from Milan during the transfer window, but his own aims could not be clearer.
"I want to win everything and we will be focussed on all competitions," Boateng told Sky Sport Italia.
"I cannot wait to start playing again after a long pre-season.
"We are all eager to start playing, but there are many teams who are interesting this year like Napoli, Lazio and Juventus.
"They have all strengthened and I cannot wait to play against them."
C Milan midfielder Kevin-Prince Boateng believes the team will push harder this season as he targets success on all fronts, hoping to better their Italian title credentials.
After scooping the Serie A trophy last term, the former Genoa man, 24, feels their aims for further silverware can be stretched after a summer of hard work.
Boateng expects more of a challenge from Juventus, who signed Andrea Pirlo from Milan during the transfer window, but his own aims could not be clearer.
"I want to win everything and we will be focussed on all competitions," Boateng told Sky Sport Italia.
"I cannot wait to start playing again after a long pre-season.
"We are all eager to start playing, but there are many teams who are interesting this year like Napoli, Lazio and Juventus.
"They have all strengthened and I cannot wait to play against them."
IO SONO INTERISTA
Non ha senso per me ..la mia vita senza te..!
il cuore della nord batte dentro di me ...ale ale
e era iniseme .. corniamo il sogno !!!
Non ha senso per me ..la mia vita senza te..!
il cuore della nord batte dentro di me ...ale ale
e era iniseme .. corniamo il sogno !!!
- tony-mortale
- Lokacija: Ministarstvo za istraživanje ruda i gubljenje vremena
- Kontakt:

zvanično predstavljanje nocerina i aquilania,
Pato: Siamo una squadra fatta non di compagni, ma di fratelli.
Jedan od agenata koji predstavlja Juventusovog Amaurija otvorio je mogućnost da Amauri u januaru predje u redove Milana.Napadač je povezivan sa mogućim prelaskom u Milan nakon što Juve nije uspio da ga se riješi tijekom ljetnog prelaznog roka."Ostavimo sve za januar, ali postojali su razgovori sa Milanovim potpredsjednikom Adrianom Gallianiem,” Ernesto Bronzetti je rekao za Odeon TV."Ako neke stvari dodju na mjesto, onda bi Amauri mogao biti izvor interesa.Napadač je frustrirao Juventusove dužnosnike tijekom ljeta nakon što je odbio napustiti klub.
Bianconeri su željeli da ga se riješe pošto on zaradjuje oko 4 milliona eura po sezoni a ima samo još jednu godinu ugovora sa Starom Damom.

Bianconeri su željeli da ga se riješe pošto on zaradjuje oko 4 milliona eura po sezoni a ima samo još jednu godinu ugovora sa Starom Damom.
- senad_flamin
- Kontakt:
Sutra protiv Lazia
kad bi se trebao vratit Taiwo
Izgleda Ibrahimovica nema sutra
-RIVALDO-
Imam neki los predosjecaj u vezi sutrasnje utakmice...senad_flamin je napisao/la:Sutra protiv Laziakad bi se trebao vratit Taiwo
![]()
Taiwo bi se trebao vratiti za nekih 20-ak dana,mozda i manje...
a sto to nema Zlatana,trebao se vratiti sad kad je reprezentacija igrala,ne znam sta je sad u pitanju pa da ne bude u kombinaciji za sutrasnju utakmicu.
Procitajte
10 najboljih igrača Milana svih vremena
10. George Weah
"Kralj George", kako je poznat navijačima, je slavljen kao najveći afrički fudbaler 20.veka. Osvojio je mnogo trofeja, kako klupskih tako i individulanih, tokom slavne 14-godišnje fudbalske karijere. Navijači Milana mogu žaliti samo što nije došao ranije na San Siro.
Trofeji u Milanu :
Seria A: 1995-1996, 1998-99
Individualne nagrade :
Zlatna Lopta: 1995
Najbolji igrač na svetu: 1995
Najbolji fudbaler Afrike: 1989, 1994, 1995
Najbolji strelac Lige Šampiona: 1994-95
Afrički fudbaler veka: 1996
FIFA 100 najboljih igrača svih vremena
9. Andrea Pirlo
Elegantan,jednostavan i jedinstven su reči koje mogu opisati ovog plejmejkera. Nije obdaren fizičkom snagom ni u jednom smislu, ali je "arhitekta" taj nedostatak nadoknadio tehničkom nadmoći nad protivnicima.
Njegov uticaj na igru ne može se videti samo kroz statistiku. Oni sa okom za igru mogu ceniti njegovu lepotu suptilnog niza talenata.
Sramota je da je takva legenda napustila klub zbog nesrećnog niza povreda,i sigurno će nedostajati svima koji vole Milan.
Trofeji u Milanu:
Seria A: 2004, 2011
Kup Italije: 2003
Superkup Italije: 2004
Liga Šampiona: 2003, 2007
Superkup Evrope: 2003, 2007
Svetsko Klupsko Prvenstvo: 2007
Individualne nagrade:
Najbolji igrač Evropskog prvenstva(do 21 godine): 2000
Najbolji strelac Evropskog prvenstva(do 21 godine): 2000
Najboljih 11 igrača Svetskog prvenstva u fudbalu:2006
Bronzana Lopta Svetskog prvenstva u fudbalu: 2006
Igrač utakmice u finalu Svetskog prvenstva u fudbalu:2006
Najboljih 11 igrača sveta: 2006
8. Alessandro Nesta
Bivši kapiten Lazija smatra se jednim od najboljih odbrambenih fudbalera svih vremena.
Pored toga što je tokom svog mandata igrao važnu ulogu u mnogim uspesima Rossonera, on ce i u budućnosti biti zadužen za čvrstinu u odbrani, pre svega uticajem na mlade igrače poput zvezde u usponu kao sto je Thiago Silva.
Trofeji u Milanu:
Seria A : 2004, 2011
Kup Italije : 2003
Superkup Italije : 2004, 2011
Liga Šampiona : 2003, 2007
Superkup Evrope : 2003, 2007
Svetsko Klupsko prvenstvo : 2007
Individualne nagrade:
Najbolji mladi igrač Serie A: 1998
Najbolji odbrambeni igrač Serie A: 2000, 2001, 2002, 2003
Najbolji odbrambeni igrač Evrope: 2003
Njaboljih 11 igrača Evrope: 2002, 2003, 2004, 2007
Najboljih 11 igrača Evropskog prvenstva u fudbalu: 2000
Najboljih 11 igrača sveta: 2005, 2007
7. Ruud Gullit
Izuzetno svestran i talentovan, Gullit je predstavljao jednu komponentu sastavljenu od impresivnog trija koji su činili njegovi sunarodnici Frank Rijkaard i Marco van Basten.
Holandjanin nije bio samo snažan, brz i agilan, vec je imao dobru kontrolu lopte, precizan pas, snažan šut i bio je opasan u skoku.
Vešt u mnogim aspektima igre, Gullit je bio potpuno kompletan igrač.
Trofeji u Milanu:
Seria A: 1988, 1992, 1993
Superkup Italije: 1988, 1992, 1994
Evropski kup (Liga Sampiona): 1989, 1990
Superkup Evrope: 1989, 1990
Interkontinentalni kup: 1989, 1990
Individualne nagrade:
Najbolji mladi igrač Holandske lige: 1981
Najbolji igrač Holandske lige: 1984 1986
Najbolji strelac Holandske lige: 1986
Najbolji sportista Holandije: 1987
Zlatna Lopta: 1987
Najboljih 11 igrača Evropskog prvenstva u fudbalu: 1988, 1992
Najbolji igrač Evrope: 1989 (drugi u izboru)
6. Andriy Shevchenko
Nakon dolaska u Milan 1999. u tada rekordnom transferu od 25 miliona evra, Sheva je brzo postao miljenik navijača tako što je u svojoj prvoj sezoni postao najbolji strelac Serie A postigavši 24 gola na 32 utakmice.
Tužno je bilo videti ga da odlazi u Celzi u leto 2006., a još tužnije je bilo videti ga kako je van forme bio kada se vratio na pozajmicu u Milan 2008.godine.
Ali on je uprkos svemu i dalje ostao urezan u srcima vernih Rossonera kao drugi najbolji strelac u istoriji kluba sa postignuta 173 gola.
Trofeji u Milanu:
Seria A: 2003–04
Liga Šampiona: 2003
Superkup Evrope: 2003
Individualne nagrade:
Fudbaler godine u Ukrajini: 1997, 1999, 2000, 2001, 2004, 2005
Najbolji strelac Ukrajinske lige: 1999
Najbolji strelac Lige Šampiona: 1998-99, 2005-06
Najbolji napadač Lige Šampiona: 1999
Najboljih 11 igrača Evrope: 2004, 2005
Najbolji strani fudbaler u Seriji A: 2000
Najbolji strelac Italijanske Lige: 1999-00, 2003-04
Zlatna Lopta: 2004
Najbolji igrač sveta: 2004 (treci u izboru)
Zlatno Stopalo : 2005
Najboljih 11 igrača sveta: 2005
Najbolji strelac Ukrajinske reprezentacije
Najbolji strelac u Derby Della Madonnina (AC Milan - FC Inter)
5. Marco Van Basten
Da ga povreda nije primorala da se penzioniše sa samo 29.godina, on bi se nesumnjivo učvrstio kao jedan od najboljih fudbalera ikada koji su kročili na teren.
Iako je ostvario mnogo uspeha, kako klupskog tako i individualnog, tokom svoje "kratke" karijere, svi će se uvek pitati šta bi bilo da nije otišao u preranu penziju.
Trofeji u Milanu:
Evropski Kup (Liga Šampiona): 1989, 1990
Interkontinentalni Kup: 1989, 1990
Seria A: 1987-88, 1991-92, 1992-93
Superkup Italije: 1988, 1992, 1993
Individualne nagrade:
Najbolji igrač sveta: 1992
Najbolji igrač Evrope: 1988, 1989, 1992
Evropsko prvenstvo u fudbalu: 1988
Najbolji igrač Holandske lige: 1984-85
Zlatna Kopačka: 1985-86
Srebrna Kopačka: 1983-84
Najbolji strelac Evropskog Kupa (Liga Sampiona): 1989
Najbolji strelac Holandske lige: 1983-84, 1984-85, 1985-86, 1986-87
Najbolji strelac Serije A: 1989-90, 1991-92
4. Kaka
Za Kaku se može reći da je superzvezda i na terenu i van njega. Postao je najmladji ambasador Unicefa 2004. i svake godine daje deseti deo svoje godišnje zarade crkvi.
Povrede su uzele danak Kaki i onemogućile ga poslednjih godina da pokaže svetu za šta je zaista sposoban, i čini se da su već mnogi zaboravili kakav fudbalski talenat on poseduje.
Radi uživanja miliona navijača i lepote fudbala valjda će se Kaka vratiti na staru stazu i ponovo izazvati Lea Messija i Cristiana Ronalda za titulu najboljeg igrača na svetu.
Trofeji u Milanu:
Seria A: 2003-04
Liga Šampiona: 2006-07
Svetsko Klupsko prvenstvo: 2007
Individualne nagrade:
Najbolji fudbaler Brazilske lige: 2002
Najbolji strani igrač Serie A: 2004, 2006, 2007
Najbolji fudbaler Serie A: 2004, 2007
Najbolji igrač sredine terena u Evropi: 2005
Najboljih 11 igrača Evrope: 2006, 2007,2009
Najboljih 11 igrača sveta: 2006, 2007, 2008
Najbolji strelac Lige Šampiona: 2006-07
Najbolji napadač Lige Šampiona: 2006-07
Najbolji igrač Lige Šampiona: 2006-07
Najbolji igrač sveta: 2007
Zlatna Lopta: 2007
Sportista godine u Juznoj Americi: 2007
Najboljih 11 igrača sveta: 2008
Zlatna Lopta Kupa Konfederacija: 2009
3. Gunnar Nordahl
Možda i jedan od najboljih strelaca u istoriji fudbalske igre.
Tokom sedam godina provedenih u Milanu, Nordahl je postigao 210 golova na 257 nastupa za klub.
Trofeji u Milanu:
Seria A: 1950-1951, 1953-1954
Kup Italije (cetiri puta)
Latinski kup (dva puta)
Individualne nagrade:
Najbolji strelac Serie A: 1950, 1951, 1953, 1954, 1955
Zlatna medalja sa Olimpijskih igara
Najbolji strelac Olimpijskih igara
2. Franco Baresi
Baresi predstavlja najbolji primer grešaka Intera u proceni igrača, druga dva su Andrea Pirlo i Clarens Seedorf.
Tadašnji pomoćni trener Intera oslobodio se par mladih igrača medju kojima je bio i Baresi, i to je dalo šansu Francu da se oproba u Rossonerima.
Par decenija kasnije, odigrao je 719 utakmica za Milan i postao jedan od najboljih odbrambenih igrača u istoriji fudbala.
Trofeji u Milanu:
Evropski kup (Liga Šampiona): 1989, 1990, 1994.
Interkontinentalni kup: 1989, 1990.
Superkup Evrope: 1989, 1990,1994.Italian
Seria A:1978-1979, 1987-1988, 1991-1992, 1992-1993, 1993-1994, 1995-1996.
Seria B: 1981, 1983
Superkup Italije: 1988, 1992, 1993, 1994.
Individualne nagrade:
Srebrna Lopta Evrope: 1989
Najbolji strelac Italijanskog kupa : 1990
Najbolji igrač Serie A: 1990
Igrač veka AC Milana (1999)
Najbolji italijanski fudbaler 20.veka (FIGC)
1. Paolo Maldini
Il Capitano...kao da je ikada postojala sumnja.
Nakon prvog nastupa za klub 20.januara 1985, kao tinejdžer sa 16 godina, Maldini će krenuti na put koji bi se mogao nazvati fudbalskom karijerom na najvišem nivou.
Izuzetan šampion i lider medju liderima, Maldini je jednostavno najveći koga je svet ikada video.
Trofeji u Milanu:
Seria A: 1987-88, 1991-92, 1992-93, 1993-94, 1995-96, 1998-99, 2003-04
Kup Italije: 2002-03
Superkup Italije:1988, 1992, 1993, 1994, 2004
Evropski kup (Liga Šampiona): 1988-89, 1989-90, 1993-94, 2002-03, 2006-07
Superkup Evrope: 1989, 1990, 1994, 2003, 2007
Individualne nagrade:
Najbolji mladi igrač Evrope: 1989
Najboljih 11 igrača Svetskog prvenstva u fudbalu: 1994
Najboljih 11 igrača Evropskog prvenstva u fudbalu: 1988, 1996, 2000
Igrac utakmice finala Lige Šampiona: 2003
Srebrna Lopta: 1995
Bronzana Lopta: 1994, 2003
Najbolji odbrambeni igrač u Seriji A: 2004
Najboljih 11 igrača Evrope: 2003, 2005
Najbolji odbrambeni igrač Lige Šampiona: 2007
Kapiten Italijanske reprezentacije: 1994-2002
Najviše utakmica u istoriji Milana: 902
Najviše utakmica u Ligi Sampiona: 168
Najviše utakmica u Seriji A: 647
10 najboljih igrača Milana svih vremena
10. George Weah
"Kralj George", kako je poznat navijačima, je slavljen kao najveći afrički fudbaler 20.veka. Osvojio je mnogo trofeja, kako klupskih tako i individulanih, tokom slavne 14-godišnje fudbalske karijere. Navijači Milana mogu žaliti samo što nije došao ranije na San Siro.
Trofeji u Milanu :
Seria A: 1995-1996, 1998-99
Individualne nagrade :
Zlatna Lopta: 1995
Najbolji igrač na svetu: 1995
Najbolji fudbaler Afrike: 1989, 1994, 1995
Najbolji strelac Lige Šampiona: 1994-95
Afrički fudbaler veka: 1996
9. Andrea Pirlo
Elegantan,jednostavan i jedinstven su reči koje mogu opisati ovog plejmejkera. Nije obdaren fizičkom snagom ni u jednom smislu, ali je "arhitekta" taj nedostatak nadoknadio tehničkom nadmoći nad protivnicima.
Njegov uticaj na igru ne može se videti samo kroz statistiku. Oni sa okom za igru mogu ceniti njegovu lepotu suptilnog niza talenata.
Sramota je da je takva legenda napustila klub zbog nesrećnog niza povreda,i sigurno će nedostajati svima koji vole Milan.
Trofeji u Milanu:
Seria A: 2004, 2011
Liga Šampiona: 2003, 2007
Svetsko Klupsko Prvenstvo: 2007
Individualne nagrade:
Najbolji igrač Evropskog prvenstva(do 21 godine): 2000
Najbolji strelac Evropskog prvenstva(do 21 godine): 2000
Najboljih 11 igrača Svetskog prvenstva u fudbalu:2006
Bronzana Lopta Svetskog prvenstva u fudbalu: 2006
Igrač utakmice u finalu Svetskog prvenstva u fudbalu:2006
Najboljih 11 igrača sveta: 2006
8. Alessandro Nesta
Bivši kapiten Lazija smatra se jednim od najboljih odbrambenih fudbalera svih vremena.
Pored toga što je tokom svog mandata igrao važnu ulogu u mnogim uspesima Rossonera, on ce i u budućnosti biti zadužen za čvrstinu u odbrani, pre svega uticajem na mlade igrače poput zvezde u usponu kao sto je Thiago Silva.
Trofeji u Milanu:
Seria A : 2004, 2011
Kup Italije : 2003
Superkup Italije : 2004, 2011
Liga Šampiona : 2003, 2007
Superkup Evrope : 2003, 2007
Svetsko Klupsko prvenstvo : 2007
Individualne nagrade:
Najbolji mladi igrač Serie A: 1998
Najbolji odbrambeni igrač Serie A: 2000, 2001, 2002, 2003
Najbolji odbrambeni igrač Evrope: 2003
Njaboljih 11 igrača Evrope: 2002, 2003, 2004, 2007
Najboljih 11 igrača Evropskog prvenstva u fudbalu: 2000
Najboljih 11 igrača sveta: 2005, 2007
7. Ruud Gullit
Izuzetno svestran i talentovan, Gullit je predstavljao jednu komponentu sastavljenu od impresivnog trija koji su činili njegovi sunarodnici Frank Rijkaard i Marco van Basten.
Holandjanin nije bio samo snažan, brz i agilan, vec je imao dobru kontrolu lopte, precizan pas, snažan šut i bio je opasan u skoku.
Vešt u mnogim aspektima igre, Gullit je bio potpuno kompletan igrač.
Trofeji u Milanu:
Seria A: 1988, 1992, 1993
Superkup Italije: 1988, 1992, 1994
Evropski kup (Liga Sampiona): 1989, 1990
Individualne nagrade:
Najbolji mladi igrač Holandske lige: 1981
Najbolji igrač Holandske lige: 1984 1986
Najbolji strelac Holandske lige: 1986
Najbolji sportista Holandije: 1987
Zlatna Lopta: 1987
Najboljih 11 igrača Evropskog prvenstva u fudbalu: 1988, 1992
Najbolji igrač Evrope: 1989 (drugi u izboru)
6. Andriy Shevchenko
Nakon dolaska u Milan 1999. u tada rekordnom transferu od 25 miliona evra, Sheva je brzo postao miljenik navijača tako što je u svojoj prvoj sezoni postao najbolji strelac Serie A postigavši 24 gola na 32 utakmice.
Tužno je bilo videti ga da odlazi u Celzi u leto 2006., a još tužnije je bilo videti ga kako je van forme bio kada se vratio na pozajmicu u Milan 2008.godine.
Ali on je uprkos svemu i dalje ostao urezan u srcima vernih Rossonera kao drugi najbolji strelac u istoriji kluba sa postignuta 173 gola.
Trofeji u Milanu:
Seria A: 2003–04
Liga Šampiona: 2003
Superkup Evrope: 2003
Individualne nagrade:
Fudbaler godine u Ukrajini: 1997, 1999, 2000, 2001, 2004, 2005
Najbolji strelac Ukrajinske lige: 1999
Najbolji strelac Lige Šampiona: 1998-99, 2005-06
Najbolji napadač Lige Šampiona: 1999
Najboljih 11 igrača Evrope: 2004, 2005
Najbolji strani fudbaler u Seriji A: 2000
Najbolji strelac Italijanske Lige: 1999-00, 2003-04
Zlatna Lopta: 2004
Najbolji igrač sveta: 2004 (treci u izboru)
Zlatno Stopalo : 2005
Najbolji strelac Ukrajinske reprezentacije
Najbolji strelac u Derby Della Madonnina (AC Milan - FC Inter)
5. Marco Van Basten
Da ga povreda nije primorala da se penzioniše sa samo 29.godina, on bi se nesumnjivo učvrstio kao jedan od najboljih fudbalera ikada koji su kročili na teren.
Iako je ostvario mnogo uspeha, kako klupskog tako i individualnog, tokom svoje "kratke" karijere, svi će se uvek pitati šta bi bilo da nije otišao u preranu penziju.
Trofeji u Milanu:
Evropski Kup (Liga Šampiona): 1989, 1990
Interkontinentalni Kup: 1989, 1990
Seria A: 1987-88, 1991-92, 1992-93
Superkup Italije: 1988, 1992, 1993
Individualne nagrade:
Najbolji igrač sveta: 1992
Najbolji igrač Evrope: 1988, 1989, 1992
Evropsko prvenstvo u fudbalu: 1988
Najbolji igrač Holandske lige: 1984-85
Zlatna Kopačka: 1985-86
Srebrna Kopačka: 1983-84
Najbolji strelac Evropskog Kupa (Liga Sampiona): 1989
Najbolji strelac Holandske lige: 1983-84, 1984-85, 1985-86, 1986-87
Najbolji strelac Serije A: 1989-90, 1991-92
4. Kaka
Za Kaku se može reći da je superzvezda i na terenu i van njega. Postao je najmladji ambasador Unicefa 2004. i svake godine daje deseti deo svoje godišnje zarade crkvi.
Povrede su uzele danak Kaki i onemogućile ga poslednjih godina da pokaže svetu za šta je zaista sposoban, i čini se da su već mnogi zaboravili kakav fudbalski talenat on poseduje.
Radi uživanja miliona navijača i lepote fudbala valjda će se Kaka vratiti na staru stazu i ponovo izazvati Lea Messija i Cristiana Ronalda za titulu najboljeg igrača na svetu.
Trofeji u Milanu:
Seria A: 2003-04
Liga Šampiona: 2006-07
Individualne nagrade:
Najbolji fudbaler Brazilske lige: 2002
Najbolji strani igrač Serie A: 2004, 2006, 2007
Najbolji fudbaler Serie A: 2004, 2007
Najbolji igrač sredine terena u Evropi: 2005
Najboljih 11 igrača Evrope: 2006, 2007,2009
Najboljih 11 igrača sveta: 2006, 2007, 2008
Najbolji strelac Lige Šampiona: 2006-07
Najbolji napadač Lige Šampiona: 2006-07
Najbolji igrač Lige Šampiona: 2006-07
Najbolji igrač sveta: 2007
Zlatna Lopta: 2007
Sportista godine u Juznoj Americi: 2007
Najboljih 11 igrača sveta: 2008
Zlatna Lopta Kupa Konfederacija: 2009
3. Gunnar Nordahl
Možda i jedan od najboljih strelaca u istoriji fudbalske igre.
Tokom sedam godina provedenih u Milanu, Nordahl je postigao 210 golova na 257 nastupa za klub.
Trofeji u Milanu:
Seria A: 1950-1951, 1953-1954
Kup Italije (cetiri puta)
Latinski kup (dva puta)
Individualne nagrade:
Najbolji strelac Serie A: 1950, 1951, 1953, 1954, 1955
Zlatna medalja sa Olimpijskih igara
Najbolji strelac Olimpijskih igara
2. Franco Baresi
Baresi predstavlja najbolji primer grešaka Intera u proceni igrača, druga dva su Andrea Pirlo i Clarens Seedorf.
Tadašnji pomoćni trener Intera oslobodio se par mladih igrača medju kojima je bio i Baresi, i to je dalo šansu Francu da se oproba u Rossonerima.
Par decenija kasnije, odigrao je 719 utakmica za Milan i postao jedan od najboljih odbrambenih igrača u istoriji fudbala.
Trofeji u Milanu:
Evropski kup (Liga Šampiona): 1989, 1990, 1994.
Interkontinentalni kup: 1989, 1990.
Superkup Evrope: 1989, 1990,1994.Italian
Seria A:1978-1979, 1987-1988, 1991-1992, 1992-1993, 1993-1994, 1995-1996.
Seria B: 1981, 1983
Superkup Italije: 1988, 1992, 1993, 1994.
Individualne nagrade:
Srebrna Lopta Evrope: 1989
Najbolji strelac Italijanskog kupa : 1990
Najbolji igrač Serie A: 1990
Igrač veka AC Milana (1999)
Najbolji italijanski fudbaler 20.veka (FIGC)
1. Paolo Maldini
Il Capitano...kao da je ikada postojala sumnja.
Nakon prvog nastupa za klub 20.januara 1985, kao tinejdžer sa 16 godina, Maldini će krenuti na put koji bi se mogao nazvati fudbalskom karijerom na najvišem nivou.
Izuzetan šampion i lider medju liderima, Maldini je jednostavno najveći koga je svet ikada video.
Trofeji u Milanu:
Seria A: 1987-88, 1991-92, 1992-93, 1993-94, 1995-96, 1998-99, 2003-04
Kup Italije: 2002-03
Superkup Italije:1988, 1992, 1993, 1994, 2004
Evropski kup (Liga Šampiona): 1988-89, 1989-90, 1993-94, 2002-03, 2006-07
Superkup Evrope: 1989, 1990, 1994, 2003, 2007
Individualne nagrade:
Najbolji mladi igrač Evrope: 1989
Najboljih 11 igrača Svetskog prvenstva u fudbalu: 1994
Najboljih 11 igrača Evropskog prvenstva u fudbalu: 1988, 1996, 2000
Igrac utakmice finala Lige Šampiona: 2003
Srebrna Lopta: 1995
Bronzana Lopta: 1994, 2003
Najbolji odbrambeni igrač u Seriji A: 2004
Najboljih 11 igrača Evrope: 2003, 2005
Najbolji odbrambeni igrač Lige Šampiona: 2007
Kapiten Italijanske reprezentacije: 1994-2002
Najviše utakmica u istoriji Milana: 902
Najviše utakmica u Ligi Sampiona: 168
Najviše utakmica u Seriji A: 647
(İbn Qajjim)
(İbn Qajjim)
- senad_flamin
- Kontakt:
Ibrahimovic izjavio da zeli igrati sutra
E druze nezz zasto,ali prije dan-dva sam citao da smo u problemima sa napadacima, kao nema Ibre,Robinha
Cassano i Pato cine tandem u napadu tako je nekako bio naslov!
E druze nezz zasto,ali prije dan-dva sam citao da smo u problemima sa napadacima, kao nema Ibre,Robinha
Cassano i Pato cine tandem u napadu tako je nekako bio naslov!
-RIVALDO-
na ovome spisku nema Seedorfa grozno, nema golden boya Giania Rivere koji je 60' tih kada je Milan uzeo LP bio glavni kotac, vazno je da je tu Kaka bezze
Sretan što počinju utakmice Serije A, najavljuje novu titulu
Ibrahimović: Nemam pojma zašto smo štrajkovali
Fudbaler Milana Zlatan Ibrahimović izjavio je danas za AFP da je veoma sretan što je završen štrajk u Seriji A i što će se na Apeninima ponovo igrati fudbal.
"Da budem iskren, nije mi baš najjasnije zašto smo štrajkovali. Sve što znam jeste da konačno počinje", rekao je Ibrahimović, koji će sutra navečer predvoditi napad Milana na otvaranju sezone protiv rimskog Lazija.
Ibrahimović: Nemam pojma zašto smo štrajkovali
Fudbaler Milana Zlatan Ibrahimović izjavio je danas za AFP da je veoma sretan što je završen štrajk u Seriji A i što će se na Apeninima ponovo igrati fudbal.
"Da budem iskren, nije mi baš najjasnije zašto smo štrajkovali. Sve što znam jeste da konačno počinje", rekao je Ibrahimović, koji će sutra navečer predvoditi napad Milana na otvaranju sezone protiv rimskog Lazija.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.