Safet Sušić - Pape

Trigger
Moderator
Kontakt:

Re: Safet Sušić - Pape

Post Postao/la Trigger » 08 sep 2011, 00:41

SUŠIĆ: HVALA IGRAČIMA, HVALA NAVIJAČIMA
Piše: A. Beganović
Utorak, 06.09.11. 23:00.

......Na kraju se naš selektor osvrnuo i na igru povratnika Saše Papca.

"Saša je fenomenalan igrač, ali još bolji momak. Žao mi je što prije nisam otišao u Glasgow", zaključio je Sušić.
Vela havle! :roll:

Pape je naš Maradona....
Bosno moja poharana....

Balon
Kontakt:

Post Postao/la Balon » 08 sep 2011, 00:42

chichak je napisao/la:
Balon je napisao/la:Cuj pravi ispit je utakmica na gostujucem terenu protiv jednu od najjacih reprezentacija, znaci ako izgubimo u Francuskoj dokazano je da je Pape nula od trenera koja logika jbt :lol:, sanse da mi pobjedimo tamo su minimalne pa da nas vodi Hitzfeld a ne Susic. Mi smo sa pobjedom protiv Luxemburga sigurno u barazu, to je najbitnije a poslije sta Bog da..
Zasto su minimalne,zbog toga sto su oni Francuska a mi Bosna jel,pa igramo 11 igraca na 11 igraca,kako je Hrvatska izbacila Englesku u sred Londona,ni oni nisu imali Hitzfilda a izbacili su velesilu,zasto i mi ne mozemo to uraditi, koja ogranicenost
Da upravo to, zato sto su oni Francuska a mi Bosna zato su minimalne. Normalno da je sve moguce ali kvalitet, renome, domaci teren a vjerovatno i sudije sve je to na strani Francuske e zato su nam sanse male, navodis Hrvatsku kao primjer a ja ti mogu nabrojati 100 utakmica u kojem je favorit na kraju i slavio.
Covjece pa pogledaj im samo gdje njihovi igraci igraju Bayern, City, Real, Arsenal, Barca, Chelsea i sta sad hoces da kazes da su sanse pojednake a nama na klupi igraci koji igraju po turskim i ruskim ligama?

teodolit
Kontakt:

Post Postao/la teodolit » 08 sep 2011, 00:44

Principatus je napisao/la:Aaaah vidi sta sam nasao slucajno.... http://tinyurl.com/OD-PAPETA-ZA-VAS" onclick="window.open(this.href);return false;
:D :D
Ali, neka ti je Bogom prosto, nisi ti birao svoju sitnu dusu, dali su ti je, ne pitajuci, dosao si na red kad drugih, boljih, nije vise bilo."

M. Selimovic - Tvrdjava

harishp
Kontakt:

Post Postao/la harishp » 08 sep 2011, 02:28

safira je napisao/la:
harishp je napisao/la:Vi prvo morate odvaditi klub od repke.Inace ste totalno na pogresnoj temi.
Izgledate nezgrapno i smjesno a strumpfovi i ostale igarcke vire iz djepa.Ne ide nikako.
Bolje da igracke ispadaju iz dzepova, nego pita(pitara) iz usta.
@Cafira lupas bezveze,Jer repka nisu ni pitari ni strumpfovi.Tako kako rekoh na pogresnoj si temi.
Sacuvaj me boze onih navijaca repke koji na domaci mec te repke moraju nositi putovnicu ili ti ga pasos, a uz to jos svoji na svom.
-----------
A Begovic sta je branio Spaniulusu?To je cudesna suma Jel?By @bhsport
-----------
Pravda za @Kurtmu

harishp
Kontakt:

Post Postao/la harishp » 08 sep 2011, 02:37

Trigger je napisao/la:
SUŠIĆ: HVALA IGRAČIMA, HVALA NAVIJAČIMA
Piše: A. Beganović
Utorak, 06.09.11. 23:00.

......Na kraju se naš selektor osvrnuo i na igru povratnika Saše Papca.

"Saša je fenomenalan igrač, ali još bolji momak. Žao mi je što prije nisam otišao u Glasgow", zaključio je Sušić.
Vela havle! :roll:

Pape je naš Maradona....
A mi k'o fol Argentina,vela havle vela ve kuvete :lol:
Sacuvaj me boze onih navijaca repke koji na domaci mec te repke moraju nositi putovnicu ili ti ga pasos, a uz to jos svoji na svom.
-----------
-----------
Pravda za @Kurtmu

cole-ch
Kontakt:

Post Postao/la cole-ch » 08 sep 2011, 02:50

Bravo... cestitke, Susic Safete!!!

Oderi jos Luksemburzane, pa za Francuze cemo lako.

scorpy
Kontakt:

Post Postao/la scorpy » 08 sep 2011, 08:45

Kakvih sve gluposti necu procitati ovdje.
Hajd to sve me ne moze iznenadit od nasih "pismenih" Bosanaca.
Ali me iznenadjuju neki moderatori ovdje koji ne procitaju ni sta ovaj portal sportsport.ba objavi nego lupaju neku svoju iskrivljenu verziju.

"Za njih još ne znam. Jahić nije igrao zadnju utakmicu za svoju ekipu i vidjećemo još ovih desetak dana šta će biti. Ko ne bude igrao u svom klubu ima male šanse da dobije poziv za reprezentaciju", kaže Sušić, koji se potom osvrnuo i na igre Edina Džeke u dresu svoje nove ekipe Manchester Citya.

"Ljudi znaju da sam u Sarajevu i da me lako mogu kontaktirati i pitati za sve. Ja sasvim sigurno nikada nisam rekao da više nikad neću računati na Begovića. Golman koji ima 23 godine i koji ima ogroman potencijal možda i bude na spisku protiv Rumunije, iako sam ja bio ljut na njega, kao i njegovi saigrači. Međutim, tvrdim da ni u jednom trenutku nisam definitivno prekrižio Begovića. Na njega računam", zaključio je Pape u razgovoru za SportSport.ba.

Ja ponavjam ovo vec nekoliko puta u zadnjih godinu dana.
Nadjite mi te svoje famozne izjave gdje on to govori da nece igrati tko ne igra u svom klubu.
Je li vam to toliko tezak nas jezik da ne shvatate ove njegove izjave. Ko ne bude igrao u svom klubu ima male šanse da dobije poziv za reprezentaciju
Mozda nebi ni igrali da imamo adekvatne zamjene koje igraju redovno ali nemamo i on ne govori da ih nece pozvati nego da su sanse male a to ovisi o tome imamo li zamjene ili nemamo.

A nasao sam i ovu izjavu za Begovica jer mnogi sad lupaju i o tome da je izjavio kako nikad nece igrati dok je on trener. Sve glupost do gluposti. Ovo je pred prvu utakmicu sa Rumunijom. Nemojte sad napasti da ga je obeco zvati protiv Rumunije a nije pozvao. Napisao je MOZDA. Ne daje se tako lagano jedinica nekome ko odbija dres. Ali ga na diplomatski nacin uvodi. Klupa prva utakmica, druga igra. Vec sam pisao odmah poslije utakmice u Minsku da sam siguran da ce Begovic dobiti da brani drugu utakmicu iako su mnogi mislili da nece. To ti je taktika, dimplomatija, psihologija, nazovite to kako hocete ali Susic zna sta radi. A sad sto mu pojedini novinari podmecu i neki igraci misle da su veci od repke t je druga stvar. Sa njima ce se vec Pape obracunati kako treba.

I jos jednom pozivam barem moderatore ovoga foruma da ne pisu vise nebuloze nego cinjenice, tj ono sto se objavi pogotovo na ovom portalu.

Ako sportsport napise jednu stvar a moderator prica drugo kakav je to moderator?????
Prepoznace se sam. Vecinom pokusava da bude svima poklopac.
Necu se cuditi ako zbog ovog zadnjeg dobijem ban.

ramiral
Kontakt:

Post Postao/la ramiral » 08 sep 2011, 08:51

Pape solidno radi svoj posao.
Zamjerka je Ibričić (**** i tebe i navijače) na krilu gdje ne može meda.
29 ... a do maja 2012 - 30 ...

38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

scorpy
Kontakt:

Post Postao/la scorpy » 08 sep 2011, 09:10

safira je napisao/la:
ek0 je napisao/la:
samosarajvo je napisao/la:
bravo, rezultati sve govore i to je to!!!

Ciro je sa istom ekipom dosao do istog uspjeha a raja ga je okivala u zvijezde jer je to napravio PRVI PUT i jer je bio euforican drama sto nije dobro. Plus da ne spominjem da je dosta para od reklama i slicno islo njemu u dzep...
Sad Pape uradi isto samo na drugaciji nacin ali odma ne valja jer je pitar, odma ne valja jer nema euforija itd...
Spaniju ne treba ni pominjati.

slika
Nema potrebe za ovo. Gdje ces poredit Ciru i Papeta sto tice trenerskog posla. Pa ovo sve neznalica do neznalice.

Da li je tebi uspjeh to ako su se nalazili u drugoj jakosnoj skupini da su drugi kao npr Turci sa samo 14 bodova. Mi smo treca jakosna skupina pa smo na drugom mjestu sa 16 bodova.
Ja koliko znam razlika izmedju naseg 4og u nasoj grupi trenutno Bjelorusije sa 12 bodova i tih tvojih favorita za drugo mjesto(koji su trenutno 2 ili3) je najvise 2 boda. A tu su zahvaljujuci nama jer protiv nas nizu uspjeli izvuci ni bod. Rumunija je tu negdje sa Turskom u rangu. Bjelorusija je najjaca od bivsih sovjetskih zemalja, tako da je to i smijesno poredit Bjelorusiju sa Armenijom i Estonijom. Bjelorusija i Belgija reci cemo tu su negdje ali moje subjektivno misljenje je da su Bjelorusi tvrdji i opasniji protivnik. Armeniju i Estoniju mozes poredit sa Albanijom. Oni su tu negdje i ako im se posreci mogu otkinuti bod i nosiocu grupe (prosle kvalifikacije Albanija protiv portugala nosioca, ili Estonija protiv Turske druge jakosne grupe) Ni mi pod Cirom nismo uspjeli vise uradit protiv Turske nego ta Estonija.

Fozgen
Kontakt:

Post Postao/la Fozgen » 08 sep 2011, 11:46

Nisam nesto Safeta ni hvalio ali ni kudio. Sto se tice njegovih nesporazuma sa pojedinim igracima mislimda se on sa tim nosi poprilicno dobro.
Da je prekrizio nekim slucajem Begovica svi bi Safetu hebali sve po spisku, ionako je bilo jezika na izvoz.
Sta je Safet pogrjesio u vezi Ibricica i Misketa? To sto im je dao savjet, maltene kao otac, treba da mu zahvaljuju.
Rekao im je ono sto im malo ko moze, zeli i smije reci da je sramota za takve igrace koji su dosli kao velika pojacanja da sjede na klupi u jednim jako solidnim ekipama. Sta je on tu pogrjesio? Sta on njima moze nazao uciniti ovakvom izjavom? Mislim da im je dao najbolji moguci savjet. E sad sto se pojedini ponasaju kao primadone pa se naljutili to je sasvim druga stvar. Sta sad, kao djeca jel "vrati mi moje igracke"?
Fudbal je timska igra. U fudbalu neces jezicima izboriti startnu postavu nego igrama.
Nije Safet neki patriota, to smo vec ustvrdili, ali nije bio ni Ciro, vjerovatno ih je jos bilo sa patriotizmom ravnim Cirinom ali smo mi to najvise nasli zamjerat Safetu? Osim toga po cemu mi to sudimo, sto nije pratio reprezentaciju?
Pa da smo doveli i Lothara bas bi i on znao nesto vise.
Safet, uz malo srece, uspjesno plovi vodama kvalifikacionih susreta, pa i ako je covjek toliko sretan pa nam donosi srecu da mi damo go dva a nasi suparnici lose odigraju hvala mu i na tome.
Svi znamo sta je Miske u stanju i mislim da je Safet, ubacujuci ga u drugom poluvremenu pa mozda cak i sa tim kritikama upucenih tom dvojcu, izvukao 120% iz njega.
Drago mi je zbog Safeta sto se ne osvrce puno na raznorazne komentare na njegov racun, drago mi je sto mu stadion ne skandira a njemu to ne smeta, ocigledno je da nije tu da uziva u hvalospjevima lokalnih medija i novinara u BiH, jer zna da se na kraju samo rezultati vide.
Ay Che Bostero! Vos Sos Ortiva,
Vos Sos Amigo De La Policía
En Mar Del Plata No Te Plantaste
Con Los Borrachos Como Cobraste
Sos Cagón! Sos Cagón!
Sos Cagón! Sos Cagón!

VanBasten
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la VanBasten » 08 sep 2011, 11:58

Selektor "spušta loptu"
Sušić: Potrebni su mi i Hasagić i Misimović

http://www.sarajevo-x.com/sport/nogomet ... /110908034" onclick="window.open(this.href);return false;
glupost za hrabre je sebičan lijek

Dis tajm nekst jer, vil'bi čempions of Jurop

JuveSissoko
Kontakt:

Post Postao/la JuveSissoko » 08 sep 2011, 12:16

pravo mi je smijesno kad procitam komentare a vala i same izjave nekih igraca, cuj Safet Susic ne smije kritikovat i stavljat na klupu igrace repke BH, pa jbte sta su to nama ti igraci tako sjajno uradili da su ne dodirljivi i da se bune na svaku odluku selektora??? jesmo li otisli na neko prvenstvo????? nismo, je li igraju u najjacim klubovima na svijetu gdje njihovi timovi ne mogu bez njih??? ne igraju, oni nama medalje niti obicnog nastupa na medjunarodnih smotrama nisu obezbijedili, jedna Slovenije je vec bila na europskom i svijetskom, toliko o sjajnih i bajnih ucincima i uspjesima nasih reprezentativaca, Hrvati su bili 3 na sviijetu, eeej 3 na svijetu, pa stalno kritikuju razne clanove te generacije, jer kad imaju razlog i treba ih kritikovat, a vala mnogi su i sjedili na klupi cim im je forma padala, dzaba sto su bili 3 samo koju godinu ranije, i tako mi otisli u baraz jednom, i sad nasi reperzentativci su zlatni, svi moraju igrati, nijedan se ne smije kritikovat?? samo da mi je znat kojim su oni to planetarnim uspjehom za reprezentaciju to zasluzili??? njihova igra u klubovima je igra u klubovima, tamo nek ih dizu i kritikuju njihovi navijaci, kad je reprezentacija u pitanju, moraju se kritikovat i dizat ,sve po zaslugama, a ako selektor odluci da neko ide na klupu, taj ima da ide, a ako se ispostavi da je selektor pogrijesio i ne ode na veliko takmicenje, eh zna se selektor leti napolje, a ne sjecam se da ijedan igrac leti napolje iz repke nakon ne uspjeha(govorim o ovim redovnim), uvijek dok igraju dobiju priliku, previse su se pojedini digli a i mi ih dizemo previse u nebesa, a istina i previse kritikujemo , treba naci sredinu a izljeve djecijih emocija koje iz godine u godinu vidjamo kod reprezentativaca su i razlog sto jedna Slovenija skoro pa redovno ode na velika takmcenja.
gsol: According to these recent revelations, not only did Juventus win the title in 2005 without cheating but they did it without cheating against direct rivals who were cheating. HahaWOW we had a squad then.No wonder Juvitalia won the WC in 2006.

scorpy
Kontakt:

Post Postao/la scorpy » 08 sep 2011, 12:21

Selektora fudbalske selekcije BiH Safeta Sušica francuski novinari proglasili su najboljim igračem PSG-a svih vremena, a u anketi UEFA-e Pape je izabran za najboljeg igrača Bosne i Hercegovine u posljednjih 50 godina. "Bilo je mnogo igrača koji su bili dobri, a mene su izabrali novinari i ne razmišljam baš previše o tome. Međutim, nije čovjeku svejedno, jer kada se sjetim svih igrača koji su igrali za PSG osjetim zadovoljstvo", kaže Sušić, koji je svjestan kako je izgubio na popularnosti u BiH otkako je preuzeo selektorsku funkciju.

"Da, izgubio sam i svjesno sam ušao u taj rizik. Međutim, odluku nisam odmah donio. Zvali su mene i prije 10-12 godina, ali ovaj put se sve bilo poklopilo i rekao sam - što da ne, ali sam znao da je riskantno. Znao sam da ću izgubiti puno ako ne uspijem u nečemu, jer od mene su napravili, ipak, neku legendu i nije mi svjedeno",
kazao je Safet Sušić za

Zasto nije patriota ako je jednom odbio reprezentaciju?
Jeste li citali citav komentar??
Pogledajte vase komentare i kritike. Covjek je 100% u pravu. Sta bi bilo da nije uspjeo, evo sada je 99% doveo nas do baraza (samo jos protiv Luksemburga pobjeda, koja nebi trebla doci u pitanje ) i gledaj kakvih sve nema kritika. Kao da smo izgubili svaku sansu.

Svi vi dizete Vahida i slicne njima, medjutim i on je odbio repku i gledao licni interes gdje ce dobiti vise love kao i mnogi koje nabrajate. Je li to znaci da su oni veci patrioti a jedan od glavnih razloga vam je: Susic nije patriota i gleda licni interes. Naveo sam vam samo jedan primjer jer ga najvise uzdizete.

safira
Kontakt:

Post Postao/la safira » 08 sep 2011, 15:09

VanBasten je napisao/la:Selektor "spušta loptu"

http://www.sarajevo-x.com/sport/nogomet ... /110908034" onclick="window.open(this.href);return false;
Zato sto je Marijanovo .udo. Prepao se sada ..

Edo_77
Kontakt:

Post Postao/la Edo_77 » 08 sep 2011, 15:12

Ovdje je vecina djece.

A i generalno mogu reci. Mi Bosanci smo stoka i nismo zasluzili da imamo jednu legendu kao sto je Susic.

BernardBarnjak
Kontakt:

Post Postao/la BernardBarnjak » 08 sep 2011, 15:13

safira je napisao/la:

Opet vrijedanje. Ovaj put molim odgovorne sa sankcijonisu ovog lika ovdje. Em, je vulgaran em ne postuje tudje misljenje.

Hvala unaprijed.
Bernard Barnjak, igrac Sarajeva koji je presao u Hajduk kasnih 80-tih, a u FK Sarajevu bio pravo popularan, ljubimac navijaca.

harishp
Kontakt:

Post Postao/la harishp » 08 sep 2011, 15:17

safira je napisao/la:

Ti onda ispadas ono teke ispred Marjanovog,udeta.
Prepao se tebe mozda ili takvih,da nece izgubiti jednodnevnu Kapelovu platu zasto ovaj drapa i par mjeseci.Natezuci se sa takvima kao ti i slicnima.Smjesan si.
-----------
-----------
Pravda za @Kurtmu

_dreamer_
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la _dreamer_ » 08 sep 2011, 15:30

@scorpy

Moderatori NISU uposlenici Sportsport.ba portala, valjda ti je to jasno... Tj. vecina nas nije, mada ne iskljucujem mogucnost da neki od forumasa mozda jesu...
When I was a boy of 14, my father was so ignorant I could hardly stand to have the old man around. But when I got to be 21, I was astonished at how much the old man had learned in seven years. (Mark Twain)

safira
Kontakt:

Post Postao/la safira » 08 sep 2011, 15:31

Jos malo pa nam ide utakmica s Luxemburgom. Trebamo se nadati da ce se do tada taktika promijeniti i valjda necemo igrati s 2 zadnja vezna i jednim spicem. Onda idemo u BARAZ , valjda cemo imati srece ;)

ultrasstyle_tz
Kontakt:

Post Postao/la ultrasstyle_tz » 08 sep 2011, 15:33

ma sad nije trenutak, nisam ni ja nesto posebno za Susica nikad bio, al ne mozes rec da covjek SAD ide,iskreno ne bi mi smetalo plaho da recimo nekim razvojem dogadjaja Susic ode sa mjesta selektora, ali SAD nije vrijeme za to. Idu najbitnije utakmicev i treba cijela ekipa i svi oko ekipe da se konsoliduju ove jos 2 ili 4 tekme zavisi, pa onda nek se povlace , oprastaju , mijenjaju selektora, sta god hoce, ali sad nije vrijeme za ove price..
jednostavno dobar komentar je bio na ss.ba, ne znamo slavit i to je to. Ne snalazimo se u ovim situacijama, kad je najteze i ujedno najbitnije ali i najsladje umjesto da damo sve najbolje od sebe mi iz sebe izbacimo sve najgore. To je valjda strah od tog neuspijeha, nedostatak povjerenja, pa kad vec zakazemo neko mora biti krivac. Kad prihvatimo cinjenicu da se u barazu moze ispast a da apsolutno niko ne bude kriv, jer su ekipe dobre da mozes izgubit i kad das sve od sebe, tad cemo se i plasirat negdje..

i jos nesto, od kako pratim reprezentaciju sam se plasio ove cinjenice i situacije kad budemo imali 15-16 dobih igraca da to neki nece znati podnijet. Koliko god prizeljkivao i nadao se , evo napokon i docekao vakat, da imamo dosta dobrih igraca ZNAO sam da ce to donijet probleme, jer mi nismo naucili kako Spanici npr da "zvijezdice" ostavimo na klupi. Do sad smo imali maksimalno 10-ak dobrih igraca pa je bilo lako, znalo se ko igra, sad je situacija drugacija i ni taj pritisak ne podnosimo na pravi nacin kao ni onaj rezultatski pritisak.
crveno-crno srce kuca jace nego ikada!

Odgovori

Natrag na “Ostalo”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.