Safet Sušić - Pape

_dreamer_
Moderator
Kontakt:

Re: Safet Sušić - Pape

Post Postao/la _dreamer_ » 08 sep 2011, 15:41

ultrasstyle_tz je napisao/la:ma sad nije trenutak, nisam ni ja nesto posebno za Susica nikad bio, al ne mozes rec da covjek SAD ide,iskreno ne bi mi smetalo plaho da recimo nekim razvojem dogadjaja Susic ode sa mjesta selektora, ali SAD nije vrijeme za to. Idu najbitnije utakmicev i treba cijela ekipa i svi oko ekipe da se konsoliduju ove jos 2 ili 4 tekme zavisi, pa onda nek se povlace , oprastaju , mijenjaju selektora, sta god hoce, ali sad nije vrijeme za ove price..
jednostavno dobar komentar je bio na ss.ba, ne znamo slavit i to je to. Ne snalazimo se u ovim situacijama, kad je najteze i ujedno najbitnije ali i najsladje umjesto da damo sve najbolje od sebe mi iz sebe izbacimo sve najgore. To je valjda strah od tog neuspijeha, nedostatak povjerenja, pa kad vec zakazemo neko mora biti krivac. Kad prihvatimo cinjenicu da se u barazu moze ispast a da apsolutno niko ne bude kriv, jer su ekipe dobre da mozes izgubit i kad das sve od sebe, tad cemo se i plasirat negdje..

i jos nesto, od kako pratim reprezentaciju sam se plasio ove cinjenice i situacije kad budemo imali 15-16 dobih igraca da to neki nece znati podnijet. Koliko god prizeljkivao i nadao se , evo napokon i docekao vakat, da imamo dosta dobrih igraca ZNAO sam da ce to donijet probleme, jer mi nismo naucili kako Spanici npr da "zvijezdice" ostavimo na klupi. Do sad smo imali maksimalno 10-ak dobrih igraca pa je bilo lako, znalo se ko igra, sad je situacija drugacija i ni taj pritisak ne podnosimo na pravi nacin kao ni onaj rezultatski pritisak.
To je komso moj nazalost samo jedan od pokazatelja covjecije ljubomore i egoizma. I ako mogu da dodam, nije problem kad nekog od tih zvijezda stavis na klupu ukoliko taj nije vec imao neki status u reprezentaciji, problem je kad kazes igracu, koji je godinama tu, da malo sjedne na klupu jer dolaze novi koji su trenutno jaci, bolji...

Ja sam predosjecao da ce se ovo desiti s Misimovicem... On je jednostavno takav tip, dok bi se neki igraci (npr. Papac) vjerovatno podredili kolektivu. Isto ce sutra biti i sa Spahicem, za 8-9 godina sa Dzekom itd. Ali ako ce te sta utjesiti, ovo je svugdje ovako i mnogi veliki igraci ne mogu da podnesu cinjenica da su zamjena nekoj "djecurliji", pa onda najave svoje povlacenje ili slicno.
When I was a boy of 14, my father was so ignorant I could hardly stand to have the old man around. But when I got to be 21, I was astonished at how much the old man had learned in seven years. (Mark Twain)

Ljepoje
Kontakt:

Post Postao/la Ljepoje » 08 sep 2011, 15:42

BEZ PARDONA, LEGENDA I (BUDUĆI) HEROJ !

slika

Mikado
Kontakt:

Post Postao/la Mikado » 08 sep 2011, 17:12

Lijepo je vidjeti da nema vise onih postova tipa "Susic magare, Susic mars, Susic majmune itd"

Scof1eld
Kontakt:

Post Postao/la Scof1eld » 08 sep 2011, 18:08

Mikado je napisao/la:Lijepo je vidjeti da nema vise onih postova tipa "Susic magare, Susic mars, Susic majmune itd"
ne smije ni biti jer odmah uslijedi dobro poznati link :mrgreen:
http://www.uefa.com/uefaeuro2012/standi ... index.html" onclick="window.open(this.href);return false;

al' vidi zvjezdica, vidi zvjezdica sto su nezadovoljni statusom u repki :? ocekujem ubrzo mravca da se pozali sto nije ispred spahica :geek:
ser del barça es el millor que hi ha !

FCS-FCS
Kontakt:

Post Postao/la FCS-FCS » 08 sep 2011, 18:14

Neupitne su fudbalske kvalitete ZM ali ljudske su pod veliki upitnikom. Za njegovu nevjerovatnu sujetu znaju i ptice na grani...a sad nam je i on sam to potvrdio...!!
Da ne duzim nego da odmah postavim jedno pitanje svima a pogotovo ZM...
Dali bi isti taj igrac SMIO na ruskoj televiziji izjaviti nesto slicno (pa cak i u blazem obliku...????
Odgovor : nema sanse, prvo bi mu bile tribine i onda prvom priliko NOGA.
Ili da preformulisimo pitanje...Sto ti ZM ne izadjes na rusku TV pa kazes nesto slicno...e tek bi tad imao kredibilitet da to kazes preko tv ekrana i nasem-svom selektoru !!!
A papetu svaka cast , pogotovo na recenici da Miske ne igra u nekom extra jakom klubu pa da ne moze da izbori mjesto u prvih 11 !!!!

Alfa_Muzijak
Kontakt:

Post Postao/la Alfa_Muzijak » 08 sep 2011, 18:25

Pape podrzavam te ali ovo moras izgladiti pod hitno! Ne treba nam "zla krv" u reprezentaciji pred ovako bitne meceve.
NEW YORK - PARIS - PECKHAM

skyisthelimit

Post Postao/la skyisthelimit » 08 sep 2011, 18:35

Del Bosque: Torres mora zabijati da bi igrao

dakle, ne kaze Torres mora igrati za klub da bi igrao za reprezentaciju, vec mora zabijati, koji je usput receno bio na tribinama
"Fernando je za nas uistinu važan igrač. No, ja ću pozivati i koristiti prije svega igrače koji igraju značajne uloge u svojim klubovima", kazao je selektor dodavši potom što traži od 27-godišnjeg centarfora:

"Torres je golgeter i on mora redovito zabijati golove. To će ga dovesti u prvi plan."
15.10 - 15.06 ...

bilalx

Post Postao/la bilalx » 08 sep 2011, 18:41

Papetu predlazem da sljedece pripreme odradi u sjevernoj koreji sa njihovim "strucnjacima za disciplinu" da nam zmajevi malo ocvrsnu! Cini mi se da su se svi malo uzkurcili a da su vecini muda otpala pa se raskukali ko kakve curice! :-D

mozak
Kontakt:

Post Postao/la mozak » 08 sep 2011, 18:47

FCS-FCS je napisao/la:Neupitne su fudbalske kvalitete ZM ali ljudske su pod veliki upitnikom. Za njegovu nevjerovatnu sujetu znaju i ptice na grani...a sad nam je i on sam to potvrdio...!!
Dali bi isti taj igrac SMIO na ruskoj televiziji izjaviti nesto slicno (pa cak i u blazem obliku...????
Ili da preformulisimo pitanje...Sto ti ZM ne izadjes na rusku TV pa kazes nesto slicno...e tek bi tad imao kredibilitet da to kazes preko tv ekrana i nasem-svom selektoru !!!
A papetu svaka cast , pogotovo na recenici da Miske ne igra u nekom extra jakom klubu pa da ne moze da izbori mjesto u prvih 11 !!!!
Onda neka primjeni te svoje aršine na sve!
Rahimić neigra ima 3 godine da valja, i njeg na klupu!
Zar po tom aršinu prednost može dobiti hasagić prije begovića!
O čemu mi pričamo!
Jedan misimović je stvorio više prilika u ove dvije utakmice za nekih 50 minuta nego jedan štilić za 3 utakmice!
Miske je pogriješio, ali ja ga potpuno razumijem!Čovjek osjeća da može mnogo više, nego što to pape i jedna grupa forumaša ovdje misli!
On je i takav potrebniji ovoj reprezentaciji nego vječni talenti štilić, zec...

Evo budimo realni , pa kažite šta ste na poluvremenu utakmice bih vs bjelor. govorili!
Mogo bi se zaklet da je 90 % ljudi govorilo, da safet ubaci misketa, a onda i muslimovica!
Ko kaze da nije tako mislio, ili laže, ili nema pojma o nogometu/fudbalu!
Sumnjam da je polovina uopšte mogla i pomisliti da će u igru ući štilić, a za zeca se nije ni znalo da je na klupi!
Mujić, Ćurković, Bajević, Vladić, Halilhodžić, Tuce, Jurić, Slišković, Marić, Hadžiabdić, Đurasović, Petranović, Skočajić, Kodro, Gudelj, Kajtaz, Primorac, Salihamidžić, Barbarez...

emir987
Kontakt:

Post Postao/la emir987 » 08 sep 2011, 18:53

bilalx je napisao/la:Papetu predlazem da sljedece pripreme odradi u sjevernoj koreji sa njihovim "strucnjacima za disciplinu" da nam zmajevi malo ocvrsnu! Cini mi se da su se svi malo uzkurcili a da su vecini muda otpala pa se raskukali ko kakve curice! :-D
Da i nasi zavrse u rudniku ko njihovi? :D
Optimista vjeruje da živimo u najboljem od svih mogućih svjetova. Pesimista se plaši da je to istina.

FCS-FCS
Kontakt:

Post Postao/la FCS-FCS » 08 sep 2011, 18:58

MOZAK je napisao/la:
FCS-FCS je napisao/la:Neupitne su fudbalske kvalitete ZM ali ljudske su pod veliki upitnikom. Za njegovu nevjerovatnu sujetu znaju i ptice na grani...a sad nam je i on sam to potvrdio...!!
Onda neka primjeni te svoje aršine na sve!
Rahimić neigra ima 3 godine da valja, i njeg na klupu!
Zar po tom aršinu prednost može dobiti hasagić prije begovića!
O čemu mi pričamo!
Jedan misimović je stvorio više prilika u ove dvije utakmice za nekih 50 minuta nego jedan štilić za 3 utakmice!
Miske je pogriješio, ali ja ga potpuno razumijem!Čovjek osjeća da može mnogo više, nego što to pape i jedna grupa forumaša ovdje misli!
On je i takav potrebniji ovoj reprezentaciji nego vječni talenti štilić, zec...

Evo budimo realni , pa kažite šta ste na poluvremenu utakmice bih vs bjelor. govorili!
Mogo bi se zaklet da je 90 % ljudi govorilo, da safet ubaci misketa, a onda i muslimovica!
Ko kaze da nije tako mislio, ili laže, ili nema pojma o nogometu/fudbalu!
Sumnjam da je polovina uopšte mogla i pomisliti da će u igru ući štilić, a za zeca se nije ni znalo da je na klupi!
A sta mislis @mozak sta bi u drugoj repki dobio za ono vristanje fuck off...bio bi mu ban jedno 3 mjeseca!!
Daj ba moramo uspostaviti red...zna se selektorova je zadnja i tacka.Mozes ti osjecati sta hoces (i ja osjecam da cu sutra navece ubosti bingo :lol: ) ali pitanje je sto ti ne igras u svom klubu ??? Pa ne igras u Realu , Barci da se pored vanzemaljaca ne mozes izboriti za minutazu...A sve ovo im je pape govorio i prije 3..4..5 mjeseci, znaci sve se znalo a sad opleti po papetu...smijesno i zalosno !!!

FCS-FCS
Kontakt:

Post Postao/la FCS-FCS » 08 sep 2011, 19:02

I jos nesto...Pape je cesto u bivsoj yu repki znao biti na klupi ..pa ulaziti u toku igre. Nikad taj covjek nije ruznu rijec rekao o selektoru..
A evo za kraj , sto to nije bio standardni u Galati pa evo i u Moskvi ...daj ba sta vam je...znaci i Hagi i ovaj u moskvi su klocevi samo je miske u pravu...odhebite sa tom pricom

neznalica
Kontakt:

Post Postao/la neznalica » 08 sep 2011, 19:04

Cuj Hasagica :oops: :oops: :oops: covjek pomisli na trenutak da je Buffon u pitanju pa se buni,halo Miske jel´ ti na ledjima pise Zidane :?: :?: :?: :?: polovnjaci moji na vama je da igrate ako vam selektor ukaze priliku i da sutite-stigli su bolji od vas :!: :!: :!: :!: Ako mislite da ste zasluzni ,donekle i jeste,igrali ste finih utakmica u repki a ako vam se trenutna situacija ne svidja pa bujrum imate dva izlaza.....Prvi :hajmo malo zapet u klubovima malo dupe (da oprostite na izrazu)oznojiti.....i drugi izlaz:ako vam se neda znojiti i postovati selektora (dakle selektora,nebitno ko je on i kako se zove)kao instituciju,molim lijepo izaberite najljepsi buket cvijeca i najbolju bombonjeru i bit ce vam prvom prilikom urucena.
S POSTOVANJEM :NAVIJAC REPREZENTACIJE BIH (sa misketom i hasagicem ili bez njih)

Mikado
Kontakt:

Post Postao/la Mikado » 08 sep 2011, 19:06

emir987 je napisao/la:
bilalx je napisao/la:Papetu predlazem da sljedece pripreme odradi u sjevernoj koreji sa njihovim "strucnjacima za disciplinu" da nam zmajevi malo ocvrsnu! Cini mi se da su se svi malo uzkurcili a da su vecini muda otpala pa se raskukali ko kakve curice! :-D
Da i nasi zavrse u rudniku ko njihovi? :D
slika
:mrgreen:

opan
Kontakt:

Post Postao/la opan » 08 sep 2011, 19:08

Ma pape samo treba da odstrani razmazena derišta iz repke koja ne znaju trpit kokurenciju(nesto najbolje sto moze imat jedna fudbalska ekipa)i koja se ponasaju neprofesionalno i ulicarski.

vendeta87
Kontakt:

Post Postao/la vendeta87 » 08 sep 2011, 19:12

Do sada sam branio Misimovica la ova izjava Hasagica me navela da promjenim misljenje. Trebao bih pape nekoliko njih da izostavi za sljedece utakmice pa nek se mao ohladi. Jasno je da je Pjanic ispred Misimovica a i Begovic ispred Hasagica tako da neznam zasto se oni bune.

opan
Kontakt:

Post Postao/la opan » 08 sep 2011, 19:16

vendeta87 je napisao/la:Do sada sam branio Misimovica la ova izjava Hasagica me navela da promjenim misljenje. Trebao bih pape nekoliko njih da izostavi za sljedece utakmice pa nek se mao ohladi. Jasno je da je Pjanic ispred Misimovica a i Begovic ispred Hasagica tako da neznam zasto se oni bune.

naravno upravo tako jer begovic je realno sad klasu ispred hasagica a tako isto i pijanic jer su spremniji i tu nema price a keno miske nek zapnu u svojim ekipama nek se dokazu i nek upadnu u prvih 11 repke,jer to je najbolje imati zdravu konkurenciju a vidi njih ko razmazena derista ko da im je neko ukro igracku poceli kukat.

FCS-FCS
Kontakt:

Post Postao/la FCS-FCS » 08 sep 2011, 19:17

ako pape sad dobije podrsku od nas sviju a posebno od komiteta za normalizaciju stanja...svi ostali selektori ce imati hiljadu puta laksi posao plus imace jasnu situaciju u odnosu sa igracima
zato ...samo naprijed pape legendo , dosta je vise samovolje i kurcenja

vendeta87
Kontakt:

Post Postao/la vendeta87 » 08 sep 2011, 19:18

opan je napisao/la:
vendeta87 je napisao/la:Do sada sam branio Misimovica la ova izjava Hasagica me navela da promjenim misljenje. Trebao bih pape nekoliko njih da izostavi za sljedece utakmice pa nek se mao ohladi. Jasno je da je Pjanic ispred Misimovica a i Begovic ispred Hasagica tako da neznam zasto se oni bune.

naravno upravo tako jer begovic je realno sad klasu ispred hasagica a tako isto i pijanic jer su spremniji i tu nema price a keno miske nek zapnu u svojim ekipama nek se dokazu i nek upadnu u prvih 11 repke,jer to je najbolje imati zdravu konkurenciju a vidi njih ko razmazena derista ko da im je neko ukro igracku poceli kukat.
E pa to sam ja konto da cemo konacno imati u repki na svako poziciji po dav igraca pa koje bolji taj neka igra, ali izgleda ta neki nemogu podnjeti takvu borbu za pozicije. Zato Pape trrea za sljedece tekme pozvati 22 igraca i to na svaku poziciju po dvojicu i gotova prica.

hordas'87
Kontakt:

Post Postao/la hordas'87 » 08 sep 2011, 19:22

upravo suprotno pape treba da radi po svom i da nastavi putem kojim je krenuo ko ne zeli i nece da se povinuje platiti mu kartu za nazad i gotovo sad treba on nekome udovoljavati ma nemojte

Odgovori

Natrag na “Ostalo”

Trenutno korisnika/ca: Google Adsense [Bot] i 11 gostiju.