To je komso moj nazalost samo jedan od pokazatelja covjecije ljubomore i egoizma. I ako mogu da dodam, nije problem kad nekog od tih zvijezda stavis na klupu ukoliko taj nije vec imao neki status u reprezentaciji, problem je kad kazes igracu, koji je godinama tu, da malo sjedne na klupu jer dolaze novi koji su trenutno jaci, bolji...ultrasstyle_tz je napisao/la:ma sad nije trenutak, nisam ni ja nesto posebno za Susica nikad bio, al ne mozes rec da covjek SAD ide,iskreno ne bi mi smetalo plaho da recimo nekim razvojem dogadjaja Susic ode sa mjesta selektora, ali SAD nije vrijeme za to. Idu najbitnije utakmicev i treba cijela ekipa i svi oko ekipe da se konsoliduju ove jos 2 ili 4 tekme zavisi, pa onda nek se povlace , oprastaju , mijenjaju selektora, sta god hoce, ali sad nije vrijeme za ove price..
jednostavno dobar komentar je bio na ss.ba, ne znamo slavit i to je to. Ne snalazimo se u ovim situacijama, kad je najteze i ujedno najbitnije ali i najsladje umjesto da damo sve najbolje od sebe mi iz sebe izbacimo sve najgore. To je valjda strah od tog neuspijeha, nedostatak povjerenja, pa kad vec zakazemo neko mora biti krivac. Kad prihvatimo cinjenicu da se u barazu moze ispast a da apsolutno niko ne bude kriv, jer su ekipe dobre da mozes izgubit i kad das sve od sebe, tad cemo se i plasirat negdje..
i jos nesto, od kako pratim reprezentaciju sam se plasio ove cinjenice i situacije kad budemo imali 15-16 dobih igraca da to neki nece znati podnijet. Koliko god prizeljkivao i nadao se , evo napokon i docekao vakat, da imamo dosta dobrih igraca ZNAO sam da ce to donijet probleme, jer mi nismo naucili kako Spanici npr da "zvijezdice" ostavimo na klupi. Do sad smo imali maksimalno 10-ak dobrih igraca pa je bilo lako, znalo se ko igra, sad je situacija drugacija i ni taj pritisak ne podnosimo na pravi nacin kao ni onaj rezultatski pritisak.
Ja sam predosjecao da ce se ovo desiti s Misimovicem... On je jednostavno takav tip, dok bi se neki igraci (npr. Papac) vjerovatno podredili kolektivu. Isto ce sutra biti i sa Spahicem, za 8-9 godina sa Dzekom itd. Ali ako ce te sta utjesiti, ovo je svugdje ovako i mnogi veliki igraci ne mogu da podnesu cinjenica da su zamjena nekoj "djecurliji", pa onda najave svoje povlacenje ili slicno.