Druze Hare pre pre prekvalitetna analiza svaka cast za ovo, jednostavno se ne zna ni glava ni rep kad ovako igramo gundogana mora klopp povuci dole da kagawa ima slobode i da dise jer u ovom sistemu gundogan i gotze imaju slobodu a kagawa nista ... Ne bih nista vise dodavao sve si probleme prelijepo definisao i analizirao...Klopp mora više rotirati u sastavu, a da ne govorimo o izmjeni pozicija u toku meča. Nepotrebno je gurnuo Gundu visoko gdje smeta Kagawi. To je i više nego očito. Ako tome dodamo i Lewata koji se voli izvući, nastane prevelika gužva. Gundogan jednostavno guši Kagawu. Takođe, previše forsira Hummya i Nevena u otvaranju igre. Ne očekuje valjda od njih da svojim pasovima razbiju protivničku odbranu.Pisao sam i poslije Guzena da je to prerizično, a to je Hertha uredno naplatila. Jbte, Rafael nam jednim driblingom izbaci kompletnu odbranu na 60 metara od našeg gola.
Treba li dodavati da su Hummels i Subotić poprilično spori igrači. Gundu mora povući nazad da ''odozdo'' gradi igru i da izvuče kojeg protivnika ''više''. Lewat se loše kreće, rijetko je u situaciji da ga neko može proigrati i gurnuti u šansu. Stoji i to da su protivnici pozicinoirani duboko na svojoj polovini, ali vidjećemo kako će ih Lucas razvaličiti svojim kretnjama.
Jbte naša formacija izgleda k'o 4-1-4-1 u poslijednje vrijeme. Bitno je napomeniti da je Gundo igrao u tom sistemu u Nurnbergu. Ovako jednostavno ne funkcionira. Protok lopte je prespor, previše je tu ''noga'' da bi se igralo brzo i direktno. Nek gurne Gundu na desetku, a Kagawu na krilo protiv Hannovera. Ja trenutno ne vidim drugu soluciju, mada me Kagawa nikad nije posebno oduševio na krilu.
![]()
@ Paja ti drug moj malo odrasti , @ Secer ne seri i ne drzi nam ti fige bgti.. @ maverick tz hvala za link premocna pjesma za download al i klip glava boli...
Sto se tice sutrasnje tekme kad pogledam sastav Arsenala pa jbte i ovako oslabljen Arsenal je opet jaci od nas mi smo samo jaci na stoperskim pozicijama, za Gotzea i Bendera a na ostalim pozicijama su jaci ljudi ... Bit ce ovo sutra prehebeno nemoj te ocekivat da mi ovaj Arsenal razvalimo nadigramo poderemo ili tak sta ovo ce bas da bude gutavo, ja ne smijem nikakvu prognozu dat pred ovaj mec jer kakav god Arsenal bio iskusniji su od nas i po imenima su opet jaci. Samo eto nadam se sto su u padu forme i sto nisu jos uigrani i to nam je jedina prednost sutra i westfallen naravno bilo bi pre pre predobro da izborimo 3 boda sutra jer ovakvu sansu necemo imat 2 put protiv Wengerovog obdanista... I treba obratit paznju na Szczesny-a sutra predvidjam da bi upravo on mogao bit igrac utakmice bit cemo na mukama zabit mu gol ... Zato moramo svaku hebenu sansu dobro iskoristit sutra da nam se ne ponovi one man show po ko zna koji put steta sto nema Phanetera ali sta je tu je nadam se da ce ipak Klopp nesto malo izmjeniti i da cemo vidjeti Perisica u napadau umjesto onog glupana ali daj boze on njeg voli ko da mu je sin stalno ga hvali hebo ga on ...