BV Borussia Dortmund

Moderatori/ce: ribery,_dreamer_,Monolog,geronimo,hammers

Koliko vjerujete treneru Kovaču

1) Nikako, treba da ide
3
60%
2) Dobar je za ovaj klub
2
40%

Ukupno glasova: 5

Damir_BvB
Kontakt:

Re: BV Borussia Dortmund

Post Postao/la Damir_BvB » 12 sep 2011, 21:39

Klopp mora više rotirati u sastavu, a da ne govorimo o izmjeni pozicija u toku meča. Nepotrebno je gurnuo Gundu visoko gdje smeta Kagawi. To je i više nego očito. Ako tome dodamo i Lewata koji se voli izvući, nastane prevelika gužva. Gundogan jednostavno guši Kagawu. Takođe, previše forsira Hummya i Nevena u otvaranju igre. Ne očekuje valjda od njih da svojim pasovima razbiju protivničku odbranu. :roll: Pisao sam i poslije Guzena da je to prerizično, a to je Hertha uredno naplatila. Jbte, Rafael nam jednim driblingom izbaci kompletnu odbranu na 60 metara od našeg gola. :roll: Treba li dodavati da su Hummels i Subotić poprilično spori igrači. Gundu mora povući nazad da ''odozdo'' gradi igru i da izvuče kojeg protivnika ''više''. Lewat se loše kreće, rijetko je u situaciji da ga neko može proigrati i gurnuti u šansu. Stoji i to da su protivnici pozicinoirani duboko na svojoj polovini, ali vidjećemo kako će ih Lucas razvaličiti svojim kretnjama. ;) Jbte naša formacija izgleda k'o 4-1-4-1 u poslijednje vrijeme. Bitno je napomeniti da je Gundo igrao u tom sistemu u Nurnbergu. Ovako jednostavno ne funkcionira. Protok lopte je prespor, previše je tu ''noga'' da bi se igralo brzo i direktno. Nek gurne Gundu na desetku, a Kagawu na krilo protiv Hannovera. Ja trenutno ne vidim drugu soluciju, mada me Kagawa nikad nije posebno oduševio na krilu. :roll:
Druze Hare pre pre prekvalitetna analiza svaka cast za ovo, jednostavno se ne zna ni glava ni rep kad ovako igramo gundogana mora klopp povuci dole da kagawa ima slobode i da dise jer u ovom sistemu gundogan i gotze imaju slobodu a kagawa nista ... Ne bih nista vise dodavao sve si probleme prelijepo definisao i analizirao...

@ Paja ti drug moj malo odrasti , @ Secer ne seri i ne drzi nam ti fige bgti.. @ maverick tz hvala za link premocna pjesma za download al i klip glava boli...

Sto se tice sutrasnje tekme kad pogledam sastav Arsenala pa jbte i ovako oslabljen Arsenal je opet jaci od nas mi smo samo jaci na stoperskim pozicijama, za Gotzea i Bendera a na ostalim pozicijama su jaci ljudi ... Bit ce ovo sutra prehebeno nemoj te ocekivat da mi ovaj Arsenal razvalimo nadigramo poderemo ili tak sta ovo ce bas da bude gutavo, ja ne smijem nikakvu prognozu dat pred ovaj mec jer kakav god Arsenal bio iskusniji su od nas i po imenima su opet jaci. Samo eto nadam se sto su u padu forme i sto nisu jos uigrani i to nam je jedina prednost sutra i westfallen naravno bilo bi pre pre predobro da izborimo 3 boda sutra jer ovakvu sansu necemo imat 2 put protiv Wengerovog obdanista... I treba obratit paznju na Szczesny-a sutra predvidjam da bi upravo on mogao bit igrac utakmice bit cemo na mukama zabit mu gol ... Zato moramo svaku hebenu sansu dobro iskoristit sutra da nam se ne ponovi one man show po ko zna koji put steta sto nema Phanetera ali sta je tu je nadam se da ce ipak Klopp nesto malo izmjeniti i da cemo vidjeti Perisica u napadau umjesto onog glupana ali daj boze on njeg voli ko da mu je sin stalno ga hvali hebo ga on ...
BvB Echte Liebe !!!

Damir_BvB
Kontakt:

Post Postao/la Damir_BvB » 12 sep 2011, 21:43

slika

Jao jao jao CHAMPIONS LEAGUE hocu da pobudalim od dragosti kad vidim ovo CHAMPIONS LEAGUE u pozadini a ispred tog BvB grb PUNIH 9 GODINA HVALA TI BOZE !!!!

Cak i treniramo sa Chapions league loptom hahaha :lol: :lol: :lol: :D
BvB Echte Liebe !!!

Damir_BvB
Kontakt:

Post Postao/la Damir_BvB » 12 sep 2011, 21:50

Neven Subotic ...

Will mich da messen“

„Mein Traum ist es noch immer, in England zu spielen. Ich will mich da messen.“, sagte der Serbe im Interview mit dem Pay-TV-Sender Sky.

:(:(:( Jao stvarno mislim da cemo se rasut ko riza Subotic, Hummels, Gotze, mozda Kagawa i mozda Bender :(:(

Svaki dan samo neka vijest kako ce neko napustit klub prvo gotze, pa hummy, sad subotic :( ...

Moramo izborit lp i ove sezone kako znamo i umijemo i malo vise ulozit u ekipi ili barem ovu sacuvati podebljati ugovore ljudima i zadrzat ih ... Inace cemo zaista bit Stuttgart, werder ...:( Sve je na upravi ali bas sve za koju god cemo znati kakav smo klub i koliko smo ozbiljni ....
BvB Echte Liebe !!!

geronimo
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la geronimo » 12 sep 2011, 21:57

adnan24 je napisao/la:E kakvu cast imamo...dos'o nam veliki Paja na temu 8-) Vidi se da smo napredovali kao tim u zadnje vrijeme :D
:D

Nemojte puno po Paji, i sami znate da on nije loš lik. Evo ja kao da gledam da će sutra prvi doći na ovaj topic da čestita....boljem.
I time će konačno skinuti masku nepopravljive osobe, koja vječito kuka za sudijskom greškama i nepravdama načinjenim prema njemu dragom klubu. :D

Ja znam da je @Adnan veliki simpatizer Arsenala i ove utakmice će biti praznik za njega.

Sretno žutari, vjerujem u vas. 8-)
Vom Jäger zum Gejagten

Damir_BvB
Kontakt:

Post Postao/la Damir_BvB » 12 sep 2011, 22:06

Premocan klippp
[youtube][/youtube]

Sutra nema ROsickog u sastavu Arsenala steta, jer bi dobio ovacije s tribina kakve dobija samo Messi ...
BvB Echte Liebe !!!

isakovich
Kontakt:

Post Postao/la isakovich » 12 sep 2011, 23:12

puno srece i nadam se da ce te lapiti 3 boda na startu,,igram cisti kec na BVB i dvica na Bayern veci ulog,nemoj te me iznevjeriti ;) :D
VOLIM BAYERN

Omerbavarac
Kontakt:

Post Postao/la Omerbavarac » 13 sep 2011, 00:09

Sutra smo svi mi BvB a vec sljedeci dan mijenjamo kozu i postajemo Bayern. :D

Puno srece, Arsenal nije neki belaj, barem ne u ovom trenutku.
Imaju dosta problema, dok BvB jos uvijek trazi tu pravu formu, ali znamo da su utakmice LP-a totalno drugacije i da se u tim mecevima nikad nista ne zna.

Jos jednom, nek je sa srecom, da se otvori LP-a sa tri boda, svakako smo na iste dugo cekali.
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!

adnan24
Kontakt:

Post Postao/la adnan24 » 13 sep 2011, 00:26

HzBvB je napisao/la:
Ne trebamo adnane nista mijenjat igramo extra....

Sutra je dan D...sve ce biti jasno oko 22 i 30 :D
geronimo je napisao/la: Ja znam da je @Adnan veliki simpatizer Arsenala i ove utakmice će biti praznik za njega.
Dobro zboris ali praznik ce biti samo ako ne zijanimo,bez obzira sto je Arsenal sa druge strane :D Naravno na kraju ce biti praznik ako sa njima podijelimo prvo i drugo mjesto...
Damir_BvB je napisao/la:Sutra nema ROsickog u sastavu Arsenala steta, jer bi dobio ovacije s tribina kakve dobija samo Messi ...

Bas bezveze...ovo sam dugo cekao :twisted: ...

AllGunsBlazing
Kontakt:

Post Postao/la AllGunsBlazing » 13 sep 2011, 00:35

Szczesny osim onog sto uobicajno brani, ima motiv vise, zafrkavali ga ovi vasi Poljaci, i sad on zeli da se osveti, mislim da ce mu tesko biti dati gola..
Celik!3,2,2.

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 13 sep 2011, 00:51

Mislim da se Lewandowski već naoštrio na Szczęsny biće gutavo :D ...uglavnom sa srećom i neka milioneri upišu prva tri boda u grupi :D
1974---1975---1976---2001---2013---2020

Bosco
Kontakt:

Post Postao/la Bosco » 13 sep 2011, 00:55

Saurman je napisao/la:Mislim da se Lewandowski već naoštrio na Szczęsny biće gutavo :D ...uglavnom sa srećom i neka milioneri upišu prva tri boda u grupi :D
Kako god tebi je dobro, ti ćeš sutra poraženog svejedno doć' pljuvat.

-Paja
Kontakt:

Post Postao/la -Paja » 13 sep 2011, 01:07

Odavno nismo imali priliku igrati protiv nekog velikog tima u Ligi Prvaka i sad je doslo vrijeme jer je Borussija veliki tim, naravno mi smo najbolji i uvijek zelimo pobjedu ali protivnik je respektabilan i mi ga postujemo. Takodjer treba iskazati postovanje prema poslovanju Borussije kao i ostalih njemackih klubova i zelio bi da kao i mi uspiju da opstanu na vrhu jer i kod njih lesinari(iz spanije, engleske) se vrte oko igraca koje oni stvore i afirmisu i mame ih novcima i velikim platama. Neke izdajice su vec otisle u spomenutu Spaniju za lovu nadamo se da ostali nece slijediti takav primjer i izdati klub koji nosi najvise zasluga za njihov uspjeh.
Dio Arsenala

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 13 sep 2011, 01:07

Bosco je napisao/la:
Saurman je napisao/la:Mislim da se Lewandowski već naoštrio na Szczęsny biće gutavo :D ...uglavnom sa srećom i neka milioneri upišu prva tri boda u grupi :D
Kako god tebi je dobro, ti ćeš sutra poraženog svejedno doć' pljuvat.
Be calm.
1974---1975---1976---2001---2013---2020

adnan24
Kontakt:

Post Postao/la adnan24 » 13 sep 2011, 11:42

moustapha je napisao/la: Nema ukidanja. Arenasport ima prava na prijenose onih utakmica koje ne prenosi drzavna televizija.

Hvala na odgovoru,vec sam se zabrinuo da necu moci gledati :D
-Paja je napisao/la:Odavno nismo imali priliku igrati protiv nekog velikog tima u Ligi Prvaka i sad je doslo vrijeme jer je Borussija veliki tim, naravno mi smo najbolji i uvijek zelimo pobjedu ali protivnik je respektabilan i mi ga postujemo. Takodjer treba iskazati postovanje prema poslovanju Borussije kao i ostalih njemackih klubova i zelio bi da kao i mi uspiju da opstanu na vrhu jer i kod njih lesinari(iz spanije, engleske) se vrte oko igraca koje oni stvore i afirmisu i mame ih novcima i velikim platama. Neke izdajice su vec otisle u spomenutu Spaniju za lovu nadamo se da ostali nece slijediti takav primjer i izdati klub koji nosi najvise zasluga za njihov uspjeh.
E vidis to je jedna od stvari zbog kojih i simpatisem Arsenal...tolike godine u vrhu Engleske lige sa relativno mizernim ulaganjima.Ipak s druge strane mislim da je ocigledno da ni Arsenal ni BvB sa ovom politikom nece daleko dogurati pored ovih sejkova,naftasa i slicno...

Najvise me strah veceras ove nase lijeve strane,Schmelzer je daleko od prave forme,znao je cesto ispadati u nekoliko zadnjih meceva...a jos na toj strani Walcott,nije to dobro :D

ramiral
Kontakt:

Post Postao/la ramiral » 13 sep 2011, 12:10

Zato bi trebao Grosskreutz da igra tamo gdje bi lakše udvajali Wallcotta i parirali desnoj strani Arsenala
29 ... a do maja 2012 - 30 ...

38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

Semir bvb
Kontakt:

Post Postao/la Semir bvb » 13 sep 2011, 15:16

slika
Und wenn du, das spiel gewinnst, ganz oben stehst, dann stehen wir hier und singen Borussia Borussia bvb!
Und wenn du, das spiel verlierst, ganz unten stehst, dann stehen wir hier und singen Borussia, Borussia bvb!

HzBvB
Kontakt:

Post Postao/la HzBvB » 13 sep 2011, 15:35

Semir bvb je napisao/la:slika
igramo bez playmaker-a ????
jebote jel ovaj Klopp NORMALAN UOPSTE ?

ribery
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la ribery » 13 sep 2011, 15:52

Cisti kec ili oba daju gol? Favoriti ste na kladionici, al' poslije one patnje koju odgledah preko vikenda...

adnan24
Kontakt:

Post Postao/la adnan24 » 13 sep 2011, 15:56

HzBvB je napisao/la: igramo bez playmaker-a ????
jebote jel ovaj Klopp NORMALAN UOPSTE ?

:lol: :lol: :lol: znao sam...nisam morao ni citati.

Pa imamo Kagawu,klasicni playmaker :D

Ne svidja mi se sto je izgleda Klopp izgubio povjerenje u Gundogana( :shock: ) ili je ovaj ipak lakse povrijedjen?
ribery je napisao/la:Cisti kec ili oba daju gol? Favoriti ste na kladionici, al' poslije one patnje koju odgledah preko vikenda...

Ma pusti kladionice...ovo ti je realno 49-51 za Arsenal.

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 13 sep 2011, 15:57

ribery je napisao/la:Cisti kec ili oba daju gol? Favoriti ste na kladionici, al' poslije one patnje koju odgledah preko vikenda...
Ma ja igr'o dvojku. Predobra kvota je na Arsenal (3.1), a takvo što se ne propušta. :mrgreen: Mada, ne bi mi bilo žao da Dortmund dobije, samo da ne bude X. :mrgreen: U svakom slučaju, biće ovo duel dvaju ekipa koje nisu bajno startale u svojim nacionalnim prvenstvima. Dortmund je još izgubio posljednju utakmicu kontra Herthe, dok se Arsenal mučio sa ekipom Swansea. Joj, kakve sam sreće, biće ovdje 0:0. :lol:

Smijem li pitati što nema Gundogana? Odnosno, što ga ne bi bilo? Kehl može X puta biti kapiten ekipe, al' ipak on dugo ne igra na visokom nivou (ne znam ni da l' igra uopće), a moraće se ganjati sa Artetom i ostatkom klape.
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”

Odgovori

Natrag na “BV Borussia Dortmund”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.