Dok nisam otiš'o u krevet (nježni glas me poziva

), moram vas upitati da l' više znate oko čega raspravljate.

Šalu na stranu, po ko zna koji put se ponavlja priča, a da se na kraju ne uvaži mišljenje
suprotstavljenih strana. Ovdje se vode 3-4 diskusije, jbt.

Novako najbolji, Fedex najbolji svih vremena, Nadal (ni)je u top 5 (postoje i druge, al' ne mogu ih se sjetiti).
Novak je ove godine pokaz'o da je najbolji. Najbolji = u najboljoj formi i pokazuje apsolutnu dominaciju. To ko ne želi prihvatiti, nikako mi nije jasno. Dva poraza (Fedex i Murray), te ova predaja protiv Del Potra (vidno povrijeđen) u ovoj godini. Šta je više potrebno? Fedex ga je u Parizu pobijedio i to zasluženo. Onakav Federer je nezaustavljiv i to je to. A, to je još bio period kada se Nole
dušmanski odnosio prema igračima sa suprotne strane mreže.

Period kada je njihove skalpove gomilao na jednu veliku kamaru.

Moram priznati da ja ovakvu dominaciju nisam gled'o. Mentalno jak + fizički dotjeran do vrhunca + neosporan kvalitet + nenadyebiv talenat = savršena sezona. Novaku se ne može ništa osporiti. Neko k'o Nadala konstantno ubija u pojam je
vrhunski teniser. Također, ne može se ova Noletova serija nazvati srećom. Tja, pa čovjek cijelu godinu igra na visokom nivou, nisu u pitanju 3-4 sedmice dobrog tenisa. Sad, sljedeća sezona će dosta toga reći. Da se razumijemo, ne vjerujem da je u stanju ovako nešto ponoviti, al' sam siguran da će i dalje njegova igra biti na visokom nivou. Dakako, odnosi se samo u slučaju da ga zaobiđu povrede.
O Rogeru je suvišno raspravljati. Čovjek je popularizir'o tenis, da je to za ne povjerovati.

Kada se moglo i misliti da će tenis možda ostati bez nekog jakog branda, došao je RF i učinio to što jeste. Prvo s te tačke gledišta bismo mu morali odati počast. A o rezultatima da ne govorim.

16 GS-ova.

Dosta. Znam da su pojedinci pisali kako ne možemo stavljati Noleta i Rafu u isti koš zbog (ne)osvojenih GS-ova. Federer ima 6 više od Rafe, a Rafa 6 više od Noleta. Samim tim ne možemo porediti ni Rafu i Rogera.

Roger je jedan od besmrtnika ovog sporta, ova dvojica će možda nekad to postati. Nekad, al' sada to nisu.

"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”