Grand Slam

Moderatori/ce: Monolog,Unofficialpage

MaGiCa
Kontakt:

Re: Grand Slam

Post Postao/la MaGiCa » 22 sep 2011, 16:34

Virtu4l je napisao/la:Imali su jaču konkurenciju u od one koju je imao Sampras?
Smaras. 8-)
Najveca konkurencija je bila u 80im, pa onda u 90im. Posle toga slede godine kada su igrali Pancho i Rod i tada je konkurencija bila sigurno jaca nego danas.
Danas sem top4 igraca, ostatak Toura je patetican. Tipsarevic, Troicki, Fish u top15, Almagro top10, Monfils top6 i sl. - pateticno.

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 22 sep 2011, 16:43

MaGiCa je napisao/la:
Virtu4l je napisao/la:Imali su jaču konkurenciju u od one koju je imao Sampras?
Smaras. 8-)
Najveca konkurencija je bila u 80im, pa onda u 90im. Posle toga slede godine kada su igrali Pancho i Rod i tada je konkurencija bila sigurno jaca nego danas.
Dakle Sampras je imao jaču konkurenciju od Lavera i Gonzaleza? Što nam govori da je svjetlosnu godinu iznad njih, jer je u jačoj konkurenciji osvojio puno više trofeja.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 22 sep 2011, 16:50

Virtu4l je napisao/la: Dakle Sampras je imao jaču konkurenciju od Lavera i Gonzaleza? Što nam govori da je svjetlosnu godinu iznad njih, jer je u jačoj konkurenciji osvojio puno više trofeja.
Verovatno je imao jacu konkurenciju, jer je tada (u Laverovo i Gonzalezovo vreme) vladao rascep na Pro Tour i Amaterski Tour. Ali, obojica su osvojila mnogo vise od njega. Proguglaj i saberi sta su ova dvojica uradila i na Pro Touru i na Amaterskom Touru i po uvodjenju Open ere.
A Sampras, po mom sudu i po statistikama, je u top5 svih vremena. Zajedno sa Laverom, Borgom, Gonzalezom i Federerom.

DANTES
Kontakt:

Post Postao/la DANTES » 22 sep 2011, 16:57

Virtu4l je napisao/la:Zar nekome trebaju argumenti da dokaže ono što je i slijepcu jasno? Rafael Nadal je veći igrač od Novaka Đokovića. Igrač je koji će se spominjati sve dok postoji ova planeta.
a ko kaže da novak neće, i ko kaže da u narednih par godina nadal nestane totalno, a novak ili recimo tvoj škot osvoje sve i budu bolji od njega za par klasa......
IGRAJMO TAJ TANGO SMRTI

kobe24
Kontakt:

Post Postao/la kobe24 » 22 sep 2011, 19:51

Virtu4l je napisao/la:Zar nekome trebaju argumenti da dokaže ono što je i slijepcu jasno? Rafael Nadal je veći igrač od Novaka Đokovića. Igrač je koji će se spominjati sve dok postoji ova planeta.
A sto to uopste dokazujes?! To je svakom, iole objektivnom, covjeku jasno! Pa, njih dvojica se jos uvijek nikako ne mogu porediti! Nadal, covjek koji tenis igra na vrhunskom nivou vec 5-6 godina, a Djokovic koji to radi tek prvu godinu, i da se oni porede. Pa to je, blago receno, suludo! Djokovic je i ranije igrao dobar tenis, i bio je zasluzeno 3. teniser svijeta, ali je itekako bio u sjeni iza vodeceg i neprikosnovenog dvojca. I Djokovic moze dostici taj stepen popularnosti, i da se i njegovo ime pominje dok je ove planete, ali on to treba tek da dokaze. Tebi prijatelju predlazem da se ne raspravljas ovdje s ovim suprotnomisljenicima, koji kad' nesto zacrtaju, tako mora biti, po cijenu zivota. Ja njih cijenim, i zaista su odlicni forumasi, doprinose forumu (naravno, ne svi), ali trebaju shvatiti da ce uvijek biti onih koji imaju opozitno misljenje tvom', i ne smatrati da su uvijek upravu!
"Ja samo želim da učinim dobro koliko mogu, a uspjeh moj zavisi od Allaha, u Njega se uzdam i Njemu se obraćam."

hamid
Kontakt:

Post Postao/la hamid » 22 sep 2011, 20:43

Rafael Nadal je najbolji igrac tenisa sto je ikad uzeo reketu u ruku . Pozitivan omjer protiv svakog igraca na ATP Touru , nek me neko ispravim ako grijesim . Kompletiro Grand Slam , najvise Mastersa na ATP svih vremena i jedan 2/3 Davis Cupa koje je on "iznio na svojim ledjima" , Olimpijske igre (Golden Slam) , pa cak i 2 Mastersa u dublu . Nivo igre koju je Nadal imo 2008. do povrede nikad bolji i rijetko da ce iko ikad dostici to . Sigurno najjaci kada je u pitanju prelasak iz defanzive u ofanzivu . I iznad svega veliki sampion .Sada treba samo jednom da pobijedi Djokovica i da ga vrati na "staro" i da vlada tenisom k'o u zadnjih 5/6 godina .

VRATICE SE RAFA .EBACE VAM MATERR ! :D

muXmania
Kontakt:

Post Postao/la muXmania » 22 sep 2011, 20:55

hamid je napisao/la:Rafael Nadal je najbolji igrac tenisa sto je ikad uzeo reketu u ruku . Pozitivan omjer protiv svakog igraca na ATP Touru , nek me neko ispravim ako grijesim . Kompletiro Grand Slam , najvise Mastersa na ATP svih vremena i jedan 2/3 Davis Cupa koje je on "iznio na svojim ledjima" , Olimpijske igre (Golden Slam) , pa cak i 2 Mastersa u dublu . Nivo igre koju je Nadal imo 2008. do povrede nikad bolji i rijetko da ce iko ikad dostici to . Sigurno najjaci kada je u pitanju prelasak iz defanzive u ofanzivu . I iznad svega veliki sampion .Sada treba samo jednom da pobijedi Djokovica i da ga vrati na "staro" i da vlada tenisom k'o u zadnjih 5/6 godina .

VRATICE SE RAFA .EBACE VAM MATERR ! :D
nevjerovatno,

a da probaš ubuduće da pratiš bočanje?

apsolutni #1 je RF ovo što vi iznosite se kosi s zdravim zazumom i očima
-1945/46, 1971/72, 1997/98, 2000/01, 2001/02, 2009/10, 2011/12, 2012/13-

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 22 sep 2011, 20:57

hamid je napisao/la:Pozitivan omjer protiv svakog igraca na ATP Touru , nek me neko ispravim ako grijesim .
Nema. Strašni Hrbaty i Davydenko su bolji od Nadala :mrgreen:
Voli te tvoje Sarajevo.

muXmania
Kontakt:

Post Postao/la muXmania » 22 sep 2011, 20:59

Virtu4l je napisao/la:
hamid je napisao/la:Pozitivan omjer protiv svakog igraca na ATP Touru , nek me neko ispravim ako grijesim .
po vašem kriteriju jesu, jer ste malo prije uzimali primjer Rafin i Rogerov H2H kao dokaz da je rafa bolji od Federera

Znači Davidenko je klasa za RN-a.

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 22 sep 2011, 21:01

muXmania je napisao/la:po vašem kriteriju jesu, jer ste malo prije uzimali primjer Rafin i Rogerov H2H kao dokaz da je rafa bolji od Federera
Čijem 'vašem'?
Voli te tvoje Sarajevo.

muXmania
Kontakt:

Post Postao/la muXmania » 22 sep 2011, 21:03

Virtu4l je napisao/la:
muXmania je napisao/la:po vašem kriteriju jesu, jer ste malo prije uzimali primjer Rafin i Rogerov H2H kao dokaz da je rafa bolji od Federera
Čijem 'vašem'?
pa vi Atletičaroljubci

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 22 sep 2011, 21:04

muXmania je napisao/la:
Virtu4l je napisao/la:
po vašem kriteriju jesu, jer ste malo prije uzimali primjer Rafin i Rogerov H2H kao dokaz da je rafa bolji od Federera

Znači Davidenko je klasa za RN-a.

+1
Sta je ovo @Mux :?: Odjednom pravila vise ne vaze za Nadtarde, kad im statistika ne odgovara :?: :!: :lol:
Jedan je RF, a ostali su samo "teniseri".

http://en.wikipedia.org/wiki/ATP_World_Tour_records" onclick="window.open(this.href);return false;

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 22 sep 2011, 21:07

Šta je ovo nigdje Novaka. Valjda ova sezona nije ušla u obračun :lol:
Voli te tvoje Sarajevo.

legenda reala
Kontakt:

Post Postao/la legenda reala » 22 sep 2011, 21:09

muXmania je napisao/la:
apsolutni #1 je RF ovo što vi iznosite se kosi s zdravim zazumom i očima
Apsolutno !!!!

Ali što Magica mrzi Nadal i što ga konstantno podcjenjuje ovdje ,od kako piše na ovoj temi to je druga stvar ,nekoliko puta sam mu to govrio on neda reći ,ali ja evo 2-3 dana kako čitam raspravu Magica -Virtu u svakom postu on podcjenjuje Rafu ,ne valja to Magi

Nekad ga je podržavao Šaban ,sad nema Šabija ,pa došo Mux ,ja sam ga podržavo u dosta rasprava ali u ovoj ne mogu dosta je nerealan ,ima dosta stvari koje je u pravu ,ali brate ima dosta u kojima i pretjeruje ;)
Španski bijeli vuk, neprevaziđeni El Matador. Anđeo Madrida. Šef lob udaraca. Njegovo istinsko kraljevsko visočanstvo. Raul Gonzalez Blanco.

rogeRF
Kontakt:

Post Postao/la rogeRF » 22 sep 2011, 21:10

MaGiCa je napisao/la: Jedan je RF, a ostali su samo "teniseri".

http://en.wikipedia.org/wiki/ATP_World_Tour_records" onclick="window.open(this.href);return false;
De mi samo reci, ko je to osporavao?

@Virtu4l, sigurno da je to u pitanju :mrgreen: . Ako se i ova sezona obracuna, vjerovatno ce skociti gore, medju prve, iako je sada na dnu, u nekim ga i nema. Tu je to, u rangu s Rafom.
Izdržati, to je temelj vrline!

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 22 sep 2011, 21:16

rogeRF je napisao/la:
MaGiCa je napisao/la: Jedan je RF, a ostali su samo "teniseri".

De mi samo reci, ko je to osporavao?

@Virtu4l, sigurno da je to u pitanju. Ako se i ova sezona obracuna, vjerovatno ce skociti gore, medju prve, iako je sada na dnu, u nekim ga i nema. Tu je to, u rangu s Rafom.
Ma brate obračunata mu je ova sezona, naravno da jeste, ali opet ništa, pr'nuo u shishu. Ovaj link samo pokazuje da je Nadal jedan od najboljih koji su ikada igrali ovaj sport.

P.S. Sad se ova tema vješto skreće na obračun Federer vs Nadal.

legenda reala je napisao/la:Nekad ga je podržavao Šaban ,sad nema Šabija ,
Šaban, jel' to onaj što se kleo majkom da Papac više nikad neće zaigrati za BiH? :lol:
Voli te tvoje Sarajevo.

muXmania
Kontakt:

Post Postao/la muXmania » 22 sep 2011, 21:20

vodi samo u statistici za najviše vremena na mjestu #2 čak 205 sedmica ;)

@Legendo možda Magični malo pretjeruje, ali samo malo, čak za moj ukus u ovom slučaju nimalo, jer ne volim Atletiku, al dovoljno ti je da vidiš ovu statistiku i da prelistaš par strana u nazad da vidiš talenata, kladim se da ćeš stati na Magičnu stranu ;)

dovoljno ti je samo da vidiš osporavanje savršene Noletove sezone i odma znaš kakvi su poznavaoci tenisa u pitanju

samosarajvo
Kontakt:

Post Postao/la samosarajvo » 22 sep 2011, 21:22

Nadal sa 25 godina je mnogo uspjesniji nego Djokovic sa 24.
Djokovic jest bolji trenutno, u odlicnoj formi itd... ali da bi ga se moglo svrstavat u isti kos sa Rafom i Rogerom mora imati bar 9-10 GS, preko 15 masters 1000.To moze dostic za 2 godine ali ako bude igrao kao ove godine, tj 3 GS i skoro svaki masters 1000 i pokoji 500.Tesko je vjerovati da ce on to uspjeti tako da je pitanje da li ce ikad stici i prestici Rafu.

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 22 sep 2011, 21:24

muXmania je napisao/la: @Legendo možda Magični malo pretjeruje, ali samo malo, čak za moj ukus u ovom slučaju nimalo, jer ne volim Atletiku, al dovoljno ti je da vidiš ovu statistiku i da prelistaš par strana u nazad da vidiš talenata, kladim se da ćeš stati na Magičnu stranu ;)
Na stranu koja tvrdi da je gospodin zvani 2011. godina veći igrač od Rafaela Nadala?
muXmania je napisao/la:dovoljno ti je samo da vidiš osporavanje savršene Noletove sezone i odma znaš kakvi su poznavaoci tenisa u pitanju
Dokaži da je neko osporavao ovu sezonu Novaka Đokovića?
Voli te tvoje Sarajevo.

legenda reala
Kontakt:

Post Postao/la legenda reala » 22 sep 2011, 21:24

Virtu4l je napisao/la:
legenda reala je napisao/la:Nekad ga je podržavao Šaban ,sad nema Šabija ,
Šaban, jel' to onaj što se kleo majkom da Papac više nikad neće zaigrati za BiH? :lol:
Nije ba ,ovo je moderator Sarajlija ,kojeg ja zovem Šaban ,znamo zbog čega ;) čovjek je veliki meraklija :lol:
A gdje je onaj Šaban ,ono je baš bila budala ,naleti pokadkad i izvaljaj svašta izvrijeđaj i ode on :P

Nema mi Magija da me narezili ,sad će ići nešto tipa ,ajde mali :lol:
Ali znam da se on ne može naljutiti na mene iako se ne slažem sa njim :P :P

Muha

Za mene nema dileme Feđa je najbolji svih vremena ,Nadal je veliki teniser i trenutno drugi najbolji na svjetu uz mogućnost napredka(i jedan od najboljih svih vremena) ,Novak je trenutno najbolji svjetski teniser ,koji ima mogućnost da bude i jedan od najvećih ,hoće li on to iskoristiti to je do njega ;)
Španski bijeli vuk, neprevaziđeni El Matador. Anđeo Madrida. Šef lob udaraca. Njegovo istinsko kraljevsko visočanstvo. Raul Gonzalez Blanco.

Odgovori

Natrag na “Tenis”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.