Real Madrid CF (oficijelna tema)

Moderatori/ce: ribery,Monolog,geronimo,hammers,Donnie Darko

Jeste li zadovoljni igrom i rezultatima Reala pod palicom Zidanea?

1. Jesam
103
42%
2. Igrom jesam, rezultatima nisam
13
5%
3. Igrom nisam, rezultatima jesam
74
30%
4. Nisam
56
23%

Ukupno glasova: 246

MARCELO
Kontakt:

Re: Real Madrid C.F.

Post Postao/la MARCELO » 25 sep 2011, 00:25

T-MAC je napisao/la:
MARCELO je napisao/la:Ajd sta serete odma.Sve se svodi na to da je messi bolji od Ronalda.U redu,al dosta tih provokacija.Idite na svoju temu i slavite zasluzenu i uvjerljivu pobjedu,kao i tri gola messija protiv JAKE ekipe.
prvo,gdje ti vidis provokaciju..
covjek je napisao da je cristina zabila 3 gola protiv nabrojanih ekipa,sto naravno nije tacno..samo smo ga ispravili..
gdje je ovde provokacija..

i usput,ti sa ovom recenicom pokreces moguce provokacije ;)
Pa eto,u postovima bombasa i messile,malo procitaj.
A ovo za "moju provokaciju",ne razumijem.Ja koliko znam u bos. narodnom jeziku rijec "srat" se svakodnevno spominje u raznim zargonima(neprovokativnim).
I nema potrebe nakon velikih pobjeda obaju kluba pokrecat rasprave slicnog tipa.
Sretno zmajevi!!

KiNg_SeRgiO_RaMoS
Kontakt:

Post Postao/la KiNg_SeRgiO_RaMoS » 25 sep 2011, 00:26

Dios mio, s kakvim ja balavcima raspravljam.

T-MAC
Kontakt:

Post Postao/la T-MAC » 25 sep 2011, 00:28

MARCELO je napisao/la: Pa eto,u postovima bombasa i messile,malo procitaj.
A ovo za "moju provokaciju",ne razumijem.Ja koliko znam u bos. narodnom jeziku rijec "srat" se svakodnevno spominje u raznim zargonima(neprovokativnim).
I nema potrebe nakon velikih pobjeda obaju kluba pokrecat rasprave slicnog tipa.
napisao sam,gdje ti vidis provokaciju do svog posta..ti kada si napisao post,pocele su sprdnje...

jasnije sad ;)
Azra,EKV,Balasevic,Divlje Jagode,Riblja Corba,Indexi,Film,Zabranjeno Pusenje,Bajaga.
Guns n'Roses,Judas Priest,AC/DC,Queen,Led Zeppelin,Iron Maiden,Black Sabbath
Edvin Po je idol jedne generacije !

Zabac
Kontakt:

Post Postao/la Zabac » 25 sep 2011, 00:30

KiNg_SeRgiO_RaMoS je napisao/la:Dios mio, s kakvim ja balavcima raspravljam.
baš !!! Nemoj obracat paznju na ovakve djecake vidis da bacaju bombe.
Stranger in the night. SIDA in the morning!

warden
Kontakt:

Post Postao/la warden » 25 sep 2011, 00:40

Da znate vasem Raul .64 je rodendan ,pa bio red da mu cestitate :) ,al nece vam moci odgovoriti posto je na putu sada ,tako da ja preuzimam cestitke i zahvaljujem unaprijed i like od mene 8-)
PS: sjajna pobjeda Reala bio sam malo skeptican u vezi i Reala vs MIchua prije svega a onda ostaka ekipe ,ali eto fino se to sve zavrsilo ..
IO SONO INTERISTA
Non ha senso per me ..la mia vita senza te..!
il cuore della nord batte dentro di me ...ale ale
e era iniseme .. corniamo il sogno !!!

LBJ MVP
Kontakt:

Post Postao/la LBJ MVP » 25 sep 2011, 00:47

warden je napisao/la:Da znate vasem Raul .64 je rodendan ,pa bio red da mu cestitate :) ,al nece vam moci odgovoriti posto je na putu sada ,tako da ja preuzimam cestitke i zahvaljujem unaprijed i like od mene 8-)
PS: sjajna pobjeda Reala bio sam malo skeptican u vezi i Reala vs MIchua prije svega a onda ostaka ekipe ,ali eto fino se to sve zavrsilo ..
Nek mu je sretan sve najljepše uz posebnu želju da Di Maria ode iz Reala :D
Michael Owen: "Before I went there, Jamie Carragher said to me: “Oh, you’ll never get a game, Ronaldo will be playing and Raul will be playing, My answer was simple: “But it’s Real Madrid”.

Harrison
Kontakt:

Post Postao/la Harrison » 25 sep 2011, 09:49

Ja bih vise pisao na ovoj temi, al kad vidim da ovi klosari dolaze i svasta pisu na ovoj temi onda nemam volje ni za cim. Ne razumijem nikako zasto je to tako. Evo mene nikad ama bas nikad ne vuce zelja da odem na temu farse i tamo citam komentare, a jos manje da sta pisem...
Mogu zamisliti kako je lijepo uci na temi Real i tamo sve nasi, citati ugodna caskanja o igracima, o igri, o buducim protivnicima itd... a ovako je sve to samo veliko SRA.NJE...
Nek crknu dusmani, mi smo najjaci.

Zeljeznicar za zivot cijeli.

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 25 sep 2011, 10:49

Nisam gled'o tekmu, al' Real i dalje ima problema sa odbranom. Očekiv'o sam da će biti vidljiv napredak u tom segmentu igre, no ništa od toga. Kakav crni Rayo Vallecano? :mrgreen: Pa ne igraju Bolić i Granov, pa da vam zabijaju golove. :mrgreen:

I, što je Di Maria pocrvenio? Je l' neki oštar start il' su stare navike u pitanju (simuliranje)?

Bilo kako bilo, Real mi ne djeluje ni za 1% jače u odnosu na prethodnu godinu. No, tek je početak sezone, biće tu dosta mjesta za napredak. Al', kako sa ovakvom odbranom konačno prekinuti dominaciju Barcelone?

Da ne zaboravim, koji je ovo crveni karton Reala? Koji pod palicom Mourinha?
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”

Nail for Real
Kontakt:

Post Postao/la Nail for Real » 25 sep 2011, 11:06

Nisam gled'o tekmu, al' Real i dalje ima problema sa odbranom. Očekiv'o sam da će biti vidljiv napredak u tom segmentu igre, no ništa od toga. Kakav crni Rayo Vallecano? Pa ne igraju Bolić i Granov, pa da vam zabijaju golove.
Normalno da imamo probleme kad imamo bolida Albiola u ekipi. Ipak je to rezervni stoper. A ni Marcelo nije odusevio. Koliko god bio odlican u ofanzivi, nazad je kanta. Bolje Concentrao da zapocne sljedecu na beku.
I, što je Di Maria pocrvenio? Je l' neki oštar start il' su stare navike u pitanju (simuliranje)?
Je/be nas taj livescore, je l' da :lol: ? Igrao rukom, mozda mahinalno mozda ne, ali nije bilo simuliranje niti prekrsaj.
Al', kako sa ovakvom odbranom konačno prekinuti dominaciju Barcelone?
Nije Mourinho otkacio da stavlja rezervnu odbranu protiv Barce :roll: .
Covjek bi pomislio da je Mourinhu cilj da mu igraci dobijaju crvene kartone. Neki su zasluzeni, neki ne. Nebitno sad to.

Sto se tice same utakmice, ja sam zadovoljan, iako smo primili 2 gola od Raya.
U napadu je to izgledalo dobro, cak i bez padavicara(i mi konja za trku imamo), dok je odbrana skripila jer je veliki Raul Albiol stupio na scenu :lol: .
Napadaci proradili, Kaka' odigrao odlicno, jedino brine Ozil ali valjda je samo spremnost za mec u pitanju. Mourinho je otkrio da on nije bio potpuno fit za Zagreb i Levante. Ali to ce doci vec vremenom.
Di Mariji ce odlicno doci hladjenje, Kaka' i Ozil zajedno 8-) .
I da, koliko god Khedira glupo postupio protiv Levata, opet je pouzdaniji od Lassa. XABO maestralan, ali sumnjam da ce opet drzati sredinu sam.
My thoughts wandered to Santiago Bernabeu, the Temple, a ground struck terror into opponents. Bruised & battered slaves at the king's banquet.

Toxicity
Kontakt:

Post Postao/la Toxicity » 25 sep 2011, 11:06

Monolog je napisao/la: I, što je Di Maria pocrvenio? Je l' neki oštar start il' su stare navike u pitanju (simuliranje)?

Bilo kako bilo, Real mi ne djeluje ni za 1% jače u odnosu na prethodnu godinu. No, tek je početak sezone, biće tu dosta mjesta za napredak. Al', kako sa ovakvom odbranom konačno prekinuti dominaciju Barcelone?

Dobio drugi žuti zbog igranja rukom, po meni zasluženo.
A nisam siguran ali mislim da je negdje 16, 17 crveni karton (ako nisam nešto pogrešno čuo :mrgreen: )
"Give me what I want and I'll go away"

"See you in another life, brother."

Real Madrid

Nail for Real
Kontakt:

Post Postao/la Nail for Real » 25 sep 2011, 11:10

Evo vidim nesto se pise za Ronalda :lol: . Meni ne smeta da daje po 3 gola, pa bili iz penala, protiv skart ekipa itd.
A samo mi recite kad je to Real odigrao maestralnu partiju protiv jake ekipe a da je samo Ronaldo podbacio :mrgreen: ? Pa nije ovo tenis jbt.
My thoughts wandered to Santiago Bernabeu, the Temple, a ground struck terror into opponents. Bruised & battered slaves at the king's banquet.

Raul7
Kontakt:

Post Postao/la Raul7 » 25 sep 2011, 11:12

Naile ti rece da te brine Ozil a Ozil sinoc bio najbolji :) Imao asistenciju za benzemu, onda onaj genijalni pas za cristiana kad je izborio penal, mnostvo proigravanja itd. On i Kaka bi morali igrati zajedno a Di Maria neka preseli na klupicu malo, cini mi se da je mali umislio da je nedodirljiv...
Real Madrid , Olympique de Marseille, Željezničar

Nail for Real
Kontakt:

Post Postao/la Nail for Real » 25 sep 2011, 11:15

Raul7 je napisao/la:Naile ti rece da te brine Ozil a Ozil sinoc bio najbolji :) Imao asistenciju za benzemu, onda onaj genijalni pas za cristiana kad je izborio penal, mnostvo proigravanja itd. On i Kaka bi morali igrati zajedno a Di Maria neka preseli na klupicu malo, cini mi se da je mali umislio da je nedodirljiv...
Naravno da brine, ovo nije ni sjenka Ozila iz prosle sezone. Neprimjetan skoro cijeli mec i onda te dvije asistencije. Ne kazem da je lose odigrao, ali moze on mnogo bolje. Koliko je Kaka' imao asistencija? 1 i onaj izboreni penal ali i pored toga se fantasticno kretao, otvara prostor saigracima, maestralan. Ozil je bio dosta statican.

Raul7
Kontakt:

Post Postao/la Raul7 » 25 sep 2011, 12:05

Nail for Real je napisao/la:
Raul7 je napisao/la:Naile ti rece da te brine Ozil a Ozil sinoc bio najbolji :) Imao asistenciju za benzemu, onda onaj genijalni pas za cristiana kad je izborio penal, mnostvo proigravanja itd. On i Kaka bi morali igrati zajedno a Di Maria neka preseli na klupicu malo, cini mi se da je mali umislio da je nedodirljiv...
Naravno da brine, ovo nije ni sjenka Ozila iz prosle sezone. Neprimjetan skoro cijeli mec i onda te dvije asistencije. Ne kazem da je lose odigrao, ali moze on mnogo bolje. Koliko je Kaka' imao asistencija? 1 i onaj izboreni penal ali i pored toga se fantasticno kretao, otvara prostor saigracima, maestralan. Ozil je bio dosta statican.
Slazem se da je bio statican ali Ozil je takav igrac koji jednim potezom moze preokrenuti utakmicu (Kaka takodjer). One 2 asistencije su i vise nego dosta od njega na jucerasnjoj utakmici. Kaka je bio fantastican, odavno nije bolju tekmu odigrao i zato kazem da njih 2 moraju igrati obojica od pocetka a Di Maria na klupu, bar neko vrijeme
Real Madrid , Olympique de Marseille, Željezničar

warden
Kontakt:

Post Postao/la warden » 25 sep 2011, 13:52

Florentino Perez: Želimo ove sezone deseti naslov europskih prvaka

Na redovnom je zasjedanju Skupštine Sportskog društva Real Madrid u nedjelju predsjednik Florentino Perez otkrio kakav rezultat od nogometne momčadi "kraljevskog kluba" očekuje ove sezone...
Real Madrid - Ajax: 1,12 5,30 12,00(LIVE)

- Lani smo izborili polufinale Lige prvaka što predstavlja golemi uspjeh nakon niza godina ispadanja već u osmini finala. No, time nismo zadovoljni: sanjamo o tome da na kraju sezone osvojimo svoj jubilarni deseti naslov europskih prvaka – rekao je Perez okupljenim skupštinarima, dodavši:

- U Primeri su rezultati također zadovoljavajući. Osvojili smo više bodova u prvih pet utakmica nego u pojedinim sezonama koje smo završavali kao prvaci. Usput smo srušili čitav niz klupskih rekorda.

Također je Perez pohvalio uspjeh Mourinhove momčadi u prošlosezonskom finalu Kupa kralja, "najgledanijem u povijesti s 13 milijuna televizijskih gledatelja u izravnom prijenosu".

Obraćanje zastupnicima najvišega klupskog tijela Perez je završio analizom klupskih financija:

- Znate da smo u lanjskome poreznom razdoblju uprihodili 480 milijuna eura, što je predstavlja 8.6-postotni rast u odnosu na prethodno jednogodišnje razdobolje. Od 2000. godine prosječno svako jednogodišnje razdoblje rastemo 14%. Također, dug smo smanjili s 244.6 na 169.7 milijuna eura.

- U sezoni 2011/12 očekujemo prihod od 488 milijuna eura, premda ta brojka značajno ovisi o našem rezultatu u Ligi prvaka i Kupu kralja.

Perez trenutalno obnaša drugi predsjednički mandat na čelu kluba koji je ponovno preuzeo 2009. godine.

Mourinho pohvalio karakter, pokudio obranu, Kaku i Özila

Nogometaši Reala prekinuli su seriju od dvije utakmice bez pobjede u Primeri svladavši gradskog rivala i novog prvoligaša, Rayo Vallecano, 6-2 na Santiago Bernabeuu u dvoboju 6. kola Primere...

Nakon utakmice trener Jose Mourinho pohvalio je karakter i reakciju svoje momčadi nakon što vodećeg gola gostiju već nakon 15 sekundi utakmice, ali je i kritizirao obrambenu koncentraciju svojih igrača kod prekida, kao i dvojicu playmakera.

- Kada ste u seriji lošijih rezultata, treba vam dobar uvod u utakmicu, rani gol i opuštenost – rekao je Portugalac nastavivši:

- U svemu tome nismo uspjeli, nego smo dobili pogodak odmah nakon što smo izveli loptu s centra. Bilo je jako teško u 20 do 25 minuta koje su slijedile. No, karakter momčadi i igrača najbolje se pokazuje u takvim situacijama. Krenuli smo bolje, riskirali, reagirali na pravi način i uspjeli preokrenuti rezultat do poluvremena.

- Ono što me osobito zasmetalo primljeni je gol iz prekida pri našem 3-1 vodstvu. Prekidi su osnova nogometa i u njima se ne smije griješiti.

- Opet, vrlo smo dobro zaigrali nakon tog gola, premda s igračem manje na travnjaku. Zasluženo smo pobijedili vrlo dobru momčad koja je pokazala zašto je lani pobijedila u drugoj ligi.

- Kaka i Özil igrali su bliže golu. Trudili su se i igrali dobro. Žao mi je što sam Kaku morao izvaditi iz igre u situaciji s igračem manje, jer je igrao odličnu utakmicu. Ono što od njih i dalje tražim jest psihofizička spremnost da igraju više na sredini nego u napadu. To nije lako činiti svih 90 minuta, ali oni moraju shvatiti da, pogotovo u trenucima kada su obojica na terenu, moraju pomogati Xabi Alonsu, koji ne može igrati sam ispred obrambene linije. Moraju se vraćati i pomagati mu. Trenutačno obojica sve bolje odgovaraju na te zahtjeve.
IO SONO INTERISTA
Non ha senso per me ..la mia vita senza te..!
il cuore della nord batte dentro di me ...ale ale
e era iniseme .. corniamo il sogno !!!

*p!p!t@*
Kontakt:

Post Postao/la *p!p!t@* » 25 sep 2011, 14:02

Urbanovo = Prknovčići

Pravda za Prknovčiće!

Red Army prestati neće nikada!

madridist
Kontakt:

Post Postao/la madridist » 25 sep 2011, 16:49

drugi žuti za nenamjerno igranje rukom 85 metara od gola,ne znam ali kriteriji za crvene kartone Madridu su jebga , nema veze sve ćemo prevazići,mislim da Lass bez obzira ne pouzdane nastupe proteklih sezona više nije 100% glavom u Madridu vjerovatno jedva čeka januar i ja ge ne bi koristio,Khedira je na tom mjestu kao Alonsov sidekick odličan, ova kombinacija Ozil i Kaka zajedno bi morala dobiti priliku s tim da Angel onda vjerovatno seli na klupu,nekako ipak mislim da će Mou vratiti formaciju iz supercupa,u svakom slučaju raduje ujedinjenost trenera,navijača i uprave kluba u trenucima nazovi rezultatske krize(šta bi trebalo biti sa Wengera) ,to je jedna od stvari koja me oduvijek smetala,kad god u dvije tekme zaredom ne pobijedimo odmah kriza,a nigdje veze,mislim da bi klub trebao iskoristiti sav potencijal prema zaštiti od zaista bezobzirnog odnosa sudaca u vezi sa crvenim kartonima(to ko da je trend medju sudijama kad je Madrid u pitanju),pozdrav svima HAla Madrid!!!!
“We are all born ignorant, but one must work hard to remain stupid.”
Chico Felipe Cayetano Lopez Martinez y Gonzales
Don Alfredo Di Stefano

Zabac
Kontakt:

Post Postao/la Zabac » 25 sep 2011, 16:59

madridist je napisao/la:drugi žuti za nenamjerno igranje rukom 85 metara od gola,ne znam ali kriteriji za crvene kartone Madridu su jebga , nema veze sve ćemo prevazići,mislim da Lass bez obzira ne pouzdane nastupe proteklih sezona više nije 100% glavom u Madridu vjerovatno jedva čeka januar i ja ge ne bi koristio,Khedira je na tom mjestu kao Alonsov sidekick odličan, ova kombinacija Ozil i Kaka zajedno bi morala dobiti priliku s tim da Angel onda vjerovatno seli na klupu,nekako ipak mislim da će Mou vratiti formaciju iz supercupa,u svakom slučaju raduje ujedinjenost trenera,navijača i uprave kluba u trenucima nazovi rezultatske krize(šta bi trebalo biti sa Wengera) ,to je jedna od stvari koja me oduvijek smetala,kad god u dvije tekme zaredom ne pobijedimo odmah kriza,a nigdje veze,mislim da bi klub trebao iskoristiti sav potencijal prema zaštiti od zaista bezobzirnog odnosa sudaca u vezi sa crvenim kartonima(to ko da je trend medju sudijama kad je Madrid u pitanju),pozdrav svima HAla Madrid!!!!
Iz aviona se vidjelo da je firgo igrao namjerno rukom.Definitivno cist drugi zuti karton !
pa pogledaj kako je hinjski ispruzio ruku ,vidi se da ima one firaunske krvi

[youtube][/youtube]

madridist
Kontakt:

Post Postao/la madridist » 25 sep 2011, 17:05

Zabac je napisao/la:
madridist je napisao/la:drugi žuti za nenamjerno igranje rukom 85 metara od gola,ne znam ali kriteriji za crvene kartone Madridu su jebga , nema veze sve ćemo prevazići,mislim da Lass bez obzira ne pouzdane nastupe proteklih sezona više nije 100% glavom u Madridu vjerovatno jedva čeka januar i ja ge ne bi koristio,Khedira je na tom mjestu kao Alonsov sidekick odličan, ova kombinacija Ozil i Kaka zajedno bi morala dobiti priliku s tim da Angel onda vjerovatno seli na klupu,nekako ipak mislim da će Mou vratiti formaciju iz supercupa,u svakom slučaju raduje ujedinjenost trenera,navijača i uprave kluba u trenucima nazovi rezultatske krize(šta bi trebalo biti sa Wengera) ,to je jedna od stvari koja me oduvijek smetala,kad god u dvije tekme zaredom ne pobijedimo odmah kriza,a nigdje veze,mislim da bi klub trebao iskoristiti sav potencijal prema zaštiti od zaista bezobzirnog odnosa sudaca u vezi sa crvenim kartonima(to ko da je trend medju sudijama kad je Madrid u pitanju),pozdrav svima HAla Madrid!!!!
Iz aviona se vidjelo da je firgo igrao namjerno rukom.Definitivno cist drugi zuti karton !

[youtube][/youtube]
cibos prijatelju nemam namjeru nikog provocirati ni nazivati imenima,te svoje videouratke postavljaj na sekciji barce to me ne zanima tamo nikad nisam postao niti ću,znači lijepo te molim odhebi lagano u suton ja ne komentarišem tvoje postove pa ni ti ne seri o onome što ja napišem jer ni slučajno nije namijenjeno lično tebi ni bilo kojem drugom navijaču barce.
“We are all born ignorant, but one must work hard to remain stupid.”
Chico Felipe Cayetano Lopez Martinez y Gonzales
Don Alfredo Di Stefano

Zabac
Kontakt:

Post Postao/la Zabac » 25 sep 2011, 17:35

madridist je napisao/la:
Zabac je napisao/la:

[youtube][/youtube]
cibos prijatelju nemam namjeru nikog provocirati ni nazivati imenima,te svoje videouratke postavljaj na sekciji barce to me ne zanima tamo nikad nisam postao niti ću,znači lijepo te molim odhebi lagano u suton ja ne komentarišem tvoje postove pa ni ti ne seri o onome što ja napišem jer ni slučajno nije namijenjeno lično tebi ni bilo kojem drugom navijaču barce.
pokusavam ispasti korektan i ispraviti te djecace.Ne mozes sve gledati u jednom pravcu nekad se neke stvar i realno moraju sagledati ! Ne mozes nikako reci da ovo nije za zutog kartona al nikako !

Odgovori

Natrag na “Real Madrid CF”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.