Pozz !
1. Šabane de promijeni anketu paučina se ufatila na njoj
moji prijedlozi
a) Koliko daleko očekujete Milan u LP ?
b) Koliko golova ove sezone očekujete od Pata/Ibrahimovica
c) Od kojeg pojačanja očekujete najvise Taiwo,Aquilani,El-Shaarawy,Nocerino,Mexes
Dalje ...
Evo liste od 20 fudbalera Milana, na koje trener Max Allegri računa za meč Milan-Viktoria Plzen:
Golmani: Abbiati, Amelia, Roma;
Odbrana: Abate, Antonini, Bonera, De Sciglio, Nesta, Taiwo, Thiago Silva, Zambrotta, Yepes;
Sredina: Aquilani, Emanuelson, Nocerino, Seedorf, Van Bommel;
Napad: Cassano, Ibrahimovic, Ganz.
Konferencija za novinare u Milanellu
- Allegri: Sutra uveče neće biti jednostavno. Ipak je to meč u Ligi Šampiona, protiv jedne ekipe koja je uspela da prođe kvalifikacije. Da bi i bod iz Barselone imao svoju vrednost, potrebna nam je pobeda.
- Seedorf: Suze iz Londona, posle Tottenhama su se osušile. Sada, nakon dobrog početka, moramo da nastavimo sa osvajanjem bodova i kod kuće.
- Allegri: Ako se bude dobro osećao, Ibra će igrati sutra. Videćemo večeras posle treninga.
- Allegri: I Seedorf zna dobro da nema odmora, ali njemu i nije potreban. Rekao sam da bi ga trebalo klonirati i zbog njegovog profesionalizma. Biti u takvoj kondiciji sa 35 godina, kada je on u pitanju, nije slučajnost. On može svima da služi kao primer.
- Seedorf: Bez obzira na scudetto prethodne sezone, jasno nam je da u Evropi moramo mnogo bolje. Ovaj tim ima visoke ciljeve: želi da dođe do finala, i da pobedi u njemu. Uz rad i veliko požrtvovanje možemo i moramo bolje nego prošle godine.
- Seedorf: Cassano? Kada stigne nov igrač, svi se mi trudimo da mu pomognemo da se što bolje uklopi u ekipu, a Antonio je pokazao da zna kako se treba ponašati i šta znači biti u Milanu.
- Allegri: Osim onih za koje već znate da su povređeni, ostali su ok. Jedini koji će se možda oporaviti za sutra je Ibra.
- Allegri: Taiwo? Malo je do sada igrao i treba mu još vremena da se uklopi u italijanski fudbal. Potrebno je strpljenja. U subotu je ofanzivni deo dobro odradio, dok u fazi odbrane mora malo bolje da se uklopi u mehanizme.
- Allegri: Mi prvi u grupi? Pa, to bi nam omogućilo da kasnije dobijemo neku ekipu koja je bila druga u svojoj grupi. Naravno da imamo svoje šanse da budemo prvi. Biće odlučujuće tri naredne utakmice, počevši od sutrašnje, da bi u meč sa Bacelonom ušli sa istim brojem bodova. Ali, sad razmišljamo o Viktoriji, jer neće biti lako. Ali, ekipa je motivisana i subotnja pobeda nam je donela potrebno samopouzdanje.
- Seedorf: Energiju crpem od osoba koje su oko mene, iz svakodnevnog rada i zahvaljujući želji da dam svoj doprinos. Odnos prema navijačima? Ja radim svoj posao najbolje što mogu i trudim se da dam sve od sebe. Problema sa navijačima Milana nikada nisam imao.
- Allegri: O Viktoriji smo se informisali, gledali smo njihove utakmice iz kvalifikacija. Igraju organizovano, imaju dobar kontranapad i dobre individualce, tako da moramo biti pažljivi u odbranbenoj fazi. Ne volim kada se protivnik potcenjuje. U današnje vreme nema lakih utakmica.
- Seedorf: Zahvaljujem Horvathu (kapiten Viktorije) za lepe reči. Razgovarao sam i sa Jankulovskim o ovoj utakmici, ali ono što mi je rakao ne mogu da vam kažem, jer nam te informacije mogu biti od koristi (smeje se).