Novosti sa milannews.it
Milan na domaćem terenu nikada nije izgubio od Cesene u Serie A: 9 pobeda i 3 remija. Poslednji gol Cesena je na "San Siru" postigla 14.12.1980. (igralo se u Serie B).
Alessandra Bocci,novinarka "Gazzette dello Sport": "Sada je u modi da se govori da su problemi koje ima Milan nastali zbog odlaska Pirla, ali podesećam da su Rosssoneri osvojili Scudetto praktično bez njega, jer je dugo bio van terena zbog povrede."
Berlusconi:"Cassano je ponovo onaj stari. Mazili smo ga i pazili, i on nam sada uzvraća dobrim partijama."
Alberto Paloschi, napadač Milana na pozajmici u Chievo Veroni: "Ibra je najjači od svih, Inzaghi je legenda, Pato je misterija."
Allegri: "Često se čujem sa Predsednikom Berlusconijem pre i posle utakmica. Razume se u fudbal, ali ne sugeriše mi nikada sastav tima."
Aurelio De Laurentis, vlasnik Napolija kaže da je Berlusconi "opljačkao italijanske klubove", jer su TV prava za italijansku Serie A prodata ispod cene da bi se favorizovao Mediaset Premium (prenosi utakmice preko zemaljske digitalne mreže), kompanija u vlasništvu porodice Berlusconi.
Giancarlo Padovan, novinar: "Rossoneri su slabo igrali protiv Cesene i pobedili su samo zahvaljujući loše izvedenom centaršutu Seedorfa."
Nema više karata! Sve su već prodate. 41.000 gledalaca će u nedelju, na novom "Juventus Stadium"-u, posmatrati big-meč 6. kola Serie A, Juventus-Milan.
Roberto Maroni , ministar unutrašnjih poslova Italije i veliki navijač Milana: "Mnogo puta sam podsticao Predsednika Berlusconija da inicira gradnju Milanovog stadiona. Po njemu bi zauvek ostao upamćen. Igrajući na tu kartu, verujem da ću ga na kraju i ubediti. San Siro je San Siro, ali moramo da ga delimo sa 'rođacima'. Dovoljno je otići na Camp Nou ili Bernabeu da bi se videlo šta znači osećati se delom kluba, biti kod svoje kuće..."
Kladioničarske kvote za Milan-Viktoria: 1,25 (1), 5,50 (X), 10,00 (2).
http://www.fcviktoria.cz" onclick="window.open(this.href);return false; , zvanični sajt Viktorie Plzen, obavestio je svoje navijače da ulaznice za meč sa Milanom koštaju 500 kruna (20 evra).
Milan, Juventus i Fiorentina se zalažu za uvođenje mogućnosti posedovanja B tima (već postoji u Španiji). Drugi, B tim, takmičio bi se u nižim rangovima i bio bi sastavljen od mladih fudbalera, što bi pomoglo njihovom bržem sazrevanju, a koristi od toga bi imala i reprezentacija Italije.
Simone Andrea Ganz , bio bi treći najmlađi Rossonero koji je nastupio u Ligi Šampiona, ako bi večeras ušao u igru. On danas ima tačno 18 godina i 7 dana. Trenutno je prvi Abate, koji je igrao u Milan-Celta Vigo (09.12.2003.) kada je imao 17 godina i 27 dana. Drugi je Massimiliano Cappellini (Milan-Vitocha, 06.10.1988. kada je imao je 17 godina, 8 meseci i 15 dana), a na trećem mestu je Pato (Arsenal-Milan, 20.02.2008. kada je imao je 18 godina, 5 meseci i 18 dana).
Njegov otac, Maurizio Ganz, bivši fudbaler Milana: "Predivni trenuci. Najpre je bio na klupi u šampionatu, a sada će biti i u Champions-u. Iako je vrlo uzbuđen, Simone se ne plaši i spreman je. Ja sam sa Milanom igrao u Ligi Šampiona sa 31 godinom , a on će možda već sa 18."