Pa onda ovo: I nije istina da se kod Mancinija ide na klupu nakon tri, cetri lose utakmice, onda bi cijeli MC sjedio na klupi.mozak je napisao/la:Reuf_Herco je napisao/la:Budimo svjesni da ce Dzeko morati stalno iznova da se dokazuje, tri-cetri ovakva nastupa i klupa mu negine. To sto je dao 4 gola, pa i Berbatov je prosle godine u jednoj utakmici dao 5, bio prvi strijelac lige, pa ga na kraju ni na klupi nije bilo. Nema ga ni ove godine.
Ovo zaista nema smisla sto pises.
Edin je sjajan igrac, za mene jedan od najboljih na svijetu i Man City je jaka ekipa u svim segmentima. Prvi su trenutno u najboljoj ligi na svijetu, to je dovoljan argument. Uspjeh Manciniju daje za pravo da postavlja igrace kako on zeli, odgovoralo to nama ili ne.
Sto se tice sledece utakmice sa Bajernom, ocekujem tesku utakmicu i pobjedu Bayerna, zato sto su uigraniji i zato sto igraju bez pritiska sa klupe, znaci Gomez moze uvezati i 5 losih utakmica ali ce biti i dalje prvi izbor. To Bayern cini jaceg od City-a jer igraci tamo kao i u Real Madridu igraju pod pritiskom jer izlaze na teren sa imperativom pobjede, sto naravno i nije lagano za Edina. To se vidi i u njegovoj igri, oscilira iz utakmice u utakmicu.
Po meni ovo rotiranje i odmaranje igraca nije recept za uspjeh. Trenutno mislim da City ima nekoliko nezadovoljnih igraca a to su: Kolarov, Tevez, Johnson, Milner, Dzeko, Balotelli.
Tevez je napadac na kome se apsolutno lomi sistem koji trener Mancini forsira. Momak je zaista super napadac i to je godinama pokazivao, jak u duelu, super sut, jak sa distance, brz ali kada neigra onda opada forma i onda igrac kao Tevez cak igra jako lose kada ude.
Emanuel Adebayor je izjavio dok je bio jos igrac Reala da mu nesmeta sjediti na klupi ako je to pravedno, ali u City-u jer bio prikovan na klupu i kada je igrao dobro, sto mu je ubilo cjelokupno samopouzdanje - citiriam Adebayora. Prema tome, ista stvar se moze desiti i sa Dzekom, nadajmo se da nece.
Ali Mancini je poznat po ovome sto trenutno radi, uspjeh ima, ali dosta igraca je nezadovoljna tretmanom i world class igraci gube strasno na kvalitetu pod njegovom palicom. On sebi nije smjeo dozvoliti da ima Teveza, Dzeku, Aguera i Balotellija u kombinaciji za prvih 11, jer nijedan od navedenih nije igrac za klupu.
Takoder vadenje Dzeke i pored lose igre nije trebo uraditi iako je Balotelli pogodio. Dzekino samopoudanje je sigurno poljuljano sa vadenjem iz igre, pogotovo u 60 minuti. Jednostavno ovo nije nacin postupanja sa jednim world class igracem, ali kada imas takvu klupu i nemas previse zelje cekati da Edin proradi u jednoj utakmici dje je bio dosta slab. Ali to je zaista problem koji je Mancini sam sebi stvorio i koji sebi stvara vec od Adebayora.