Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

Kenize Murad.el-fighter je napisao/la:Jako volim citati i do sada sam procitao mnogo knjiga. Omiljeni pisac mi je Den Braun, a njegovo djelo "Da Vincijev kod" smatram za najbolje napisanu knjigu ikada. Bilo je tu jos dobrih knjiga, a izdvajam djelo "Tragom mrtve princeze".
Pročitao sam ovu zadnja njegovo knjigu Izgubljeni simbol i mogu reći da sam se jako razočarao, čini se da polako gubi inspiraciju. Da Vinci Code i Andjeli i Demoni su mu dvije najbolje knjige, ostale ( Ledena prevara, Digitalna tvrdjava i Izgubljeni simbol) nisu u istom rangu.el-fighter je napisao/la:Jako volim citati i do sada sam procitao mnogo knjiga. Omiljeni pisac mi je Den Braun, a njegovo djelo "Da Vincijev kod" smatram za najbolje napisanu knjigu ikada. Bilo je tu jos dobrih knjiga, a izdvajam djelo "Tragom mrtve princeze".
Pa dobro, o okusima se ne raspravljaHOPLIT je napisao/la:Pročitao sam ovu zadnja njegovo knjigu Izgubljeni simbol i mogu reći da sam se jako razočarao, čini se da polako gubi inspiraciju. Da Vinci Code i Andjeli i Demoni su mu dvije najbolje knjige, ostale ( Ledena prevara, Digitalna tvrdjava i Izgubljeni simbol) nisu u istom rangu.el-fighter je napisao/la:Jako volim citati i do sada sam procitao mnogo knjiga. Omiljeni pisac mi je Den Braun, a njegovo djelo "Da Vincijev kod" smatram za najbolje napisanu knjigu ikada. Bilo je tu jos dobrih knjiga, a izdvajam djelo "Tragom mrtve princeze".
Makaveli je napisao/la:evo ovim malo ozbiljnijim da se obratim...umberto eco,spisi o moralu...dubokoumna rasprava o vaznim pitanjima ...usput ,prilicno zahtjevno stivo
meni je to objasnjavala nastavnica iz bosanskog jezika ali bilo je to podavno tako da se ne sjecam ali ako se sjetim javim tiNimla_RZ je napisao/la:Ovako, davno sam čitao Zeleno busenje Edhema Mulabdića... Ono, dolazak Austro-Ugarske u BiH pa kako Ahmed ide braniti domovinu... Možel me neko samo podsjetiti šta simboliše zeleno busenje na Ahmedovom mezaru?
i drugi putunderground je napisao/la:Makaveli je napisao/la:evo ovim malo ozbiljnijim da se obratim...umberto eco,spisi o moralu...dubokoumna rasprava o vaznim pitanjima ...usput ,prilicno zahtjevno stivo
Super pisac, čitao od njega Ime ruže i Fukoovo klatno i mislim da su fantastične knjige/romani, posebno ovaj prvi
Hvala za prijedlog, podižem prvom prilikom, čim završim s ovom sad knjigom što čitam, u pitanju je Bukowski (Bludni sin) totalno lud pisacsamo pije i yebe, znači kralj

Čitao sam Proces i jako dobra knjiga. Kafka je bio pravnik u privatnom životu tako da mu nije bio problem napisati ovakav roman, jer u njemu je opisivao jedan čitav proces pred sudom. Koliko se sjećam vrata ima više simboličnih tajni kojima nas je Kafka duboko zainteresovao.raul-zakon je napisao/la:Jel' čitao možda neko Proces-Franz Kafka? Ako jest, može li mi ikako objasniti simbol vrata u toj knjizi?Treba mi za školu.
Trenutno korisnika/ca: Google [Bot] i 5 gostiju.