FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

emchoz
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la emchoz » 09 avg 2009, 12:07

Stadion Želje će se jednog dana zvati Ivica Osim!

Eduard je osnovao Želju, Ivica proslavio, Amar ga održava na životu a čekamo četvrtoga da nas odvede među zvijezde :mrgreen:

tanzla
Kontakt:

Post Postao/la tanzla » 09 avg 2009, 12:08

emchoz je napisao/la:Stadion Želje će se jednog dana zvati Ivica Osim!

Eduard je osnovao Želju, Ivica proslavio, Amar ga održava na životu a čekamo četvrtoga da nas odvede među zvijezde :mrgreen:
hehe, nemoj cetvrtog da cekamo, nek nas Amar vodi do zvijezda :D
A da se stadion zove Ivica Osim bolje je od bilo kakve statue,spomenika..
"What can men do against such reckless hate?" King Theoden

@tekk
Kontakt:

Post Postao/la @tekk » 09 avg 2009, 12:25

A da se stadion zove Ivica Osim bolje je od bilo kakve statue,spomenika..[/quote]

Svidja mi se,mozda i jeste bolje,tacnije jeste bolje...Napredujemo!!!Ako moze Terminator da zivi sa saznanjem da jedan stadion nosi njegovo ime samo zato sto je iz te zemlje,vala moze i Osim izdurace on i taj ''teret''...
To mora da bude!!! ''...veceras se sa pocetkom u 20h na stadionu Ivica Osim sastaju...!!!To je to!!!
Jug je naša sveta strana,plavom bojom obasjana...!!!

edo_malesak

Post Postao/la edo_malesak » 09 avg 2009, 12:58

@tekk je napisao/la:A da se stadion zove Ivica Osim bolje je od bilo kakve statue,spomenika..
Svidja mi se,mozda i jeste bolje,tacnije jeste bolje...Napredujemo!!!Ako moze Terminator da zivi sa saznanjem da jedan stadion nosi njegovo ime samo zato sto je iz te zemlje,vala moze i Osim izdurace on i taj ''teret''...
To mora da bude!!! ''...veceras se sa pocetkom u 20h na stadionu Ivica Osim sastaju...!!!To je to!!![/quote]
ako pod terminator mislis na ovo...http://www.austria-archiv.at/images/sta ... negger.jpg....jbg on ga je i napravio ...mislim financirao izgradnju ili sta vec
"Taj Gradačac, ne zna čovjek kako da mu naudi, osim da ponovo u njega dođe, da ga ponovo vidi i zavoli, da nikada ne sazna zašto je to tako!" (Alija Isaković)

tanzla
Kontakt:

Post Postao/la tanzla » 09 avg 2009, 13:21

Eo malo zagrijavanja za veceras, blago receno da se najezim svaki put od ovoga.. pogotovo kod ponistenog gola, to kad sam prezivio, zivjecu 100 godina! :D
"What can men do against such reckless hate?" King Theoden

nime_tm87
Kontakt:

Post Postao/la nime_tm87 » 09 avg 2009, 13:41

Bez obzira na sve ja mislim da bi igrači trebali dati sve od sebe valjda će ih malo atmosfera i TV prijesnos spotaknut :D

insider
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la insider » 09 avg 2009, 13:45

Večeras piva, bhtv i ŽELJOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO!
Moje su slutnje bile uvijek malo čudne, tesko je mene preći je l' znaš?

Faruk_Edin Džeko
Kontakt:

Post Postao/la Faruk_Edin Džeko » 09 avg 2009, 13:45

tanzla je napisao/la:

Eo malo zagrijavanja za veceras, blago receno da se najezim svaki put od ovoga.. pogotovo kod ponistenog gola, to kad sam prezivio, zivjecu 100 godina! :D
joj evo i sada kad gledam ovaj klip,kako mi je krivo shto ponistise gol,jos ono kad je gredic osuto strava...a mulaosmanovic je na ovoj utakmici dijelio lopte kao rukom...strava...veceras svi na grbavicu...i aBd.pobjeda VOLIM TE ZELJO....

kalimero
Kontakt:

Post Postao/la kalimero » 09 avg 2009, 13:57

tanzla je napisao/la:

Zeljo je nas najveci klub i uvijek ce to biti.Veceras svi na Grbavicu.
AMAR OSIM!

@tekk
Kontakt:

Post Postao/la @tekk » 09 avg 2009, 14:25

ako pod terminator mislis na ovo...http://www.austria-archiv.at/images/sta ... negger.jpg....jbg on ga je i napravio ...mislim financirao izgradnju ili sta vec[/quote]

...e 'ebat ga sad!!!nisam znao taj podatak,sad znam,al'nije to ni poenta ni mjerilo,njihova legenda je Terminator,a nasa Osim...

...nego evo za mladje narastaje i one koji mozda ne znaju jedan odlican i prije svega relevantan tekst izvjesnog dine84 na koji sam naletio,koji u kratkim crtama opisuje nas voljeni klub,a tice se ovih nasih dragih ''sintetičara'' sa Asima Ferhatovica:

''Vas bole druge stvari,a ja kad sam o njima govorio bio sam proglasen Gebelsom,digne se citava pitarska eskadrila,Nosferatu iz Amerike sastavlja tri eseja od tri stranice na dan.A rekao sam samo ono sto je rekao Mostarac gore,covjek kojeg ste odmah sinhronizovano nalijepili od svog jada i cemera zato sto kao i ogroma vecina onih koji nisu iz Sarajeva zna srz stvari.

Zeljo je klub koji ima dusu .To je ta bit cijele price.I zbog toga vam je krivo,ubiste se od jada i muke.Zeljo je radnicki klub,Sarajevo je osnovala partija pod imenom Torpedo i uzela Zelji najbolje igrace nakon cega je Zeljo krenuo prema dole i oporavio se nakon dosta godina i tu je pocelo rivalstvo i neprijateljstvo.Zeljo je ispadao u drugu ligu i imao pun stadion u toj drugoj ligi,u nekoliko godina je od te druge lige dosao do polufinala Kupa UEFA,to moze samo tim koji ima dusu.Sarajevo kada je ispadalo u drugu ligu,prva liga se prosirivala.Zeljo je tim koji ima obraz pa ne pusti u zadnjem kolu kuci Hajduku pa njegov gradski rival osvoji titulu kojom se busate,to je Zeljo...Grbavica je posebna prica,niko ni dan danas ne zna kako i zasto je dobila nadimak Dolina cupova,verzija je mnogo,ali se ne zna koja je prava,to je nesto sto se zove legenda...Vi tu legendu nemate,vas stadion je izgradjen od betona i celika za Olimpijadu i to je to.Grbavica je mozda najruzniji stadion u drzavi,ali je stadion koji ima dusu,to ce svaki Sarajlija reci.Svakih 20 godina se izgradi po jedna tribina,sa zaobilaznice se ljudi sveraju bez karte na Jug,pa ih i zmija ujede ako treba,cak i za tom zmijom zalite sto je nemate.O ratu da i ne pricam,spaljena i unistena,pa uskrsnula poput feniksa poslije rata,simbol patnje ali i velikog ponosa...

Ovo su sve prijeratne stvari,o poslijeratnim je bolje i ne govoriti.Sve sto smo uradili uradili ste poslije nas,i titulu uzeli,i pred vatrom se okupili,i trece pretkolo igrali...Sve,bas sve...A neke stvari tek treba da uradite.I zbog svega toga se glodjete...Jednostavno dolazite i trazite ono nesto sto vas klub nema,da li ce ikada imati ne znam...To je ono nesto...Opet cete me svi proglasiti za Gebelsa,ali znate da je sve istina.

Meni je srce ko katedrala zato sto kada razgovaram sa rajom van Sarajeva 90 posto ih voli vise Zelju,smatra da smo jednostavno prirodniji tim,nismo tim koji uvijek mora biti prvi,nego tim koji propada i dize se kao sto je uvijek bilo kroz godine,osvojimo titulu u Jugi pa ispadnemo u drugu ligu,pa tavorimo u drugoj ligi pa dodjemo do Videotona,pa se klub skoro ugasi u ratu pa Zuban zabije u devedesetoj...Pa opet propadnemo pa dodje Newcastle...Zbog toga je Zeljo klub koji ima ono sto vi nemate,ima navijace sirom drzave,od Konjica do Gradacca,od Gorazda do Livna...Od sela do grada,od pustahije do velegrada.Sve bi dali da ih imate,ali posto ih nemate,ovako su oni samo seljaci iz Kiseljaka i Srebrenika,Visokog i Zavidovica,nadnicari i nizi sloj za vas,samozvanu gradsku raju i ponos glavnog grada.Jeste li se ikad zapitali zasto ih nemate?

Samo i dalje dolazite,i trazite to nesto.''
Jug je naša sveta strana,plavom bojom obasjana...!!!

FCZ_SANA
Kontakt:

Post Postao/la FCZ_SANA » 09 avg 2009, 14:41

Svaka čast za tekst!! TM Sanski Most...

lottdogg
Kontakt:

Post Postao/la lottdogg » 09 avg 2009, 14:46

99% potpisuje lazar popovic iz cukarickog , napadac 190 visok

bistrikboy
Kontakt:

Post Postao/la bistrikboy » 09 avg 2009, 14:57

lottdogg je napisao/la:99% potpisuje lazar popovic iz cukarickog , napadac 190 visok

Ako nije frka napisi izvor 8-)
Jel' to onaj visoki sto je bio na treningu neki dan :?:
– Prvo i prvo, sve što ja kažem to je moje i samo moje mišljenje. To što je Vranješ uradio je uvreda za sve iskrene navijače. Za sve ljude koji vole ovu državu- kaže Ibišević na početku intervjua

emchoz
Kontakt:

Post Postao/la emchoz » 09 avg 2009, 15:01

lottdogg je napisao/la:99% potpisuje lazar popovic iz cukarickog , napadac 190 visok

kakva nam je liga i ako pogledamo konstituciju Ćuluma vjerujem da bi ovaj bio pojačanje! Vidjećemo...

http://en.wikipedia.org/wiki/Lazar_Popovi%C4%87

pogledajte statistiku baš dobra

eky
Kontakt:

Post Postao/la eky » 09 avg 2009, 15:08

eto neka nam je sa srecom danas da suzimo siroki :D i ako neko moze stawit 13 tu epizodu nisam widio danas da je stawljeno ????
...Jer PLAVA DOLINA,krv i srce moje dowoljan je razlog za PLAWO srce moje što za LJOŽE kuca i za njega gine...

Devil
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Devil » 09 avg 2009, 15:13

Ako je istina ovo za Popovica on bi bio odlicno pojacanje Zelje jer je on jedan od boljih napadaca Jelen Superlige.
Pozdravlja vas Cika Devil. Secajte me se. :)))

edo_malesak

Post Postao/la edo_malesak » 09 avg 2009, 15:15

@tekk je napisao/la:ako pod terminator mislis na ovo...http://www.austria-archiv.at/images/sta ... negger.jpg....jbg on ga je i napravio ...mislim financirao izgradnju ili sta vec
...e 'ebat ga sad!!!nisam znao taj podatak,sad znam,al'nije to ni poenta ni mjerilo,njihova legenda je Terminator,a nasa Osim...

...nego evo za mladje narastaje i one koji mozda ne znaju jedan odlican i prije svega relevantan tekst izvjesnog dine84 na koji sam naletio,koji u kratkim crtama opisuje nas voljeni klub,a tice se ovih nasih dragih ''sintetičara'' sa Asima Ferhatovica:

''Vas bole druge stvari,a ja kad sam o njima govorio bio sam proglasen Gebelsom,digne se citava pitarska eskadrila,Nosferatu iz Amerike sastavlja tri eseja od tri stranice na dan.A rekao sam samo ono sto je rekao Mostarac gore,covjek kojeg ste odmah sinhronizovano nalijepili od svog jada i cemera zato sto kao i ogroma vecina onih koji nisu iz Sarajeva zna srz stvari.

Zeljo je klub koji ima dusu .To je ta bit cijele price.I zbog toga vam je krivo,ubiste se od jada i muke.Zeljo je radnicki klub,Sarajevo je osnovala partija pod imenom Torpedo i uzela Zelji najbolje igrace nakon cega je Zeljo krenuo prema dole i oporavio se nakon dosta godina i tu je pocelo rivalstvo i neprijateljstvo.Zeljo je ispadao u drugu ligu i imao pun stadion u toj drugoj ligi,u nekoliko godina je od te druge lige dosao do polufinala Kupa UEFA,to moze samo tim koji ima dusu.Sarajevo kada je ispadalo u drugu ligu,prva liga se prosirivala.Zeljo je tim koji ima obraz pa ne pusti u zadnjem kolu kuci Hajduku pa njegov gradski rival osvoji titulu kojom se busate,to je Zeljo...Grbavica je posebna prica,niko ni dan danas ne zna kako i zasto je dobila nadimak Dolina cupova,verzija je mnogo,ali se ne zna koja je prava,to je nesto sto se zove legenda...Vi tu legendu nemate,vas stadion je izgradjen od betona i celika za Olimpijadu i to je to.Grbavica je mozda najruzniji stadion u drzavi,ali je stadion koji ima dusu,to ce svaki Sarajlija reci.Svakih 20 godina se izgradi po jedna tribina,sa zaobilaznice se ljudi sveraju bez karte na Jug,pa ih i zmija ujede ako treba,cak i za tom zmijom zalite sto je nemate.O ratu da i ne pricam,spaljena i unistena,pa uskrsnula poput feniksa poslije rata,simbol patnje ali i velikog ponosa...

Ovo su sve prijeratne stvari,o poslijeratnim je bolje i ne govoriti.Sve sto smo uradili uradili ste poslije nas,i titulu uzeli,i pred vatrom se okupili,i trece pretkolo igrali...Sve,bas sve...A neke stvari tek treba da uradite.I zbog svega toga se glodjete...Jednostavno dolazite i trazite ono nesto sto vas klub nema,da li ce ikada imati ne znam...To je ono nesto...Opet cete me svi proglasiti za Gebelsa,ali znate da je sve istina.

Meni je srce ko katedrala zato sto kada razgovaram sa rajom van Sarajeva 90 posto ih voli vise Zelju,smatra da smo jednostavno prirodniji tim,nismo tim koji uvijek mora biti prvi,nego tim koji propada i dize se kao sto je uvijek bilo kroz godine,osvojimo titulu u Jugi pa ispadnemo u drugu ligu,pa tavorimo u drugoj ligi pa dodjemo do Videotona,pa se klub skoro ugasi u ratu pa Zuban zabije u devedesetoj...Pa opet propadnemo pa dodje Newcastle...Zbog toga je Zeljo klub koji ima ono sto vi nemate,ima navijace sirom drzave,od Konjica do Gradacca,od Gorazda do Livna...Od sela do grada,od pustahije do velegrada.Sve bi dali da ih imate,ali posto ih nemate,ovako su oni samo seljaci iz Kiseljaka i Srebrenika,Visokog i Zavidovica,nadnicari i nizi sloj za vas,samozvanu gradsku raju i ponos glavnog grada.Jeste li se ikad zapitali zasto ih nemate?

Samo i dalje dolazite,i trazite to nesto.''[/quote]
u Gradacac kad dodje Zeljo...radnici iz firma ostavljaju posao i dolaze,gimlazijalci se pustaju sa nastava,onio iz mjesovite ionako nemaju nastava i svi idu na tekmu...tada je kao praznik..ali samo kad dolazi Zeljo...i to je dokaz da klub ima dusu pa svi jedostavno vole da vide Zelju
"Taj Gradačac, ne zna čovjek kako da mu naudi, osim da ponovo u njega dođe, da ga ponovo vidi i zavoli, da nikada ne sazna zašto je to tako!" (Alija Isaković)

19TM87
Kontakt:

Post Postao/la 19TM87 » 09 avg 2009, 15:28

Knele je napisao/la:Večeras piva, bhtv i ŽELJOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO!

KAKAV BHT NA GRBAVICU :D
ZELJO DO GROBA ZIVOTA MI MOGA

Škrba,Berjan,Baljić,Šabanadžović,Komšić,Čapljić,Bahtić,Škoro,Mihajlović,Baždarević,Nikić...

Mukiol
Kontakt:

Post Postao/la Mukiol » 09 avg 2009, 15:28

Idem i ja veceras na tekmu snasao sam se za prevoz nazad veceras jes jes jessss :D Ale ale ale aleeeeeeeeee :D :D :D
mB!

emchoz
Kontakt:

Post Postao/la emchoz » 09 avg 2009, 15:29

19TM87 je napisao/la:
Knele je napisao/la:Večeras piva, bhtv i ŽELJOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO!

KAKAV BHT NA GRBAVICU :D
Iz Gradačca je čovjek, čitaj :|

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: 19vendetta87, avalPacidoroP, Blank123, Levin i 44 gosta.