Francuska - BiH

Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,insider,Monolog

Arnelinho
Kontakt:

Re: BiH - Luxemburg / Francuska - BiH

Post Postao/la Arnelinho » 08 okt 2011, 19:07

A da niste slučajno pomislili da će braniti onaj koga Pape stavi na gol? :roll:

I meni je Begović draži, čak štaviše radije bih ukazao priliku Šehiću ili nekom drugom golmanu nego Hasagiću, jer me zna nervirat, al' opet o tome ne odlučujem ja, a ni vi. ;)

Da se ja pitam izveo bih:
----------------Begović----------------
Mujdža---Pandža---Spahić----Papac

Pjanić----Rahimić---Misimović----Lulić
---------------Džeko----Ibišević----------
Ovo bih poslao na teren, jer jednostavno ne volim igru na rezultat, volim spektakle, tekme života, otvorenu igru, a ne igru zbog nekog cilja, jer onda igraju zbog toga a ne zbog nas ,navijača,publike, al' daleko od toga da ću biti nezadovoljan čak i ako vidim drugu ekipu, drugačiji postavku, drugačiju taktiku, ipak su ovo moje želje, a ta tekma je sasvim nešto drugo, jer sam ja ovaj sastav napisao bez imalo odgovornosti spram rezultata. ;)

Jedino što je bitno je da smo održali kontinuitet i na neki načim smo nadogradili "prošlosezonski" rezultat (baraž), jer smo značajno popravili i odbranu, stim da nismo oslabili napad.

Ekipa napreduje, malo po malo, gradi se, nadgradjuje i to mi je drago. Drago mi je što Pape nije dozvolio da mu novinari i navijači kroje repku, nego je sam uzeo ono što mu paše i nastoji unutar te ekipe održati maksimalno dobru atmosferu, odnose i mir.
Do zadnjeg dana života mog samo Saraj'vo!!!

"How do you know what is right and what is wrong? Well you just try to analyse the situation as well as you can." - Arsene Wenger

Dushi_Rob
Kontakt:

Post Postao/la Dushi_Rob » 08 okt 2011, 19:09

Uglavnom se ne smije nista napisat protiv Hasagica, uredu TM, shvatio sam poruku ...
Kratke hlače,duga brada,kalašnjikov ambasada...

Be Casual ...

Edin TM87
Kontakt:

Post Postao/la Edin TM87 » 08 okt 2011, 19:14

Dushi_Rob je napisao/la:Uglavnom se ne smije nista napisat protiv Hasagica, uredu TM, shvatio sam poruku ...
Haj ba ne pricaj gluposti, kakav TM sta ti je, ja sam TM, pa bi volio Begovica na golu, jer je Keno nesiguran!
Arnelinho je napisao/la:Da se ja pitam izveo bih:
Pitas :mrgreen:
Roger Federer the greatest of all time!
Peyton Manning - the greatest QB of all time!

Dylan Dog
Kontakt:

Post Postao/la Dylan Dog » 08 okt 2011, 19:14

Dushi_Rob je napisao/la:Uglavnom se ne smije nista napisat protiv Hasagica, uredu TM, shvatio sam poruku ...
Cek,napises da je Hasagic kiksao kada je Villa izasao 1 na 1 sa njim i sad ti ispade zrtva jer ti je neko rekao da to nije kiks :mrgreen:
Tragedija!Bosna i Hercegovina gubi svog najvećeg dragulja??Pogibljeni start znači kraj potencijalno velike karijere?? Pogledati na:
http://www.pohrani.com/f/1h/RC/SsrCfkJ/dajv.gif

harishp
Kontakt:

Post Postao/la harishp » 08 okt 2011, 19:27

Zar nije vise dosta pametovanja treba ovaj onaj ne treba itd.
Selektorovo je jedino koje se pika i sastav,od golmana do napadaca ce on staviti.na kraju krajeva ce on odgovarati za ovo a ne forumasi.
A mi mozemo tamburati do mile volje.
Sacuvaj me boze onih navijaca repke koji na domaci mec te repke moraju nositi putovnicu ili ti ga pasos, a uz to jos svoji na svom.
-----------
A Begovic sta je branio Spaniulusu?To je cudesna suma Jel?By @bhsport
-----------
Pravda za @Kurtmu

bparena
Kontakt:

Post Postao/la bparena » 08 okt 2011, 19:29

Strauss je napisao/la:
Dushi_Rob je napisao/la:Hasagic ne smije kiksati kao sto je to uradio bezbroj puta do sada i tacka !!!
od tih bezbroj mozes li izdvojiti tri situacije koje su ti ostale u pamcenju?

Eno ti ono Hasagicevo napucavanje u ledza neseg odbrambenog igraca i primljen gol na bp kad smo igrali s Makedonijom 2:2.
Ruud Van Nistelrooy o Messiju: "Njegovo djelo na terenu ne može se opisati riječima, jer je on izvan kategorije. On igra neki svoj nogomet. Kod njega sve izgleda tako jednostavno.... može se reći da je najbolji nogometaš svih vremena."

Megamon
Kontakt:

Post Postao/la Megamon » 08 okt 2011, 19:30

Sto se tice taktike to treba prepustiti starom pitaru i najboljem selektoru nase reprezentacije svih vremena.Ono sto ocekujem od Papeta je to da postavi dobro vezni red,red koji zna iznjeti loptu jer je sigurno da ce horozi igrati presing.Inace nakon ovoga vise nece biti u fazonu kod Francuza pupularna krijesta nego vojnicki kec. :lol:
Kada dodje sudnji dan, kad' dusa napusti tijelo Bog ce da nam kaze da je krep'o Zeljo, na taj dan sve plave boje se gase, a ostat ce BORDO da lijepi Dzenet krase!

Goalgetter
Kontakt:

Post Postao/la Goalgetter » 08 okt 2011, 19:31

Ako u utorak nekome bude dosadno, bice dosta tekmi :

15:00 h Bugarska U19 - Bosna i Hercegovina U19
17:00 h Bosna i Hercegovina U21 - Cipar U21
21:00 h Francuska - Bosna i Hercegovina

Izmedju 19:00 h i 21:00 h tu su jos utakmice Njemacka - Belgija (19:00 h), Svedska - Nizozemska (20:00 h), Danska - Portugal (20:15 h) itd ..

;)

crvenocrni
Kontakt:

Post Postao/la crvenocrni » 08 okt 2011, 19:32

Keno je vjerovatno nas najbolji golman od osamostaljenja i to je cinjenica! Begovic na pravom putu da preuzme tu titulu u bliskoj buducnosti. Trenutno ne vidim problem bilo ko da je od njih dvojice na golu protiv Francuske ali brate ako Keno ima ikakvih problema sa povredama pa cak i nekih manji ne vidim nijedan normalan razlog zasto bi branio u Parizu pored savrseno spremnog Begovica. Jedino mozda sto mu je to trener 'obecao' :?

Edin TM87
Kontakt:

Post Postao/la Edin TM87 » 08 okt 2011, 19:37

crvenocrni je napisao/la:Jedino mozda sto mu je to trener 'obecao' :?
Upravo zato, jer selektor se boji da ne izgubimo vrhunskog golmana! E cuj vrhunskog :lol: :lol: :lol: vrhunac karijere u Zelji proveo, sad se bori za opstanak u veleligi kakva je Turska :lol: :lol:

Ipak smo mi rijetka repka koja ima dva vanserijska golmana :lol: :lol: :lol: :lol:
Roger Federer the greatest of all time!
Peyton Manning - the greatest QB of all time!

Cartman
Kontakt:

Post Postao/la Cartman » 08 okt 2011, 19:38

Mislim da je ogroman rizik igrat sa Hasagicem. Ne radi kvaliteta, nego radi njegovog zdravlja. Sta da ga opet ledja zabole, i je li potpuno spreman nakon povrede prosle sedmice? Glupo bi bilo potrosit zamjenu na golmana. Ja sam puno sigurniji sa Asmirom na golu, u svakom smislu. I mislim da se Susic mora odlucit za jednog golmana, pa makar to bio Hasagic. Ako je neko toliko "velik" da ne moze sjedit na klupi, onda nam i ne treba. To vazi za obojicu.

Inace treba pohvalit cijelu ekipu za igru u odbrani. Ranije su nam protivnici izbacivali 3-4 igraca sa jednim pasom iz zadnje linije do veznog reda, sad se Dzeko i ostali puno bolje postavljaju i bore. A i ulazak Zahirovica umjesto Misimovica je vazan dio poboljsane igre u odbrani.
Zadnja izmjena: Cartman, dana/u 08 okt 2011, 19:41, ukupno mijenjano 1 put.
Safet Susic zagonetan: "Volio bih da nas Izrael napadne"
The flowers of English football, the flowers of Manchester

hz1987
Kontakt:

Post Postao/la hz1987 » 08 okt 2011, 19:39

zasto mijenjati pobjednicki tim. eto otkako keno ne brani, ne znamo za poraz!

Senaid L.F.C
Kontakt:

Post Postao/la Senaid L.F.C » 08 okt 2011, 19:40

Idemo sa horozovima igrati nogometu niu to vise oni horozovi od prije 4-5 godina od koih su se tresle noge na spomen imena.Ovo je jedna repka koje je medu onima koji se tesko pobijeduju ali se mogu pobijediti.Imaju Francuzi kvalitu jacu i bolju nego mi ali nasi igraci su mentalno u ovom trenutku bolji i ako se postave psihicki kako treba mozemo dobiti i biti prvi a onda u Ukrajini i Poljskoj uraditi cudo.Nadam se da ce Francuzi puknuti pod pritiskom jer je on na njima a ne na nama.Dzaba Francuzima imena ako budu igrali kao sinoc Hrvati koji uz kvalitetu i superiornija imena igraca od Grka ne mogu sastaviti napad da ima glavu i rep.Nedostatak nase kvalitete ce nadupuniti 20.000 navijaca koji ce sigurno nadglasati 60.000 Francuza
Web,Heysel,Clattenburg say it Scums who else?
20 golova u ss.ba ligi.
Utakmnica 38.
Liverpool we love you

KONGO
Kontakt:

Post Postao/la KONGO » 08 okt 2011, 19:40

Izgleda Keno ce braniti u Parizu, ne znam meni licno nije bitno ko ce igrati/braniti...samo da li je Keno spreman braniti 10+ suteva na gol ? Nece to biti trening :?
Izronio je Stari za one što ga vole (Juli 23, 2004)

bihboys
Kontakt:

Post Postao/la bihboys » 08 okt 2011, 19:44

Veceras Francuski Radio RTL je kontaktiro Miralema Pjanica, zato sto je Adil Rami Francuski reprezentivac kritikovo Pjanica :

- Pjanic samo zna da pada na terenu i da place, dali ja placem ikad ??? Trebamo se najvise bojati Dzeke on je najopasni .

A Pjanic je na to odgovorio :

- Nikad nisam imo losi veza sa Ramiom, al priznam da sam mozda igrac koji probava da se igra sudijom .

Izvor : http://www.rtl.fr/actualites/sport/foot ... mmentaires" onclick="window.open(this.href);return false;

Hahaha jesu se digli Francuzi mogo bi Rami plakati bas utorak .... LoL

Dylan Dog
Kontakt:

Post Postao/la Dylan Dog » 08 okt 2011, 19:45

KONGO je napisao/la:Izgleda Keno ce braniti u Parizu, ne znam meni licno nije bitno ko ce igrati/braniti...samo da li je Keno spreman braniti 10+ suteva na gol ? Nece to biti trening :?
Pa ne idemo igrati viktorije na jedan gol u Francusku.
Tragedija!Bosna i Hercegovina gubi svog najvećeg dragulja??Pogibljeni start znači kraj potencijalno velike karijere?? Pogledati na:
http://www.pohrani.com/f/1h/RC/SsrCfkJ/dajv.gif

Cartman
Kontakt:

Post Postao/la Cartman » 08 okt 2011, 19:46

bihboys je napisao/la:Veceras Francuski Radio RTL je kontaktiro Miralema Pjanica, zato sto je Adil Rami Francuski reprezentivac kritikovo Pjanica :

- Pjanic samo zna da pada na terenu i da place, dali ja placem ikad ??? Trebamo se najvise bojati Dzeke on je najopasni .

A Pjanic je na to odgovorio :

- Nikad nisam imo losi veza sa Ramiom, al priznam da sam mozda igrac koji probava da se igra sudijom .

Izvor : http://www.rtl.fr/actualites/sport/foot ... mmentaires" onclick="window.open(this.href);return false;

Hahaha jesu se digli Francuzi mogo bi Rami plakati bas utorak .... LoL
Poceo je znaci pritisak na sudije. Ovo je izjavio da sudija teze daje slobodne udarce Pjanicu. Sigurno ce ga oni afrikanci na sredini lupat kako god stignu. Kako bi volio da izbacimo ove arogantne picke.
Safet Susic zagonetan: "Volio bih da nas Izrael napadne"
The flowers of English football, the flowers of Manchester

Goldy
Kontakt:

Post Postao/la Goldy » 08 okt 2011, 19:48

Oxygen je napisao/la:
Goldy je napisao/la:
Oxygen je napisao/la: treba biti objektivan i raditi ono što je najbolje za reprezentaciju,a to je naravno da Begović bi morao i trebao braniti svaku utakmicu jer je među top golmanima Evrope.
druze ne pobjedjuju u fudbalu top igraci nego top EKIPE...eto npr pogledaj englesku uvijek su imali top igrace ali dzaba...pogledaj argentinu zadnjih godina... sve top igraci ali dzaba...dakle fudbal je timski sport i tu je jako vazna uigranost, i vise od toga kemija...a vise i od toga jos neke stvari koje se ne daju rijecima iskazati ! :mrgreen:
Slažem se,ali ako svi želimo najbolje svojoj zemlji i ekipi,radit ćemo najbolje za nju,dakle izabrat ćemo najbolje i najspremnije igrače da nas predstavljaju,a emocije ovdje ipak ostaviti po strani i neke stare zasluge.
Neko je spomenuo da nije kiksao Hasagić mnogo,i tu se slažem,ali Begović ulijeva povjerenje svakim potezom i stavom na terenu.
Bilo kako Bilo,želim Keni sjajnu utakmicu jer samo tako možemo pobijediti.
ok drugar na istom smo, ali pazi, ti opet govoris o pojedincima...kazes 'neka igraju najspremniji i najbolji' ...ne ne i po sto puta ne.... tako se ne pravi dobra ekipa.....EKIPA je najvaznija ne pojedinci, a ekipa ce biti bolja i ako tu ekipu sacinjavaju uigrani pojedinci (makar neki od njih bili slabiji, u losijoj formi ili cak manje spremni),medju kojima je kemija....da ne govorim koliko je vazno da imaju kemiju i sa selekorom!

dakle nikako se ekipa ne moze praviti po tom kriteriju najspremniji i najbolji...

moram još pojasniti termin 'zasluge' koji mnogi ovdje pogrešno shvataju
ok ovi ljudi se pogresno izrazavaju kazu 'on ima zasluga treba da igra'....naravno da je apsurdno da neko igra po zaslugama, ali ne misle oni da on igra zato sto je nekog zaduzio tj sto je prije bio dobar , a sad je kkarina, nego se time zeli reci da je covjek uigran , iskusan, dokazan i mozda da ima bolju hemiju sa ostalim igracima od nekog novajlije koji je imao na neki nacin 'problematicno ponasanje'...kontas?
"...but the football is very strange." - R. Mancini
http://www.youtube.com/watch?v=lh8zUroNItw

karameldar
Kontakt:

Post Postao/la karameldar » 08 okt 2011, 19:52

Goldy je napisao/la:
moram još pojasniti termin 'zasluge' koji mnogi ovdje pogrešno shvataju
ok ovi ljudi se pogresno izrazavaju kazu 'on ima zasluga treba da igra'....naravno da je apsurdno da neko igra po zaslugama, ali ne misle oni da on igra zato sto je nekog zaduzio tj sto je prije bio dobar , a sad je kkarina, nego se time zeli reci da je covjek uigran , iskusan, dokazan i mozda da ima bolju hemiju sa ostalim igracima od nekog novajlije koji je imao na neki nacin 'problematicno ponasanje'...kontas?
Pa de se odluci vise,ili hemija ili kemija
YNWA!

Goldy
Kontakt:

Post Postao/la Goldy » 08 okt 2011, 19:59

Edin TM87 je napisao/la:
crvenocrni je napisao/la:Jedino mozda sto mu je to trener 'obecao' :?
Upravo zato, jer selektor se boji da ne izgubimo vrhunskog golmana! E cuj vrhunskog :lol: :lol: :lol: vrhunac karijere u Zelji proveo, sad se bori za opstanak u veleligi kakva je Turska :lol: :lol:

Ipak smo mi rijetka repka koja ima dva vanserijska golmana :lol: :lol: :lol: :lol:
kako ne shvacate sta znaci to obecanje?....obecao u ovom kontekstu znaci 'iskreno mu tvrdi tj uvjerava ga'...'obecao' ne znaci da ce ovaj braniti ako bude van forme i zdravlja...to znaci da mu je rekao da se ne sekira za mjesto ako ostane u ovakvoj formi i bude zdrav da se ne brine za svoj status jer pape na njega racuna i zaista namjerava/planira tj. obecava mu da ce ga stavljati.....dakle pape je ucinio pravu stvar da covjeku olaksa i da se ovaj ne brine i ne tumaci katastroficno i pogresno sto utakmice igra i Begovic...i posto je papetov plan da ima dva golmana koja 50% dijele nastupe sad ce ispuniti obecanje tj svoj plan da ce mijenjati golmane tj. da u Parizu brani Hasagic -koji je mnogo uigraniji sa repkom i mnogo iskusniji, u jednako dobroj formi, a u najmanju ruku nije puno slabiji od begovica, ako je ovaj uopste bolji....
"...but the football is very strange." - R. Mancini
http://www.youtube.com/watch?v=lh8zUroNItw

Zaključano

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.