kinder_jaje je napisao/la:EnZo_85 je napisao/la:"Teren u Zenici je bio toliko natopoljen vodom da su se igrači potrošili mnogo više nego što smo to očekivali. Kod onakvog terena uvijek je rizik da bude i povreda, ali smo to na svu sreću izbjegli", kaže Sušić.
Mislim da je kranje vrijeme da se prestave vise "srati" sa ovom zenicom, tribninama, publikom i sl stvarima. Pored toga sto se brukamo sa onom "oranicom" od terena kao da je kombajn prosao pred utakmicu, rizikujemo i povrede nasih igraca.
Nisam siguran koji je trener rekao da nije u zivotu igrao na gorem terenu, da li onaj Portugalac ili DelBosque.
Gledao sam pregled svih utakmica kvalifikacija na eurosport-u sinoc. Malo je reci da je zalosna slika koja je dosla iz Zenice i na reprezntacije i cime na smatraju.
Da ne misle svi da to mora biti Kosevo, al da igramo na stadionu gdje imamo normalne uslove, ovo je ljudi sramota kakvu sliku saljemo u svijet, rizikujemo povrede igraca i sl. Ako nisu u stanju odgovorit 500 000km da se uradi drenaža kako treba i postavi travnjak onda nek mijenjanu stadion.
Zadnja utakmica na Kosevu protiv Grcke je pokazala da nasim itekako odgovara veci teren, sve su to profesionalci igraju u velikim klubovima, velikim stadionima.
Ako ne dobijemo Francuze sramota bi bila bilo koga docekat u utakmicama baraza u novembru u jos gorim vremenskim prilikama.
hiljadu puta isto pitanje a nikad odgovora igraci vole zenicu svidja im se ta atmosfera tribine blizu travnjaka pritisak navijaca na igrace a drugo je sto taj nogometni savez neda pare za tu travu i slazem se sa tobom da se samo sramotimo u citavom svijetu al kazem vjerujem da ni trava na nekom drugom stadionu ne bi bila nista bolja nakon onakve kise

ko je bio znati ce koliko je kise palo

sad kritikovat zenicki stadion poslije onog pljuska nije realno....
nece nikad dati te pare u zenicu to nek vam bude jasno....svima je cilj da opet se vrate na kosevo jer je veca zarada...svako hoce pare u djep, sarajevo ima najjaci lobi, a zbog tog lobija smo nadrljali protiv francuza...
ja se mogu kladiti u ovu glavu na ramenima da bi u zenici gorilo protiv francuza i da bi imali makar bod jedan tu i da sad ne bi ganjali tu pobjedu u gostima nego bi mogli fino odigrat pa sta bude...
u sarajevu je tu utakmicu bila atmosfera kao da je neko umro, navijaci se nisu culi, igraci nisu bili napaljeni jer ih nije bodrila publika...rezultat svega je bio taj da je izgledalo kao da igramo u gostima i francuzi iako su bili nidje veze tad su skontali sve i uzeli nas...nije im bilo tesko...
lakse ce nam biti u utorak nego sto nam je bilo u sarajevu...vise ce gorit ovih 20 000 jer je stadion francuska bolji za nase navijace...
i nikad necu prezalit sto smo morali igrat protiv danske na kosevu, odlicna je bila podrska ali opet se mogu kladit da bi ta danska koja je pala kod kuce 2:0 na bilinom pala 3:0
i zato zenica, zenica je bosne zjenica...svi se fino sastavimo i bude odlicno, zenica je nas dom
i slusaj nesto enzo ako nisi bio na utakmici onda ni ne poznajes kakvo je stanje bilo jer ti kamera nikad nece prikazati kisu kakva je u nasim ocima...u italiji su se ovakve utakmice prije par kola prekidale zbog slicnih pljuskova i jos nesto onaj snimak ti pokazuje teren kao da je neka oranica, da si bio na stadionu vidio bi da teren uopste nije izgledao tako....
i vjeruj mi jesmo tehnici jaki ali nismo jaki kao druge sile kao sto je francuska, francuska u zenici ne bi mogla igrat kako zna jer im sve smeta...nasi su momci navikli i ja nez sta tu ne valja....protivniku treba zagorcat zivot kako znas i umijes, ako npr francuzi mogu na svjetsko sa Bozijom rukom onda mozemo i mi tako sto ih dovedemo u blato pa da malo igramo....