Francuska - BiH

Moderatori/ce: ribery,_dreamer_,insider,Monolog

ribery
Moderator
Kontakt:

Re: BiH - Luxemburg / Francuska - BiH

Post Postao/la ribery » 09 okt 2011, 13:01

Mr Plummer je napisao/la:[youtube][/youtube]

kako smo mi glupe golove ovdje primili...
I ja bas sinoc gledam highlightse sa ove utakmice, i isto kontam. I unatoc ocajnoj igri, izdrzasmo 70 minuta...
Ako ovaj put nasa igra, zalaganje i trka budu na nivou, uz malo sportske srece, i igracki deficit francuza, ne mogu reci da nisam optimista.
Samo hrabro, nemamo sta izgubiti!

Mr Plummer
Kontakt:

Post Postao/la Mr Plummer » 09 okt 2011, 13:05

ribery je napisao/la:
Mr Plummer je napisao/la:[youtube][/youtube]

kako smo mi glupe golove ovdje primili...
I ja bas sinoc gledam highlightse sa ove utakmice, i isto kontam. I unatoc ocajnoj igri, izdrzasmo 70 minuta...
Ako ovaj put nasa igra, zalaganje i trka budu na nivou, uz malo sportske srece, i igracki deficit francuza, ne mogu reci da nisam optimista.
Samo hrabro, nemamo sta izgubiti!
Drugi gol je bez komentara, ispali smo pravi amateri. Prvo sto su svi stali kad je Dzeko izgubio loptu, a drugo, bez namjere da omalovazavam jednog a dizem drugog golmama, Begovic nikad ne bi "sudio" ovdje, nego pokusao odbraniti ovo. Nemoguce jeste, ali ne bi bilo prvi put da je golman odbranio "nemoguce".
Ordem e progresso

Za prijavu posta administraciji, pritisni trokut!

Juve-TZ
Kontakt:

Post Postao/la Juve-TZ » 09 okt 2011, 13:07

kinder_jaje je napisao/la:
EnZo_85 je napisao/la:"Teren u Zenici je bio toliko natopoljen vodom da su se igrači potrošili mnogo više nego što smo to očekivali. Kod onakvog terena uvijek je rizik da bude i povreda, ali smo to na svu sreću izbjegli", kaže Sušić.

Mislim da je kranje vrijeme da se prestave vise "srati" sa ovom zenicom, tribninama, publikom i sl stvarima. Pored toga sto se brukamo sa onom "oranicom" od terena kao da je kombajn prosao pred utakmicu, rizikujemo i povrede nasih igraca.

Nisam siguran koji je trener rekao da nije u zivotu igrao na gorem terenu, da li onaj Portugalac ili DelBosque.
Gledao sam pregled svih utakmica kvalifikacija na eurosport-u sinoc. Malo je reci da je zalosna slika koja je dosla iz Zenice i na reprezntacije i cime na smatraju.

Da ne misle svi da to mora biti Kosevo, al da igramo na stadionu gdje imamo normalne uslove, ovo je ljudi sramota kakvu sliku saljemo u svijet, rizikujemo povrede igraca i sl. Ako nisu u stanju odgovorit 500 000km da se uradi drenaža kako treba i postavi travnjak onda nek mijenjanu stadion.

Zadnja utakmica na Kosevu protiv Grcke je pokazala da nasim itekako odgovara veci teren, sve su to profesionalci igraju u velikim klubovima, velikim stadionima.

Ako ne dobijemo Francuze sramota bi bila bilo koga docekat u utakmicama baraza u novembru u jos gorim vremenskim prilikama.
hiljadu puta isto pitanje a nikad odgovora igraci vole zenicu svidja im se ta atmosfera tribine blizu travnjaka pritisak navijaca na igrace a drugo je sto taj nogometni savez neda pare za tu travu i slazem se sa tobom da se samo sramotimo u citavom svijetu al kazem vjerujem da ni trava na nekom drugom stadionu ne bi bila nista bolja nakon onakve kise ;)
ko je bio znati ce koliko je kise palo :D sad kritikovat zenicki stadion poslije onog pljuska nije realno....

nece nikad dati te pare u zenicu to nek vam bude jasno....svima je cilj da opet se vrate na kosevo jer je veca zarada...svako hoce pare u djep, sarajevo ima najjaci lobi, a zbog tog lobija smo nadrljali protiv francuza...

ja se mogu kladiti u ovu glavu na ramenima da bi u zenici gorilo protiv francuza i da bi imali makar bod jedan tu i da sad ne bi ganjali tu pobjedu u gostima nego bi mogli fino odigrat pa sta bude...

u sarajevu je tu utakmicu bila atmosfera kao da je neko umro, navijaci se nisu culi, igraci nisu bili napaljeni jer ih nije bodrila publika...rezultat svega je bio taj da je izgledalo kao da igramo u gostima i francuzi iako su bili nidje veze tad su skontali sve i uzeli nas...nije im bilo tesko...

lakse ce nam biti u utorak nego sto nam je bilo u sarajevu...vise ce gorit ovih 20 000 jer je stadion francuska bolji za nase navijace...

i nikad necu prezalit sto smo morali igrat protiv danske na kosevu, odlicna je bila podrska ali opet se mogu kladit da bi ta danska koja je pala kod kuce 2:0 na bilinom pala 3:0 ;)

i zato zenica, zenica je bosne zjenica...svi se fino sastavimo i bude odlicno, zenica je nas dom :D :D

i slusaj nesto enzo ako nisi bio na utakmici onda ni ne poznajes kakvo je stanje bilo jer ti kamera nikad nece prikazati kisu kakva je u nasim ocima...u italiji su se ovakve utakmice prije par kola prekidale zbog slicnih pljuskova i jos nesto onaj snimak ti pokazuje teren kao da je neka oranica, da si bio na stadionu vidio bi da teren uopste nije izgledao tako....

i vjeruj mi jesmo tehnici jaki ali nismo jaki kao druge sile kao sto je francuska, francuska u zenici ne bi mogla igrat kako zna jer im sve smeta...nasi su momci navikli i ja nez sta tu ne valja....protivniku treba zagorcat zivot kako znas i umijes, ako npr francuzi mogu na svjetsko sa Bozijom rukom onda mozemo i mi tako sto ih dovedemo u blato pa da malo igramo....
Zadnja izmjena: Juve-TZ, dana/u 09 okt 2011, 13:13, ukupno mijenjano 1 put.

astra1922
Kontakt:

Re: Francuska - BiH

Post Postao/la astra1922 » 09 okt 2011, 13:09

imamo sanse za odlazak direktno ali ruku na srce francuzima odgovara i remi pa sam misljenja da cemo mi svoju sansu traziti kroz baraz.ne bi nikako volio srbiju i hrvatsku,a svi drugi mogu proc.neznam kakva je situacija znal se hocemol biti nosioci ili ne
per aspera ad astra ..Zvijezda Gradacac

Nova sezona nova nafaka

harry_90
Kontakt:

Post Postao/la harry_90 » 09 okt 2011, 13:10

Kolika me nervoza dere pred ovaj mec da sam opet sanjao mec u Parizu,i opet smo dobili 0:1 :lol: Francuska je nastupala u plavoj opremi mi u bijeloj,i strijelac je bio Lulic u 90 minuti :mrgreen:
PORAZ ZABOLI SRECA UTIHNE,AL VJERA U TEBE NIKAD NE PRESTAJE !!!

AYAN
Kontakt:

Post Postao/la AYAN » 09 okt 2011, 13:11

Ima li neko link od utakmice Francuska Albanija, u cjelosti?
Kad su svi protiv tebe, ili si apsolutno u krivu, ili si apsolutno u pravu...
Željo i samo Željo...

Megamon
Kontakt:

Post Postao/la Megamon » 09 okt 2011, 13:12

Mene vec neka groznica opalila.Idemo nacijo,idemo evropi ebat milu.

[youtube][/youtube]
Kada dodje sudnji dan, kad' dusa napusti tijelo Bog ce da nam kaze da je krep'o Zeljo, na taj dan sve plave boje se gase, a ostat ce BORDO da lijepi Dzenet krase!

deni_23
Kontakt:

Post Postao/la deni_23 » 09 okt 2011, 13:15

harry_90 je napisao/la:Kolika me nervoza dere pred ovaj mec da sam opet sanjao mec u Parizu,i opet smo dobili 0:1 :lol: Francuska je nastupala u plavoj opremi mi u bijeloj,i strijelac je bio Lulic u 90 minuti :mrgreen:
izgleda da previse sanjas samo dati java ne pokvari taj san ne daj boze

harry_90
Kontakt:

Post Postao/la harry_90 » 09 okt 2011, 13:19

Hrvatska, Srbija, Švedska i Češka.

Jedna od tih selekcija mogla bi nam biti prepreka u baražu za plasman na Evropsko prvenstvo 2012. godine, naravno, pod uvjetom da ne pobijedimo u Parizu i da ostanemo na drugom mjestu, a da se utakmice u ostalim grupama završe prema očekivanjima.

Osim nas, druga mjesta u svojim grupama osigurale su još Švedska i Crna Gora. Ako rasplet u ostalim grupama bude realan, u baražu bi još mogle biti Turska, Irska, Srbija, Hrvatska, Danska i Češka.

Direktan plasman

Jedna od tih ekipa (prema sadašnjem stanju, to će biti Danska ili Portugal) ići će direktno na Euro kao najbolja drugoplasirana ekipa, a ostalih osam će igrati u dodatnim kvalifikacijama. Prilikom žrijeba parova baraža četiri nosioca bit će određena prema plasmanu na UEFA-inom poretku koeficijenata.

Prema trenutnom poretku (koji donosimo u prilogu, ali koji će biti promijenjen nakon što se uvrste rezultati dva posljednja kvalifikacijska kola), mi smo, od svih kandidata za baraž, bolji samo od Crne Gore pa bismo u baražu bili podređeni, tačnije osuđeni da dobijemo snažnijeg protivnika.

Može biti i drugačije, ali u raspletu koji nije realan. Tako bi nam trebalo da u grupi A Belgija zadrži mjesto ispred Turske, da Ermenija u grupi B napravi senzaciju i prestigne Irce, da Srbija ne uspije preteći Estoniju u grupi C te da Škotska šokira Češku u grupi I.

Bilo bi dovoljno da se dese tri od ove četiri opcije, što bi iz baraža izbacilo Srbe, Čehe, Turke i Irce te nas gurnulo među nosioce, ali to je, ipak, teško očekivati.

Šta nam treba

Naime, Belgija ima bod više od Turske, ali u posljednjem kolu gostuje prejakoj Njemačkoj, dok Turska dočekuje Azerbejdžan. U grupi B, Irskoj je dovoljan bod iz domaćeg duela s Ermenijom, dok je u grupi C Estonija završila nastup i sve nade polaže u to da Slovenija u posljednjem kolu na svom terenu ne izgubi od Srbije. No, "Zmajčeki" se više ne bore nizašta.

Ipak, prije ovakvog raspleta, nama ostaje da se nadamo pobjedi Sušićevih izabranika u Parizu i direktnom plasmanu na Euro.
PORAZ ZABOLI SRECA UTIHNE,AL VJERA U TEBE NIKAD NE PRESTAJE !!!

Mr Plummer
Kontakt:

Post Postao/la Mr Plummer » 09 okt 2011, 13:22

sa lequipe.fr, prevedeno sa google translate:
Foot - Euro - Bosnia
"10% chance"
Hoax? Bosnians, coach and players agree is unlikely to beat France in the "final" in Group D on Tuesday at SDF.

Selection led by Safet Susic has not conceded a goal in five matches. (EQ) (EQ)
Already assured of playing dams, Safet Susic, the coach gives his team "a 10% chance" to go directly to the Euro, beating the team of France, when Miralem Pjanic, the midfielder of Roma, believes that the Blues "remain above" selection Bosnian. "No (not the hoax), it must be realistic, Susic describes in an interview in Parisien on Sunday. It's not mission impossible, but almost." "Let us be lucid, continues in the Daily Pjanic Luxembourg, should realize that a big game against the Blues to beat in Paris. "

"The French have a point more, they are better, and there will be 80,000 spectators ..."

Friday, after the victory ( 5-0 ) against Luxembourg, which has opened the door of the "final" of group D , Susic left blank check for his players they "decompress" ... but those who left are "remained reasonable," he says. The former PSG player found his group to drive this Sunday morning in the small stage Hrasnica, a suburb of Sarajevo. Against France, he announced "one or two changes" and especially an organization "focused on the least offensive" with perhaps the only Edin Dzeko (Manchester City) to a point. The talk in the locker room will be brief, he assures, "It will not last more than five minutes. The French have a point more, they are better, and there will be 80,000 spectators ... "

"It may be written that will pass"
Bosnia, which has not conceded a goal in five matches, she can take advantage of numerous injuries in the camp lights? Pjanic, who dryly responded to the spades of Adil Rami ("This is a weeping") , do not over-interpret the absence of Franck Ribery and Karim Benzema. "With or without them, this will remain a very difficult match," he said. Susic, he is not dissatisfied with the Munich package the middle: "It's an unpredictable player that has to watch very closely. I intended to place two players on him, which would have bothered. Bosnian coach sees in the cascade of wounded French side "a sign of destiny. It may be written that will pass. "It said in a loud laugh. But Tuesday, it does not laugh ... more - Writing (with AFP)
Ordem e progresso

Za prijavu posta administraciji, pritisni trokut!

Nimla_RZ
Kontakt:

Post Postao/la Nimla_RZ » 09 okt 2011, 13:26

Samo da Srbija ne dobiju u Sloveniji, sigurni smo nosioci, ne vjerujem da nas Češka može prestić!

I onda fino Crnogorce dobit! :mrgreen:
Čelik Zenica 1945

Bosnier
Kontakt:

Post Postao/la Bosnier » 09 okt 2011, 13:31

Jedva cekam utorak :D
Tricolorii su crveni od glave do pete, dok su Bošnjaci i bikova u Rodeu luda kad god imamo posjed. To je pakao u Zenici!

Moggiano
Kontakt:

Post Postao/la Moggiano » 09 okt 2011, 13:33

Što se Zenice tiče,dokle god pobjeđujemo ona je zlatna ;)
Na gostovanje Željo kreće, zaustavit nas niko neće...

Juve-TZ
Kontakt:

Post Postao/la Juve-TZ » 09 okt 2011, 13:35

u barazu smo donji...tesko da se i u snu moze desiti ovo da armenija dobije irce, da slovenci ne budu pustili srbe i da belgija dobije svabe...

veoma tezak baraz i zato nemojmo sami sebe unistit kad je Bog vec unistio francuze...izadjimo ofanvno ko pravi momci i razvalimo ih usred pariza ;)

Bosnier
Kontakt:

Post Postao/la Bosnier » 09 okt 2011, 13:36

Juve-TZ je napisao/la:u barazu smo donji...tesko da se i u snu moze desiti ovo da armenija dobije irce, da slovenci ne budu pustili srbe i da belgija dobije svabe...

veoma tezak baraz i zato nemojmo sami sebe unistit kad je Bog vec unistio francuze...izadjimo ofanvno ko pravi momci i razvalimo ih usred pariza ;)
Najbolji post dosad , samo hrabro i ponosno !
Tricolorii su crveni od glave do pete, dok su Bošnjaci i bikova u Rodeu luda kad god imamo posjed. To je pakao u Zenici!

Nimla_RZ
Kontakt:

Post Postao/la Nimla_RZ » 09 okt 2011, 13:38

Juve-TZ je napisao/la:u barazu smo donji...tesko da se i u snu moze desiti ovo da armenija dobije irce, da slovenci ne budu pustili srbe i da belgija dobije svabe...
Ama Irci su nebitni, kažem ti samo Srbi ne smiju pobijediti i onda smo nosioci, 100 %!

A i da budemo nosioci opet nas može zapast npr. Češka il Turska... Tako da, šta god bude, nosioci ili nenosioci, isto nam dođe...
Čelik Zenica 1945

karameldar
Kontakt:

Post Postao/la karameldar » 09 okt 2011, 13:38

Mozel neko link od one propale navijacke pjesme,sto je izasla pred mec sa Francuzima 2006?
YNWA!

kinder_jaje
Kontakt:

Post Postao/la kinder_jaje » 09 okt 2011, 13:38

Bosnier je napisao/la:

Najbolji post dosad , samo hrabro i ponosno !
Aferim juve-TZ ovo nam treba pa makar izgubili i 5-0 ali zelim vjerovat da cemo pobjedit 8-)

Bosnier
Kontakt:

Post Postao/la Bosnier » 09 okt 2011, 13:40

[youtube][/youtube]

Moze li neko da mi kaze ima li kakva radio ili TV emisija uvezi tekme ?

Ne mogu da vjerujem da je euforija 0 , kad se sjetim Miroslava, to mi malo nedostaje :/

sarajlija89
Kontakt:

Post Postao/la sarajlija89 » 09 okt 2011, 13:41

šta god bude, nosioci ili nenosioci, isto nam dođe...
Upravo to. Ne znam cemu se uopce potencira ta prica oko nosioca...

Jedino protiv CG bi bili blagi favoriti, te Estonije ako udje, a nece. Ostalo apsolutno svejedno, svi su tu negdje, ukljucujuci nas...

Zato idemo pobijediti u Parizu :mrgreen:
"The only real competition between us and the clubs from Milan will be among those who will come first: we to put the third star, they thier second."-GIANNI AGNELLI

★ 29 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★

Zaključano

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.