RSD Velež Mostar - ARHIVA POSTOVA

MostaracVelezovac
Kontakt:

Re: RSD Velež Mostar

Post Postao/la MostaracVelezovac » 10 okt 2011, 18:14

Ja bola... neznam uopste sta hoce momak.

Haj dobro - zaista jeste Olimpik ponudio vece pare njemu od Veleza - to je tacno.

Ali isto tako on nije dosao s tom Olimpikovom ponudom u Velez i rekao "ovi mi nude ovo - mozete li povecat ponudu pa da se dogovorimo negdje" - ne... on je samo otisao. I sad mu se ne igra protiv Veleza.

pa nije fer prema Olimpiku sada - oni su platili igraca koji ce igrat - a ne igrat kad mu se igra.
http://www.heroji.ba/midhat-hujdur/

el-fighter
Kontakt:

Post Postao/la el-fighter » 10 okt 2011, 18:17

Veoma cudan potez Vladavica. Njegova ljubav prema Velezu je neupitna, ali da je iskazuje na ovakav nacin :? Ako vec ne igra za nas, nema potrebe da oslabljuje svoj tim kako bi Velezu bilo kao lakse. Fakat ne kontam. Siguran sam da bi ga navijaci Veleza na tekmi docekali aplauzom.
Velež do groba života mi moga
Volim majko ja Zenico tebe i Veleža više nego sebe

Ne možeš postati tako brzo iza zadnjeg posta kojeg si postao/la.

Mancini
Kontakt:

Post Postao/la Mancini » 10 okt 2011, 18:20

MostaracVelezovac je napisao/la:Ja bola... neznam uopste sta hoce momak.

Haj dobro - zaista jeste Olimpik ponudio vece pare njemu od Veleza - to je tacno.

Ali isto tako on nije dosao s tom Olimpikovom ponudom u Velez i rekao "ovi mi nude ovo - mozete li povecat ponudu pa da se dogovorimo negdje" - ne... on je samo otisao. I sad mu se ne igra protiv Veleza.

pa nije fer prema Olimpiku sada - oni su platili igraca koji ce igrat - a ne igrat kad mu se igra.
Svaka čast na postu! ;) Uvijek ćemo biti selo za Evropu dok je igrača koji ovako razmišljaju!
FK OLIMPIC SARAJEVO POBJEDNIK KUPA BiH U SEZONI 2014./2015. LAHKO JE BITI NAVIJAČ BRAZILA. BUDI NAVIJAČ KIPRA.

MostaracVelezovac
Kontakt:

Post Postao/la MostaracVelezovac » 10 okt 2011, 18:45

el-fighter je napisao/la:Veoma cudan potez Vladavica. Njegova ljubav prema Velezu je neupitna, ali da je iskazuje na ovakav nacin :? Ako vec ne igra za nas, nema potrebe da oslabljuje svoj tim kako bi Velezu bilo kao lakse. Fakat ne kontam. Siguran sam da bi ga navijaci Veleza na tekmi docekali aplauzom.
Ustvari siguran sam da bi ga navijaci Veleza na tekmi docekali hakanjem - jer 2 pogresna koraka ne cine jedan korektan.

On je Velezu okrenuo ledja nakon sto mu je uprava izasla u susret i pustila mu da trenira sa Velezom 6 mjeseci bez ikakvog ugovora, ikakve naknade, nista mu nisu trazili. On je bio bez kluba i oni su ga primili ko roditelji malte ne. Golemo je da neko ko nije dio tima ima pravo da bude treniran kao da jeste. I nakon svega toga - on Velezu tako okrene ledja i ode, bez hvala, bez ista. Ode jer mu je Olimpik ponudio vise para - a Velez je tad vec s njim dogovorio verbalno da on potpise - i on ode cak ni bez da se pokusa dogovorit s Velezom i ako je vec verbalno i dogovorio bio (doduse za manje pare - ali dogovor je dogovor, bar bi tako trebalo da bude).

I sad on nakon svega toga, opet cini nekorektan potez - ali ovaj put na stetu Olimpika.

pa **** misa Vlada. Drag mi jesi - ali sto nije fer nije fer.

el-fighter
Kontakt:

Post Postao/la el-fighter » 10 okt 2011, 19:23

MostaracVelezovac je napisao/la:
el-fighter je napisao/la:Veoma cudan potez Vladavica. Njegova ljubav prema Velezu je neupitna, ali da je iskazuje na ovakav nacin :? Ako vec ne igra za nas, nema potrebe da oslabljuje svoj tim kako bi Velezu bilo kao lakse. Fakat ne kontam. Siguran sam da bi ga navijaci Veleza na tekmi docekali aplauzom.
Ustvari siguran sam da bi ga navijaci Veleza na tekmi docekali hakanjem - jer 2 pogresna koraka ne cine jedan korektan.

On je Velezu okrenuo ledja nakon sto mu je uprava izasla u susret i pustila mu da trenira sa Velezom 6 mjeseci bez ikakvog ugovora, ikakve naknade, nista mu nisu trazili. On je bio bez kluba i oni su ga primili ko roditelji malte ne. Golemo je da neko ko nije dio tima ima pravo da bude treniran kao da jeste. I nakon svega toga - on Velezu tako okrene ledja i ode, bez hvala, bez ista. Ode jer mu je Olimpik ponudio vise para - a Velez je tad vec s njim dogovorio verbalno da on potpise - i on ode cak ni bez da se pokusa dogovorit s Velezom i ako je vec verbalno i dogovorio bio (doduse za manje pare - ali dogovor je dogovor, bar bi tako trebalo da bude).

I sad on nakon svega toga, opet cini nekorektan potez - ali ovaj put na stetu Olimpika.

pa **** misa Vlada. Drag mi jesi - ali sto nije fer nije fer.
U potpunosti se slazem za ovaj pasus, ali za pvu recenicu i nisam bas siguran. Istina da nas je zeznuo kada je presao u Olimpic, ali mislim da se njegov doprinos klubu ne smije zaboraviti i da ga ne trebamo zbog jedog krivog poteza u potpunosti izbrisati iz sjecanja i smatrati ga za nekog tamo lijevog. Istina ovo sto nece igrati, nije fer od njega kao profesionalca, ali ipak mislim da bi u Mostaru bio docekan aplazuom. Moje skromno misljenje.
Velež do groba života mi moga
Volim majko ja Zenico tebe i Veleža više nego sebe

Ne možeš postati tako brzo iza zadnjeg posta kojeg si postao/la.

ziggystardust
Kontakt:

Post Postao/la ziggystardust » 10 okt 2011, 22:08

MostaracVelezovac je napisao/la:
..a ja sam siguran da ne bi!!! kad ne hakaju toliko mirzu i njegove ispuhanje miljenike koje non stop forsira, sto bi hakali vladavica? ne hakaju ni upravu koja je dovela mirzu, a stvarno je malo cudno da nisu standardni merzic i durakovic koji su fizicki najspremniji..da odjednom pero igra po desnoj strani...da nemamo "pismenog" spica nego jednog veterana koji hoce ali en moze i jednog zeljeznicaru nepotrebnog igraca koji hoce ali ne zna.

kad tome dodamo i jos neke u veznom redu dosle iz zeljeznicara, koji mozda hoce ali ne znaju, dobijam utisak da u zeljeznicaru sve sto ne valja - dolazi u Velez?????

pa kad ne hakaju upravu i mirzu zbog toga, sto bi hakali vladu?

a i kad spomenuh durakovicevu formu, dobro se vidi na ovom klipu, na 0:35 skroz u lijevom cosku dole :lol:

" onclick="window.open(this.href);return false;

a ako dobro pogledate, vidite da nosi nesto u rukama dok trci. ako nekog zanima sta nosi, to su rezervni Velezovi dresovi koje je pokupio da ih ultrasi ne bi zapalili!!! slicno kao kad "zastavnici" cuvaju zastavu svoje armije u boju da ne padne u neprijateljske ruke.
cak se i VRATIO da ih pokupi, sto s emoze vidjeti ovde na 0:43 ako gledate pazljivo

[youtube][/youtube]

i ovim potezom je mene kao Velezovca kupio za sva vremena. moze biti najgori u timu od sad pa zauvijek...ali ovaj potez ima neku tezhinu a tako nesto neko napravi jednom u zivotu a vecina nikad.

ko bi jos od Velezovih igraca i POSEBNO strucnog staba ovo uradio???

svaka cast majstore :smajlikojiklanjaiumjestovahideeevicedzenaneeee:

MostaracVelezovac
Kontakt:

Post Postao/la MostaracVelezovac » 10 okt 2011, 22:24

Ispuhani miljenici Mirze su neki dan igrali sa ispuhanim miljenicima objektivne Mostarske mase i izgubili 3:0.

Tako da je Mirzin sastav ocigledno jaci od od onih koji su sada na klupi. Ja sam prvi veliki kriticar Mirze i ne svidja mi se kao trener nikako - ali je bitno spomenuti sta se desilo neki dan.

Mozda covjek vidi nesto sto mi ne vidimo. Jer da nije tako, bar bi bilo 1:1 ili 2:1... nebi 3:0.

ziggystardust
Kontakt:

Post Postao/la ziggystardust » 10 okt 2011, 23:48

ja se izvinjavam, mozda ti saznajes vijesti iz novina. ja sam prisustvovao treningu kad su ispuhani miljenici mostarske mase pobijedili PRENAPUHANE miljenike mirze 1-0 . ja ti kazem, ja sam bolesnik za Velez, ja kad god sam u mogucnosti, ja ni trening ne propustim..tako da sam i bio tamo i gledao kad takozvana "druga ekipa" djaninim golom tuche prvu ekipu. i to je prva ekipa dva puta "na strijeljanje na golu" isla..pa kakva je to prva ekipa kad od druge izgubi dva puta na treningu????

uostalom, slazemo se u konstataciji za 3-0. posebno obrati paznju na ovaj dio teksta i na boldovano, naravno:
Kombinovani tim Veleža danas je u Vrapčićima odigrao trening utakmicu protiv juniorskog tima Rođenih. Završilo je 3:0 u korist seniora, a pogađali su Bajro Spahić, Dženan Duraković i Amar Balalić. Mirza Varešanović je priliku većinom pružio igračima koji na posljednjih nekoliko utakmica nisu bili u prvom planu, a najviše ga može radovati forma Dženana Durakovića i Riada Demića.
pa sae postavlja pitanje, kad ga vec "raduje forma" a svi znamo u kakvoj su formi ova dvojica - sta ga koji moj k...c raduje kad je to OCIGLEDNO??? nije djano ispao iz forme pa da ga raduje "povratak u formu". nije riki od juce spreman nego odavno.
evo i malog balalica. i on dade gol. ne vidim mirzine miljenike mnogo u ovom tekstu?

Tito_1922
Kontakt:

Post Postao/la Tito_1922 » 11 okt 2011, 04:26

ziggystardust je napisao/la:ja se izvinjavam, mozda ti saznajes vijesti iz novina. ja sam prisustvovao treningu kad su ispuhani miljenici mostarske mase pobijedili PRENAPUHANE miljenike mirze 1-0 . ja ti kazem, ja sam bolesnik za Velez, ja kad god sam u mogucnosti, ja ni trening ne propustim..tako da sam i bio tamo i gledao kad takozvana "druga ekipa" djaninim golom tuche prvu ekipu. i to je prva ekipa dva puta "na strijeljanje na golu" isla..pa kakva je to prva ekipa kad od druge izgubi dva puta na treningu????

uostalom, slazemo se u konstataciji za 3-0. posebno obrati paznju na ovaj dio teksta i na boldovano, naravno:
Kombinovani tim Veleža danas je u Vrapčićima odigrao trening utakmicu protiv juniorskog tima Rođenih. Završilo je 3:0 u korist seniora, a pogađali su Bajro Spahić, Dženan Duraković i Amar Balalić. Mirza Varešanović je priliku većinom pružio igračima koji na posljednjih nekoliko utakmica nisu bili u prvom planu, a najviše ga može radovati forma Dženana Durakovića i Riada Demića.
pa sae postavlja pitanje, kad ga vec "raduje forma" a svi znamo u kakvoj su formi ova dvojica - sta ga koji moj k...c raduje kad je to OCIGLEDNO??? nije djano ispao iz forme pa da ga raduje "povratak u formu". nije riki od juce spreman nego odavno.
evo i malog balalica. i on dade gol. ne vidim mirzine miljenike mnogo u ovom tekstu?
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

I ja se odavno pitam zašto Đano ne igra--- :? :?

Mrletu svaka cast ali on treba da igra zadnje minute,a Đano da startuje ...

Antifa!
Mostar nam otac, Neretva majka....a Velež smo MI..

Do zadnjeg dana cemo se boriti za ideologiju rahmetli našeg komandanta Hujke (za jedinstven Mostar) i Generala Sefera.(za jedinstvenu BiH)

mo-bih
Kontakt:

Post Postao/la mo-bih » 11 okt 2011, 09:11

Rijetko više pratim Velež. Sve oko kluba a i ove naše lige mi se zgadilo. Ali mali je ovo grad da bi se bilo šta sakrilo. Zato mi nisu jasni vaši komentari, kao da pričamo o nekoj pravoj ligi sa profesionalnim klubovima.
Nije mi jasno kako neko sebi može uzeti za pravo da kritikuje igrače kad ništa ne dobivaju od kluba.
Jel iko upoznat kolika su im primanja?? Imaju li šta da jedu?? Gdje živite vi??

Igrači su dobili prije bajrama 200Km i sad poslje pobjede nad zrinjskim 200!! I vi nešto tražite od njih i zamjerate ako odu u neki olimpic ili slicno. Pa bolje bi im bilo da rade u Bingu, bar bi imali neki topli obrok.

De malo realnosti gospodo! Ne živi se od stare slave i crvene boje!

oldbridge
Kontakt:

Post Postao/la oldbridge » 11 okt 2011, 15:09

mo-bih je napisao/la:Rijetko više pratim Velež.
Pa sta onda pricas?
Umro stari pjesnik, umrla Emina
ostala je pusta bašća od jasmina
salomljen je ibrik, uvehlo je cvijeće
pjesma o Emini nikad umrijet' neće.

MUSVDG

MostaracVelezovac
Kontakt:

Post Postao/la MostaracVelezovac » 11 okt 2011, 15:32

mo-bih je napisao/la:Rijetko više pratim Velež. Sve oko kluba a i ove naše lige mi se zgadilo. Ali mali je ovo grad da bi se bilo šta sakrilo. Zato mi nisu jasni vaši komentari, kao da pričamo o nekoj pravoj ligi sa profesionalnim klubovima.
Nije mi jasno kako neko sebi može uzeti za pravo da kritikuje igrače kad ništa ne dobivaju od kluba.
Jel iko upoznat kolika su im primanja?? Imaju li šta da jedu?? Gdje živite vi??

Igrači su dobili prije bajrama 200Km i sad poslje pobjede nad zrinjskim 200!! I vi nešto tražite od njih i zamjerate ako odu u neki olimpic ili slicno. Pa bolje bi im bilo da rade u Bingu, bar bi imali neki topli obrok.

De malo realnosti gospodo! Ne živi se od stare slave i crvene boje!
Posto rijetko pratis Velez da ti objasnim. Primanja igraca Veleza su iznadprosjecna u PL BiH. Uz to, i da nisu iznadprosjecna, primanja igraca Veleza su po cijeni ugovora u slobodnom marketu, sto znaci da ti isti igraci traze ponudu od 3-4 kluba i prihvate onu najbolju. Sto znaci da SVAKI od ovih igraca Veleza je u Velezu jer mu je Velez ponudio najbolje uslove i platu od svih ostalih klubova - znaci svi su tu svojom voljom i svojim potpisom na ugovor - a ne jer ih je bilo ko na to prisilio.

Dalje, plate uopste ne kasne toliko. Plate kasne, ali u drugim klubovima ih nema nikako. Velez od ove godine je preokrenuo plocu i rekao "mi cemo ponuditi nize, ali cemo redovnije isplacivati" - i to su i radili.

Uz to, grad Mostar je Velezu prosle godine dao SVEGA 7000 maraka UKUPNO. Uporedi to sa 180,000 maraka prije nekoliko godina. Drugim rijecima Velez SAM SEBE finansira. A kad klub sam sebe finansira - veliku ulogu igra hoce li doci 1500 gledalaca ili 5000 gledalaca. A da ti igraci zele da budu bolje placeni onda Boga mi moraju se malo bolje potrudit i vise zalagat da napute tribine - a ne da se Celikom rijese tekmu u tek 94toj minuti na jedvite jade, da igraju nerjeseno s Kozarom koja je u raspadu (sram ih bilo) i da se valjaju po terenu protiv Sirokog Brijega ko da je doso Manchester United a ne Listica.

Koliko para toliko muzike (sto takodjer znaci) - koliko muzike toliko para. Velezovi igraci se ne trude (cast izuzetcima) - i s toga ne zasluzuju ni ovo sto imaju, to zna SVAK KO GLEDA TEKME - a da ne govorimo o tome da je svaki od njih potpisao za Velez jer mu je Velez ili jedini ponudio ugovor ili mu ponudio najbolji.

I sam Vladavic je otisao u Olimpik jer je Olimpik ponudio vise - ali nije primio ni marke. Pa eto nek sada i Velezovi igraci i svi ostali skontaju jeli bolje manje a redovnije ili vise a nikad. A para ima ogranicen broj.

Adin_BiH
Kontakt:

Post Postao/la Adin_BiH » 11 okt 2011, 15:46

Potvrdjeno od strane Vladavica da su on i Jugo napustili Olimpic , necu odmah govoriti kako bi ih trebalo potpisati jer su sad slobodni igraci , jer to ne bih volio da danas sutra uradi iko od nasih igraca , ovo je sve samo ne sportsko i profesionalno ponasanje .
Rodjen u Mostaru,u najljepse doba , Mostar u srcu Velez do groba !

herbion
Kontakt:

Post Postao/la herbion » 11 okt 2011, 15:50

Sve sto je trazio dobio od Olimpica. :D Papire mora otkupiti odnosno vratiti novac jer je suspendovan i odstranjen iz kluba po naredbi Gracica a cijela prica nema nikakve veze sa Velezom.

MostaracVelezovac
Kontakt:

Post Postao/la MostaracVelezovac » 11 okt 2011, 15:51

Adin_BiH je napisao/la:Potvrdjeno od strane Vladavica da su on i Jugo napustili Olimpic , necu odmah govoriti kako bi ih trebalo potpisati jer su sad slobodni igraci , jer to ne bih volio da danas sutra uradi iko od nasih igraca , ovo je sve samo ne sportsko i profesionalno ponasanje .
I ja sam istog misljenja da je ovo nesportsko i neprofesionalno, jer nije u redu od igraca da odredjuju protiv koga ce igrat - to sam vec rekao gore iznad.

Ali kad pogledas s druge strane, znam da je Olimpik ponudio Vladavicu 2 puta vise novca nego Velez samo da potpise za njih - sto je on i uradio. Ali kada je otisao, Olimpik nije podijelio plate njima vec mjesecima. I kako stoji situacija u klubu - ti igraci nece primiti pare u dogledno vrijeme.

Moguce je da su Jugo i Vladavic odlucili da odu radi neprimljenih plata a da je ovo samo bio izgovor.

MostaracVelezovac
Kontakt:

Post Postao/la MostaracVelezovac » 11 okt 2011, 15:54

herbion je napisao/la:Sve sto je trazio dobio od Olimpica. :D Papire mora otkupiti odnosno vratiti novac jer je suspendovan i odstranjen iz kluba po naredbi Gracica a cijela prica nema nikakve veze sa Velezom.
Koliko kosta da vratis neprimljenu platu?

0 maraka. ;)

Jer budimo realni, ako klub nema za plata u Septembru i Oktobru - vjerovatno ti igraci nikad nece dobit svoje pare. Tad im je bolje odmah otici sada i mozda nesto zaraditi na zimu nego ostat bez plate citavu sezonu.

herbion
Kontakt:

Post Postao/la herbion » 11 okt 2011, 15:57

Olimpic uredno izmiruje svoje obaveze.Jugo je slobodan a Vladavic mora vratiti novac.Jako puno novca za vratiti i ne sanjajte da cete to moci platiti.To vam je istina.Logika da ne bi vracao novac bas zbog jedne tekme.Ima drugih stvari zbog kojih je najuren iz kluba.

barbarez
Kontakt:

Post Postao/la barbarez » 11 okt 2011, 16:00

Haj sad pokupite ovu dvojicu da malo i vi stanete na noge i da konacno imate finu ekipu,koja bi mogla napraviti nesto.
VOLIM TE ZELJO

Dževad Hamzić, Sabahudin Delalić (kapiten), Asim Medić, Safet Alibašić, Adnan Manko, Ismet Godinjak, Mirzet Duran, Adnan Kešmer, Ejub Mehmedović, Ermin Jusufović, Nizam Čančar i Beniz Kadrić,selektor Mirza Hrustemovic.PONOS DRZAVE

MostaracVelezovac
Kontakt:

Post Postao/la MostaracVelezovac » 11 okt 2011, 16:04

herbion je napisao/la:Olimpic uredno izmiruje svoje obaveze.Jugo je slobodan a Vladavic mora vratiti novac.Jako puno novca za vratiti i ne sanjajte da cete to moci platiti.To vam je istina.Logika da ne bi vracao novac bas zbog jedne tekme.Ima drugih stvari zbog kojih je najuren iz kluba.
Herbion,

Ne ozbiljno. Jesi li upoznat sa situacijom u Olimpiku?

Moje informacije su da je Olimpik u opasnoj besparici i da ljudi nisu zadovoljni s tim. Ali naravno, ja nisam ni blizu kluba i moze biti da totalno grijesim. Prvi put cujem da je Vlada bio isplacen posteno - ako je tako, onda se nesto stvarno cudno tu desava.

Sta je tacna situacija znas li? Stvarno bi volio znat o cemu se radi.

kimbo
Kontakt:

Post Postao/la kimbo » 11 okt 2011, 16:06

Vlada se ponaša neprofesionalno u stvari nekorektno. Tako je bilo kad nam je upravu izmanipulisao ,tako je i sada. Naravno treba nam taka igrač al pravila su pravila i ljudski kodeks su ljudski kodeksi. Nije fer prema Olimpiku.
To me, Pink Floyd were Aliens from another Galaxy far far away. They were our Brothers who came to Earth to heal us, help us fight to get through wars, greed, crime, corruption, loneliness, heartbreak, to warn us of the path humanity is heading,

Zaključano

Natrag na “FK Velež”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 14 gostiju.