RSD Velež Mostar - ARHIVA POSTOVA

oldbridge
Kontakt:

Re: RSD Velež Mostar

Post Postao/la oldbridge » 11 okt 2011, 15:09

mo-bih je napisao/la:Rijetko više pratim Velež.
Pa sta onda pricas?
Umro stari pjesnik, umrla Emina
ostala je pusta bašća od jasmina
salomljen je ibrik, uvehlo je cvijeće
pjesma o Emini nikad umrijet' neće.

MUSVDG

MostaracVelezovac
Kontakt:

Post Postao/la MostaracVelezovac » 11 okt 2011, 15:32

mo-bih je napisao/la:Rijetko više pratim Velež. Sve oko kluba a i ove naše lige mi se zgadilo. Ali mali je ovo grad da bi se bilo šta sakrilo. Zato mi nisu jasni vaši komentari, kao da pričamo o nekoj pravoj ligi sa profesionalnim klubovima.
Nije mi jasno kako neko sebi može uzeti za pravo da kritikuje igrače kad ništa ne dobivaju od kluba.
Jel iko upoznat kolika su im primanja?? Imaju li šta da jedu?? Gdje živite vi??

Igrači su dobili prije bajrama 200Km i sad poslje pobjede nad zrinjskim 200!! I vi nešto tražite od njih i zamjerate ako odu u neki olimpic ili slicno. Pa bolje bi im bilo da rade u Bingu, bar bi imali neki topli obrok.

De malo realnosti gospodo! Ne živi se od stare slave i crvene boje!
Posto rijetko pratis Velez da ti objasnim. Primanja igraca Veleza su iznadprosjecna u PL BiH. Uz to, i da nisu iznadprosjecna, primanja igraca Veleza su po cijeni ugovora u slobodnom marketu, sto znaci da ti isti igraci traze ponudu od 3-4 kluba i prihvate onu najbolju. Sto znaci da SVAKI od ovih igraca Veleza je u Velezu jer mu je Velez ponudio najbolje uslove i platu od svih ostalih klubova - znaci svi su tu svojom voljom i svojim potpisom na ugovor - a ne jer ih je bilo ko na to prisilio.

Dalje, plate uopste ne kasne toliko. Plate kasne, ali u drugim klubovima ih nema nikako. Velez od ove godine je preokrenuo plocu i rekao "mi cemo ponuditi nize, ali cemo redovnije isplacivati" - i to su i radili.

Uz to, grad Mostar je Velezu prosle godine dao SVEGA 7000 maraka UKUPNO. Uporedi to sa 180,000 maraka prije nekoliko godina. Drugim rijecima Velez SAM SEBE finansira. A kad klub sam sebe finansira - veliku ulogu igra hoce li doci 1500 gledalaca ili 5000 gledalaca. A da ti igraci zele da budu bolje placeni onda Boga mi moraju se malo bolje potrudit i vise zalagat da napute tribine - a ne da se Celikom rijese tekmu u tek 94toj minuti na jedvite jade, da igraju nerjeseno s Kozarom koja je u raspadu (sram ih bilo) i da se valjaju po terenu protiv Sirokog Brijega ko da je doso Manchester United a ne Listica.

Koliko para toliko muzike (sto takodjer znaci) - koliko muzike toliko para. Velezovi igraci se ne trude (cast izuzetcima) - i s toga ne zasluzuju ni ovo sto imaju, to zna SVAK KO GLEDA TEKME - a da ne govorimo o tome da je svaki od njih potpisao za Velez jer mu je Velez ili jedini ponudio ugovor ili mu ponudio najbolji.

I sam Vladavic je otisao u Olimpik jer je Olimpik ponudio vise - ali nije primio ni marke. Pa eto nek sada i Velezovi igraci i svi ostali skontaju jeli bolje manje a redovnije ili vise a nikad. A para ima ogranicen broj.
http://www.heroji.ba/midhat-hujdur/

Adin_BiH
Kontakt:

Post Postao/la Adin_BiH » 11 okt 2011, 15:46

Potvrdjeno od strane Vladavica da su on i Jugo napustili Olimpic , necu odmah govoriti kako bi ih trebalo potpisati jer su sad slobodni igraci , jer to ne bih volio da danas sutra uradi iko od nasih igraca , ovo je sve samo ne sportsko i profesionalno ponasanje .
Rodjen u Mostaru,u najljepse doba , Mostar u srcu Velez do groba !

herbion
Kontakt:

Post Postao/la herbion » 11 okt 2011, 15:50

Sve sto je trazio dobio od Olimpica. :D Papire mora otkupiti odnosno vratiti novac jer je suspendovan i odstranjen iz kluba po naredbi Gracica a cijela prica nema nikakve veze sa Velezom.

MostaracVelezovac
Kontakt:

Post Postao/la MostaracVelezovac » 11 okt 2011, 15:51

Adin_BiH je napisao/la:Potvrdjeno od strane Vladavica da su on i Jugo napustili Olimpic , necu odmah govoriti kako bi ih trebalo potpisati jer su sad slobodni igraci , jer to ne bih volio da danas sutra uradi iko od nasih igraca , ovo je sve samo ne sportsko i profesionalno ponasanje .
I ja sam istog misljenja da je ovo nesportsko i neprofesionalno, jer nije u redu od igraca da odredjuju protiv koga ce igrat - to sam vec rekao gore iznad.

Ali kad pogledas s druge strane, znam da je Olimpik ponudio Vladavicu 2 puta vise novca nego Velez samo da potpise za njih - sto je on i uradio. Ali kada je otisao, Olimpik nije podijelio plate njima vec mjesecima. I kako stoji situacija u klubu - ti igraci nece primiti pare u dogledno vrijeme.

Moguce je da su Jugo i Vladavic odlucili da odu radi neprimljenih plata a da je ovo samo bio izgovor.

MostaracVelezovac
Kontakt:

Post Postao/la MostaracVelezovac » 11 okt 2011, 15:54

herbion je napisao/la:Sve sto je trazio dobio od Olimpica. :D Papire mora otkupiti odnosno vratiti novac jer je suspendovan i odstranjen iz kluba po naredbi Gracica a cijela prica nema nikakve veze sa Velezom.
Koliko kosta da vratis neprimljenu platu?

0 maraka. ;)

Jer budimo realni, ako klub nema za plata u Septembru i Oktobru - vjerovatno ti igraci nikad nece dobit svoje pare. Tad im je bolje odmah otici sada i mozda nesto zaraditi na zimu nego ostat bez plate citavu sezonu.

herbion
Kontakt:

Post Postao/la herbion » 11 okt 2011, 15:57

Olimpic uredno izmiruje svoje obaveze.Jugo je slobodan a Vladavic mora vratiti novac.Jako puno novca za vratiti i ne sanjajte da cete to moci platiti.To vam je istina.Logika da ne bi vracao novac bas zbog jedne tekme.Ima drugih stvari zbog kojih je najuren iz kluba.

barbarez
Kontakt:

Post Postao/la barbarez » 11 okt 2011, 16:00

Haj sad pokupite ovu dvojicu da malo i vi stanete na noge i da konacno imate finu ekipu,koja bi mogla napraviti nesto.
VOLIM TE ZELJO

Dževad Hamzić, Sabahudin Delalić (kapiten), Asim Medić, Safet Alibašić, Adnan Manko, Ismet Godinjak, Mirzet Duran, Adnan Kešmer, Ejub Mehmedović, Ermin Jusufović, Nizam Čančar i Beniz Kadrić,selektor Mirza Hrustemovic.PONOS DRZAVE

MostaracVelezovac
Kontakt:

Post Postao/la MostaracVelezovac » 11 okt 2011, 16:04

herbion je napisao/la:Olimpic uredno izmiruje svoje obaveze.Jugo je slobodan a Vladavic mora vratiti novac.Jako puno novca za vratiti i ne sanjajte da cete to moci platiti.To vam je istina.Logika da ne bi vracao novac bas zbog jedne tekme.Ima drugih stvari zbog kojih je najuren iz kluba.
Herbion,

Ne ozbiljno. Jesi li upoznat sa situacijom u Olimpiku?

Moje informacije su da je Olimpik u opasnoj besparici i da ljudi nisu zadovoljni s tim. Ali naravno, ja nisam ni blizu kluba i moze biti da totalno grijesim. Prvi put cujem da je Vlada bio isplacen posteno - ako je tako, onda se nesto stvarno cudno tu desava.

Sta je tacna situacija znas li? Stvarno bi volio znat o cemu se radi.

kimbo
Kontakt:

Post Postao/la kimbo » 11 okt 2011, 16:06

Vlada se ponaša neprofesionalno u stvari nekorektno. Tako je bilo kad nam je upravu izmanipulisao ,tako je i sada. Naravno treba nam taka igrač al pravila su pravila i ljudski kodeks su ljudski kodeksi. Nije fer prema Olimpiku.
To me, Pink Floyd were Aliens from another Galaxy far far away. They were our Brothers who came to Earth to heal us, help us fight to get through wars, greed, crime, corruption, loneliness, heartbreak, to warn us of the path humanity is heading,

Bliss
Kontakt:

Post Postao/la Bliss » 11 okt 2011, 16:11

Zaboli mene ko se ponasa nekorektno i nesportski, kad Vlada uzme loptu i predje cijelu odbranu protivnicke ekipe, sve nesportsko se zaboravi.
ROĐEN U MOSTARU U NAJLJEPŠE DOBA MOSTAR U SRCU VELEŽ DO GROBA

herbion
Kontakt:

Post Postao/la herbion » 11 okt 2011, 16:44

MostaracVelezovac je napisao/la:
herbion je napisao/la:Olimpic uredno izmiruje svoje obaveze.Jugo je slobodan a Vladavic mora vratiti novac.Jako puno novca za vratiti i ne sanjajte da cete to moci platiti.To vam je istina.Logika da ne bi vracao novac bas zbog jedne tekme.Ima drugih stvari zbog kojih je najuren iz kluba.
Herbion,

Ne ozbiljno. Jesi li upoznat sa situacijom u Olimpiku?

Moje informacije su da je Olimpik u opasnoj besparici i da ljudi nisu zadovoljni s tim. Ali naravno, ja nisam ni blizu kluba i moze biti da totalno grijesim. Prvi put cujem da je Vlada bio isplacen posteno - ako je tako, onda se nesto stvarno cudno tu desava.

Sta je tacna situacija znas li? Stvarno bi volio znat o cemu se radi.
Veoma sam blizu desavanja u Olimpicu,kako sam napisao sve stoji i da se treba biti korektan prema Skaljicu koji sada ispada sup.. sto ce igrati protiv svog maticnog kluba.Stvari su drugacije a Vlada i Jugo su otjerani i nemaju veze sa nasom tekmom.
Finansijki stojimo dobro sve plate,ugovorne rate i premije isplacene.Naredne sedmice ide plata od proslog mjeseca a i premije ako vas dobijemo.Premije se isplacuju u roku sedam dana od tekme.

Adnel
Kontakt:

Post Postao/la Adnel » 11 okt 2011, 17:26

jednostavno smo sa ljudima u klubu imali različita mišljenja. Zamolili smo stručni štab da ne igramo protiv Veleža ali se to njima nije dopalo. Moja porodica živi u Mostaru, ja sam svoju karijeru počeo u Veležu i sjećam se kada sam sa Željom igrao protiv Veleža, da nisam baš dobro odigrao, govori Vladavić te dodaje:

Mislim da je i za nas, a i za ljude u Olimpicu najbolje da se rastanemo. Oko ovoga ne treba praviti sada neku sapunicu, to je tako, mi ne želimo igrati protiv Veleža i rastanak sa Olimpicom je možda najbolje riješenje, kazao je Vladavić.
Samo jedan klub Velež Mostar

oldbridge
Kontakt:

Post Postao/la oldbridge » 11 okt 2011, 17:31

Kolumbo :D

MUSVDG

VELEZDOGROBA
Kontakt:

Post Postao/la VELEZDOGROBA » 11 okt 2011, 18:56

TANOVICU OVE LJUDE VRATI U VELEZ VIDIS LI SADA KOLIO GA VOLE!!!!
HOCU VLADU I JUGU U CRVENOM DRESU!

Tito_1922
Kontakt:

Post Postao/la Tito_1922 » 11 okt 2011, 19:13

Bliss je napisao/la:Zaboli mene ko se ponasa nekorektno i nesportski, kad Vlada uzme loptu i predje cijelu odbranu protivnicke ekipe, sve nesportsko se zaboravi.

Potpis ..
Mostar nam otac, Neretva majka....a Velež smo MI..

Do zadnjeg dana cemo se boriti za ideologiju rahmetli našeg komandanta Hujke (za jedinstven Mostar) i Generala Sefera.(za jedinstvenu BiH)

AlemC85
Kontakt:

Post Postao/la AlemC85 » 11 okt 2011, 20:05

drage kolege pustite se Olimpica i Vlade bitno je ovo:

Radovi na izgradnji tribine
Utorak, 11 Oktobar 2011 14:49

Na stadionu u Vrapčićima danas je počela izgradnja tribine u dijelu stadiona koji obuhvata krug bivše fabrike „Đuro Salaj“. Naime, u narednih 15-tak dana biće dovršena betonska tribina u dužini od 20 metara i 6 redova visine. Za sada su predviđeni samo ovi radovi i samo su dio od ukupnog dijela tribine na ovoj strani stadiona. Primarno ovaj segment, koji će se u prvom dijelu izgraditi, koristit će se za gostujuće navijače.

Pomoćni teren stadiona već uveliko dobija svoju željenu fizionomiju, jer su već dva puta obavljena košenja trave koja je prije dva mjeseca posijana na pomoćnom terenu. U narednom periodu se može očekivati da se potpunu u funkciju stavi i ovaj segment stadiona u Vrapčićima, gdje će trenirati i omladinske selekcije kluba.

konačno će ovaj stadion početi da liči na nešto. ovo je bitno...

oldbridge
Kontakt:

Post Postao/la oldbridge » 11 okt 2011, 23:34

Ja bas suprotno mislim.. Neka stadiona , neka napreduje i sve to , al' ekipa Rođenih mi je nekako na prvom mjestu.
Eno ti komsinica, imaju stadion i sve ,a ka.rina od kluba i ekipe :D

MUSVDG

dzenan01
Kontakt:

Post Postao/la dzenan01 » 12 okt 2011, 00:31

Neka ova dvojica mangupa dokažu svoju ljubav prema Veležu i odigraju za Velež besplatno ovu sezonu.
SAMO ZBOG LJUBAVI PREMA BORDO BOJI

★ 30 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★

Rodjeni_BRato
Kontakt:

Post Postao/la Rodjeni_BRato » 12 okt 2011, 04:32

**** ligu i ugovore, kad igrac moze raskinut ugovor kad mu se **** digne.

Zaključano

Natrag na “FK Velež”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []