@Seahawks: Kad razmišljamo od danas do sutra vjeruj da bi' mu i ja rado ledja vidio.

Al' nakon što produži ugovor eto njega opet na cifru 20-25 mio. eura. Ne zaboravi da je Walcott ,i pored toga što ga mi ne cijenimo ,igrač na dobrom glasu i u svijetu nogometa se smatra za jednog od najvećih talenata.
Ja bih ga prod'o samo pod uslovom da dodje Hulk ili neki igrač koji je oslonac, glavni igrač ,nekog kluba koji je redovan medju 16 najboljih u LP, drugačije ne bih nikad, jer bi samo bili na gubitku.
Uskoro će se razviti (nadam se zdrava) konkurencija izmedju njega i Alexa Chamberlaina, a tada će morati i on napredovati.

Mada ne mogu a da ne primijetim da je ogromno napredovao u ovoj sezoni, iako i sada nije na nivou na kakvom ga ja želim vidjeti, a to je top5 krila svijeta. Prije bi se zaplet'o u sopstvene driblinge, a sad (i juče) jednostavno radi, probaci loptu na desno, a on
obtrči igrača po lijevoj strani.
Dobra je stvar da imamo solidna riješenja na desnom krilu, iako mi se sve više i više čini da će Theo do kraja sezone zaigrati u samoj špici. Od ove sezone igra mnogo direktnije po krilu, okomitije na gol, ne razvlači u stranu, ubacuje se iza ledja (možda je to i prije radio, al' sada to radi puno bolje).
1.Manuel Almunia na posudbi u
West Ham Unitedu. Šta reći za ovog supertalenta.

Čovjek je na nivou.

3 tekme =3 gola.

Mada je u jednoj od tih tri tekmi i sačuvao mrežu, protiv Blackpoola.
2.Henri Lansbury isto u
West Ham Unitedu. Meni drag igrač i drago mi je vidjeti da se dobro razvija. Statistika je vrlo solidna, s obzirom da je doš'o u nov klub, gdje je morao preeuzeti komandu na sredini terena. Njegov učinak do sada je :6 tekmi, 1 gol i 1 asistencija. U prosjeku igra 82,6 minute na tekmu. 2x je do sada izlazio. Za oba igrača važi: Sezona u Championshipu je došla na brojkuu 12, bar što se
Čekićara tiče. Medjutim oba su se pridružila West Hamu nešto kasnije. Lansbury ove sezone i za Arsenal ima uknjižena 2 nastupa.
3.Pedro Bothelo je na posudbi u
Rayo Vallecanu. Dobra stvar je da je konačno otišao na posudbu negdje u prvu ligu.

Do sada je samo hod'o po drugim ligama. Bravo Pedro, ogromno iskustvo.

Osim toga, dobra stvar je i da igra u La ligi.

Skupio je 7 nastupa u 8 kola, pri tome upisao i jednu asistenciju. Igra na svim pozicijama po lijevoj strani. Na terenu proveo do sada tačno 478 minuta, što je u prosjeku 68,3 minute. 4x mijenjan , 1x ulazio u igru.
4.Nicklas Bendtner. Aj njega samo da spomenem ,pošto je izvijesno da se neće vratiti u Arsenal. Igra za
Sunderland, zabilježio je 6 od mogućih 9 nastupa za iste, postigao 3 gola i upisao 2 asistencije. Nije loše.

Igrao 455 minuta, po jednom mijenjao i bio mijenjan.U prosjeku igra 75,8 min.
5.Carlos Vela. Momak koji je plaćen ogromnih (za tinejdžera) 7 mio. eura je očigledno nastavio po svome- niz brdo.Trenutno je u San Sebastianu, u ekipi Real
Sociedada i odigrao je "samo" 5 tekmi. I to 2x mijenjao, a 3x bio mijenja. Inače tamo je upravo završeno osmo kolo. Minuta ima premalo. 50,8 na tekmu.

Aj, makar je dodao jedanput.
6.Denilson. Ne znam kad je tačno počela Brazilska iga (jer je duboko zamakla ,trenutno je 31 kolo, a Neves je skupio 9 nastupa (i 2 na nj. Copa Sudamericana), "samo" 2x izlazio i odigrao 751 minutu, što je u prosjeku 83,4 minute na tekmu. Nije
zabij'o ni asistir'o.
7.Za kraj momak koji na posudbi pokazuje najviše. Joel Campbell. Iako je tek stig'o u Europu igra vrlo solidno u Francuskoj ligi. Skupio je do sada 1 gol i 1 asistenciju. Igrao na 7 od mogućih 11 tekmi, a u prosjeku igra 48 minuta. Ne zaboravimo da je on tek stigao u Europu i da je rodjen '92. Vrlo mlad, tek 19 godina. Uglavnom ulazi sa klupe (4x), a izlazi je samo 1x.

Igra za sedmoplasiranu ekipu u Ligue 1,
Lorient.
Eto od mene, malo sam se potrudio, jer nemam šta raditi. No, lažem, imam ,al' mi mrsko.