Arsenal - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: _dreamer_,Monolog,ribery,geronimo,hammers,rio_Ferdy88,Artetitis

Gdje će Arsenal završiti iduće sezone?

Anketa je završila: 08 avg 2019, 14:38.

Šampioni (sami se prijavite nadležnom doktoru ako izaberete ovu opciju)
1
6%
Od drugog do četvrtog mjesta
3
19%
Peto ili šesto mjesto
7
44%
Od sedmog do desetog mjesta, pad u mediokritetstvo, Everton II FC
2
13%
Od jedanaestog do sedamnaestog mjesta, katastrofa, dobro da ne ispadnemo
0
Nema glasova.
Od osamnaestog do dvadesetog mjesta (vidjeti tekst iz zagrade kod prve opcije)
0
Nema glasova.
Uzimamo EL/neki domaći kup uz plasman u Top 4
1
6%
Uzimamo EL/neki domaći kup uz plasman van Top 4
2
13%

Ukupno glasova: 16

Arnelinho
Kontakt:

Re: Arsenal

Post Postao/la Arnelinho » 23 okt 2011, 23:29

Rizah je napisao/la:A utorak sa Boltonom?
Ili vam nije važan Carling Cup?
To će Chamberlain i društvo da riješe. ;)

Edit:
Da ne pišem drugi post. Uskoro se očekuje i da Walcott potpiše novi ugovor. To je već prije uradio TV. I sam Walcott je rekao da želi produžiti. ;)
Do zadnjeg dana života mog samo Saraj'vo!!!

"How do you know what is right and what is wrong? Well you just try to analyse the situation as well as you can." - Arsene Wenger

-Paja
Kontakt:

Post Postao/la -Paja » 23 okt 2011, 23:56

Keep the faith!
Dio Arsenala

Profesor
Kontakt:

Post Postao/la Profesor » 24 okt 2011, 00:40

Evo pogleda i ja utakmicu (reprizu). Igrali smo nekako monotono, bez previse kreativnosti. Puno smo imali loptu u nogama, nismo bas stvarali puno prilika. Ali to protiv Stoka i nije bilo za ocekivati. Nisam bio siguran u pobjedu ali ona je ipak stigla sa klupe :D Po koji put je Robin dokazao koliko je bitan za Arsenal. Gervinho isto odlican. Ramsey, Arteta i Song odradili poprilicno dobar posao. Mislim da bi Santos trebao zapocinjati utakmice prije Gibbsa, posto se vidi da ima kvalitet a i iskustvo. Bilo je nekoliko losih/netacnih dodavanja sa strane Pera, koja bi mogli uz malo vise srece i znanja igraci Stoka i iskoristiti. I Scezsny je pokazao, da posjeduje odlicnu tehniku, al bi ga molio da nikada vise to ne radi, posto mi je skoro srce stalo (ebo ga Hasagic, da ga ebo :mrgreen: ).

GunnerS
Kontakt:

Post Postao/la GunnerS » 24 okt 2011, 09:22

Profesor je napisao/la:Evo pogleda i ja utakmicu (reprizu). Igrali smo nekako monotono, bez previse kreativnosti. Puno smo imali loptu u nogama, nismo bas stvarali puno prilika. Ali to protiv Stoka i nije bilo za ocekivati. Nisam bio siguran u pobjedu ali ona je ipak stigla sa klupe :D Po koji put je Robin dokazao koliko je bitan za Arsenal. Gervinho isto odlican. Ramsey, Arteta i Song odradili poprilicno dobar posao. Mislim da bi Santos trebao zapocinjati utakmice prije Gibbsa, posto se vidi da ima kvalitet a i iskustvo. Bilo je nekoliko losih/netacnih dodavanja sa strane Pera, koja bi mogli uz malo vise srece i znanja igraci Stoka i iskoristiti. I Scezsny je pokazao, da posjeduje odlicnu tehniku, al bi ga molio da nikada vise to ne radi, posto mi je skoro srce stalo (ebo ga Hasagic, da ga ebo :mrgreen: ).
Nisam imao priliku gledat tekmu, kod jarana bio a nema nit sportkluba a ni net-a al je bilo pive i tako tih stvarčica pa... :) Al teletext je bio upljen i kad sam vidio 1:1 srce mi stade, nu reko nećemo iskoristiti kiks Liverpoola, kad ono Bogam RVP, naš jedini spas ove sezone, proradi i donese nam pobjedu. Vidio sam golove i mogu reči, odnosno pitati, jel ovo Gervinho i Ramsey napkon proradili ?!
a b c č ć d dž đ e f g h i j k l lj m n nj o p r s š t u v z ž

Arnelinho
Kontakt:

Post Postao/la Arnelinho » 24 okt 2011, 11:21

Sad pročitah da je Conor Henderson (mlada nada Arsenala) smislio tu foru Six and the City. :lol:

Theo Walcott uskoro produžuje ugovor sa Arsenalom ;)

Otkako je Drogbe u Chelsea -u učinak Arsenala glasi:
Chelsea sa Drogbom: 1 pobjeda, 3 remija i 10 poraza
Chelsea bez Drogbe: 2 pobjede, 1 remi i ni jedan poraz :P

[youtube][/youtube]
8-)

"How do you know what is right and what is wrong? Well you just try to analyse the situation as well as you can." - Arsene Wenger

Seahawks Boy
Kontakt:

Post Postao/la Seahawks Boy » 24 okt 2011, 11:28

@Arnelinho - E jbm. mu više Walcotta, dokazao se jučer, papak jedan lijeni :S
Arsenal FC <3
Željo 1921 <3

Victoria Concordia Crescit !

frankqqqqq
Kontakt:

Post Postao/la frankqqqqq » 24 okt 2011, 12:12

@Afobe
Benik Afobe
Should be a new song out! Drake ft Roberto Mancini - Dreams money can buy remix! Haha.. Do you like that one @Henderson_91 ?? #SixAndTheCity

koje legende AHAHAHAHA. A Henda je izmislio onu šalu six and the city :lol: :lol:

Bosco
Kontakt:

Post Postao/la Bosco » 24 okt 2011, 12:17

Bolje bi mu bilo da izmisli kako da spasi karijeru jer iduće godine u ovo vrijeme mogao bi biti slobodan igrač.

Nego ako ova uprava i Wenger ne dadnu Persieju šta čovjek zaželi e onda yebo im ja mater svima.

frankqqqqq
Kontakt:

Post Postao/la frankqqqqq » 24 okt 2011, 12:20

Bosco je napisao/la:Bolje bi mu bilo da izmisli kako da spasi karijeru jer iduće godine u ovo vrijeme mogao bi biti slobodan igrač.

Nego ako ova uprava i Wenger ne dadnu Persieju šta čovjek zaželi e onda yebo im ja mater svima.
pripremi se za **** onda :lol:

http://www.talksport.co.uk/sports-news/ ... witterfeed" onclick="window.open(this.href);return false;

ovo je neka laž, koji će mu **** handanovič pored ovakvog šćešnija :S

CollegeGunner
Kontakt:

Post Postao/la CollegeGunner » 24 okt 2011, 12:35

Bosco je napisao/la:Bolje bi mu bilo da izmisli kako da spasi karijeru jer iduće godine u ovo vrijeme mogao bi biti slobodan igrač.
Nema potrebe za tim, nedavno je produzio ugovor.
Before Wenger, Arsenal had finished top four in 23 out of 92 seasons. Under him, it is 15 out of 15.

........................................With Wenger until the end...........................................

Arnelinho
Kontakt:

Post Postao/la Arnelinho » 24 okt 2011, 12:41

@Seahawks: Kad razmišljamo od danas do sutra vjeruj da bi' mu i ja rado ledja vidio. :mrgreen: Al' nakon što produži ugovor eto njega opet na cifru 20-25 mio. eura. Ne zaboravi da je Walcott ,i pored toga što ga mi ne cijenimo ,igrač na dobrom glasu i u svijetu nogometa se smatra za jednog od najvećih talenata. ;)

Ja bih ga prod'o samo pod uslovom da dodje Hulk ili neki igrač koji je oslonac, glavni igrač ,nekog kluba koji je redovan medju 16 najboljih u LP, drugačije ne bih nikad, jer bi samo bili na gubitku.

Uskoro će se razviti (nadam se zdrava) konkurencija izmedju njega i Alexa Chamberlaina, a tada će morati i on napredovati. ;) Mada ne mogu a da ne primijetim da je ogromno napredovao u ovoj sezoni, iako i sada nije na nivou na kakvom ga ja želim vidjeti, a to je top5 krila svijeta. Prije bi se zaplet'o u sopstvene driblinge, a sad (i juče) jednostavno radi, probaci loptu na desno, a on obtrči igrača po lijevoj strani. ;)

Dobra je stvar da imamo solidna riješenja na desnom krilu, iako mi se sve više i više čini da će Theo do kraja sezone zaigrati u samoj špici. Od ove sezone igra mnogo direktnije po krilu, okomitije na gol, ne razvlači u stranu, ubacuje se iza ledja (možda je to i prije radio, al' sada to radi puno bolje).

No...
Htjedoh da nam na hitro napišem kakav su do sada učinak imali posudjeni igrači. :)

1.Manuel Almunia na posudbi u West Ham Unitedu. Šta reći za ovog supertalenta. :mrgreen: Čovjek je na nivou. :lol: 3 tekme =3 gola. :lol: Mada je u jednoj od tih tri tekmi i sačuvao mrežu, protiv Blackpoola.

2.Henri Lansbury isto u West Ham Unitedu. Meni drag igrač i drago mi je vidjeti da se dobro razvija. Statistika je vrlo solidna, s obzirom da je doš'o u nov klub, gdje je morao preeuzeti komandu na sredini terena. Njegov učinak do sada je :6 tekmi, 1 gol i 1 asistencija. U prosjeku igra 82,6 minute na tekmu. 2x je do sada izlazio. Za oba igrača važi: Sezona u Championshipu je došla na brojkuu 12, bar što se Čekićara tiče. Medjutim oba su se pridružila West Hamu nešto kasnije. Lansbury ove sezone i za Arsenal ima uknjižena 2 nastupa.

3.Pedro Bothelo je na posudbi u Rayo Vallecanu. Dobra stvar je da je konačno otišao na posudbu negdje u prvu ligu. :mrgreen: Do sada je samo hod'o po drugim ligama. Bravo Pedro, ogromno iskustvo. :)
Osim toga, dobra stvar je i da igra u La ligi. ;) Skupio je 7 nastupa u 8 kola, pri tome upisao i jednu asistenciju. Igra na svim pozicijama po lijevoj strani. Na terenu proveo do sada tačno 478 minuta, što je u prosjeku 68,3 minute. 4x mijenjan , 1x ulazio u igru. ;)

4.Nicklas Bendtner. Aj njega samo da spomenem ,pošto je izvijesno da se neće vratiti u Arsenal. Igra za Sunderland, zabilježio je 6 od mogućih 9 nastupa za iste, postigao 3 gola i upisao 2 asistencije. Nije loše. ;) Igrao 455 minuta, po jednom mijenjao i bio mijenjan.U prosjeku igra 75,8 min.

5.Carlos Vela. Momak koji je plaćen ogromnih (za tinejdžera) 7 mio. eura je očigledno nastavio po svome- niz brdo.Trenutno je u San Sebastianu, u ekipi Real Sociedada i odigrao je "samo" 5 tekmi. I to 2x mijenjao, a 3x bio mijenja. Inače tamo je upravo završeno osmo kolo. Minuta ima premalo. 50,8 na tekmu. :oops: Aj, makar je dodao jedanput.

6.Denilson. Ne znam kad je tačno počela Brazilska iga (jer je duboko zamakla ,trenutno je 31 kolo, a Neves je skupio 9 nastupa (i 2 na nj. Copa Sudamericana), "samo" 2x izlazio i odigrao 751 minutu, što je u prosjeku 83,4 minute na tekmu. Nije zabij'o ni asistir'o. :oops:

7.Za kraj momak koji na posudbi pokazuje najviše. Joel Campbell. Iako je tek stig'o u Europu igra vrlo solidno u Francuskoj ligi. Skupio je do sada 1 gol i 1 asistenciju. Igrao na 7 od mogućih 11 tekmi, a u prosjeku igra 48 minuta. Ne zaboravimo da je on tek stigao u Europu i da je rodjen '92. Vrlo mlad, tek 19 godina. Uglavnom ulazi sa klupe (4x), a izlazi je samo 1x. ;) Igra za sedmoplasiranu ekipu u Ligue 1, Lorient.

Eto od mene, malo sam se potrudio, jer nemam šta raditi. No, lažem, imam ,al' mi mrsko. :D

Arnelinho
Kontakt:

Post Postao/la Arnelinho » 24 okt 2011, 16:03

99,8% sam siguran da nam ovaj momak u januaru stiže na Emirate. Zove se Elliot Hewitt, star je tek 17 godina i igra u Macclesfield Townu, League 2. Inače je desni bek, kažu da su za njega zainteresovani Everton i Chelsea , al' vjerujem da će doći u Arsenal. ;)
slika

GunnerS
Kontakt:

Post Postao/la GunnerS » 24 okt 2011, 16:27

Ja očekujem Hazarda. :roll:

SamoZeljo
Kontakt:

Post Postao/la SamoZeljo » 24 okt 2011, 17:10

Ja sam cuo da Hazarda hoce jos mnogo klubova, izmedju ostalih Juventus, Manchester United, Manchester City, Chelsea, Liverpool, Internazionale, Barcelona i Real Madrid.
Pitanje je ko ce mu ponuditi najbolje uslove?! Pored toga ljudi traze 40 miliona za njega.

Iskreno, mislim da su male sanse da dodje u Arsenal.
(ako ne dodje do drasticnih promjena u psihologiji kluba)

GunnerS
Kontakt:

Post Postao/la GunnerS » 24 okt 2011, 17:12

Htjeli su i Džeku, od Želje pa do Real Madrida ( od najmanjeg do najačeg tima :) ) pa ga dovede City ;) Zato, nije stvar ko ga želi, nego ko ga može dovest, kome treba, a nama treba i mi ga možemo dovest.

SamoZeljo
Kontakt:

Post Postao/la SamoZeljo » 24 okt 2011, 17:19

Svi nabrojani klubovi ga mogu dovesti. Problem je sto je on za Arsenal skup. Arsenal (navodno) nikad nece dati tolike pare za jednog igraca i nece dati veliku platu koju daju neki drugi klubovi. Takva psihologija kluba.
Zato kazem, ako ne dodje do drasticnih promjena u psihologiji kluba, od Hazarda vrlo vjerovatno nema nista. Toliko platiti igraca i pored toga dati covjeku platu koju bi dobio u nekom drugom velikom klubu mi se cini sad za sad nemogucim u Arsenalu. To Arsenal ne moze ako ne poveca platu nekim drugim igracima jer bi u protivnom Hazard zaradjivao mnogo vise od ostalih.

Carlo
Kontakt:

Post Postao/la Carlo » 24 okt 2011, 17:22

GunnerS je napisao/la:Htjeli su i Džeku, od Želje pa do Real Madrida ( od najmanjeg do najačeg tima :) ) pa ga dovede City ;) Zato, nije stvar ko ga želi, nego ko ga može dovest, kome treba, a nama treba i mi ga možemo dovest.
možete, ali šanse da wenger baci 25 miliona (a da ne pričamo o 40) na igrača su ravne nuli.
Liverpool's number 9! LONG LIVE THE KING KENNY!

GunnerS
Kontakt:

Post Postao/la GunnerS » 24 okt 2011, 17:23

A jesi ovako razmišljao, Hazard bi htio da igra, u City-u, sumnjam da bi zaigrao, bar ne odmah, u Realu također, Juve, italija, ko još tmao hoče da ide ?! A jedino gdje bi igrao odmah i 100% je u Arsenalu, plus igra je lijepa i kreativna kakvu i Hazard igra ;)

Johnyx95
Kontakt:

Post Postao/la Johnyx95 » 24 okt 2011, 17:36

GunnerS je napisao/la:A jesi ovako razmišljao, Hazard bi htio da igra, u City-u, sumnjam da bi zaigrao, bar ne odmah, u Realu također, Juve, italija, ko još tmao hoče da ide ?! A jedino gdje bi igrao odmah i 100% je u Arsenalu, plus igra je lijepa i kreativna kakvu i Hazard igra ;)
Chelsea ?
Zola in, Zola passes, Zola scores !

GunnerS
Kontakt:

Post Postao/la GunnerS » 24 okt 2011, 17:39

Ma šta će vama vi imate Kalou :) A i uostalom mlad je on za vas :) :lol:

Zaključano

Natrag na “Arsenal”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []