MostaracVelezovac je napisao/la:Ja sam od početka sezone lajao na Mirzu ali sada se jasno vidi da ovdje Mirza nije nimalo kriv.
Svi su kritikovali Mirzu "a zašto ne igraju Veležova djeca?" ili "a zašto igraju Mrkva i Kajtaz i Rovčanin i Spahić i ostali igrači sa strane?"
Pa evo odgovora. Jasan ko dan. A to je VELEŽOVA DJECA NEMOGU MEDA. i tu je kraj priče.
Toliko o menadžerima, toliko o "talovima" - eto igrali su zajedno, čitav tim Veležove djece. I šta su pokazali? Pokazali su da čak i kad im se pruži šansa i dadne prilika VELEŽOVA DJECA JEDNOSTAVNO NEMAJU POJMA.
hajde onda da rezimiramo od prvog kola igru Velezove djece i legionara...
1. kolo Velez -celik 2-1 pobjednosni gol spahica, koji cak ni u ovakvom Veleuz ne moze izboriti status standardnog. zeljeznicar, odakle je dosao, da i ne spominjemo.
inace, celik je 13-ti na tablici, u zoni ispadanja.
2. kolo Velez-slavija 3-0 . mozes pogledati
ovde sve sanse okica i rovcanina. sramotno je propustiti nesto ovako. a pogotovo pogledaj prvi go koji je dao rovcanin, nakon kojeg i cijeg prodora je pao.
inace, da podsjetim da je slavija ubjedljivo zadnja na tablici.
3.kolo sarajevo- Velez 1-1. slavili smo ovaj bod kao da smo titulu uzeli, a zaboravili smo odmah poslije utakmice da nam ga ja sarajevo poklonilo svojim blesavim autogolom. usput da ne zaboravimo da su se kukavicki povukli nakon svog gola.
i gdje su famozna pojacanja sa strane u toj, prvoj bitnijoj provjeri u prvenstvu??? ja ih nisam vidio, vidio sam samo
ovo na 1h:00min:50sec.
inace, sarajevo je, kao sto svi znamo u vrhu tablice. znaci, prva veca provjera. na prvoj ozbiljnijoj provjeri, ja ne vidjeh tu "moc" igraca sa strane..
4. kolo - Velez- kozara 0-0. da citiram
ovog komentatora ovde: nema srece ni rovcanin...ivetic je ubacio a okic sutira preko gola...spahic ne koristi dobar prodor..
i na kraju..kakva su to pojacanja kad jedan "nema srece", drugi sutira preko gola a treci ne koristi dobar prodor?
hmmmm, bas se pitam sta bi bilo da su igrala malo vise Velezova djeca, a ne da je od svih samo jedan usao s klupe, da zamijeni najgore pojacanje koje nam je ove godine stiglo u nase redove, sudeci po formi (hasanovica)
5. kolo -leotar-Velez 0-1. ovde su vecinom svi odigrali jako dobro. durakovicevi prodori su bili ipak lucidniji nego okicevi na toj strani...skaljic je suvereno vladao desnom stranom. hasanovic opet los. spahic ubacuje odbitak, na racun mrkve.
a i tu da citiram opet "okic izlazi SAM pred golmana milenkovica, ali je golman uspjesniji u ovom duelu"...pa da upitam ove sto vatreno brane takve igrace - KOLIKO UTAKMICA TREBA DA PRODJE DA SE KREDIT ISTROSI ZA IGRACE SA STRANE???? da je jazvin, brkovic, durakovic u ovoj poziciji, vec bi se ovde pricalo o tome..a okic iz utakmice u utakmicu promasuje kolosalne sanse pa NIKOM NISTA? kakav to kredit takvi igraci imaju, kad vec spominjete famozna pojacanja sa strane??? ko ne vjeruje,
evo linka ovde.
opet da rezimiramo - pobijedili smo leotar, ekipu koja je takodje na dva boda od crte za ispadanje. wooow, prejaki smo!!!
6...da skratim - od sestog kola do sada - smo izgubili od sirokog, zrinjskog, rudara, olimpica i zeljeznicara - znaci od SVAKOG DIREKTNOG KONKURENTA ZA GORNJI DIO TABLICE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
pobijedili smo... koga? travnik dva puta gdje su
glavne uloge imali Velezovi igraci a posebno zolj koji je Velezovo dijete (golove dali merzic, kodro i zolj), i u kupu gdje je takodje zolj bio strijelac pobjedonosnog gola.
zatim, pobijedili smo zrinjski dva puta -
SVI GOLOVI I SVE ASISTENCIJE- mostarci i Velezova djeca!!!! pod BB- demic, a u Vrapcicima- kodro i brkovic: oba na asistenciju demica.
i protiv olimpica je opet zolj jedini dao gol.
otidjite malo na izvjestaje utakmice i pronaci cete recenice koje se ponavljaju iz utakmice u utakmiicu "spahic nije imao srece..shut rovcanina zavrsava pored gola" itd itd...
zato molim ove koji pricaju o Velezovoj djeci kako su losi, da
uporede statistiku takozvanih pojacanja sa nasom djecom pa da vidimo statistiku, bas me zanima. da su mostarska djeca imala sansi koliko su imali spahic, rovcanin i okic..pa da su sve to ispromasivali, bilo bi realno pljuvati ih..a ovako -
svaku su priliku iskoristili da DOKAZU DA SU BOLJI od takozvanih pojacanja!!!
da li su extra igraci? ne znam. izgleda da nisu, cim i sa njima u sastavu gubimo od direktnih konkurenata za vrh tablice...ali su u svakom slucaju bolja od ovih placenika. do sad su samo ivetic i lakicevic opravdali povjerenja od ne-mostaraca. a za svako drugo "pojacanje" se pokazalo i evo ovim tekstom dokazalo - da postoji adekvatna pa i bolja zamjena na istom mjestu u timu, nekog mostarca.
po meni, najveca pojacanja ove godine su demic i zolj. za durakovica se od ranije zna da je fizicki najspremniji igrac i jako dobar dribler, samo mu fali da malo "produzi fitilj", a ocekujem i brkovica da eksplodira...
evo argumenata gore, kad vec spominjemo igrace sa strane, sve crno na bijelo uz izvjestaje s utakmica. izvolite..