RSD Velež Mostar - ARHIVA POSTOVA

195
Kontakt:

Re: RSD Velež Mostar

Post Postao/la 195 » 25 okt 2011, 12:03

@pile 87

u potpunosti je covjek u pravu !
neznate ni sami sta bi , vi stariji gurate tita i petokraku , komunizam i yugoslavija iznad svega , opet mladji vam se kunu u bosnu istu onu koju je ta petokraka razarala 90-ih , a opet kad treba gonit inat tad vadite turske zastave i javljaju vam se radikalni islamisti u grupi

samo se odlucite sta ste , kad vec prozivate bez pokrica ljude koje voli zrinjskog vecinom hrvate u mostaru fasistima :roll:

nije lijepo drugom gurat nesto pod nos, a ne znat ni sam sta si , lp ;)

ANTIFA !
Kontakt:

Post Postao/la ANTIFA ! » 25 okt 2011, 12:08

195 je napisao/la:@pile 87

neznate ni sami sta bi , vi stariji gurate tita i petokraku , komunizam i yugoslavija iznad svega , opet mladji vam se kunu u bosnu istu onu koju je ta petokraka razarala 90-ih , a opet kad treba gonit inat tad vadite turske zastave i javljaju vam se radikalni islamisti u grupi

samo se odlucite sta ste , kad vec prozivate bez pokrica ljude koje voli zrinjskog vecinom hrvate u mostaru fasistima :roll:

A ti se odluci jel navijas za Dinamo il Hajduk ?
MOSTAR U SRCU VELEŽ DO GROBA !

nem73
Kontakt:

Post Postao/la nem73 » 25 okt 2011, 12:13

znamo jedno, a to je da nismo fašisti kao vi.

ima nas hvala Bogu ljevićara ali i onih koji su manje opterećeni sličnim nebitnim detaljima.

ajde sada prti u svoj kokošinjac torcidaš
ROĐENI BRATO

(VEDRAN PULJIC 1985-2009)

Ipswich Town F.C.

Red or Dead
Kontakt:

Post Postao/la Red or Dead » 25 okt 2011, 13:02

Protiv branitelja lagano..i onda u polufinale maximalno spremno .. :mrgreen: finale je nase, a liga europe sve blize :mrgreen:

el-fighter
Kontakt:

Post Postao/la el-fighter » 25 okt 2011, 13:48

U 1/4 finalu protiv Braniterlja. Ovaj put smo imali srece i nadam se da cemo obezbjediti lagan prolaz u 1/2 finale, a tamo neka nam je Bog na pomoci.

FORZA VELEZ
Velež do groba života mi moga
Volim majko ja Zenico tebe i Veleža više nego sebe

Ne možeš postati tako brzo iza zadnjeg posta kojeg si postao/la.

oldbridge
Kontakt:

Post Postao/la oldbridge » 25 okt 2011, 13:59

Ma bola osvojit cemo kup ;)
Umro stari pjesnik, umrla Emina
ostala je pusta bašća od jasmina
salomljen je ibrik, uvehlo je cvijeće
pjesma o Emini nikad umrijet' neće.

MUSVDG

nisko
Kontakt:

Post Postao/la nisko » 25 okt 2011, 14:02

Napokon pravi mostarski derbi ... dosta vise igranja sa timom iz medjunozja ups medjugorja :D
JA VOLIM SAMO VELEŽA ALKOHOL I ŽENE NIŠTA VIŠE U ŽIVOTU NE ZANIMA MENE!!!

kimbo
Kontakt:

Post Postao/la kimbo » 25 okt 2011, 14:27

Jel ono trica vozila do Rodoča :lol: :lol: , prošlo 20 godina više se i ne sjećam :lol:
To me, Pink Floyd were Aliens from another Galaxy far far away. They were our Brothers who came to Earth to heal us, help us fight to get through wars, greed, crime, corruption, loneliness, heartbreak, to warn us of the path humanity is heading,

arius
Kontakt:

Post Postao/la arius » 25 okt 2011, 14:41

da si redovan na nastavi znao bi da su se i osmanlije i partizani i armiija BiH borili protiv istih hajduka , uskoka , ustasa,cetnika,skripara i slicnih

MostaracVelezovac
Kontakt:

Post Postao/la MostaracVelezovac » 25 okt 2011, 14:46

Kolika si ti neznalica. :roll:

Pa ta Turska zastava je najsekularniji amblem koji postoji. Covjek koji je razvio tu Tursku zastavu je pobio hiljade Islamista po Turskoj kad je dolazio na vlast. Taj isti covjek je htio da se ezan okujise na Turskom jeziku umjesto Arapskom i da se molitve vode na Turskom umjesto Arapskom. Takodjer je htio da zabrani religiju kompletno - samo sto je svatio da nemoze proci bez gradjanskog rata pa odustao. Tako da ta Turska zastava oznacava nesto puno sekularnije od komunizma - ali kako to objasnit balvanu iz Bosne koji bi prije **** u ruku uzeo nego knjigu.

E sad objasni ti meni genijalac kakav je Islamista sa Turskom zastavom?

:lol:
http://www.heroji.ba/midhat-hujdur/

ŠB_Fidelis
Kontakt:

Post Postao/la ŠB_Fidelis » 25 okt 2011, 14:59

MostaracVelezovac je napisao/la: E sad objasni ti meni genijalac kakav je Islamista sa Turskom zastavom?

Neuk. Kao i vise od pola drzave. Doduse neuki provokator, odnosno pokusaj istog. Kao i saban sa zastavom NDH, ili nekom desetom, nebitno. Al opet, teze ce se i tebi objasniti zasto, kao i ta tvoja ideja da takav jedan uopce zna sta je sekularna drzava, dapace, vjerujem da ne zna ni napisati ''sekularna drzava'', kamoli da mu je to izraz bunta ili poanta, ali to i sam jako dobro znas. Ljudi koji se drze minulih ideologija, nebitno komunizam, nacizam, fasizam, imaju sami sa sobom raspraviti tema prije nego nekoga optuze ili karakteriziraju kao sovinista ili fasista. Licemjerstvo. A to cak ni ne shvacaju, to je najzalosnije u cijeloj prici, a takav je BH narod u kompletu, bez ikakvih narodnosno-nacionalno-regionalno-gradskih izuzetaka. Ikakvih. Svijet je na tu temu rekao sve, samo je u BiH ''normalno'' i prihvatljivo i gleda se sa kojekakvom sjetom i simpatijama na razlicite minule ideologije. U svijetu ti se ljudi za to otvoreno smiju, s punim pravom, evo ja prvi puknem u smijeh kad mi netko kaze da podrzava ili simpatizira neku ili neciju ideologiju, samovolju pojedinca, nebitno uopce ciju. Normalno da je smijesno.
Ali, to bi me vratilo na tu prvu recenicu, ''neuki'', pa jebga.

Mislim da samo sj.ebajete temu takvom pricom i smarate, evo mene prvog koji procitam sve teme da vidim ima li ista konkretno i konstruktivno napisano, pogotovo jer 90 posto foruma je ionako napucen djecom, sto neobrazovanom, sto neodgojenom, sto zatucanom, nikakvog izuzetka nema dal je to neki samodeklarirani ''antifasista'' (sto danasnja mladez uopec ni ne shvaca i moze samo podsmijeh izazivati) ili ovih ''anti-antifa'', nit ce shvatiti ovo gore napisano, nit ce prihvatiti, jer, na jedno je navikao, na jedno je naucen, drugog, treceg nema.
...Život za Široki...

NeToBoLa
Kontakt:

Post Postao/la NeToBoLa » 25 okt 2011, 16:30

ŠB_Fidelis je napisao/la:
MostaracVelezovac je napisao/la: E sad objasni ti meni genijalac kakav je Islamista sa Turskom zastavom?

Neuk. Kao i vise od pola drzave. Doduse neuki provokator, odnosno pokusaj istog. Kao i saban sa zastavom NDH, ili nekom desetom, nebitno. Al opet, teze ce se i tebi objasniti zasto, kao i ta tvoja ideja da takav jedan uopce zna sta je sekularna drzava, dapace, vjerujem da ne zna ni napisati ''sekularna drzava'', kamoli da mu je to izraz bunta ili poanta, ali to i sam jako dobro znas. Ljudi koji se drze minulih ideologija, nebitno komunizam, nacizam, fasizam, imaju sami sa sobom raspraviti tema prije nego nekoga optuze ili karakteriziraju kao sovinista ili fasista. Licemjerstvo. A to cak ni ne shvacaju, to je najzalosnije u cijeloj prici, a takav je BH narod u kompletu, bez ikakvih narodnosno-nacionalno-regionalno-gradskih izuzetaka. Ikakvih. Svijet je na tu temu rekao sve, samo je u BiH ''normalno'' i prihvatljivo i gleda se sa kojekakvom sjetom i simpatijama na razlicite minule ideologije. U svijetu ti se ljudi za to otvoreno smiju, s punim pravom, evo ja prvi puknem u smijeh kad mi netko kaze da podrzava ili simpatizira neku ili neciju ideologiju, samovolju pojedinca, nebitno uopce ciju. Normalno da je smijesno.

Mislim da samo sj.ebajete temu takvom pricom i smarate, evo mene prvog koji procitam sve teme da vidim ima li ista konkretno i konstruktivno napisano, pogotovo jer 90 posto foruma je ionako napucen djecom, sto neobrazovanom, sto neodgojenom, sto zatucanom, nikakvog izuzetka nema dal je to neki samodeklarirani ''antifasista'' (sto danasnja mladez uopec ni ne shvaca i moze samo podsmijeh izazivati) ili ovih ''anti-antifa'', nit ce shvatiti ovo gore napisano, nit ce prihvatiti, jer, na jedno je navikao, na jedno je naucen, drugog, treceg nema.
Hvala ti što si nam otvorio oči. Hvala ti što postojiš.

I ovo oko izvlačenja, po gradu se priča odavno da ćemo igrati s Braniteljom i da idemo preko kupa u Evropu. Fuj, majke mi. Gadi mi se sve.
Who dares, wins !

ziggystardust
Kontakt:

Post Postao/la ziggystardust » 25 okt 2011, 16:44

samo bih da se osvrnem na oficijelni sajt na kojem stoji prica o zDrijebu, a ne o zrijebu...znaci, danas smo tako dobro prosli u "zDrijebu" (kao da smo kobile) a ne u zrijebu jer se, da ponovim - vrsi ZRIJEBANJE a ne ZDRIJEBANJE. zDrijebanje me podsjeca na polni odnos konja i kobile gdje iz njihovog seksualnog cina (zDrijebanja) nastaje zDrijebe. eventualno, zdrijebe moze oznacavati i "zvijezdje" ali zDrijebanje za kup ne postoji..osim izgleda na Velezovom oficijelnom sajtu.
kako je krenulo, jos cu vidjeti podatke o oPsajdima na zvanicnom sajtu...

slika
Zadnja izmjena: ziggystardust, dana/u 25 okt 2011, 17:04, ukupno mijenjano 1 put.

ŠB_Fidelis
Kontakt:

Post Postao/la ŠB_Fidelis » 25 okt 2011, 16:57

Postoji, kako ne. Zdrijeb je hrvatska rijec. Ima apsolutno isto znacenje kao zrijeb, samo sto bosanska i srpska varijanta nemaju d i/ili imaju ije, odnosno e. To sto ti navodis i slikovito opisujes je zdrijebE, a ne zdrijeb. Hrvatski je usput jedan od sluzbenih jezika u BiH. Prepostavljam da je doticnu vijest pisao netko tko ima vise doticaja s istim, otud zdrijeb, kao sto i ja npr. kazem s obzirom da sam isti ucio.
Vise sam misljenja da sitnicaris, nego da ne znas ovo gore (a ako zaista ne znas, onda definitivni epic fail obrazovanja HNŽ-a - P.S. oPsajd nije rijec, zdrijeb jeste rijec, logika ti manjkava, da si rekao zaledje, ajde druga stvar makar), a ne vidim sto bi ti smetalo dolazeci kao vijest sa stranice jednog Mostarskog, gradskog kluba.

I bas o ovome i govorim gore u postu, suvisan tekst o necemu jasno razumljivom.
...Život za Široki...

ziggystardust
Kontakt:

Post Postao/la ziggystardust » 25 okt 2011, 17:14

http://sh.wikipedia.org/wiki/" onclick="window.open(this.href);return false;Ždrijebe_(zviježđe) Ždrijebe (lat. Equuleus) je drugo najmanje (poslije Južnog križa) od 88 modernih zviježđa, i jedno od 48 originalnih Ptolomejevih zviježđa.

ne mora da znaci ako dolazi iz nekog jezika da je pravilno. evo srbi a vecinom i bosanci kazu tocak umjesto kotac...jer ako se kotac kortlja, onda bi tocak trebao da se 'tockrlja', zar ne?

znaci, samim tim sto je dio nekog jezika i asimilovano u njega, ne znaci da je pravilno. da ne idemo u dubiozu, volio bih da mi neko razjasni zasto su srbi sreCni kad prime plaTu a hrvati sreTni kad prime plaCu???

a propo pismenosti oficijelnog sajta, koje glagolsko vrijeme je komplementarno ovoj recenici (na bosanskom, hrvatskom ili srpskom, svejedno):
(?intervju sa riadom demicem: Lopta nekada uđe u mrežu, nekada i nije. (wtf????)
...ili u kojem od tri jezika prvo lice jednine pomocnog glagola "biti" u aoristu zvuci "BI" umjesto "BIH"???? (primjer sa Velezovog sajta - ja bi, umjesto ja bih)

drugo- smo mi ovde na forumu. ne pisemni pocetno slovo recenice veliko, niti pazim na greske pri tipkanju a ni na ostale stvari..ali ZVANICNOM SAJTU NEKADASNJEG (a i buduceg( UCESNIKA EVROKUPOVA se to bas i ne bi smjelo desavati.
sitnica? jeste, ali jos jedan dokaz kako se i na sitnicama "fusheri" u najdrazem klubu...a da ne pricamo o krupnim stvarima...

ŠB_Fidelis
Kontakt:

Post Postao/la ŠB_Fidelis » 25 okt 2011, 17:22

/OT

Nebitno, sitnicaris.

Uostalom, ispravno je u toliko u koliko se nalazi u validnoj upotrebi (definirano npr. od strane Anića), ne znam cemu ti elaborat kad se nalazi u gramatici datog jezika (koji, kao i bilo koji drugi, ima svoje mane i manjkavosti i nelogicnosti i nedosljednosti i nista ne rijesvas ni zrebom ni zrijebom, ni bilo kakvim slicnim primjerom, ako je rijec kao takva opce prihvacena u datoj formi, a jest) i u redovnoj je uporabi na svim hrvatskim portalima, klubovima, i cemu sve ne, pa eto ukoliko si bas toliko ustrajan sredi/rijesi/nabavi sebi doktorat i javi potom autorima iste kako su u zabludi pa nek promijene.

Ždrijeb je hrvatska rijec, kao sto rekoh, mada se dozvoljava i žrijeb, dakle ispravno je i jedno i drugo u hrvatskom jeziku, a hrvatski jezik je jedan od sluzbenih u BiH. To ako ne znas, evo upravo si naucio. A ako znas, onda ti eventualno smeta jer se nalazi na Velezovom site-u umjesto uvrijezenije varijante u bosanskom jeziku - žrijeb. Pa eto, ti odaberi sta je od tog dvoje. Veze to nema s tim sto ti to smatras ''netocnim'', oored jedno 10000 ostalih nelogicnosti u ovdasnjim jezicima (da ne govorim o ostalim stvarima), a to i sam znas.
Ostalo, sitnicaris.

/End OT
...Život za Široki...

oldbridge
Kontakt:

Post Postao/la oldbridge » 25 okt 2011, 17:29

Hablecine, fulili ste i forum i temu i sve :roll: :D
Umro stari pjesnik, umrla Emina
ostala je pusta bašća od jasmina
salomljen je ibrik, uvehlo je cvijeće
pjesma o Emini nikad umrijet' neće.

MUSVDG

Analic
Kontakt:

Post Postao/la Analic » 25 okt 2011, 17:33

oldbridge je napisao/la:Hablecine, fulili ste i forum i temu i sve :roll: :D
Haj i to, ali brate sto je dosadan covjek.

vidovitadjemila

Post Postao/la vidovitadjemila » 25 okt 2011, 17:36

ŠB_Fidelis je napisao/la:/OT

Nebitno, sitnicaris.

Uostalom, ispravno je u toliko u koliko se nalazi u validnoj upotrebi (definirano npr. od strane Anića), ne znam cemu ti elaborat kad se nalazi u gramatici datog jezika (koji, kao i bilo koji drugi, ima svoje mane i manjkavosti i nelogicnosti i nedosljednosti i nista ne rijesvas ni zrebom ni zrijebom, ni bilo kakvim slicnim primjerom, ako je rijec kao takva opce prihvacena u datoj formi, a jest) i u redovnoj je uporabi na svim hrvatskim portalima, klubovima, i cemu sve ne, pa eto ukoliko si bas toliko ustrajan sredi/rijesi/nabavi sebi doktorat i javi potom autorima iste kako su u zabludi pa nek promijene.

Ždrijeb je hrvatska rijec, kao sto rekoh, mada se dozvoljava i žrijeb, dakle ispravno je i jedno i drugo u hrvatskom jeziku, a hrvatski jezik je jedan od sluzbenih u BiH. To ako ne znas, evo upravo si naucio. A ako znas, onda ti eventualno smeta jer se nalazi na Velezovom site-u umjesto uvrijezenije varijante u bosanskom jeziku - žrijeb. Pa eto, ti odaberi sta je od tog dvoje. Veze to nema s tim sto ti to smatras ''netocnim'', oored jedno 10000 ostalih nelogicnosti u ovdasnjim jezicima (da ne govorim o ostalim stvarima), a to i sam znas.
Ostalo, sitnicaris.

/End OT
Imam samo jedno malo pitanje za vas.Kad razgovarate drugim jezicima i dokazujete razlike kako to da vam u razgovoru ne treba prevodilac.I ne tupite vise jer svi mi pricamo istim jezikom zovite ga kako god hocete ili zelite...Cuj je li zdrijeb ili zrijeb.Majko moja koji mutanti...
OTKAKO JE STARI TRAVNIK NASTAO,OVAKAV SVJET JOS NIJE RASTAO A MENE DUGO BILO NIJE...

AlemC85
Kontakt:

Post Postao/la AlemC85 » 25 okt 2011, 18:14

NeToBoLa je napisao/la:
ŠB_Fidelis je napisao/la:

Hvala ti što si nam otvorio oči. Hvala ti što postojiš.

I ovo oko izvlačenja, po gradu se priča odavno da ćemo igrati s Braniteljom i da idemo preko kupa u Evropu. Fuj, majke mi. Gadi mi se sve.
gadi se i meni, ali kada vidiš kroz šta je Velež prošao, onda je ovo valjda neka vrsta satisfakcije...

Zaključano

Natrag na “FK Velež”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []