RSD Velež Mostar - ARHIVA POSTOVA

ŠB_Fidelis
Kontakt:

Re: RSD Velež Mostar

Post Postao/la ŠB_Fidelis » 25 okt 2011, 14:59

MostaracVelezovac je napisao/la: E sad objasni ti meni genijalac kakav je Islamista sa Turskom zastavom?

:lol:
Neuk. Kao i vise od pola drzave. Doduse neuki provokator, odnosno pokusaj istog. Kao i saban sa zastavom NDH, ili nekom desetom, nebitno. Al opet, teze ce se i tebi objasniti zasto, kao i ta tvoja ideja da takav jedan uopce zna sta je sekularna drzava, dapace, vjerujem da ne zna ni napisati ''sekularna drzava'', kamoli da mu je to izraz bunta ili poanta, ali to i sam jako dobro znas. Ljudi koji se drze minulih ideologija, nebitno komunizam, nacizam, fasizam, imaju sami sa sobom raspraviti tema prije nego nekoga optuze ili karakteriziraju kao sovinista ili fasista. Licemjerstvo. A to cak ni ne shvacaju, to je najzalosnije u cijeloj prici, a takav je BH narod u kompletu, bez ikakvih narodnosno-nacionalno-regionalno-gradskih izuzetaka. Ikakvih. Svijet je na tu temu rekao sve, samo je u BiH ''normalno'' i prihvatljivo i gleda se sa kojekakvom sjetom i simpatijama na razlicite minule ideologije. U svijetu ti se ljudi za to otvoreno smiju, s punim pravom, evo ja prvi puknem u smijeh kad mi netko kaze da podrzava ili simpatizira neku ili neciju ideologiju, samovolju pojedinca, nebitno uopce ciju. Normalno da je smijesno.
Ali, to bi me vratilo na tu prvu recenicu, ''neuki'', pa jebga.

Mislim da samo sj.ebajete temu takvom pricom i smarate, evo mene prvog koji procitam sve teme da vidim ima li ista konkretno i konstruktivno napisano, pogotovo jer 90 posto foruma je ionako napucen djecom, sto neobrazovanom, sto neodgojenom, sto zatucanom, nikakvog izuzetka nema dal je to neki samodeklarirani ''antifasista'' (sto danasnja mladez uopec ni ne shvaca i moze samo podsmijeh izazivati) ili ovih ''anti-antifa'', nit ce shvatiti ovo gore napisano, nit ce prihvatiti, jer, na jedno je navikao, na jedno je naucen, drugog, treceg nema.
...Život za Široki...

NeToBoLa
Kontakt:

Post Postao/la NeToBoLa » 25 okt 2011, 16:30

ŠB_Fidelis je napisao/la:
MostaracVelezovac je napisao/la: E sad objasni ti meni genijalac kakav je Islamista sa Turskom zastavom?

Neuk. Kao i vise od pola drzave. Doduse neuki provokator, odnosno pokusaj istog. Kao i saban sa zastavom NDH, ili nekom desetom, nebitno. Al opet, teze ce se i tebi objasniti zasto, kao i ta tvoja ideja da takav jedan uopce zna sta je sekularna drzava, dapace, vjerujem da ne zna ni napisati ''sekularna drzava'', kamoli da mu je to izraz bunta ili poanta, ali to i sam jako dobro znas. Ljudi koji se drze minulih ideologija, nebitno komunizam, nacizam, fasizam, imaju sami sa sobom raspraviti tema prije nego nekoga optuze ili karakteriziraju kao sovinista ili fasista. Licemjerstvo. A to cak ni ne shvacaju, to je najzalosnije u cijeloj prici, a takav je BH narod u kompletu, bez ikakvih narodnosno-nacionalno-regionalno-gradskih izuzetaka. Ikakvih. Svijet je na tu temu rekao sve, samo je u BiH ''normalno'' i prihvatljivo i gleda se sa kojekakvom sjetom i simpatijama na razlicite minule ideologije. U svijetu ti se ljudi za to otvoreno smiju, s punim pravom, evo ja prvi puknem u smijeh kad mi netko kaze da podrzava ili simpatizira neku ili neciju ideologiju, samovolju pojedinca, nebitno uopce ciju. Normalno da je smijesno.

Mislim da samo sj.ebajete temu takvom pricom i smarate, evo mene prvog koji procitam sve teme da vidim ima li ista konkretno i konstruktivno napisano, pogotovo jer 90 posto foruma je ionako napucen djecom, sto neobrazovanom, sto neodgojenom, sto zatucanom, nikakvog izuzetka nema dal je to neki samodeklarirani ''antifasista'' (sto danasnja mladez uopec ni ne shvaca i moze samo podsmijeh izazivati) ili ovih ''anti-antifa'', nit ce shvatiti ovo gore napisano, nit ce prihvatiti, jer, na jedno je navikao, na jedno je naucen, drugog, treceg nema.
Hvala ti što si nam otvorio oči. Hvala ti što postojiš.

I ovo oko izvlačenja, po gradu se priča odavno da ćemo igrati s Braniteljom i da idemo preko kupa u Evropu. Fuj, majke mi. Gadi mi se sve.
Who dares, wins !

ziggystardust
Kontakt:

Post Postao/la ziggystardust » 25 okt 2011, 16:44

samo bih da se osvrnem na oficijelni sajt na kojem stoji prica o zDrijebu, a ne o zrijebu...znaci, danas smo tako dobro prosli u "zDrijebu" (kao da smo kobile) a ne u zrijebu jer se, da ponovim - vrsi ZRIJEBANJE a ne ZDRIJEBANJE. zDrijebanje me podsjeca na polni odnos konja i kobile gdje iz njihovog seksualnog cina (zDrijebanja) nastaje zDrijebe. eventualno, zdrijebe moze oznacavati i "zvijezdje" ali zDrijebanje za kup ne postoji..osim izgleda na Velezovom oficijelnom sajtu.
kako je krenulo, jos cu vidjeti podatke o oPsajdima na zvanicnom sajtu...

slika
Zadnja izmjena: ziggystardust, dana/u 25 okt 2011, 17:04, ukupno mijenjano 1 put.

ŠB_Fidelis
Kontakt:

Post Postao/la ŠB_Fidelis » 25 okt 2011, 16:57

Postoji, kako ne. Zdrijeb je hrvatska rijec. Ima apsolutno isto znacenje kao zrijeb, samo sto bosanska i srpska varijanta nemaju d i/ili imaju ije, odnosno e. To sto ti navodis i slikovito opisujes je zdrijebE, a ne zdrijeb. Hrvatski je usput jedan od sluzbenih jezika u BiH. Prepostavljam da je doticnu vijest pisao netko tko ima vise doticaja s istim, otud zdrijeb, kao sto i ja npr. kazem s obzirom da sam isti ucio.
Vise sam misljenja da sitnicaris, nego da ne znas ovo gore (a ako zaista ne znas, onda definitivni epic fail obrazovanja HNŽ-a - P.S. oPsajd nije rijec, zdrijeb jeste rijec, logika ti manjkava, da si rekao zaledje, ajde druga stvar makar), a ne vidim sto bi ti smetalo dolazeci kao vijest sa stranice jednog Mostarskog, gradskog kluba.

I bas o ovome i govorim gore u postu, suvisan tekst o necemu jasno razumljivom.
...Život za Široki...

ziggystardust
Kontakt:

Post Postao/la ziggystardust » 25 okt 2011, 17:14

http://sh.wikipedia.org/wiki/" onclick="window.open(this.href);return false;Ždrijebe_(zviježđe) Ždrijebe (lat. Equuleus) je drugo najmanje (poslije Južnog križa) od 88 modernih zviježđa, i jedno od 48 originalnih Ptolomejevih zviježđa.

ne mora da znaci ako dolazi iz nekog jezika da je pravilno. evo srbi a vecinom i bosanci kazu tocak umjesto kotac...jer ako se kotac kortlja, onda bi tocak trebao da se 'tockrlja', zar ne?

znaci, samim tim sto je dio nekog jezika i asimilovano u njega, ne znaci da je pravilno. da ne idemo u dubiozu, volio bih da mi neko razjasni zasto su srbi sreCni kad prime plaTu a hrvati sreTni kad prime plaCu???

a propo pismenosti oficijelnog sajta, koje glagolsko vrijeme je komplementarno ovoj recenici (na bosanskom, hrvatskom ili srpskom, svejedno):
(?intervju sa riadom demicem: Lopta nekada uđe u mrežu, nekada i nije. (wtf????)
...ili u kojem od tri jezika prvo lice jednine pomocnog glagola "biti" u aoristu zvuci "BI" umjesto "BIH"???? (primjer sa Velezovog sajta - ja bi, umjesto ja bih)

drugo- smo mi ovde na forumu. ne pisemni pocetno slovo recenice veliko, niti pazim na greske pri tipkanju a ni na ostale stvari..ali ZVANICNOM SAJTU NEKADASNJEG (a i buduceg( UCESNIKA EVROKUPOVA se to bas i ne bi smjelo desavati.
sitnica? jeste, ali jos jedan dokaz kako se i na sitnicama "fusheri" u najdrazem klubu...a da ne pricamo o krupnim stvarima...

ŠB_Fidelis
Kontakt:

Post Postao/la ŠB_Fidelis » 25 okt 2011, 17:22

/OT

Nebitno, sitnicaris.

Uostalom, ispravno je u toliko u koliko se nalazi u validnoj upotrebi (definirano npr. od strane Anića), ne znam cemu ti elaborat kad se nalazi u gramatici datog jezika (koji, kao i bilo koji drugi, ima svoje mane i manjkavosti i nelogicnosti i nedosljednosti i nista ne rijesvas ni zrebom ni zrijebom, ni bilo kakvim slicnim primjerom, ako je rijec kao takva opce prihvacena u datoj formi, a jest) i u redovnoj je uporabi na svim hrvatskim portalima, klubovima, i cemu sve ne, pa eto ukoliko si bas toliko ustrajan sredi/rijesi/nabavi sebi doktorat i javi potom autorima iste kako su u zabludi pa nek promijene.

Ždrijeb je hrvatska rijec, kao sto rekoh, mada se dozvoljava i žrijeb, dakle ispravno je i jedno i drugo u hrvatskom jeziku, a hrvatski jezik je jedan od sluzbenih u BiH. To ako ne znas, evo upravo si naucio. A ako znas, onda ti eventualno smeta jer se nalazi na Velezovom site-u umjesto uvrijezenije varijante u bosanskom jeziku - žrijeb. Pa eto, ti odaberi sta je od tog dvoje. Veze to nema s tim sto ti to smatras ''netocnim'', oored jedno 10000 ostalih nelogicnosti u ovdasnjim jezicima (da ne govorim o ostalim stvarima), a to i sam znas.
Ostalo, sitnicaris.

/End OT
...Život za Široki...

oldbridge
Kontakt:

Post Postao/la oldbridge » 25 okt 2011, 17:29

Hablecine, fulili ste i forum i temu i sve :roll: :D
Umro stari pjesnik, umrla Emina
ostala je pusta bašća od jasmina
salomljen je ibrik, uvehlo je cvijeće
pjesma o Emini nikad umrijet' neće.

MUSVDG

Analic
Kontakt:

Post Postao/la Analic » 25 okt 2011, 17:33

oldbridge je napisao/la:Hablecine, fulili ste i forum i temu i sve :roll: :D
Haj i to, ali brate sto je dosadan covjek.

vidovitadjemila

Post Postao/la vidovitadjemila » 25 okt 2011, 17:36

ŠB_Fidelis je napisao/la:/OT

Nebitno, sitnicaris.

Uostalom, ispravno je u toliko u koliko se nalazi u validnoj upotrebi (definirano npr. od strane Anića), ne znam cemu ti elaborat kad se nalazi u gramatici datog jezika (koji, kao i bilo koji drugi, ima svoje mane i manjkavosti i nelogicnosti i nedosljednosti i nista ne rijesvas ni zrebom ni zrijebom, ni bilo kakvim slicnim primjerom, ako je rijec kao takva opce prihvacena u datoj formi, a jest) i u redovnoj je uporabi na svim hrvatskim portalima, klubovima, i cemu sve ne, pa eto ukoliko si bas toliko ustrajan sredi/rijesi/nabavi sebi doktorat i javi potom autorima iste kako su u zabludi pa nek promijene.

Ždrijeb je hrvatska rijec, kao sto rekoh, mada se dozvoljava i žrijeb, dakle ispravno je i jedno i drugo u hrvatskom jeziku, a hrvatski jezik je jedan od sluzbenih u BiH. To ako ne znas, evo upravo si naucio. A ako znas, onda ti eventualno smeta jer se nalazi na Velezovom site-u umjesto uvrijezenije varijante u bosanskom jeziku - žrijeb. Pa eto, ti odaberi sta je od tog dvoje. Veze to nema s tim sto ti to smatras ''netocnim'', oored jedno 10000 ostalih nelogicnosti u ovdasnjim jezicima (da ne govorim o ostalim stvarima), a to i sam znas.
Ostalo, sitnicaris.

/End OT
Imam samo jedno malo pitanje za vas.Kad razgovarate drugim jezicima i dokazujete razlike kako to da vam u razgovoru ne treba prevodilac.I ne tupite vise jer svi mi pricamo istim jezikom zovite ga kako god hocete ili zelite...Cuj je li zdrijeb ili zrijeb.Majko moja koji mutanti...
OTKAKO JE STARI TRAVNIK NASTAO,OVAKAV SVJET JOS NIJE RASTAO A MENE DUGO BILO NIJE...

AlemC85
Kontakt:

Post Postao/la AlemC85 » 25 okt 2011, 18:14

NeToBoLa je napisao/la:
ŠB_Fidelis je napisao/la:

Hvala ti što si nam otvorio oči. Hvala ti što postojiš.

I ovo oko izvlačenja, po gradu se priča odavno da ćemo igrati s Braniteljom i da idemo preko kupa u Evropu. Fuj, majke mi. Gadi mi se sve.
gadi se i meni, ali kada vidiš kroz šta je Velež prošao, onda je ovo valjda neka vrsta satisfakcije...

BICE GUSTO
Kontakt:

Post Postao/la BICE GUSTO » 25 okt 2011, 18:15

vidovitadjemila je napisao/la:
ŠB_Fidelis je napisao/la:/OT

Nebitno, sitnicaris.

Ostalo, sitnicaris.

/End OT
Imam samo jedno malo pitanje za vas.Kad razgovarate drugim jezicima i dokazujete razlike kako to da vam u razgovoru ne treba prevodilac.I ne tupite vise jer svi mi pricamo istim jezikom zovite ga kako god hocete ili zelite...Cuj je li zdrijeb ili zrijeb.Majko moja koji mutanti...
Dosadno im, nema novih fudbalskih (nogometnih) tema, pa malo naprdivaju.Ma samo da ne zakuhaju. :shock:
RODJEN U MOSTARU U NAJLJEPSE DOBA,MOSTAR U SRCU VELEZ DO GROBA !

MostaracVelezovac
Kontakt:

Post Postao/la MostaracVelezovac » 25 okt 2011, 19:13

Izvinite molim vas sto skrecem malo sa teme, ali Velez izvuko Branitelja u kupu.

Bruhahahahahahaha :lol: :lol:
http://www.heroji.ba/midhat-hujdur/

MostaracVelezovac
Kontakt:

Post Postao/la MostaracVelezovac » 25 okt 2011, 19:29

NeToBoLa je napisao/la:
Bola pa po gradu se pricalo milion stvari - 99% se na kraju netacno ispostavilo.

Haj mi reci onda kako to da se ne prica da je Sirokom namjesteno jer oni igraju protiv Krajisnika iz V. Kladuse koji je realno jos losiji od Branitelja? Kako to da samo u nas se znaju sve te seme a nidje drugo se ne znaju?

Ma daj bola... izvukli sta smo izvukli .... Doduse kup nam i jeste jedini put u Evropu - drugog nemamo.
http://www.heroji.ba/midhat-hujdur/

NeToBoLa
Kontakt:

Post Postao/la NeToBoLa » 25 okt 2011, 19:35

Dosta toga sam čuo danas, ružnog, pa mi se sastavilo sve.

Ovako, prolazimo Branitelj pa Široki pa onda osvojili Kup ili ne, idemo u Evropu. E da vidimo je li istina.
Who dares, wins !

Bliss
Kontakt:

Post Postao/la Bliss » 25 okt 2011, 19:45

NeToBoLa je napisao/la:I ovo oko izvlačenja, po gradu se priča odavno da ćemo igrati s Braniteljom i da idemo preko kupa u Evropu. Fuj, majke mi. Gadi mi se sve.
Iz aviona se vidi da si iz Mostara :roll: Da smo Zelju izvukli, onda bi prica bila:
NeToBoLa je napisao/la:I ovo oko izvlačenja, po gradu se priča odavno da ćemo igrati s Zeljom samo da nas savez izbaci iz kupa. Fuj, majke mi. Gadi mi se sve.
E sad ne znam, kako se u nas to namjesta, za ovaj baraz govore da se ove loptice zagrijavaju, ali posto su u nas kinder jaja, to bi se sve istopilo kad bi se zagrijavalo. Pa sad ne znam... :roll:
ROĐEN U MOSTARU U NAJLJEPŠE DOBA MOSTAR U SRCU VELEŽ DO GROBA

AlemC85
Kontakt:

Post Postao/la AlemC85 » 25 okt 2011, 19:53

Ja u sve vjerujem, jer nas ništa ne može iznenaditi, ali to je izgleda teorija zavjere.

A sad ozbiljno, prvo mlatnuti kapetana Huseina Gradaščevića i njegovu vojsku, pa onda one koji se brane, druge nam nema... :lol: :lol: :lol:

goca_sa
Kontakt:

Post Postao/la goca_sa » 25 okt 2011, 20:02

195 je napisao/la:@pile 87

u potpunosti je covjek u pravu !
neznate ni sami sta bi , vi stariji gurate tita i petokraku , komunizam i yugoslavija iznad svega , opet mladji vam se kunu u bosnu istu onu koju je ta petokraka razarala 90-ih , a opet kad treba gonit inat tad vadite turske zastave i javljaju vam se radikalni islamisti u grupi

samo se odlucite sta ste , kad vec prozivate bez pokrica ljude koje voli zrinjskog vecinom hrvate u mostaru fasistima :roll:

nije lijepo drugom gurat nesto pod nos, a ne znat ni sam sta si , lp ;)

Ma sta ti znas zivota ti o petokraci i komunizmu, jugoslaviji, titi i slicnim ti nepoznanicama ? ne prosipaj se ako boga znas..

DRHAUSE
Kontakt:

Post Postao/la DRHAUSE » 25 okt 2011, 22:51

Bliss je napisao/la:
NeToBoLa je napisao/la:I ovo oko izvlačenja, po gradu se priča odavno da ćemo igrati s Braniteljom i da idemo preko kupa u Evropu. Fuj, majke mi. Gadi mi se sve.
Iz aviona se vidi da si iz Mostara :roll: Da smo Zelju izvukli, onda bi prica bila:
NeToBoLa je napisao/la:I ovo oko izvlačenja, po gradu se priča odavno da ćemo igrati s Zeljom samo da nas savez izbaci iz kupa. Fuj, majke mi. Gadi mi se sve.
E sad ne znam, kako se u nas to namjesta, za ovaj baraz govore da se ove loptice zagrijavaju, ali posto su u nas kinder jaja, to bi se sve istopilo kad bi se zagrijavalo. Pa sad ne znam... :roll:
Kad želim čuti teoriju zavjere dođem na temu RSD Velež Mostar . Ovdje svaki dan jedna nova koja u potpunosti pobija onu od jučer ali obadvije su tačne. Ostavite se čorava posla i ako ste zaista navijači Veleža (za neke sumljam) kao što se predstavljate slavite plasman u polufinale kupa.Nije ni pola sezone prošlo , uradili ste više nego u proteklih 20 godina a vi valjate praznu slamu.Pozdrav. 8-)
“You can think I'm wrong, but that's no reason to quit thinking.”

Dr. Gregory House

ANTIFA !
Kontakt:

Post Postao/la ANTIFA ! » 26 okt 2011, 11:29

Boli me bola briga , sta vi mislite kakve su zavjere , ja uzivam u ovome eto jos malo pa smo u 1/2 finalu kupa , a tu moze svasta da bude .. :D Nek je i nama svanulo MOSTAR U SRCU VELEZ DO GROBA ! ;)
MOSTAR U SRCU VELEŽ DO GROBA !

ra1981
Kontakt:

Post Postao/la ra1981 » 26 okt 2011, 12:46

Bola ljudi opustite se,što uvijek moramo umanjivati uspjeh(kakav god),ovakve priče su nas znale srozat samo tako.Sjetite se Jedinstva i upada u teren(90% zbog priča koje su kružile po gradu),pa tekma sa Željom za 1.Maj.Dođu sve te priče i do igrača i stručnog štaba i stvara se nepotreban pritisak na njih.Postali smo bolesni s tim kupili,prodali,namjestili za kladionicu...Koliko samo priča kruži po Mostaru,nešto se i potrefi.Pa sjetite se lika koji je pogodio sve parove baraža i napravio pometnju tako što je rekao da je dojava.Inače u Mostaru su se ljudi kleli svim i svačim kako su vidjeli igrače pred polazak u Trebinje da uplaćuju ogromne cifre na keca.Utakmica je završila 0:1 :lol:
i naravno svi se ušute.Pa se sjećam na rodjeni forumu kad smo vodili u I.Sarajevu 2:0 na poluvremenu javljaju se likovi koji su "znali" da je namješteno ,Slavija okrene na 3:2.Opet se većina ušuti,a najuporniji tvrde da su znali da je namješteno iz 2/1. :D

Zaključano

Natrag na “FK Velež”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 8 gostiju.