Arsenal - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Artetitis

Gdje će Arsenal završiti iduće sezone?

Anketa je završila: 08 avg 2019, 14:38.

Šampioni (sami se prijavite nadležnom doktoru ako izaberete ovu opciju)
1
6%
Od drugog do četvrtog mjesta
3
19%
Peto ili šesto mjesto
7
44%
Od sedmog do desetog mjesta, pad u mediokritetstvo, Everton II FC
2
13%
Od jedanaestog do sedamnaestog mjesta, katastrofa, dobro da ne ispadnemo
0
Nema glasova.
Od osamnaestog do dvadesetog mjesta (vidjeti tekst iz zagrade kod prve opcije)
0
Nema glasova.
Uzimamo EL/neki domaći kup uz plasman u Top 4
1
6%
Uzimamo EL/neki domaći kup uz plasman van Top 4
2
13%

Ukupno glasova: 16

Profesor
Kontakt:

Re: Arsenal

Post Postao/la Profesor » 27 okt 2011, 21:42

slika

slika

:lol: :lol:

Arnelinho
Kontakt:

Post Postao/la Arnelinho » 27 okt 2011, 22:18

GunnerS je napisao/la:Al izgleda nedovoljno dobar za EPL :/
Nije nedovoljno dobar, on je predobar, al' imaj u obziru da mu je tek 18 godina, da igra na najkonkurentnijoj poziciji u timu (krila), da ova krila trenutno donose pobjede i da još ima dijelova igre koje treba usavršiti-bolje reći početi primjenjivati.

Recimo : On će svaki svoj prodor iskoristiti za dodavanje/asistenciju/nabačak, a rijetko kad se odluči da šuta ili to da usavrši svoj dribling (obično "biciklo") u desno (jer stalno dribla u lijevo, onda je brzina ta koja odredjuje kud će ići, a protivniku nije teško zaključiti tu foru (kad sam ja, može i on :D )).

Uz to mora se i navići na ligu, jer je "mehak". ;)
Sledeće sezone on će biti standardan, a od 2. polovice ove očekujem i da pokoju tekmu počne. :)
Do zadnjeg dana života mog samo Saraj'vo!!!

"How do you know what is right and what is wrong? Well you just try to analyse the situation as well as you can." - Arsene Wenger

QUARESMA 18<<<
Kontakt:

Post Postao/la QUARESMA 18<<< » 27 okt 2011, 22:23

Profesor je napisao/la:slika

slika

:lol: :lol:
znam sta si htio reci s ovim, al nije ti trebala prva slika

Arnelinho
Kontakt:

Post Postao/la Arnelinho » 27 okt 2011, 22:25

cala je napisao/la:ovog Rya je bas milina nekako gledat, fino kretanje bez i sa loptom, tu i tamo pokoji dobar dribling, vraca se u odbranu, trci k'o lud, za mene odlican
Vjeruj da ja počeh za Japan navijat. :mrgreen:

slika

Inače nakon Rosickya (od jbne povrede) nije postojao igrač koji mi je drag, sad obožavam da gledam Gotzea i Miyaichia. I njih dvojca su polako za mene novi Mozarti. :)

"How do you know what is right and what is wrong? Well you just try to analyse the situation as well as you can." - Arsene Wenger

GunnerS
Kontakt:

Post Postao/la GunnerS » 27 okt 2011, 23:24

Arnelinho je napisao/la:
GunnerS je napisao/la:Al izgleda nedovoljno dobar za EPL :/
Nije nedovoljno dobar, on je predobar, al' imaj u obziru da mu je tek 18 godina, da igra na najkonkurentnijoj poziciji u timu (krila), da ova krila trenutno donose pobjede i da još ima dijelova igre koje treba usavršiti-bolje reći početi primjenjivati.

Recimo : On će svaki svoj prodor iskoristiti za dodavanje/asistenciju/nabačak, a rijetko kad se odluči da šuta ili to da usavrši svoj dribling (obično "biciklo") u desno (jer stalno dribla u lijevo, onda je brzina ta koja odredjuje kud će ići, a protivniku nije teško zaključiti tu foru (kad sam ja, može i on :D )).

Uz to mora se i navići na ligu, jer je "mehak". ;)
Sledeće sezone on će biti standardan, a od 2. polovice ove očekujem i da pokoju tekmu počne. :)
Pa vidiš da nije dovoljno dobar.
a b c č ć d dž đ e f g h i j k l lj m n nj o p r s š t u v z ž

Faraon iz Visokog
Kontakt:

Post Postao/la Faraon iz Visokog » 27 okt 2011, 23:31

Eto vi znate jel dobar il nije.Nema ni jedan mec u EPL,18 godina i nije dovoljno dobar.Na osnovu cega?
Rođen s tobom da budem

frankqqqqq
Kontakt:

Post Postao/la frankqqqqq » 27 okt 2011, 23:34

btw, arnelinho slažeš li se samnom da mu ime RYO na dresu previše **** stoji xD još ako on bude **** na terenu, kud ćeš dalje 8-) a bit će u to sam uvjeren :D

haris10
Kontakt:

Post Postao/la haris10 » 27 okt 2011, 23:37

Vama treba stoper jedan klasni i vezni i Bogami eto vas u samom vrhu gdje i trebate biti ;)

Profesor
Kontakt:

Post Postao/la Profesor » 27 okt 2011, 23:41

Sad kad se je Verma vratio, stoper nije potreban. Sa njim nasa odbrana dobiva jednu potpuno novu dimenziju i cvrstinu. Jel ti to omalozavas Songa, koji je sigurno medju boljima def. veznima u EPL ?

Arnelinho
Kontakt:

Post Postao/la Arnelinho » 28 okt 2011, 00:02

GunnerS je napisao/la:Pa vidiš da nije dovoljno dobar.
On? Sa 18 godina pokazuje daleko više nego i jedan Arsenalov talenat kojeg ja pamtim (osim Jacka naravno). Ako gledaš iskustvo -onda možeš reći da nije dobar (nije bio ni Ronaldo dobar, što se toga tiče), al' ono što on na terenu radi je za primjer drugima-borba, elegancija, tehnika, brzina,kreativnost,mašta,jednostavnost...Drugi Jack ili je Jack drugi Ryo, ovisi kako gledaš. :D

Aj racionalizirajmo snagu Arsenala malo.

Po jednoj strani: Imaš Walcotta i Gervinha kojima odlično ide, pobjedjuje ekipa i ekipa je u finoj formi.
Po drugoj strani: Imaš Arshavina i Beanyouna koji se manje-više trenutno čuvaju, dobiju tek toliku minutažu da ne zaborave igrati fudbala, u slučaju povrede nekog od gore navedenih biće uvijek spremni zamijeniti. Čekaju "k'o zapete puške".
Po trećoj strani :Imaš Alexa i Rya, njihov talenat je neupitan i samo nepredvidjena povreda može usporiti razvoj takvih talenata (al' on se u konačnoj fazi MORA ispoljiti). I kada bude sezona na prelomu, mnogi (pa i krila) budu crkavali od umora, imaćeš Rya,Alexa, u zamjenama, Arshavina i Jusu kao prve opcije (pretpostavimo da su Gervinho i Theo istrošeni). A onda će na vidjelo izaći njihov talenat. U završnom dijelu sezone svježina + talenat mora biti dobitna kombinacija.U tim situacijama će se enormno brzo razvijati (kao i Cesc, Jack itd.), jer će morati vući ekipu (sa ostalima).A imaće dovoljno vremena (i prije svega prostora) da uče, sakupljaju znanje, prilagodjavaju se i štimaju kroz tih pola godine povremenog igranja. ;)

frankqqqqq je napisao/la:btw, arnelinho slažeš li se samnom da mu ime RYO na dresu previše **** stoji xD još ako on bude **** na terenu, kud ćeš dalje 8-) a bit će u to sam uvjeren :D
RYO! 8-) Slažem se, kako i ne bih. Mali je car. :) Ja sam uvjeren da će on već ove sezone dobiti priliku, odigrati fantastično i još povući Arsenal , pa možda i postaviti nas kao konkurenta za titulu (ne mora značiti i osvojiti).

Njemu samo treba vremena da nauči šta se u EPL traži, a on ima sve što se treba ponuditi u bilo kojoj ligi.
haris10 je napisao/la:Vama treba stoper jedan klasni i vezni i Bogami eto vas u samom vrhu gdje i trebate biti ;)
U ovoj sezoni i ne bih štopera, al' u slijedećoj ,uh...kako ne bih. :D
Zamisli situaciju: Djouroua zamjeni Jagielka, a Squillacia Miquel. Pa bio bih na sedmom nebu. :mrgreen:
A što se veznjaka tiče- tu i ne treba baš. Volio bih da dodje neko kvalitetan , al' i bez njih je sasvim dovoljno. 10/11 kvalitetnih igrača je za te pozicije u opticaju.

Volio bih da napadač dodje, to ja. Doumbia,Sow i Remy su moji prijedlozi. Sad, na Wengeru ostaje da implementira. :mrgreen:

GunnerS
Kontakt:

Post Postao/la GunnerS » 28 okt 2011, 00:05

:) Sve dok ja ne vidim kako on igra u EPL od toga ništa. I Vela je bio vanserijski talentat pa gdje je sada, Theo također itd itd... Zato, ko jednom se opeće na mlijeko i u jogurt puše ;)

Arnelinho
Kontakt:

Post Postao/la Arnelinho » 28 okt 2011, 00:09

GunnerS je napisao/la::) Sve dok ja ne vidim kako on igra u EPL od toga ništa. I Vela je bio vanserijski talentat pa gdje je sada, Theo također itd itd... Zato, ko jednom se opeće na mlijeko i u jogurt puše ;)
Sarajlijo. :mrgreen:
Vela i Ryo su nebo i zemlja.Prvi mlak, lijen, mrsko mu zube oprat ,a kamoli šta drugo( :D), Ryo je Japanac. :P

Walcott se formir'o , ne možeš reći da nije. Iako, iskreno, nije do kraja, al' Ryo će ih nadyebat sve! 8-)

A ova fora sa jogurtom je predobra. :mrgreen: Znaš kako kažu? Kradem. :lol: Od danas će služiti namjesto zmija i guštera. :mrgreen:

Zaboravih ti i reći da je Vela po Osasuni ganj'o ovce, a Ryo po Holandiji spašav'o klubove. :P Postao miljenik navijača Fejnorda, sam trener je htio da produži posudbu, što znači da već ima nečega u CV. :)
Zadnja izmjena: Arnelinho, dana/u 28 okt 2011, 00:15, ukupno mijenjano 1 put.

GunnerS
Kontakt:

Post Postao/la GunnerS » 28 okt 2011, 00:14

Ja sam došlo :D
A nemoj ti meni toga, ja bi volio najviše da postane najbolji igrač na svijetu al, puno je takvih bilo u Arsenalu ( talentata ) pa samo njih par je izašlo kao WC ;) Nažalost, mnogi su otišli od njih tražeći titule sa drugim klubovima. Zato, nadam se da će taj Japanac bit od koristi i da će bit najbolji na svijetu. Al prvo da ga pogledamo kako igra u EPL pa ćemo onda o njemu :)

Ah, šta da ti kažem, imam i ja koju pametnu :D

Arnelinho
Kontakt:

Post Postao/la Arnelinho » 28 okt 2011, 00:17

GunnerS je napisao/la:Ja sam došlo :D
A nemoj ti meni toga, ja bi volio najviše da postane najbolji igrač na svijetu al, puno je takvih bilo u Arsenalu ( talentata ) pa samo njih par je izašlo kao WC ;) Nažalost, mnogi su otišli od njih tražeći titule sa drugim klubovima. Zato, nadam se da će taj Japanac bit od koristi i da će bit najbolji na svijetu. Al prvo da ga pogledamo kako igra u EPL pa ćemo onda o njemu :)

Ah, šta da ti kažem, imam i ja koju pametnu :D
Dobro, vidjećemo. Samo poFali ga pls. ako odigra fantastično. :D Nemoj da bude Jenkinson- u startu ga zamrzit (ne kažem za tebe). :lol:

GunnerS
Kontakt:

Post Postao/la GunnerS » 28 okt 2011, 00:25

Arnelinho je napisao/la: Dobro, vidjećemo. Samo poFali ga pls. ako odigra fantastično. :D
:mrgreen: :lol:
Arnelinho je napisao/la:Nemoj da bude Jenkinson- u startu ga zamrzit (ne kažem za tebe). :lol:
Il' misliš :roll: :P

Arnelinho
Kontakt:

Post Postao/la Arnelinho » 28 okt 2011, 00:33

GunnerS je napisao/la: Il' misliš :roll: :P
Ma jock. Nisam nikog posebno upratio ovde. I ne sjećam se ko je protiv njega, samo ka'em da se to osjeća u zraku. Momak da fantastično odigra za neke neće biti dobar. :mrgreen:

Pls. daaa. :lol:
Da se pročuje. :mrgreen:

(namjerno sam pls. napis'o, jer znam da mnogi ne vjeruju u njega) :mrgreen:

GunnerS
Kontakt:

Post Postao/la GunnerS » 28 okt 2011, 00:38

Opet na mene misliš ?! Jel' to ti imaš nešto protiv mene, reci ako imaš :D :D
Budem ga povalio, ups poHvalio :D

Arnelinho
Kontakt:

Post Postao/la Arnelinho » 28 okt 2011, 00:42

GunnerS je napisao/la:Opet na mene misliš ?! Jel' to ti imaš nešto protiv mene, reci ako imaš :D :D
Budem ga povalio, ups poHvalio :D
Imam, kako neću imati. Zadržaješ me ovde a ja sutra imam ispit. :mrgreen: Valja izać' a samo danas "učio". :lol:

Odoh ti ja, pa se vidimo. :)

I nemoj povaljivati Miyaichija, uzmi Songa, ja Diabya. :mrgreen: Mada bi teb' za tvoje proporcije odgovar'o Boateng. :mrgreen:

slika
Aj uzdravlje.

GunnerS
Kontakt:

Post Postao/la GunnerS » 28 okt 2011, 00:46

Hvala tebi, al neću ni jednog, ni drugog a ni trećeg :D Hajd ti idi "uči" :P Vozdra

Shatterhand
Kontakt:

Post Postao/la Shatterhand » 28 okt 2011, 12:53

Može li mi neko odgovoriti ko je tačno vlasnik Arsenala ? Da li je klub ''privatizovan'' kao Chelsea i City, koliko dionica uopšte drži Kroenke, koliko Gazidis ? I da li klub ima ikakvih privilegija, ili dotična gospoda kolo vode ? :D

Zaključano

Natrag na “Arsenal”

Trenutno korisnika/ca: Majestic-12 [Bot] i 2 gosta.