Juventus FC - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Puma
- Burberry46
- Kontakt:
- Bianconeri1988
- Kontakt:
Re: Juventus F.C.
Buffon - 6,5 ono što je imao posla odlično odradio, kod gola nije ništa mogao;
Lichsteiner - 7 baca se, gine za svaku loptu, baš ono što treba da radi svaki igrač Juventusa, pravi ratnik, Nagatomo je izgledao manjim nego što se čini
;
Bonucci - 6 malo lošija reakcija kod gola, ostalo solidno, polako se vraća u formu;
Barzagli - 7 besprijekoran, naš trenutno najbolji štoper, igra u velikoj formi i na iskustvo;
Chiellini - 6,5 u odnosu na prethodne utakmice, pokazuje napredak i veću sigurnost.
Pirlo -6 lošiji nešto nego što inače igra, par čistih lopti je izgubio i rizikovao par put sa driblinzima, osjetio se neki pritisak na njemu;
Marchisio - 8 trenutno naš najbolji igrač, još jedan gol milanezima, veliki borac, na njemu se vidjelo da je pred kraj pomalo ostao bez snage;
Vidal - 6,5 konačno jedan igrač koji se može smatrati nasljednikom Edgara Davidsa, iako je njegov posao neprimjetan, ali radi velike stvari za ekipu, trči najviše definifino, učestvuje i u napadu, a uspješno i pokriva u odbrani, igrač koji nam je trebao;
Pepe - 6,5 iako sam ga kritikovao nakon svake utakmice, ali ove sezone pokazuje pravu sve svoje vrijednosti;
Vučinić - 7,5 igrač za velike utakmice, već 5. gol koji je zabio interu, učestvovao u igri svih 85. minuta, neriješiva enigma za odbranu intera, mogao je dati još koji gol, ali eto bit će protiv Napolija
Matri - 7 asisitirao za drugi gol, iako nije bio strijelac vidi se da je neizostavan igrač ove ekipe.
Estigarribia, Del Piero i Pazienza nisu igrali dovoljno da im dam neku ocjenu, Esti i Alex su imali dvije odlične prilike za gol, to je jedino vrijedno spomena...
Lichsteiner - 7 baca se, gine za svaku loptu, baš ono što treba da radi svaki igrač Juventusa, pravi ratnik, Nagatomo je izgledao manjim nego što se čini
Bonucci - 6 malo lošija reakcija kod gola, ostalo solidno, polako se vraća u formu;
Barzagli - 7 besprijekoran, naš trenutno najbolji štoper, igra u velikoj formi i na iskustvo;
Chiellini - 6,5 u odnosu na prethodne utakmice, pokazuje napredak i veću sigurnost.
Pirlo -6 lošiji nešto nego što inače igra, par čistih lopti je izgubio i rizikovao par put sa driblinzima, osjetio se neki pritisak na njemu;
Marchisio - 8 trenutno naš najbolji igrač, još jedan gol milanezima, veliki borac, na njemu se vidjelo da je pred kraj pomalo ostao bez snage;
Vidal - 6,5 konačno jedan igrač koji se može smatrati nasljednikom Edgara Davidsa, iako je njegov posao neprimjetan, ali radi velike stvari za ekipu, trči najviše definifino, učestvuje i u napadu, a uspješno i pokriva u odbrani, igrač koji nam je trebao;
Pepe - 6,5 iako sam ga kritikovao nakon svake utakmice, ali ove sezone pokazuje pravu sve svoje vrijednosti;
Vučinić - 7,5 igrač za velike utakmice, već 5. gol koji je zabio interu, učestvovao u igri svih 85. minuta, neriješiva enigma za odbranu intera, mogao je dati još koji gol, ali eto bit će protiv Napolija
Matri - 7 asisitirao za drugi gol, iako nije bio strijelac vidi se da je neizostavan igrač ove ekipe.
Estigarribia, Del Piero i Pazienza nisu igrali dovoljno da im dam neku ocjenu, Esti i Alex su imali dvije odlične prilike za gol, to je jedino vrijedno spomena...
Ž '21!
Senza Fachetti niente scudetti, con Gasperini e Ranieri torni dove eri!
★ 29 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★
- Bianconeri1988
- Kontakt:

Ž '21!
Prvo cu vama da cestitam pobjedu...
Io non rubo il campionato ed in serie B non ci sono mai stato...
I'm getting better looking everyday. I can't wait for tomorrow.
Chi per l'Inter vive, non muore mai...
Lucio idiote umri !
I'm getting better looking everyday. I can't wait for tomorrow.
Chi per l'Inter vive, non muore mai...
Lucio idiote umri !
Yuto je napisao/la:Prvo cu vama da cestitam pobjedu...

Šta znači imati kvalitetnog trenera,poslije toliko promašaja imamo takvog lidera i znalca na kormilu,od vremena Dechampa konačno kvalitet na našoj klupi.
Fantastično priprema svaku utakmicu do sada,jako dobro skautira ekipe i psihološki sprema igrače.
Drago mi je što "luta" sa formacijama jer se uvijek možemo transformisati što je bitno u toku utakmice,kad se sjetim samo Del Nerijeve 4-4-2 i ništa drugo
Mnogi su nam glavu probijali kako nemamo(nismo mogli) dovesti WC igrače,ali je trener pokazao da se i sa "dobrim" igračima itekako može igrati.
Margina za napredak itekako još ima, par igrača koji trebaju da dignu formu i češće zaigraju i daju širinu ekipi.
Sve u svemu,Conte je najzaslužniji za vraćanje pobjedničkog mentaliteta,ono što su mnoge naše generacije imale u svom DNK.
Kratko da se osvrnem na sljedeće utakmice:
Po meni najteža utakmica do sada nas očekuje u gradu smeća,napoli igra sa 3 ofanzivna igrača i bit će mnogo napada po krilima i tu odbrana mora biti na visini,kao i Gigi koji nikako da me podsjeti na onog starog,sve ostalo je ok i poboljšati realizaciju u bitnim momentima.
Poslije ide Palermo kući,nikako nam ne leže i vrijeme ja da na navom zdanju pobijedimo sicilijance.
Nakon toga ide Lazio,ali o tom - potom.
Fantastično priprema svaku utakmicu do sada,jako dobro skautira ekipe i psihološki sprema igrače.
Drago mi je što "luta" sa formacijama jer se uvijek možemo transformisati što je bitno u toku utakmice,kad se sjetim samo Del Nerijeve 4-4-2 i ništa drugo
Mnogi su nam glavu probijali kako nemamo(nismo mogli) dovesti WC igrače,ali je trener pokazao da se i sa "dobrim" igračima itekako može igrati.
Margina za napredak itekako još ima, par igrača koji trebaju da dignu formu i češće zaigraju i daju širinu ekipi.
Sve u svemu,Conte je najzaslužniji za vraćanje pobjedničkog mentaliteta,ono što su mnoge naše generacije imale u svom DNK.
Kratko da se osvrnem na sljedeće utakmice:
Po meni najteža utakmica do sada nas očekuje u gradu smeća,napoli igra sa 3 ofanzivna igrača i bit će mnogo napada po krilima i tu odbrana mora biti na visini,kao i Gigi koji nikako da me podsjeti na onog starog,sve ostalo je ok i poboljšati realizaciju u bitnim momentima.
Poslije ide Palermo kući,nikako nam ne leže i vrijeme ja da na navom zdanju pobijedimo sicilijance.
Nakon toga ide Lazio,ali o tom - potom.
"Pravi džentlmen nikad ne napušta svoju damu" A. Del Piero
░▌J▐▌U▐▌V▐▌E▐▌N▐▌T▐▌U▐▌S▐░ ★3★0★
AMICI DI NESSUNO!
Sebastian G10vinco
INVINCIBLES 2011/12
Grazie a Dio non sono un Prescritto!
AMICI DI NESSUNO!
Sebastian G10vinco
INVINCIBLES 2011/12
Prekrasna utakmica nasih momaka. Lichsteiner je uz Pirla najbolji posao ovog Mercata. Kakav igrac! 
Sve pohvale Conteu, apsolutno nikakvih zamjerki na to kako je postavio tim veceras nemam. Naravno, volio bih da je Ale dobio koju minutu vise ali siguran sam da ce uskoro dobiti priliku. Mislim cak da mozemo ocekivati Quagliu i Capitana u prvoj postavi u nekoj od sljedecih utakmica. Matri je veceras odigrao fenomenalno, vidi se da je bio nesretan jer se nije upisao u strijelce veceras ali polako, zapucat ce mitraljez kao Mevlid Jasarevic protiv Napolitanaca.
Ostaje zal sto nismo ostvarili ubjedljiviju pobjedu, ali i ovo veceras je bio odlican pokazatelj snage ove ekipe.
Sve pohvale Conteu, apsolutno nikakvih zamjerki na to kako je postavio tim veceras nemam. Naravno, volio bih da je Ale dobio koju minutu vise ali siguran sam da ce uskoro dobiti priliku. Mislim cak da mozemo ocekivati Quagliu i Capitana u prvoj postavi u nekoj od sljedecih utakmica. Matri je veceras odigrao fenomenalno, vidi se da je bio nesretan jer se nije upisao u strijelce veceras ali polako, zapucat ce mitraljez kao Mevlid Jasarevic protiv Napolitanaca.
Ostaje zal sto nismo ostvarili ubjedljiviju pobjedu, ali i ovo veceras je bio odlican pokazatelj snage ove ekipe.
★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★
33 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO!
I’d like to remind Mr Materazzi that nobody uses wigs anymore. You can have a hair transplant now, but, unfortunately for him, brain transplants still don’t exist - Antonio Conte, May 2002.
33 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO!
I’d like to remind Mr Materazzi that nobody uses wigs anymore. You can have a hair transplant now, but, unfortunately for him, brain transplants still don’t exist - Antonio Conte, May 2002.
- Bianconeri1988
- Kontakt:
Ova utakmica je bila pravi test za nas, pokazali smo ipak da smo napredovali, imamo tu mirnoću, skoro svaki napad se počinje sa zemlje, ponekad izbijanjem Buffona, imamo loptu u nogama, u svakoj utakmici dosad posjed lopte je bio na našoj strani, ono najbitnije imamo igrače koji mogu ispuniti ono što Conte traži od njih, ono slavlje kod prvog gola je najbolje slika kakva vlada atmosfera među ekipom.
Nije ovo još uvijek neka naša prepoznatljiva igra, ali polako dolazimo do nje, ova pobjeda će dati veliki moral ekipi i dodatno pojačati samopouzdanje, neće više biti pritiska, pobjedivši dva najveća rivala pokazli smo da zaslužujemo poštovanje i da svi treba da nas se boje.
Sad malo elegancije! Razlika je uočljiva!

Nije ovo još uvijek neka naša prepoznatljiva igra, ali polako dolazimo do nje, ova pobjeda će dati veliki moral ekipi i dodatno pojačati samopouzdanje, neće više biti pritiska, pobjedivši dva najveća rivala pokazli smo da zaslužujemo poštovanje i da svi treba da nas se boje.
Sad malo elegancije! Razlika je uočljiva!

Ž '21!
Vjerovatno ste primjetili,ali da spomenem, Pirlo mora prestati da dribla ispred našeg šesnaesterca.
Već treću utakmicu to radi i rizikujemo bespotreban gol u mreži,ipak je jedan Felipe Melo u tim stvarima
Već treću utakmicu to radi i rizikujemo bespotreban gol u mreži,ipak je jedan Felipe Melo u tim stvarima
AMICI DI NESSUNO!
Sebastian G10vinco
INVINCIBLES 2011/12
AMICI DI NESSUNO!
Sebastian G10vinco
INVINCIBLES 2011/12
Odlicna i zasluzena pobjeda! Svi su dobro odigrali veceras. Sve pohvale igracima...Matri MOM
.. Samo malo zamjeram PIrlu i onom njegovom lacanju ispred naseg gola, zivaca me je kostao veceras...
Uz nas trenutno, jos je tu MIlan koji izgleda veoma stabilno, ostali se nekako jos traze, al bice jos svasta u ovoj sezoni CIlj ove sezone je zavrsiti TOP 3, nastavimo li ovako igrat' vrlo lako mozemo uspjeti u tome, mozda cak i vise
Forza La Magica Juve !!!!
Forza MItra Matriiiii
Forza La Magica Juve !!!!
Forza MItra Matriiiii
"A True Gentleman Never Leaves His Lady" - Alessandro Del Piero.
★ 30 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★
★ 30 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★
- Bianconeri1988
- Kontakt:
Baš to, to nas može koštati, ali i treneri klubova protiv kojih igramo su to uglavnom primjetili, zato i stalno vrše pritisak na Pirla, kojeg ruku na srce večeras nije bilo, nego je Pirlo sam od sebe odigralo slabiju utakmicu, ali ipak to je i razumljivo...
Drago mi je što nismo ekipa pojedinca, Pirlo je imao slabu noć i pobjedili smo, a mnogi su bili po tom skeptici, kako smo bez Pirla 0, imamo dobrih pojedinaca, ali imamo ono najbitnije kolektvi, ekipu i igru!
Drago mi je što nismo ekipa pojedinca, Pirlo je imao slabu noć i pobjedili smo, a mnogi su bili po tom skeptici, kako smo bez Pirla 0, imamo dobrih pojedinaca, ali imamo ono najbitnije kolektvi, ekipu i igru!
Ž '21!
Malo ko spomene,uvijek ga se sjetim, Andrea BARZAGLI,najbolji naš odbrambeni igrač ove sezone,plaćen mizeriju,fantastično igra,postavlja se i čita igru kao u svojim najboljim godinama (2006) u vrijeme SP.
AMICI DI NESSUNO!
Sebastian G10vinco
INVINCIBLES 2011/12
AMICI DI NESSUNO!
Sebastian G10vinco
INVINCIBLES 2011/12
Prvo : Čestitam ratnicima na terenu i njihovom generalu koji ih je pripremio
Drugo : Hvala im za noć lijepu što nam pružiše pobjedu
Treće : Pijan sam
Četvrto : Tura cijeloj diskoteci je otišla, plata otišla,narednih mjesec će se dvopek pregrizati
Peto : Sjetim se sudiji i sudijama redom
Šesto : Ne'am pojma ali mislim da je ova od maloprije imala dres Juventusa na sebi i da je imala iznad 30 godina
Sedmo : Ne'am pojma ni gdje sam ni z čijim računarom sjedim
Osmo : Forza Juve
Četvrto : Tura cijeloj diskoteci je otišla, plata otišla,narednih mjesec će se dvopek pregrizati
Šesto : Ne'am pojma ali mislim da je ova od maloprije imala dres Juventusa na sebi i da je imala iznad 30 godina
29 ... a do maja 2012 - 30 ...
38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO
38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO
- Baja_Zvjerka
- Kontakt:
Prvo, i zadnje: Sve si slagao..ramiral je napisao/la:Prvo : Čestitam ratnicima na terenu i njihovom generalu koji ih je pripremio
Cestitam, odlicna igra, neka ste se i vi vratili....
Tad podiže desnu ruku On, i zapjeva "Željo šampion", Grbavica ust'a cijela, i zastava plavo bijela zaviori južnom tribinom! Đilda LEGENDA !
ŽELJO 1921 ! AMAR OSIM
ŽELJO 1921 ! AMAR OSIM
- Bianconeri1988
- Kontakt:
Ramiral, odvadi malo, znam da tobom vladaju emocija, kao i svima nama, ali što je previše previše je
Il piccolo principo!

Il piccolo principo!

Ž '21!
ramiral je napisao/la:Prvo : Čestitam ratnicima na terenu i njihovom generalu koji ih je pripremio
druze kod tebe taj pijanluk neki opasan, ja kad sa drustvom sjedim u parku za cenera se raspemo pa jedva krevet nadjem, a kamoli kompjuter.
- Bianconeri1988
- Kontakt:
ANTONIO, HVALA TI ŠTO SMO EKIPA!
Nakon toliko godina pobijedili smo na San Siru, ona pobjeda sa Ranieriem od prije par sezona se ne računa, računa se ova večerašnja. Bila je tu utakmica za 3 boda, ali gledajući kako je igrao inter ova pobjeda vrijedi i više od ta 3 boda, inter je igrao srcem, borili su se, trčali, pokušavali na sve načine i bili su nemoćni. Juventus je zabijao, promašivao,ali više je želio pobjedu. Conte je za malo vremena promjenio tim iz jedne grupe igrača u ekipu. Juventus je sada ekipa koja se bori, pokušava, može pobjediti ili izgubiti ali dati će sve od sebe. Nakon utakmice protiv Genoe nismo kritikovali, mogli smo tada izgubiti ili remizirati, ali bilo je borbenosti, jedino što je nedostajalo je koncentracija igrača. Večeras je bilo koncentracije i svega, bili smo ponosni, jer Juve protiv velikih nikad nije zakazao. Ako uspijemo pobjeđivati i protiv malih ekipa možemo se boriti sa Milanom do samog kraja i konačnog cilja Scudetta. U svakom slučaju aplauz za Contea, večerasćemo spavati malo, ali sretno, sada idemo u Napulj, Lippijev Juve je pobjeđivao Napolija često i s lakoćom, vrijeme je da se se vratimo starim dobrim navikama.
FINO ALLA FINE FORZA JUVENTUS!
Nakon toliko godina pobijedili smo na San Siru, ona pobjeda sa Ranieriem od prije par sezona se ne računa, računa se ova večerašnja. Bila je tu utakmica za 3 boda, ali gledajući kako je igrao inter ova pobjeda vrijedi i više od ta 3 boda, inter je igrao srcem, borili su se, trčali, pokušavali na sve načine i bili su nemoćni. Juventus je zabijao, promašivao,ali više je želio pobjedu. Conte je za malo vremena promjenio tim iz jedne grupe igrača u ekipu. Juventus je sada ekipa koja se bori, pokušava, može pobjediti ili izgubiti ali dati će sve od sebe. Nakon utakmice protiv Genoe nismo kritikovali, mogli smo tada izgubiti ili remizirati, ali bilo je borbenosti, jedino što je nedostajalo je koncentracija igrača. Večeras je bilo koncentracije i svega, bili smo ponosni, jer Juve protiv velikih nikad nije zakazao. Ako uspijemo pobjeđivati i protiv malih ekipa možemo se boriti sa Milanom do samog kraja i konačnog cilja Scudetta. U svakom slučaju aplauz za Contea, večerasćemo spavati malo, ali sretno, sada idemo u Napulj, Lippijev Juve je pobjeđivao Napolija često i s lakoćom, vrijeme je da se se vratimo starim dobrim navikama.
FINO ALLA FINE FORZA JUVENTUS!
Ž '21!
Eto da vam ovako polupijan cestitam na pobijedi posto trijezan necu moc...uzivajte. 
Io non rubo il campionato ed in Serie B non sono mai stato!
Urlando contro il cielo
Tu regina di milano
Io son pazzo di te
Go into a room too fast kid, the room eats you.
Urlando contro il cielo
Tu regina di milano
Io son pazzo di te
Go into a room too fast kid, the room eats you.
Karas ti nju, a druga ti ga pusi?ramiral je napisao/la:Prvo : Čestitam ratnicima na terenu i njihovom generalu koji ih je pripremio
Izvini mor'o sam
Juve hladno protiv intera, bas kako i dolikuje velikim ekipama
30 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO
Jᴜᴠᴇ, sᴛᴏʀɪᴀ ᴅɪ ᴜɴ ɢʀᴀɴᴅᴇ ᴀᴍᴏʀᴇ
Ale Del Piero aleee
Jᴜᴠᴇ, sᴛᴏʀɪᴀ ᴅɪ ᴜɴ ɢʀᴀɴᴅᴇ ᴀᴍᴏʀᴇ
Ale Del Piero aleee
Trenutno korisnika/ca: Majestic-12 [Bot] i 3 gosta.