pa da, i kako je onda precjenjen, jel možda neko dao za njega 30 miliona ili traže za njega toliko, otkud ideja da ga se smatra precjenjenim a on jedan od slabije plaćenih, nije rprezentativac, ništa, ko ga je to precjenioHeller je napisao/la:Prosjek mrtvi, takva mu je i plata
Precijenjeni igraci
Moderatori/ce: Monolog,ribery,geronimo,hammers
- tony-mortale
- Lokacija: Ministarstvo za istraživanje ruda i gubljenje vremena
- Kontakt:
Re: Precijenjeni igraci
Pato: Siamo una squadra fatta non di compagni, ma di fratelli.
Ja cega se sve covek nece nacitati u prethodne dve stranice. 
Pozdravlja vas Cika Devil. Secajte me se. :)))
Ako nista,ja sam se bio potrudio u nazovimo ga "uvodnom postu"Devil je napisao/la:Ja cega se sve covek nece nacitati u prethodne dve stranice.
Navrati ba na temu ruske lige,evo bas pisem najavu utakmice protiv Shakhtara,nikad ti ne izrazi svoje misljenje o nasim sansama
Tragedija!Bosna i Hercegovina gubi svog najvećeg dragulja??Pogibljeni start znači kraj potencijalno velike karijere?? Pogledati na:
http://www.pohrani.com/f/1h/RC/SsrCfkJ/dajv.gif
http://www.pohrani.com/f/1h/RC/SsrCfkJ/dajv.gif
I ti si ga vala ukenjo,da si smradom etnicki ocistio celi kanalizacioni vod.Dylan Dog je napisao/la:Ako nista,ja sam se bio potrudio u nazovimo ga "uvodnom postu"Devil je napisao/la:Ja cega se sve covek nece nacitati u prethodne dve stranice.![]()
Navrati ba na temu ruske lige,evo bas pisem najavu utakmice protiv Shakhtara,nikad ti ne izrazi svoje misljenje o nasim sansama
p.s.Ma hteo sam napisati,ali ti se ono "oprosti" od foruma i kontam nema svrhe pisati nesta gde niko vise nece pisati redovno,a sad je kasno,ako bude sta zanimljivo ubacim se.
Busquets je precijenjen al' u očima nas koji ne navijamo za Barcelonu. A kad već tražimo dlaku u jajetu toj Barceloni (i ja je tražim stalno
), onda moram reći da je Pedro podcijenjen igrač od strane nas ,gledaoca pored malih ekrana. Nevjerovatan igrač, samo to mogu reći. 
Uostalom, otkako pratim ovu temu (a pratim je od 2-3 stranice) još nisam dobio objašnjenje šta to tačno znači "biti precijenjen" ? Nadam se da sam pogodio sa time "nezasluženo velika mjera poštovanja u očima gledaoca."
A opet vidim ovde se nagadja o cijenama, pogotovo onim na transfermarkt.de-u. Pa zar je su te cijene toliko relevantne? Ramsey tamo vrijedi (ne znam sad tačno) 7 mio eura, a Inter "navodno" nudi 20 miliona ili cijena Fabregasa (najsvježija atraktivna).Prodat za 40 miliona , a na transfermarktu vrijedi 54 mio.
Ne znam po kojoj osnovi se te cijene mogu smatrati relevantnim.
Ako hoćemo čisto ekonomsku definiciju cijene (odnosno odredjivanja cijene), ona je funkcija beskonačno mnogo agrumenata, počev od komplemenata,substituta itd.(tj. funkcija činitelja potražnje i ponude). I kad je to tako varijabilno zar onda i možemo pričati o precijenjenosti u smislu nečije vrijednosti ? Mislim da ne, jer ono što za mene vrijedi milion, za tebe možda ne vrijedi ništa (primjer časa vode za žednog).
Jedino o čemu ovde možemo raspravljati je to da li neki igrač doprinosti svom klubu u onolikoj mjeri koliko je medijski eksponiran (eto da se stručno izrazim). Onda je Busquets podcijenjen, kao i mnogi drugi igrači, a predmet rasprave može biti tek Messi ili neka druga velika zvijezda.
I nadasve pričamo o cijeni igrača, a ne razumijemo (a pravimo se da razumijemo) uopće pojam "cijena". Cijena može biti svašta, al' postoji odredjena definicija u okviru koje možemo raspravljati. Postoji tržišna, nabavna, apsolutna, nominalna itd. cijena. Da li i dalje vrijedi raspravljati o tome da li je neko precijenjen igrač ? Kojoj cijeni? Caroll je za Liverpool vrijedio 45 mio. eura, a Fabregas za Barcelonu "samo" 40 mio. eura. itd. Zar igra ulogu to što Shaktar nije htio Fabregasa (ili nije imao sredstava)? Odgovor je NE.
Ronaldo je za Real vrijedio 90 miliona, al' i Real je imao svoju računicu, a ta je shvatljiva i običnom laiku: U n-godišnjem ugovoru s kojim je vezan za Real Madrid se pretpostavlja da će isplatiti tu cifru koja je za njega izdvojena. Niko ne izdvaja da bi poslovao negativno, pogotovo ne tako rizične cifre (stotine miliona eura).A pretpostavljam da je svaka uprava velikog kluba racionalna i ozbiljna.
Za kraj reći ću još nešto: Niko ne bi izdvojio 100 miliona eura za Spahića (a da mu je nužno potreban štoper) ako ima na tržištu "milion" sličnih. Opet govorim o tome da je ta cijena koju klub plati za igrača "taman" i da se klubovi uvijek nadju u jednoj tački (osim ako je neko nekom zapeo za oko, pa postoji samo jedna opcija :kupiti samo od tebe, kupujem samo ja).
Eto toliko...I da, tema treba biti uklonjena ili na novo postavljena.
Uostalom, otkako pratim ovu temu (a pratim je od 2-3 stranice) još nisam dobio objašnjenje šta to tačno znači "biti precijenjen" ? Nadam se da sam pogodio sa time "nezasluženo velika mjera poštovanja u očima gledaoca."
A opet vidim ovde se nagadja o cijenama, pogotovo onim na transfermarkt.de-u. Pa zar je su te cijene toliko relevantne? Ramsey tamo vrijedi (ne znam sad tačno) 7 mio eura, a Inter "navodno" nudi 20 miliona ili cijena Fabregasa (najsvježija atraktivna).Prodat za 40 miliona , a na transfermarktu vrijedi 54 mio.
Ako hoćemo čisto ekonomsku definiciju cijene (odnosno odredjivanja cijene), ona je funkcija beskonačno mnogo agrumenata, počev od komplemenata,substituta itd.(tj. funkcija činitelja potražnje i ponude). I kad je to tako varijabilno zar onda i možemo pričati o precijenjenosti u smislu nečije vrijednosti ? Mislim da ne, jer ono što za mene vrijedi milion, za tebe možda ne vrijedi ništa (primjer časa vode za žednog).
Jedino o čemu ovde možemo raspravljati je to da li neki igrač doprinosti svom klubu u onolikoj mjeri koliko je medijski eksponiran (eto da se stručno izrazim). Onda je Busquets podcijenjen, kao i mnogi drugi igrači, a predmet rasprave može biti tek Messi ili neka druga velika zvijezda.
I nadasve pričamo o cijeni igrača, a ne razumijemo (a pravimo se da razumijemo) uopće pojam "cijena". Cijena može biti svašta, al' postoji odredjena definicija u okviru koje možemo raspravljati. Postoji tržišna, nabavna, apsolutna, nominalna itd. cijena. Da li i dalje vrijedi raspravljati o tome da li je neko precijenjen igrač ? Kojoj cijeni? Caroll je za Liverpool vrijedio 45 mio. eura, a Fabregas za Barcelonu "samo" 40 mio. eura. itd. Zar igra ulogu to što Shaktar nije htio Fabregasa (ili nije imao sredstava)? Odgovor je NE.
Ronaldo je za Real vrijedio 90 miliona, al' i Real je imao svoju računicu, a ta je shvatljiva i običnom laiku: U n-godišnjem ugovoru s kojim je vezan za Real Madrid se pretpostavlja da će isplatiti tu cifru koja je za njega izdvojena. Niko ne izdvaja da bi poslovao negativno, pogotovo ne tako rizične cifre (stotine miliona eura).A pretpostavljam da je svaka uprava velikog kluba racionalna i ozbiljna.
Za kraj reći ću još nešto: Niko ne bi izdvojio 100 miliona eura za Spahića (a da mu je nužno potreban štoper) ako ima na tržištu "milion" sličnih. Opet govorim o tome da je ta cijena koju klub plati za igrača "taman" i da se klubovi uvijek nadju u jednoj tački (osim ako je neko nekom zapeo za oko, pa postoji samo jedna opcija :kupiti samo od tebe, kupujem samo ja).
Eto toliko...I da, tema treba biti uklonjena ili na novo postavljena.
Do zadnjeg dana života mog samo Saraj'vo!!!
"How do you know what is right and what is wrong? Well you just try to analyse the situation as well as you can." - Arsene Wenger
"How do you know what is right and what is wrong? Well you just try to analyse the situation as well as you can." - Arsene Wenger
Jako je glupo pisati o igracima koji su precjenjeni.
Vrijedis onoliko koliko te tvoj klub cjeni i to je jedina optimalna cinjenica.
Trziste i taj transfermarkt su do nekle realni i optimalni.
Zasto jedan Pedro ne bi vrijedio 30-40 miliona ?
Vjerovatno anti-fanovima Barcelone jedan obican igrac koji eto zabije ono nekad i to je to.
Velika greska se pravi.Momak je fantastican igrac i jedan od vaznijih u Barceloni.
Mnogo radi, rekao bi da je najzasluzniji za ovaj mega-presing koji vrsi Barca na protivnike.Nevjerovatno mnogo trci.A pri tome je zasigurno najbolji realizator u Barceloni sto je zasigurno nesto pretesko jer pored sebe imas majstore poput Messija i Ville.
Na osnovu cega se zakljucilo da je taj momak precjenjen? Sto spada u 4 red placenosti u Barceloni ?Dakle igrac koji ima gotovo mizerna primanja u odnosu na pojedince.
Te price oko toga da je Barcino djete itd itd ne pije vodu.Krkic je Barcino djete,Arteta,Nolito,Soriano,Enrique,Dos santos....
Zasto se neki od njih nije nametnuo ? Zasto ne igra jedan od njih a ne Pedro ?
Pedro koliko god mislili da je "prosjecan" igrac je totalna suprotnost.Igrac koji je zasluzeno tu gdje jeste.U Barceloni i u Spanskoj reprezentaciji a u oba slucaja je u prvih 11.
Ja kao menadzjer jednog kluba bi pozelio da imam 3 takva igraca minimalno.
Buskec je genijalan igrac.Djeluje šlampavo ,smotano itd.
Ali samo djeluje.
On je najinteligentniji fudbaler kojeg sa ja vidio i nije slucajno Del Bosque rekao da je on profil igraca kakav bi on licno zelio da je bio.
Covjek koji radi ogroman posao kako u defanzivi tako i u ofanzivi Barcelone.On nije Iniesta da uradi slalom pored 3 igraca i dadne loptu Villu za pogodak.Ali on presjeca lopte,kvari igru,ubrzava i usporava.
Nevjrovatna smirenost i kontrola lopte.Fantasticno se gradi.Sve sto je potrebno za poziciju na kojo igra taj momak ima.On nije izbacio Toure-a iz prvih 11 na lijepe oci , cak sta vise jako je ruzan
Koliko god mislili da je lik smjesan igrac i igrac koji ne moze u "Zelji" da igra to je samo zavaravanje samog sebe.
On je tu gdje mu je mjesto a to je Barcelona.Svojim igrama i radom je zasluzio da bude tu i nema argumenta da pokoleba to navedeno.
Necu reci da je najbolji zadnji vezni na svijetu.Ali da pripada samom svjetskom vrhu definitivno.
Jako je tesko biti u prvom planu i iskazati se pored onakvih genijalaca u Barceloni to ne smijete zaboraviti.
Ta ista Barcelona je samljela jednog Ibrahimovica koji se nije mogao nametnuti.
Koliko je tesko biti dio tog kolektiva to je vjerovatno i neopisivo.Posebni i odabrani igraci igraju trenutno tu ,a
i privilegija ih je gledati.
Runi je savrsen igrac.Igrac koji je glavna snaga Uniteda.nevjerovatno polivalentan i u mogucnosti je igrati vise pozicija u jednom napadu.
Ubojit je na spicu,krilu i laznoj 9-ki...
Trenutno je mnogo napredovao i igra vise glavom a ne silom sto je jos jedan dodatni plus.Njegova vrijednost je onolika koliko United "trazi".
Da je jedan od najboljih na svojoj poziciji jeste.Da priapda samoj eliti - pripada.
Ne vidim razlog nejgove precjenjenosti.Toliko je pokazao i dokazao.
Igrac koji po mom nekom ukusu bi jedini mogao Barceloninu igru dici na neki veci level.
jer je prije svega podredzen timu i nije "narcisoidan" ;sa loptom zna sve !
Pisem, Barcelona jer je ona kao primjer za sada "savrsene" ekipe.
:ugeek:
Vrijedis onoliko koliko te tvoj klub cjeni i to je jedina optimalna cinjenica.
Trziste i taj transfermarkt su do nekle realni i optimalni.
Zasto jedan Pedro ne bi vrijedio 30-40 miliona ?
Vjerovatno anti-fanovima Barcelone jedan obican igrac koji eto zabije ono nekad i to je to.
Velika greska se pravi.Momak je fantastican igrac i jedan od vaznijih u Barceloni.
Mnogo radi, rekao bi da je najzasluzniji za ovaj mega-presing koji vrsi Barca na protivnike.Nevjerovatno mnogo trci.A pri tome je zasigurno najbolji realizator u Barceloni sto je zasigurno nesto pretesko jer pored sebe imas majstore poput Messija i Ville.
Na osnovu cega se zakljucilo da je taj momak precjenjen? Sto spada u 4 red placenosti u Barceloni ?Dakle igrac koji ima gotovo mizerna primanja u odnosu na pojedince.
Te price oko toga da je Barcino djete itd itd ne pije vodu.Krkic je Barcino djete,Arteta,Nolito,Soriano,Enrique,Dos santos....
Zasto se neki od njih nije nametnuo ? Zasto ne igra jedan od njih a ne Pedro ?
Pedro koliko god mislili da je "prosjecan" igrac je totalna suprotnost.Igrac koji je zasluzeno tu gdje jeste.U Barceloni i u Spanskoj reprezentaciji a u oba slucaja je u prvih 11.
Ja kao menadzjer jednog kluba bi pozelio da imam 3 takva igraca minimalno.
Buskec je genijalan igrac.Djeluje šlampavo ,smotano itd.
Ali samo djeluje.
On je najinteligentniji fudbaler kojeg sa ja vidio i nije slucajno Del Bosque rekao da je on profil igraca kakav bi on licno zelio da je bio.
Covjek koji radi ogroman posao kako u defanzivi tako i u ofanzivi Barcelone.On nije Iniesta da uradi slalom pored 3 igraca i dadne loptu Villu za pogodak.Ali on presjeca lopte,kvari igru,ubrzava i usporava.
Nevjrovatna smirenost i kontrola lopte.Fantasticno se gradi.Sve sto je potrebno za poziciju na kojo igra taj momak ima.On nije izbacio Toure-a iz prvih 11 na lijepe oci , cak sta vise jako je ruzan
Koliko god mislili da je lik smjesan igrac i igrac koji ne moze u "Zelji" da igra to je samo zavaravanje samog sebe.
On je tu gdje mu je mjesto a to je Barcelona.Svojim igrama i radom je zasluzio da bude tu i nema argumenta da pokoleba to navedeno.
Necu reci da je najbolji zadnji vezni na svijetu.Ali da pripada samom svjetskom vrhu definitivno.
Jako je tesko biti u prvom planu i iskazati se pored onakvih genijalaca u Barceloni to ne smijete zaboraviti.
Ta ista Barcelona je samljela jednog Ibrahimovica koji se nije mogao nametnuti.
Koliko je tesko biti dio tog kolektiva to je vjerovatno i neopisivo.Posebni i odabrani igraci igraju trenutno tu ,a
i privilegija ih je gledati.
Runi je savrsen igrac.Igrac koji je glavna snaga Uniteda.nevjerovatno polivalentan i u mogucnosti je igrati vise pozicija u jednom napadu.
Ubojit je na spicu,krilu i laznoj 9-ki...
Trenutno je mnogo napredovao i igra vise glavom a ne silom sto je jos jedan dodatni plus.Njegova vrijednost je onolika koliko United "trazi".
Da je jedan od najboljih na svojoj poziciji jeste.Da priapda samoj eliti - pripada.
Ne vidim razlog nejgove precjenjenosti.Toliko je pokazao i dokazao.
Igrac koji po mom nekom ukusu bi jedini mogao Barceloninu igru dici na neki veci level.
jer je prije svega podredzen timu i nije "narcisoidan" ;sa loptom zna sve !
Pisem, Barcelona jer je ona kao primjer za sada "savrsene" ekipe.
:ugeek:
Kakva bi tišina nastala kad bi ljudi govorili samo ono što znaju.
Ne nisam taj lik, novi sam na forumu i prvi put sam registrovan.
Nisam naveo da sam fan Arsenala , ali ih simpatisem.Uz Newcastlle u EPL-u...
Nisam naveo da sam fan Arsenala , ali ih simpatisem.Uz Newcastlle u EPL-u...
- skyisthelimit
Gdje su sad oni koji govore da je Buskets najbolji zadnji vezni
Kome nije jasno nek pogleda sazetke Vill - City i bice mu jasno o cemu govorim 
15.10 - 15.06 ...
Cekaj ti si stvarno uzeo za ozbiljno to da je Busquets najbolji zadnji.skyisthelimit je napisao/la:Gdje su sad oni koji govore da je Buskets najbolji zadnji vezni![]()
- ZELJO DO GROBA
- Kontakt:
tu sam i ozbiljno mislim da je Sergio najbolji zadnji vezni svijeta, jer trenutno bolji ne postoji...
a ovo ne govorim zato sto navijam za Barcelonu, vec zbog igrackih kvaliteta Sergia Busquetsa...
a ovo ne govorim zato sto navijam za Barcelonu, vec zbog igrackih kvaliteta Sergia Busquetsa...
"Pobjednik nije uvijek dobar kao što ni gubitnik nije uvijek loš. U sportu postoji mnoštvo stvari koje nemaju veze s pobjeđivanjem i gubljenjem." - Pep Guardiola
Meho Kodro
Mes Que Un Club
Meho Kodro
Mes Que Un Club
Yaya nije vec odredzeni vremenski period DM u Cityu...skyisthelimit je napisao/la:Gdje su sad oni koji govore da je Buskets najbolji zadnji vezni![]()
Busquets nije najbolji zadnji vezni ali je jedan od najboljih
Jeste,samo sto ima itekako siroku slobodu kretanja zbog svojih fizikalija,pa cesto Barry preuzima poziciju glavnog zadnjeg,ali kada se Yaya vrati iz ofanzive on je taj zadnji.Reuf je napisao/la:Yaya nije vec odredzeni vremenski period DM u Cityu...skyisthelimit je napisao/la:Gdje su sad oni koji govore da je Buskets najbolji zadnji vezni![]()
Busquets nije najbolji zadnji vezni ali je jedan od najboljih
Uostalom evo i graficki prikaz toga...

To su dve utakmice koje sam odmah nasao a da su iz relativno blizeg perioda,mrzi me vise da trazim.
@ Devil
Mislim da grijesis.Slobodu kretanja jeste dobio radi fizikalija ali i jedne od ofanzivnijih uloga.
U vecini utakmica Citya ove sezone on iskljucivo igra ispred Milnera i De Jonga ili Barrya i De Jonga itd
Sto potencira da on nije klasicni DM
Radi dosta u defanzivi ali to je iskljucivo posao dvojca koji se nalazi iza njega.
U Barceloni takvu ulogu nije imao,jasno jer je ispred sebe imao Iniestu i Cavija.
On nije imao potrebu ici naprijed jer ova 2 su isuvise dobra da bi im bila potrebna pomoc.
Sada on sluzi kao neka "ispomoc" Silvi i Nasriju najcesce.
Jako cesto se upisuje u strelce jer se odlicno ubacuje iz drugog plana.Nesto slicno sto trenutno radi Fabregas u Barceloni.
I dalje ga smatram jako polivalentnim radi fizickih i tehnickih mogucnosti.
Na poziciji DM je zasigurno najbolji u svijetu,
Ova nova uloga mu nista manje nije strana cak sta vise mislim da i samom njemu je ta inovacija i dodatni plus
Mislim da grijesis.Slobodu kretanja jeste dobio radi fizikalija ali i jedne od ofanzivnijih uloga.
U vecini utakmica Citya ove sezone on iskljucivo igra ispred Milnera i De Jonga ili Barrya i De Jonga itd
Radi dosta u defanzivi ali to je iskljucivo posao dvojca koji se nalazi iza njega.
U Barceloni takvu ulogu nije imao,jasno jer je ispred sebe imao Iniestu i Cavija.
On nije imao potrebu ici naprijed jer ova 2 su isuvise dobra da bi im bila potrebna pomoc.
Jako cesto se upisuje u strelce jer se odlicno ubacuje iz drugog plana.Nesto slicno sto trenutno radi Fabregas u Barceloni.
Ova nova uloga mu nista manje nije strana cak sta vise mislim da i samom njemu je ta inovacija i dodatni plus
- ZELJO DO GROBA
- Kontakt:
zanemarujete najbitniju stvar, zadnjih par sezona Sergio Busquets igra na vrhunskom nivou i pruza bolje partije nego i jedan drugi zadnji vezni...
pa na kraju krajeva taj Sergio Busquets je izbacio Yayu Tourea iz prvih 11 Barce...
a takodjer mislim da ima bolje predispozicije za tu poziciju...a o ovome smo pricali na zadnjih par stranica...
pa na kraju krajeva taj Sergio Busquets je izbacio Yayu Tourea iz prvih 11 Barce...
a takodjer mislim da ima bolje predispozicije za tu poziciju...a o ovome smo pricali na zadnjih par stranica...
"Pobjednik nije uvijek dobar kao što ni gubitnik nije uvijek loš. U sportu postoji mnoštvo stvari koje nemaju veze s pobjeđivanjem i gubljenjem." - Pep Guardiola
Meho Kodro
Mes Que Un Club
Meho Kodro
Mes Que Un Club
- majestic24
- Kontakt:
Taj Busquets nikad nebi vidio prvog sastava da nije Katalonac
GLORY,GLORY MAN.UNITED : 1907–08, 1910–11, 1951–52, 1955–56, 1956–57, 1964–65, 1966–67, 1992–93, 1993–94, 1995–96, 1996–97, 1998–99, 1999–2000, 2000–01, 2002–03, 2006–07, 2007–08, 2008–09, 2010–11 , 2012-13
..:::The Black Mamba Strikes Again::...
..:::The Black Mamba Strikes Again::...
- Faraon iz Visokog
- Kontakt:
i da nije dobar glumacmajestic24 je napisao/la:Taj Busquets nikad nebi vidio prvog sastava da nije Katalonac
🎶 Sixty million down the drain, Kai Havertz scores again! 🎶
Faraon iz Visokog je napisao/la:i da nije dobar glumacmajestic24 je napisao/la:Taj Busquets nikad nebi vidio prvog sastava da nije Katalonac
Ma dobar je Busquets i za kopanje krompira.
Vidi ovako on jeste zadnji vezni,pogledaj u defanzivi kako se postavljaju koja je mnogo bitnija kod postavke i karakteristika zadnjih nego ofanziva.Uvek ti stoji kao poslednji covek ispred odbrane,u fazi napada on zapocne akciju i tip je igraca koji voli da izadje napred sto automatski ne zbog filozofije samog Mancinia vec silom prilika znaci da Barry ili Milner moraju da stoje iza.Druga je stvar kad npr.igra tu De Jong koji je klasicni mesar,koji je zadnji tipa Gatusso,relativno limitiranog fudbalskog znanja ali itekako borben sa odlicnim njuhom da presece pas ili posalje neciju potkolenicu na tribine.E tada vec Yaya igra ono sto Barry igra kada je u paru sa Yayom.Reuf je napisao/la:@ Devil
Engleski stil igre je dosta specifican,za mene je licno Yaya u vreme od kako je u Cityu najbolji zadnji sveta,jer engleski stil koji zahteva mnogo trke,mnogo duela,mnogo potrebe za izuzetnom fizicikom pripremljenosti apsolutno odgovara Yayi,i upravo se zadnji najbolje pokazuje i prikazuje svoje kvalitete igrajuci tamo gde se ne forsira lepota vec snaga,brzina...kao npr.Engleska tu jos mogu ubrojiti i Italiju pa i Francusku,a tek onda Nemacku i Spaniju.
Uporno se ponavlja cinjenica da je Busquets izbacio Yayu iz tima,ja to ne bi tako rekao,ja bih pre rekao da je Yaya sam sebe izbacio jer nema dovoljno razvijenu pas tehniku koju ima Busquets.Da je imao za nekih 20-ak % bolju Busquets bi sada verovatno igrao negde drugo ili u najboljem slucaju 'ladio jaja na klupi.Jednostavno Busquets se idealno uklapa u stil Barce gde je kod zadnjeg 70% ofanziva 30% defanziva,da se nekad markira sredisnji deo terena kada napadacka klapa izadje na presing i pokupi niciju loptu,i onda da lagano kreira tika-taka.
Neko rece da Busquets poslednjih sezona igra kao niti jedan zadnji vezni.Sigurno zaboraviste onoga Essiena od pre 2-2.5 sezone otprilike,takav zadnji tesko da ce Busquets ikada biti a ne da ga prestigne.Rekao sam i nekidan za mene ce Busquets biti najbolji zadnji tek kada se pokaze u nekom drugom klubu koji gaji drugi stil igre nego Barcelona,do tada ja imam bar 3 koja su bolja od njega.
- ZELJO DO GROBA
- Kontakt:
i da mu stari nije dobar sa Guardiolom, pa preko stele igra,Faraon iz Visokog je napisao/la:i da nije dobar glumacmajestic24 je napisao/la:Taj Busquets nikad nebi vidio prvog sastava da nije Katalonac
a to da on igra dobro i da je svojim zaslugama zasluzio da igra za prvi tim je suplja, obicna laz i pokrivanje istine...
stvarno nemam rijeci za neke komentare, pa ako nemas nista pametno napisati radije zaobidji temu i zdravo, a ne ovako...
Meho Kodro
Mes Que Un Club
Meho Kodro
Mes Que Un Club
- ZELJO DO GROBA
- Kontakt:
ne bih se slozio sa tvojom konstatacijom da je u Barci kod zadnjeg veznog 70% ofanziva a 30 defanziva, cak upravo suprotno...Sergio Busquets je uz Puyola igrac koi skoro pa i nema ofanzivnih zadataka, sem to predavanje lopte nakon oduzimanja i u manjim granicama ucestvovanje u tika taka igri...Devil je napisao/la:Vidi ovako on jeste zadnji vezni,pogledaj u defanzivi kako se postavljaju koja je mnogo bitnija kod postavke i karakteristika zadnjih nego ofanziva.Uvek ti stoji kao poslednji covek ispred odbrane,u fazi napada on zapocne akciju i tip je igraca koji voli da izadje napred sto automatski ne zbog filozofije samog Mancinia vec silom prilika znaci da Barry ili Milner moraju da stoje iza.Druga je stvar kad npr.igra tu De Jong koji je klasicni mesar,koji je zadnji tipa Gatusso,relativno limitiranog fudbalskog znanja ali itekako borben sa odlicnim njuhom da presece pas ili posalje neciju potkolenicu na tribine.E tada vec Yaya igra ono sto Barry igra kada je u paru sa Yayom.Reuf je napisao/la:@ Devil
Engleski stil igre je dosta specifican,za mene je licno Yaya u vreme od kako je u Cityu najbolji zadnji sveta,jer engleski stil koji zahteva mnogo trke,mnogo duela,mnogo potrebe za izuzetnom fizicikom pripremljenosti apsolutno odgovara Yayi,i upravo se zadnji najbolje pokazuje i prikazuje svoje kvalitete igrajuci tamo gde se ne forsira lepota vec snaga,brzina...kao npr.Engleska tu jos mogu ubrojiti i Italiju pa i Francusku,a tek onda Nemacku i Spaniju.
Uporno se ponavlja cinjenica da je Busquets izbacio Yayu iz tima,ja to ne bi tako rekao,ja bih pre rekao da je Yaya sam sebe izbacio jer nema dovoljno razvijenu pas tehniku koju ima Busquets.Da je imao za nekih 20-ak % bolju Busquets bi sada verovatno igrao negde drugo ili u najboljem slucaju 'ladio jaja na klupi.Jednostavno Busquets se idealno uklapa u stil Barce gde je kod zadnjeg 70% ofanziva 30% defanziva,da se nekad markira sredisnji deo terena kada napadacka klapa izadje na presing i pokupi niciju loptu,i onda da lagano kreira tika-taka.![]()
Neko rece da Busquets poslednjih sezona igra kao niti jedan zadnji vezni.Sigurno zaboraviste onoga Essiena od pre 2-2.5 sezone otprilike,takav zadnji tesko da ce Busquets ikada biti a ne da ga prestigne.Rekao sam i nekidan za mene ce Busquets biti najbolji zadnji tek kada se pokaze u nekom drugom klubu koji gaji drugi stil igre nego Barcelona,do tada ja imam bar 3 koja su bolja od njega.
njegove zadace su uglavnom defanzivne, odnosno pokrivanje rupa odlaskom Alvesa naprijed, i u hnekim situaijama Abidala i Piquea...
dalje, ne bih se slozio sa tvojom konstatacijom u vezi Yaye i njegovog pasa, uopste Yaya ima bolje tehnicke mogucnosti od Sergia, dribling i pas su mu poprilicno dobri za jednog defanzivnog veznjaka, pa ga cesto Mancini koristi kao poluspicu...
i cinjenica je da je do tada jedan od najvaznijih igraca Barcelone, Yaya Toure, pao u drugi plan samo i iskljucivo zbog dobre igre Sergia Busquetsa...
a ovo sto spominjes da Busquetsa ces smatrati najboljim zadnjim veznim tek onda kad predje i dokaze se u nekom drugom klub...izvini al moram ti reci da je to glupost...jer sta ako on do kraja karijere ostane u Barci, sto nadam se da hoce, tad ne moze biti najbolji zadnji vezni...primjera radi Xavi ili Puyol ce skoro igurno zavrsiti karijeru u Barci i oni ne mogu biti najbolji na svojim pozicijama samo zato su su citavu karijeru proveli u jednom timu...
cak stavise to je za mene uspjeh, jer igrati citavu karijeru standardno u jednom klubu ce rijetko koji igrac uspjeti, jer nakon odredjenog veremena pocne igrac losije igrati i vrijeme je da napusti klub, nova sredina mu pruzi neke nove mogucnosti, dok ovi koji su u Barci citravu karijeru nemaju tu mogucnost...
a kad smo kod ovoga vec, haj ti meni reci zbog cega Sergio nema sansu da uspije u nekom drugom klubu, sta njemu fali, koje predispozicije da bi negdje drugo uspio?
a jos jednu stvar hocu da spomenem,
Busquetsu je puno teze bilo izboriti se za mjesto u prvom timu Barcelone nego nekim drugim igracima...
jer on kao mlad igrac mora se probiti u prvi tim da bi se vidjelo sa cime on raspolaze i na koji nacin svoje mogucnosti korisiti..
slozicemo se da je puno lakse se probiti u prvi tim nekog losijeg kluba nego Barcelone, izmedju ostalog i zbog konkurencije, u ovom slucaju Yaye,
druga stvar,
i ako se neko probije do prvg tima on mora pokazati da mu je mjesto u tom timu isklucivo igrama, a to dal neko dobro ili lose igra to mozemo i mi obicni smrtnici vidjeti, a ne samo treneri koji su sa igracima i na treninzima i zahtjevaju od njih odredjene stvari, koje mi ne znamo...
a ja koliko vidim nigjde ovdje nije napisana niti jedan rijec o losim igrama Sergia Busquetsa...
Meho Kodro
Mes Que Un Club
Meho Kodro
Mes Que Un Club
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.