BARAŽ: Bosna i Hercegovina vs Portugal

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_

Možemo li se osvetiti Portugalu i plasirati se na EP?

Anketa je završila: 16 nov 2011, 16:29.

1. Naravno da možemo
322
63%
2. Ne, ipak su prejaki za nas
83
16%
3. Možemo, al' UEFA nam to neće dozvoliti. Ronaldo je Ronaldo!
103
20%

Ukupno glasova: 508

Raul_64
Kontakt:

Re: BARAŽ: Bosna i Hercegovina vs Portugal

Post Postao/la Raul_64 » 07 nov 2011, 19:20

--------------Roberto-----------

---Pereira----Rolando----Alves----Coentrao

------Meireles----Pepe----Moutinho---

-------Nani--------Ronaldo----

--------Almeida------

Ocekujem ovako nesto,pojacana odbrana gdje bi kako u napadu tako i u odbrani imali prednost kod prekida sa "3 stopera"
Sredina trkacka,gdje Meireles i Moutinho znaju podvaliti loptu..
krila mobilna koja mogu se 90 minuta mijenjati uz dodatak da Ronalda ima svuda i da nerijetko bude kao neki play ala "lazna 9"
I vecina akcija idu preko lijeve strane gdje Coentrao maltene dodje kao krilo..

Jaki :roll:
pogotovo ako Pepe bude na zadnjem veznom..
ako je mogao protiv barcelone 90 minuta sam nadoknaditi igraca manje,moze vala i protiv nas onda igrat.
[youtube][/youtube]

I da oni koji se uzadju u Ronaldovu nesebicnost nisu istog gledali u zadnje vrijeme..
[youtube][/youtube]

Ovo je onako iz najgoreg ugla,dodaj Ronalda mafiu i tako to :mrgreen:

bit ce tesko..al et sto Mesa kaze treba se nadati..
Never trust anything that bleeds for seven days and doesn't die.

kobe24
Kontakt:

Post Postao/la kobe24 » 07 nov 2011, 19:23

Amna je napisao/la:Biti pesimista ili optimista?

Da li treba da se plasimo Ronalda?

Da li trebamo da se plasimo suđenja?

Da li treba unaprijed da potpisemo poraz, da odemo na Bilino polje masuci bijelom zastavom?

Pa dobro majku mu, dokle vise? Kad se to bosanac, a Boga mi i hercegovac bojao bilo koga i unaprijed potpisivao kapitulciju? Toliko toga smo prosli, toliko toga pretrpjeli, tesko breme proslosti nosimo na leđima, toliko puta bili prevareni, izigrani. Ali...nikad i nikoga se nismo bojali, naprotiv. I kad smo gubili, bili smo dostojanstveni. Mi smo takav narod, dostojanstveniji smo u porazu, nego mnogi u pobjedi, to nam je u genima, ne damo svoga bosanskog ponosa i prkosa.
Gospođa Evropa nas ne shvata, ne razumije i bolje je tako.

UEFA salje svoje ljude da cuvaju Portugalske zvijezde i zvjezdice. Hajde i to cudo da vidimo, UEFA cuva igrace jedne reprezentacije koja igra protiv reprezentacije koja je isto tako clan te iste UEFE. Eh...moji vi...I onda kazu kako oni nas ne razumiju...Ehhh...Od cega i od koga bolan da ih cuvate? Od zvizduka? Od pjevanja pod pendzerom Portugalskih zvijezda i zvijezdiva tokom noci? Od automobilskih truba? Ako mislite da od toga mozete da cuvate i sacuvate miran san Portugalskih zvijezda tokom hladnih, novembarskih, Zenickih noci...auuuuu...mnogo ste se zayebali.
Ok, mozda imaju UEFU, mozda ce i suđenje biti u korist njih. Pa sta? Jel' treba da bude sami protiv svih? Ako je tako, nema problema, ne bi nam bio prvi put, navikli smo. Mozda je i bolje tako. Ponosno mozemo stati i reci, ne dugujemo nikome nista, sve sto su ti momci napravili i uradili, bilo je sa teskom mukom, trudom, radom, prolivenim znojem, zalaganjem, bez icije pomoci. I onda mi treba da se nekoga bojimo? NIKAD! Respect svakome, predaja nikome.
Ko zeli, neka strepi, neka se boji, neka bude pesimista. Ja ne! Sve mi mogu uzeti, ali nadu i vjeru nikad. Ja vjerujem u te momke, vjerujem u selektora. Ova reprezentacija je nada u nase bolje sutra, koliko su ti momci ucinili da se osjecamo ponosno, da zaboravimo na nasu tmurnu svakodnevnicu. Procitala sam clanak koji je na komsijkom portalu napisan, vezan za repku, sta reci nego...Pazite sad svi vi koji nas normalne pokusavate svrstati u torove, na nase i njihove, yebite se svi. Moji su i Miske i Sasa i Edin i Boris i Vedad. MOJI, NASI, BOSANCI I HERCEGOVCI.

P.S. "Neka oprosti gospođa Evropa, ona nema spomenika kulture. Pleme Inka u Americi ima spomenike. Egipat ima prave spomenike kulture. Neka oprosti gospođa Evropa, samo Bosna ima spomenike, STEĆKE. Šta je stećak? Oličenje gorštaka, Bosanca! Šta radi Bosanac na stećku? Stoji uspravno! Digao glavu, digao ruku! Ali nigdje nikad, niko nije pronašao stećak na kome Bosanac kleči ili moli, na kome je prikazan kao sužanj."

Ko razumije, shvatice! ;)
Svaka ti cast! Ne mogu da vjerujem sa koliko zara i odlucnosti si pisala ovo. Sa svim' napisanim se slazem, i jos jednom, kapa dole za tvoj prethodni post! ;)
"Ja samo želim da učinim dobro koliko mogu, a uspjeh moj zavisi od Allaha, u Njega se uzdam i Njemu se obraćam."

marseille7
Kontakt:

Post Postao/la marseille7 » 07 nov 2011, 19:28

Evo sad cu i ja postavit Webba sliku :lol:

Megamon
Kontakt:

Post Postao/la Megamon » 07 nov 2011, 19:29

Amna udaj se za mene :mrgreen:

Ne ozbiljno,odlicno napisano.Stvarno njen post treba biti vodilja ostalim.
Kada dodje sudnji dan, kad' dusa napusti tijelo Bog ce da nam kaze da je krep'o Zeljo, na taj dan sve plave boje se gase, a ostat ce BORDO da lijepi Dzenet krase!

dinoze
Kontakt:

Post Postao/la dinoze » 07 nov 2011, 19:36

Mi se trebamo pomriti da najvjerovatnije necemo proci baraz. Treba biti iskren i cist u glavi pa priznati da sve osim pobjede Portugala bi bila **** sreca da ne kazem naucna fantastika.
Ali isto tako moramo biti ponosni na sebe da smo stigli do baraza i da smo ispali od najjaceg moguceg protivnika.
Kada u sebi nadzemo mir i kazemo ok bolji su i za ocekivati je da ce proci, onda se ta utakmica moze odgledati mirno i bez nekoga razocarenja. Sto je najvaznije da ostanemo dostojanstveni prije svega publika na stadionu bez psovki i zvizdanja kako njima tako i nasim igracima.

Amna
Kontakt:

Post Postao/la Amna » 07 nov 2011, 19:38

Momci, najljepsa vam hvala :oops: :oops:

Najprostijim rijecnikom receno, muka mi je vise da svakog smatramo boljim od nas samih. Utakmica nije ni pocela, mi se vec predali, 180 minuta igre je pred zmajevima, 180 minuta borbe, nadanja, 180 minuta u kojima je sve moguce. I sta treba? Da kazemo gotovo je, a bitka jos nije ni pocela? Ko zeli da razmislja tako, bujrum, nemam nista protiv. 11 njih,11 nas, 180 minuta borbe...

Sretno Zmajevi!

karameldar
Kontakt:

Post Postao/la karameldar » 07 nov 2011, 19:39

dinoze je napisao/la:Mi se trebamo pomriti da najvjerovatnije necemo proci baraz. Treba biti iskren i cist u glavi pa priznati da sve osim pobjede Portugala bi bila **** sreca da ne kazem naucna fantastika.
Ali isto tako moramo biti ponosni na sebe da smo stigli do baraza i da smo ispali od najjaceg moguceg protivnika.
Kada u sebi nadzemo mir i kazemo ok bolji su i za ocekivati je da ce proci, onda se ta utakmica moze odgledati mirno i bez nekoga razocarenja. Sto je najvaznije da ostanemo dostojanstveni prije svega publika na stadionu bez psovki i zvizdanja kako njima tako i nasim igracima.
Znas kad ce biti bez psovki-nikad. Sto se tice tog tvog pesimizma,cura je maloprije sve objasnila. :)
YNWA!

Goalgetter
Kontakt:

Post Postao/la Goalgetter » 07 nov 2011, 19:39

Nema predaje !

panties
Kontakt:

Post Postao/la panties » 07 nov 2011, 19:40

dinoze je napisao/la:Mi se trebamo pomriti da najvjerovatnije necemo proci baraz. Treba biti iskren i cist u glavi pa priznati da sve osim pobjede Portugala bi bila **** sreca da ne kazem naucna fantastika.
da mi neko kaze 100% ishod utakmice, ja ne bih mogla sjedit i mirno odgledat utakmicu bez nekog razocarenja.
pedeset srcanih sam prezivila za vrijeme pariza...
...

marseille7
Kontakt:

Post Postao/la marseille7 » 07 nov 2011, 19:40

Carlo je napisao/la:HOWARD WEBB SUDIJA :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Evo ga :lol:

slika

Megamon
Kontakt:

Post Postao/la Megamon » 07 nov 2011, 19:43

[youtube][/youtube]
Kada dodje sudnji dan, kad' dusa napusti tijelo Bog ce da nam kaze da je krep'o Zeljo, na taj dan sve plave boje se gase, a ostat ce BORDO da lijepi Dzenet krase!

Unica_Liverpool_
Kontakt:

Post Postao/la Unica_Liverpool_ » 07 nov 2011, 19:44

Svaka čast Amna na postu..... Probat' , boriti se..... Pa ko se zna boriti ko mi????? Idemo hrabro!!!!! Idemo na EURO!!!!!

dinoze
Kontakt:

Post Postao/la dinoze » 07 nov 2011, 19:49

karameldar je napisao/la:
Znas kad ce biti bez psovki-nikad. Sto se tice tog tvog pesimizma,cura je maloprije sve objasnila. :)
Ja mislim da netreba sve stavljati pod pesimizam, treba imati malo nesto i u glavi. Svako ko prati fudbal sloziti ce se samnom da imamo jako male sanse da prodzemo. Cisto radi kvalitete, jer oni igraju bolji fudbal i imaju bolju momcad. Da se razumijemo ja bi volio da mi prodzemo, ali isto tako imam glavu i mozak koji koristim :D
Mislim, mozemo se mi sada svi zaludzivati nekim patriotizmom i ponosm, ali stanje na terenu je drugacije.
Zato kazem treba da dostojanstveno goste docekamo i dostojanstveno prihvatimo poraz ili pobjedu.
Vecina medija ce biti tu i gledati utakmicu, ne trebamo se opet sramotiti pred svijetom sa nekim zvidzadnjem, bakljama,psovkama i vrijedzanjem. Sve se vidi sve se cuje, samo cemo sami sebe ukopati jos vise i poslati opet ruznu sliku u svijet.

gollum
Kontakt:

Post Postao/la gollum » 07 nov 2011, 19:52

Šta je ovo, žene izdominiraše temu. :mrgreen:
Samo ponosno i hrabro!
Seks je užitak, a gol je ekstaza.

"Taktika je bila ne primiti gol. Funkcionirala je odlično sve dok nismo primili gol."

Carlo
Kontakt:

Post Postao/la Carlo » 07 nov 2011, 19:52

marseille7 je napisao/la:
Carlo je napisao/la:HOWARD WEBB SUDIJA :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Evo ga :lol:

slika
:lol: :lol: :lol: :lol:
Liverpool's number 9! LONG LIVE THE KING KENNY!

spielführer_21
Kontakt:

Post Postao/la spielführer_21 » 07 nov 2011, 19:54

dinoze je napisao/la: Ja mislim da netreba sve stavljati pod pesimizam, treba imati malo nesto i u glavi. Svako ko prati fudbal sloziti ce se samnom da imamo jako male sanse da prodzemo. Cisto radi kvalitete, jer oni igraju bolji fudbal i imaju bolju momcad. Da se razumijemo ja bi volio da mi prodzemo, ali isto tako imam glavu i mozak koji koristim :D
Mislim, mozemo se mi sada svi zaludzivati nekim patriotizmom i ponosm, ali stanje na terenu je drugacije.
Zato kazem treba da dostojanstveno goste docekamo i dostojanstveno prihvatimo poraz ili pobjedu.
Vecina medija ce biti tu i gledati utakmicu, ne trebamo se opet sramotiti pred svijetom sa nekim zvidzadnjem, bakljama,psovkama i vrijedzanjem. Sve se vidi sve se cuje, samo cemo sami sebe ukopati jos vise i poslati opet ruznu sliku u svijet.
A je li Danska puno bolja i kvalitetnija od nas?
Omiljena forumašica: http://forum.sportsport.ba/memberlist.php?mode=viewprofile&u=2
Omiljeni muzičar: http://www.youtube.com/watch?v=lbauVj2vLu4

dinoze
Kontakt:

Post Postao/la dinoze » 07 nov 2011, 19:58

spielführer_21 je napisao/la:
dinoze je napisao/la: Ja mislim da netreba sve stavljati pod pesimizam, treba imati malo nesto i u glavi. Svako ko prati fudbal sloziti ce se samnom da imamo jako male sanse da prodzemo. Cisto radi kvalitete, jer oni igraju bolji fudbal i imaju bolju momcad. Da se razumijemo ja bi volio da mi prodzemo, ali isto tako imam glavu i mozak koji koristim :D
Pa oni su na Euru a mi nismo :D
Druge su to utakmice bile, Portugal skoro citave kvali nije imao citav standardni tim. A baraz je druga vrsta utakmice, sada znaju da moraju pobijediti i biti ce spremni za to. Nama fali skoro pa citava odbrana, mi ne mozemo pruziti onakvu utakmicu kao u Parizu koja se vrjednuje kao jedna od najboljih nasih utakmica, koji smo na kraju opet izgubili. Znaci izgubili svoju najbolju utakmicu, kakva je to logika. Sada nam fali ponajbolji igraci i trebamo ponoviti ako ne i bolje odigrati nego protiv Francuske.

Ibizevic
Kontakt:

Post Postao/la Ibizevic » 07 nov 2011, 20:01

dinoze je napisao/la:
spielführer_21 je napisao/la:
Pa oni su na Euru a mi nismo :D
Druge su to utakmice bile, Portugal skoro citave kvali nije imao citav standardni tim. A baraz je druga vrsta utakmice, sada znaju da moraju pobijediti i biti ce spremni za to. Nama fali skoro pa citava odbrana, mi ne mozemo pruziti onakvu utakmicu kao u Parizu koja se vrjednuje kao jedna od najboljih nasih utakmica, koji smo na kraju opet izgubili. Znaci izgubili svoju najbolju utakmicu, kakva je to logika. Sada nam fali ponajbolji igraci i trebamo ponoviti ako ne i bolje odigrati nego protiv Francuske.
Momak ajd ne preuvelicavaj, potrebno je loptu samo iznijeti na sredinu i momci ce to kratkim pasovima odraditi kako treba kao sto ce i probijati preko krila. A kada oni napadaju krpit cemo se vec nekako.

karameldar
Kontakt:

Post Postao/la karameldar » 07 nov 2011, 20:04

@dinoze Koliko si utakmica portugala gledao? Vidim bas dobro poznajes njihovu igru.
YNWA!

spielführer_21
Kontakt:

Post Postao/la spielführer_21 » 07 nov 2011, 20:07

dinoze je napisao/la: Pa oni su na Euru a mi nismo :D
Nismo izgubili, nego neriješeno odigrali..
Ako Portugal nije imao standardan sastav, nismo ni mi. Salihović odigrao jednu i po utakmicu, Papac malo više.. Njima se vraćaju dvojica (Pepe i Coentrao), nama isto tako Salihović i Ibišević. Ok, nemamo Papca i Pandžu za prvu tekmu (oba igrali samo dio kvalifikacija, znači znamo i bez nih) te Mujdžu za obje, ali i Portugalu je Danny out za obje utakmice.
Omiljena forumašica: http://forum.sportsport.ba/memberlist.php?mode=viewprofile&u=2
Omiljeni muzičar: http://www.youtube.com/watch?v=lbauVj2vLu4

Zaključano

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Bing [Bot] i 1 gost.