Amna je napisao/la:Biti pesimista ili optimista?
Da li treba da se plasimo Ronalda?
Da li trebamo da se plasimo suđenja?
Da li treba unaprijed da potpisemo poraz, da odemo na Bilino polje masuci bijelom zastavom?
Pa dobro majku mu, dokle vise? Kad se to bosanac, a Boga mi i hercegovac bojao bilo koga i unaprijed potpisivao kapitulciju? Toliko toga smo prosli, toliko toga pretrpjeli, tesko breme proslosti nosimo na leđima, toliko puta bili prevareni, izigrani. Ali...nikad i nikoga se nismo bojali, naprotiv. I kad smo gubili, bili smo dostojanstveni. Mi smo takav narod, dostojanstveniji smo u porazu, nego mnogi u pobjedi, to nam je u genima, ne damo svoga bosanskog ponosa i prkosa.
Gospođa Evropa nas ne shvata, ne razumije i bolje je tako.
UEFA salje svoje ljude da cuvaju Portugalske zvijezde i zvjezdice. Hajde i to cudo da vidimo, UEFA cuva igrace jedne reprezentacije koja igra protiv reprezentacije koja je isto tako clan te iste UEFE. Eh...moji vi...I onda kazu kako oni nas ne razumiju...Ehhh...Od cega i od koga bolan da ih cuvate? Od zvizduka? Od pjevanja pod pendzerom Portugalskih zvijezda i zvijezdiva tokom noci? Od automobilskih truba? Ako mislite da od toga mozete da cuvate i sacuvate miran san Portugalskih zvijezda tokom hladnih, novembarskih, Zenickih noci...auuuuu...mnogo ste se zayebali.
Ok, mozda imaju UEFU, mozda ce i suđenje biti u korist njih. Pa sta? Jel' treba da bude sami protiv svih? Ako je tako, nema problema, ne bi nam bio prvi put, navikli smo. Mozda je i bolje tako. Ponosno mozemo stati i reci, ne dugujemo nikome nista, sve sto su ti momci napravili i uradili, bilo je sa teskom mukom, trudom, radom, prolivenim znojem, zalaganjem, bez icije pomoci. I onda mi treba da se nekoga bojimo? NIKAD! Respect svakome, predaja nikome.
Ko zeli, neka strepi, neka se boji, neka bude pesimista. Ja ne! Sve mi mogu uzeti, ali nadu i vjeru nikad. Ja vjerujem u te momke, vjerujem u selektora. Ova reprezentacija je nada u nase bolje sutra, koliko su ti momci ucinili da se osjecamo ponosno, da zaboravimo na nasu tmurnu svakodnevnicu. Procitala sam clanak koji je na komsijkom portalu napisan, vezan za repku, sta reci nego...Pazite sad svi vi koji nas normalne pokusavate svrstati u torove, na nase i njihove, yebite se svi. Moji su i Miske i Sasa i Edin i Boris i Vedad. MOJI, NASI, BOSANCI I HERCEGOVCI.
P.S. "Neka oprosti gospođa Evropa, ona nema spomenika kulture. Pleme Inka u Americi ima spomenike. Egipat ima prave spomenike kulture. Neka oprosti gospođa Evropa, samo Bosna ima spomenike, STEĆKE. Šta je stećak? Oličenje gorštaka, Bosanca! Šta radi Bosanac na stećku? Stoji uspravno! Digao glavu, digao ruku! Ali nigdje nikad, niko nije pronašao stećak na kome Bosanac kleči ili moli, na kome je prikazan kao sužanj."
Ko razumije, shvatice!