Valencia je napisao/la:Efenberg
Priznaj da nas zaebavas

.
Samo izgleda da vi ne shvaćate da se taj TRŽIŠNI monopol ne odražava tako na rezultatima kao što želite nametnuti. Morate odvojiti te 2 stvari jer one ne idu skupa.
Kako se ne odrazava!??
GER - najvise titula ima Bajern - najbogatiji klub.
ITA - najvise titula ima Inter - najbogatiji klub.
ENG - najvise titula ima Junajted - najbogatiji klub.
FRA - najvise titula ima Lion - najbogatiji klub.
HR - najvise titula ima Dinamo - najbogatiji klub.
SR - najvise titula ima Partizan - najbogatiji klub.
POR - najvise titula ima Porto - najbogatiji klub.
itd itd
Ima li i jedna liga u kojoj najbogatiji klub nije i najtrofejniji!? Samo jedna, samo jedna.
Posljedica takvog monopola je samo FINANCIJSKA moć.
Cuj samo

. Pa pit'o bi te da jedne sezone izgube Lama, druge Svajnstajgera, trece Riberija,.. Pit'o bi te da ne dovode najbolje Njemci kakvi su Nojer ili Gomez.
Sa druge strane Dortmund izgubi najboljeg igraca iz prosle sezone. Velike su sanse da ce u narednom periodu izgubiti jos nekog. Nemaju pare da dovedu skupa pojacanja.
I ti kazes samo. Pare prave OGROMNU razliku.
Pa pogledaj Siti i sve ce ti se samo kazati.
Svasta,.. Samo,..

,..
Hmm...Izgleda nisi pročitao moj cijeli post već si izvukao ono na što se možeš nadovezati i iskoristit u svoju korist. Lukavo i pametno nema šta.
Siguran sam da sam napisao rečenicu boldovanu koja je glasila ovako:
Dokazano da novcem ne možeš uvijek kupiti trofeje. Neću nabrajati takve ekipe jer bi napisao dvije stranice. Sva sreća da novac nije uvijek taj koji određuje ko će biti prvi jer onda stvarno ne bi bilo zanimljivo.
Prvo, fino sam napisao da novcem ne možeš uvijek kupiti sve. Dokazano puno puta. Nema potrebe da idem pisati o klubovima koji su to napravili.
Drugo, apsolutno sam siguran da smo iz teme o Bayernovom financijskom monopolu prešli na europski a to svakako nije bila tema diskusije.
Treće, zar bi bilo zanimljivo da svake godine najbogatiji klubovi osvajaju prvenstva? Siguran sam da bi značilo BUNTOVNOST ostalih klubova kao sad u Španiji.
Četvrto, kao primjer moram navesti Chelsea. Jesu li oni potrošili milijarde da osvoje ligu prvaka? Naravno. Da li su osvojili?
Peto, klubovi koji nemaju novaca mogu uspješno parirati velikanima. Primjer? Dortmund.
Statistika: To su najbogatiji klubovi. Navodno samo oni i niko drugi. Samo ovako iz oka nisam siguran da li su ti najbogatiji klubovi i najtrofejniji. Nešto mi smrdi da imaš nekolicinu grešaka jer nisi razmišljao dovoljno već si mi želio malo prežustro dokazati neke tvrdnje.
Dakle,
GER- svakako Bayern.
ENG- MAN united.
ITA- to bez razmišljanja mogu reći da si 'mašio koji klub ima najviše titula. Momak tvojih godina i poznavanja nogometa mora znati da je to Juventus. Milan ja mislim da isto ima više.
FRA-siguran sam da nije Lyon. Ne znam koliko ima Marsej ali sigurno ima više a nekad trofejni klub je bio i St. Etiene samo stvarno ne znam koliko imaju oni naslova.
HRV- jbg, Dinamo ima primat u HNL-u ali Hajduk je trofejniji bio u Jugoslaviji, iako nisam siguran.
POR- zajebaješ me. Ne mogu da vjerujem. Takav znalac.A Benfica je gledala samo kako drugi osvajaju?
SER- stvarno ne znam, priznam ali mora da i Partizan i Zvezda imaju podjednako trofeja iako stvarno ne znam.
Sve u svemu promašio si dosta klubova.
Bit tvoje tvrdnje jest da najbogatiji klubovi najveće financijske moći dolaze do fascinantnih DUGOGODIŠNJIH rezultata odnosno trofeja. To je činjenica koja je nepobitna. Tu moram priznat da si u pravu gledajući što je klub sve osvojio kroz povijest.
Ali treba pazit malo jer si naveo najveće svjetske klubove koji imaju najviše ( iako nisu ti isti klubovi ovi drugi nisu ništa manje uspješni ) trofeja i ja sada postavljam pitanje koje se svodi na ono što vam je Semir BvB napisao u prvom postu a to je da ako Bayern ima monopol u svojoj ligi šta onda ovi drugi najveći klubovi imaju u svojim ligama nego isto takvu situaciju u kojoj 2-3 kluba drže monopol i financijski a pogotovo REZULTATSKI?
Rezultatski gledano Bundesliga je daleko zanimljivija od Španije ili Italije jer tamo znaš ko će osvojiti prvenstvo.
Tamo se nažalost ne događa često da manji klubovi osvoje prvenstvo jer je tamo situacija daleko jasnija. Tamo je naravno, mnogima zanimljivije jer imaju po 2 kluba i 3 kluba koja se bore za naslov. Bundesliga taj nivo mora dostići.
Isto tako činjenica jest da novac ne može uvijek kupiti trofeje. Jer bi onda Bayern od 48 bundesligaških sezona ( ovo sam morao provjeriti,

) osvojio barem 35 trofeja a ne samo 22. Dakle, razlika u Bayernovoj financijskoj moći jeste velika ali tvrditi da Bayern ima takav monopol je u najmanju ruku smiješno. Pogotovo u novije doba gdje financijska razlika još veća, dakle zadnjih 10 godina.
Neke daljnje rasprave nemaju smisla jer sam jasno rekao što mislim i kako razmišljam i uvjeren sam da je vaša tvrdnja o tolikom Bayernovom monopolu pretjerana jer rezultati dokazuju da nije tako.
Dokazano da novcem ne možeš uvijek kupiti trofeje. Neću nabrajati takve ekipe jer bi napisao dvije stranice. Sva sreća da novac nije uvijek taj koji određuje ko će biti prvi jer onda stvarno ne bi bilo zanimljivo gledati nogomet.
Dosta za ovu večer koja je bila zanimljiva.