Bundesliga

Moderatori/ce: ribery,_dreamer_,Monolog,geronimo,hammers

Koji klubovi neće izboriti opstanak

1) HSV
8
12%
2) Borussia (M)
0
Nema glasova.
3) Heidenheim
23
34%
4) St.Pauli
15
22%
5) Mainz
9
13%
6) Augsburg
9
13%
7) Union Berlin
3
4%

Ukupno glasova: 67

Valencia
Kontakt:

Re: Bundesliga

Post Postao/la Valencia » 08 nov 2011, 18:03

I evo vidiš s ovim kajkavac kako još vrijeđa čovjeka...
:mrgreen: :mrgreen: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: ,..

E poprami mi raspolozenje na ovaj tmuran dan. Kajkavac uvreda. HAHAHAHHAHAHHAHAHAHAHA,...

Antone, jarane, izvini ak sam te uvrijedil :D .
Nikad za nista ne krivi druge. Cim si u situaciji da ti sudbina zavisi od drugih, nesto si pogrijesio.

Nail for Real
Kontakt:

Post Postao/la Nail for Real » 08 nov 2011, 18:06

Sta je pisao? Navodio argumente, koliko vidim :mrgreen: . A i sve da mu prica nije potkrijepljena, opet se ne radi o spamu vec o razlicitom misljenju. Kojeg vi tesko prihvatate. Nastavite sa diskusijom.
My thoughts wandered to Santiago Bernabeu, the Temple, a ground struck terror into opponents. Bruised & battered slaves at the king's banquet.

anton 1983
Kontakt:

Post Postao/la anton 1983 » 08 nov 2011, 18:22

Valencia je napisao/la: Antone, jarane, izvini ak sam te uvrijedil :D .
Nisi ti mene uvrijedil samo si još uvijek zbunjen. teoretski je ne možeš da se složiš samnom, a to si napravio dva puta do sada i da se slažeš sam sa sobom, kad se ja i ti ne slažemo! :lol:

Kaj bum ja tebi argumentiral, demantiral, dokazival il kako god ti oćeš kad neznam što ti tvrdiš u toj svojoj cijeloj zbrci.

Jel se vi sjećate kako je ova rasprava uopće poćela i o ćem se tu radi?

Da vam osvježim pamćenje: Jedna strana, znaći ona nebavarska ili koja zna manje o nogometu tvrdi da će Bayern pokupovati cijeli BvB jer to Bayern uvijek radi, a druga ona malo pametnija tvrdi da je SAHIN igrač Reala. Ko je u pravu?
:mrgreen:
Zasto je Bayernova stranica sad dostupna i na arapskom i ruskom jeziku Rummenigge je odgovorio:
"Da nas klubovi iz Londona, Manchestera, ili Pariza mogu razumjeti!!!"

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 08 nov 2011, 18:25

Valencia je napisao/la:
:mrgreen: :mrgreen: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: ,..

E poprami mi raspolozenje na ovaj tmuran dan. Kajkavac uvreda. HAHAHAHHAHAHHAHAHAHAHA,...

Antone, jarane, izvini ak sam te uvrijedil :D .
Pa za tebe za kojeg je Inter rekorder po broju titula u Italiji nije ni čudo što ne razlikuješ šta je uvreda a šta nije..A ti se potrudi da napišeš bar jedan argumentovan post. I vjeruj mi vidi se da si obično dijete , a u suprotnom bi se ja potrudio da više ovde ne pišeš nikako jer bi adminu sakupio i poslao tvoje postove i dobio bi trajni ban. A jednoj osobi koja se jedino ovde pokušava pravit pametna i to mu je sve u životu bi to teško palo. A djecu treba ipak poštedit. Nek se i djeca malo igraju ;)
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 08 nov 2011, 18:28

@Effe,

Kajkavac je osoba koja se koristi kajkavskim narječjem. Dakle, osoba koja piše "kaj". :mrgreen: Bila bi (možda) uvreda da ga je nazvao čakavcem. :mrgreen: I, nigdje ja ne rekoh da @Effenberg ne piše kvalitetne postove. Momak zna znanje, šteta što je rijetko ovdje. A to što ti gledaš na @Valenciu kao na provokatora, to mi je neshvatljivo. Jednostavno vam se mišljenja razilaze i to je to. Što ga @Devil nije napao i rek'o da je provokator? Podsjećanja radi, @Valencia je napisao da je Partizan trofejniji od Zvezde. Dakle, ako to @devil nije shvatio k'o provokaciju, kako si ti mog'o shvatiti usporedbu između Juventusa i Intera (@Vale je naveo da je Inter trofejniji). Jbt, stvarno mi niste jasni. Ako ćemo gledati tim naočalama, onda si ti taj koji je potezao za uvredama nazvavši čovjeka neinformisanim, zar ne? :(

Dosta od mene, odoh se malo odmoriti, smorila me rekreacija. Vi nastavite po svom. :mrgreen:
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 08 nov 2011, 18:29

Nail for Real je napisao/la:Sta je pisao? Navodio argumente, koliko vidim :mrgreen: . A i sve da mu prica nije potkrijepljena, opet se ne radi o spamu vec o razlicitom misljenju. Kojeg vi tesko prihvatate. Nastavite sa diskusijom.
Znači kad ako ja nekad iznesem pogrešan netačan podatak o Realu na temi Reala ti ćeš prihvatit to kao različito mišljenje??? :) Za tebe je znači isto drugačije mišljenje i podatak koji nije isitnit???Hajd super.... :lol:
Abteilung Attacke...
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 08 nov 2011, 18:34

Monolog je napisao/la:@Effe,

Kajkavac je osoba koja se koristi kajkavskim narječjem. Dakle, osoba koja piše "kaj". :mrgreen: Bila bi (možda) uvreda da ga je nazvao čakavcem. :mrgreen: I, nigdje ja ne rekoh da @Effenberg ne piše kvalitetne postove. Momak zna znanje, šteta što je rijetko ovdje. A to što ti gledaš na @Valenciu kao na provokatora, to mi je neshvatljivo. Jednostavno vam se mišljenja razilaze i to je to. Što ga @Devil nije napao i rek'o da je provokator? Podsjećanja radi, @Valencia je napisao da je Partizan trofejniji od Zvezde. Dakle, ako to @devil nije shvatio k'o provokaciju, kako si ti mog'o shvatiti usporedbu između Juventusa i Intera (@Vale je naveo da je Inter trofejniji). Jbt, stvarno mi niste jasni. Ako ćemo gledati tim naočalama, onda si ti taj koji je potezao za uvredama nazvavši čovjeka neinformisanim, zar ne? :(

Dosta od mene, odoh se malo odmoriti, smorila me rekreacija. Vi nastavite po svom. :mrgreen:
Ja znam šta je kajkavac, ali je bitan kontekst u kojem je on to njemu rekao, a ti to nisi skužio jer izgleda štitiš Valenciju i puštaš mu da ovde spama. Pa Devil je skontao da je čovjek tu i po pitanju Partizana fulio, a fulio je i po pitanju Juvea...Što opšte Valencia piše nešto što ne zna?? I zašto čovjek uvijek nešto pametuje na temama bundeslige. Zašto ja ne pišem na temama drugim u situacijama kada nisam informisan. Ja barem kada pogriješim onda provjerim tu stvar i priznam grešku a Valencia nije priznao svoje greške nego nastavio provocirat.A ti podržavaš što ovde neko svoje komplekse liječi.....Znači indirektno si podržao to da svako piše na temi drugog kluba ili lige kada o tom klubu ili ligi nije informisan ;)
Abteilung Attacke...
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 08 nov 2011, 18:50

Ako ja štitim @Valenciu, onda @Geronimo štiti vas. Simple as that. A ti se onda zapitaj da l' vas @Geronimo štiti. :mrgreen: Kada budeš u stanju odgovoriti na to pitanje, drage volje ću nastaviti ovu diskusiju.

Štitim forum. :D Ako ti zaista misliš da je @Valencia zaslužio ban, onda ja drage volje predajem svoje dužnosti i obaveze nekom drugom (po tvom izboru). Kratko i jasno. Majko mila, dugo se ne otvori neka diskusija u kojoj bi svaka strana mogla reći toliko toga, a ti se žališ na spam i provociranje (kojeg, ruku na srce, nema). :mrgreen:

Budi mi pozdravljen. ;)
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”

anton 1983
Kontakt:

Post Postao/la anton 1983 » 08 nov 2011, 18:54

Dobro Monolože, spam i protekciju sad na stranu jer mene to uopće nezanima. Reci ti meni jel se ti slažeš samnom bar u tome da je Valencia zbunjen? :D
Zasto je Bayernova stranica sad dostupna i na arapskom i ruskom jeziku Rummenigge je odgovorio:

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 08 nov 2011, 19:08

Monolog je napisao/la:Ako ja štitim @Valenciu, onda @Geronimo štiti vas. Simple as that. A ti se onda zapitaj da l' vas @Geronimo štiti. :mrgreen: Kada budeš u stanju odgovoriti na to pitanje, drage volje ću nastaviti ovu diskusiju.

Štitim forum. :D Ako ti zaista misliš da je @Valencia zaslužio ban, onda ja drage volje predajem svoje dužnosti i obaveze nekom drugom (po tvom izboru). Kratko i jasno. Majko mila, dugo se ne otvori neka diskusija u kojoj bi svaka strana mogla reći toliko toga, a ti se žališ na spam i provociranje (kojeg, ruku na srce, nema). :mrgreen:

Budi mi pozdravljen. ;)
Ti znaš da mene @Gero ne mora štitit kad su moji postovi konstruktivni. Ja nikad nisam napisao provokativan post na drugoj temi. Na temi drugih klubova i liga sam pisao samo kada sam o tom klubu ili ligi bio informisan, kada sam pogledao utakmicu datog kluba, kada sam tačno pročitao, čuo, vidio i provjerio informaciju. Na tim istim temama sam davao svoje mišljenje bez provociranja. Na tim istim temam nisam se pojavljivao samo nakon poraza tih timova, nego sam dolazio i da izrazim pozitivno mišljenje o tim timovima, klubovima. Znači jedno je dati mišljenje, znaš da sam i s tobom i s drugima znao normalno diskutovat. Ali jedne te iste osobe dolaze na temu bundeslige, temu Bayerna i drugih klubova da bi se negativno izražavali. Znači jedno je imati tvrdnju, mišljenje a drugo je na primjer ponavljati jednu te istu tvrdnju iako je neko očigledno tu tvoju tvrdnju poništio. Znači dobro se zna ko su provokatori i ti meni sada odgovori kada je @Valencia i još neke osobe koje ne želim nabrajat a koje su spomenute između redova, došle na ove teme bundeslige i temu Bayerna da nešto pohvale?? Znači zašto se ti ne ponašaju kao recimo 80 % forumaša koji ne vole i ne gotive možda Bayern i bundesligu ali se ovde pojave i kada treba čestitat? E sad ti meni reci jel se te jedne te iste osobe ponavljaju u kritikama?? A za @Geronima ti mogu reći a možemo napravit i anketu da je sigurno najkorektiniji moderator. Pojedini drugi moderatori su lobirali za izbacivanje pojedinih navijača Bayerna, a i štite pojedine provokatore od izbacivanja. A pojedinci mogu imat i nacionalističke ispade pa ne budu ugroženi ;)
Abteilung Attacke...
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

Valencia
Kontakt:

Post Postao/la Valencia » 08 nov 2011, 19:51

anton 1983 je napisao/la:
Valencia je napisao/la: Antone, jarane, izvini ak sam te uvrijedil :D .
Nisi ti mene uvrijedil samo si još uvijek zbunjen. teoretski je ne možeš da se složiš samnom, a to si napravio dva puta do sada i da se slažeš sam sa sobom, kad se ja i ti ne slažemo! :lol:

Kaj bum ja tebi argumentiral, demantiral, dokazival il kako god ti oćeš kad neznam što ti tvrdiš u toj svojoj cijeloj zbrci.

Jel se vi sjećate kako je ova rasprava uopće poćela i o ćem se tu radi?

Da vam osvježim pamćenje: Jedna strana, znaći ona nebavarska ili koja zna manje o nogometu tvrdi da će Bayern pokupovati cijeli BvB jer to Bayern uvijek radi, a druga ona malo pametnija tvrdi da je SAHIN igrač Reala. Ko je u pravu?
:mrgreen:
Zasto se ne mogu sloziti sa tobom :mrgreen: !? Je l' ovo neka debata u kojoj se moram protiviti svemu sto kazes bez obzira na cinjenice!? Bez da razmislim je li to tacno ili ne!?

Ti pravis zbrku svojim mahalskim podmetanjima :mrgreen: . Sve je kristalno jasno, samo ti snagu argumenata pokusavas neutralisati mojom navodnom dezorjentacijom :mrgreen: . A nigdje nijednog argumenta za to. Sve sami trac :mrgreen: .

Ja sam jos na temi Bajerna napisao da Bajern mora stati u red za igrace Dortmunda ako klubovi iz ENG, SPA i mozda ITA budu zainteresovani. To sam ponovio na temi Dortmunda. Sansa za Bajern je da igrac ne zeli ici iz Njemacke kao sto je bio slucaj sa Nojerom. Sta tu nije jasno!??

P.S.

Dobro je sto se nisi uvrijedio. Prepao sam se da je nezvati osobu kajkavcem uvreda :mrgreen: :lol: .

Monolog

Kako ti se da raspravljati!? Pusti bolan :mrgreen: :lol: ,..
Zadnja izmjena: Valencia, dana/u 08 nov 2011, 20:00, ukupno mijenjano 1 put.
Nikad za nista ne krivi druge. Cim si u situaciji da ti sudbina zavisi od drugih, nesto si pogrijesio.

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 08 nov 2011, 19:58

Valencia je napisao/la:

Ja sam jos na temi Bajerna napisao da Bajern mora stati u red za igrace Dortmunda ako klubovi iz ENG, SPA i mozda ITA budu zainteresovani. To sam ponovio na temi Dortmunda. Sansa za Bajern je da igrac ne zeli ici iz Njemacke kao sto je bio slucaj sa Nojerom. Sta tu nije jasno!??
Upravo je tu tvoj problem. Jer ova tvoja tvrdnja nije tačna i bezbroj je primjera za to. A ti time konstantno provociraš, a ljudi su te nekoliko puta demantovali i na ovoj temi , a i drugim temama. Ovu si diskusiju pokrenuo i na temi Borussije Dortmund, al za sad imaš zaštitu jednog moderatora, ali zato ni jedan ni drugi nećete imat zaštitu kod admina ako nastaviš s provokacijama. ;)
Abteilung Attacke...
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 08 nov 2011, 20:06

@Effe,

Za nekoga ko barata činjenicama i argumentima, ovo bismo mogli nazvati klasičnim mahalanjem, neiformisanošću i šta ti ja znam kako već:
effe_sa je napisao/la:Pojedini drugi moderatori su lobirali za izbacivanje pojedinih navijača Bayerna, a i štite pojedine provokatore od izbacivanja.
. :lol:

Vjerujem da ovo možeš argumentovati, da ne bi slučajno ( :lol: ) završio u spam sekciji kao @Valencia. Jer, on je neupućen, zar ne? :mrgreen:

Al' evo, da i ja budem svrstan kao spamer i provokator, pa da kažem koju. Bayern ima monopol. Definiciju istog preuzeh sa wikipedije (mada sam upoznat s njom, da ne bi bilo zabune). "Monopol (grč. monos, jedan + polein, prodavati) u ekonomiji se definira kao trajna tržišna situacija gdje postoji samo jedan davatelj određene vrste proizvoda ili usluga. Osobina monopola je nedostatak gospodarske konkurencije za robu ili uslugu koja se nudi i nedostatak prihvatljive zamjenske robe."

Ko je na tržištu Bayernova konkurencija? Manchester, City, Real, Barcelona, talijanski divovi, Chelsea. Ima li ovdje ijedan njemački klub? Nema. Hoće li ga biti ako se nastavi ovako? Neće. Kratko i jasno. Moram li ti nabrajati igrače koje je Bayern doveo u svoje redove, te tako oslabio odveć slabu "konkurenciju" u Bundesligi. Da napomenem, to su sve bili glavni kotači svojih ekipa i koji su godinama upravo Bayernu zagorčavali život golovima, odbranama i čime sve ne. Napisaću one koji mi padnu na pamet: Daei, Salihamidžić, Jensen (sada u HSV-u), Schlaudraff (Hannover, je li?), Klose, Gomez, Elber, Lucio, Ballack, Ze Roberto, Deisler, Helmer, Basler, Neuer, Frings (nije se dugo zadržao), Borowski (pogledati pod Frings)... Svi oni su dolazili iz klubova koji su u to vrijeme bili kakvi takvi konkurenti Bayernu (barem pogledavši tabelu). Eh, da vidimo koja je to važna poluga Bayerna otišla u neki od navedenih timova...Niko. :mrgreen: Razumiješ li sad? :mrgreen:

Htjeli to vi priznati ili ne, Bayern ima monopol. Eh, ja nigdje nisam vidio da je neko naveo Bavarce kao glavne odgovorne za to (možda sam preskočio neki post, halalite mi). Ovo je sve zbog kompetentnosti uprave Bayerna. Napravili su takav brend da se u Njemačkoj malo šta može sa istim mjeriti. Možda Mercedes i BMW. :lol:

Zar je to tako teško priznati i prihvatiti? Dortmund nije prodao dugo Bayernu nekog igrača. Sada bi to mog'o biti Gotze. Al' i to samo ako on želi preći baš u Bayern. Ako hoće negdje drugdje (bilo gdje), tu onda Bayern osjeti šta znači biti izdominiran (moradoh ovo napisati) na tržištu. Jer, kako se onda Bayern može mjeriti sa Barcelonom, Realom, te engleskim trošačima poput Cityja i Chelsea (United i ne spominjem). :mrgreen:

Romariooo
Kontakt:

Post Postao/la Romariooo » 08 nov 2011, 20:08

dobro sam je prokontao ovog effe-a, reko sam da se ponasa ko dragan covic, non stop neka prica o ugrozenosti i majorizaciji, u svakoj i najnormalnijoj prici pronadje neko potcjenjivanje bayerna
NE DAJTE MI LAGAT' !!!

Klare

Post Postao/la Klare » 08 nov 2011, 20:18

A sva rasprava je proizašla iz ljubomore i mržnje prema Bayernu. ;)
Pitaju se ljudi kako mogu biti tako uspješni, konkurentni danas, a uz tako "malo" ulaganja. Njihova škola kao nešto nije cijenjena, a tamo sve reprezentativci i kostur ekipe. Kako je moguće da Bayern odgoji jednog Lahma, Schweinia, Mullera, Kroosa, Badstubera, te ima moć zadržavanja igrača kao niti jedan klub u današnjem vremenu. Kako taj Bayern ubada sa transferima, kako samo malo promašaja ima, ako kažemo da je najveći promašaj Breno, sve je jasno.

Bayern kao i Njemački nogomet je bio veoma slab u periodu 2003-2009, tada nisu mogli ni Ballacka zadržati, tek je i stadion bio izgrađen, velika dugovanja, ali danas je to najmoćniji, najzdraviji tim na svijetu, i to bez ikakve pomoći, kao što je imaju englezi, talijani, te španci.

Kažete Realu ne može niti jedan igrač odoljeti, a Mourinho javno prizivao Bastiana, i šta na kraju ispade. :D

@Valencia kvariš reputaciju, stvarno nisi dovoljno informisan, kažeš Bayern mora stati u red iza kojekakvih Manchestera, Chelsea, Arsenala, Reala, Barce..., eh kad bi znao koliko samo griješiš. ;)

Kad je taj Manchester toliko jak, zašto ne zadržaše Ronalda? :? Samo još reci velike pare u pitanju bile. :roll:

Prisutna je ogromna mržnja i zavist prema Bayernu, pa se stoga ide i na optužbe protiv ovog diva, liga se potcijenjuje, ne gleda se kvalitet, nego ulaganja, a dokazali su da je to u globalu dosta kvalitetnija liga od Talijana.

Priča se kako su Njemci prestigli Talijane na osnovu Evropske lige, a kad su oni dominirali čak je ta razlika između E.L. i L.P. bila još manja po načinu bodovanja, tada im nije smetalo. :roll: Tek je 2009 dodatno na prednosti dobila L.P., ali i unatoč tome i ove sezone dobrano kaskaju.

Da, Palermo, Udinese i Napoli su toliko veliki timovi, toliko često igraju ligu prvaka da je izlazak u evropsko natjecanje E.L. poraz za njih, neće da igraju, Bayern je manji tim pa mu se igra i dođe do polufinala...

Smiješni su argumenti, ljudi zatvaraju oči pred nečim toliko očitim. ;)

Opet ponavljam, ovdje se ne radi o Bundesligi, nego prvenstveno o Bayernu, nastoji mu se nametnuti kao nekakav monopol, kao Bayern nije kako treba(pročita se između redova), Bayern upravlja cijelom ligom, sprovodi diktaturu Bundesligaškim tržištem, redovno onesposobljava ostale klubove, a to uopšte nije tako.

Nešto sada ima loše u tome što pokazuje interes za Gotzea, pa pokazuje ga i Real, Barca, svi velikani, ali vama to nije loše, jedino je kriminalno ako ga Bayern traži... Nevjerovatno se ide s namjerom u potcijenjivanje Bayerna, a znamo da su mržnja i zavist glavni uzrok, jer Bayernu je naprosto teško naći manu, čak i nemoguće... ;)

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 08 nov 2011, 20:21

@Monolog
Nema veze ova tvrdnja sa mahalanjem, anton dobio zbog navodnih provokacija ban, znači ono njegovo se može nazvati spamom, ali zašto tamo čovjek nije upozoren koji je druge nazivao manje vrijednim i koji dovodi ratove u vezu sa fudbalom? Zašto ti nisi intervenisao kada je pred tvojim očima Romarioo mene dovodio u vezu sa Vojislavom Šešeljom a opet me dovodi u vezu sa određenim političarima. Imam osječaj da ni sve postove nisi pročitao, jer vidiš upravo ovde vi jednim postom demantujete drugi. Prvi Valencia tvrdi Bayern svakog igrača iz Njemačke može dobit, pa poslije tvrdi da Bayern za tim igračima mora stati u red....Mislim ovo stvarno svako može skontat. Može skontat to da čovjek dobro ne barata činjenicama. Po onome ko je ko rekorder po broju titula u pojedinim državama isto nije baratao. Po nekim tvojim razmišljanjima svako može pisat na svakoj temi šta mu se god prohtije a da prije toga nije provjerio tu informaciju? Ja sam sa više ljudi na temi Bayerna i drugim temama vezanim za Bundesligu mogao diskutovat normalno, znači i sa onima koji imaju drugačije mišljenje, ali ti su ljudi imali svoje argumente , ja svoje i niko nikog nije vrijeđao. A evo Valencia par puta, između ostalog i na temi Borussije pokreće pitanje koga Bayern može dovest , koga ne i ljudi mu odgovore sa argumentima a on ponavlja to opet. Jel to nije provokacija??
Pokretao je pitanje Ozila i Khedire, ljudi mu odgovore da ih Bayern nije doveo jer ih Van Gaal nije htio i opet to čovjek ponavlja. Ako nije provokator, zašto ponavlja ista pitanja??Još ti mogu niz argumenata navest, al sad nemam vremena za to. U krajnjem slučaju sve je napisano i vidljivo pa koga interesuje može provjerit. ;)
Abteilung Attacke...
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

Valencia
Kontakt:

Post Postao/la Valencia » 08 nov 2011, 20:30

Romariooo je napisao/la:dobro sam je prokontao ovog effe-a, reko sam da se ponasa ko dragan covic, non stop neka prica o ugrozenosti i majorizaciji, u svakoj i najnormalnijoj prici pronadje neko potcjenjivanje bayerna
Al' sto se co'jek na mene nakacio, to mi nikako nije jasno :mrgreen: . Uopste sa njim ne ulazim u raspravu, u vecini slucajeva preskacem njegove komentare, jer od ranije znam da u njima nema nista zanimljivo za mene,.. Al' me co'jek opet grize poput pirane :mrgreen: . Stvarno ne znam sta trebam uraditi da me ostavi na miru :roll: !? Svasta,..

Klare

Ako si pratio forum dok je Ronaldo igrao za MU, sjetit ces se da sam prizeljkivao da taj ljigavac sto prije napusti MU. Ima sve u arhivi. Al' to nije bitno u tome sto pitas,..

Real je jaci od Mancestera. Ne moze se MU sa njima izboriti za igraca kojeg podjednako 'grizu'. Real ima sansu oteti Junajtedu njihovog najboljeg igraca, dok se obrnuto gotovo sigurno ne moze desiti. Isto je sa Barsom. To ce svako objekitavn priznati. Ne trebas me to ni pitati, to je ocigledno!?

A iz ostatka komentara vidim da si pristrasan,.. Ljubav je prevelika, a gdje ima puno ljubavi, ima i subjektivnosti. Ja pisem bez ikakvih emocija. Libo mene taki za neke stotinama kilometara udaljenje klubove. Radi njih ratovati necu :mrgreen: . Drago mi jeste kada pobjedi klub koji simpatisem, al' da se hvatam za vratove jer neko ne misli najljepse o tome klubu,.. Mislim, stvarno,.. Popustite malo sa emocijama, nema ovo nikakvog smisla (ovdje ne mislim na tebe Klare).

Monolog

Sad sam procitao tvoj komentar. Kao i Hare na temi Dortmund, sve si objasnio. To je to.

anton 1983
Kontakt:

Post Postao/la anton 1983 » 08 nov 2011, 20:40

Valencia je napisao/la: Ja sam jos na temi Bajerna napisao da Bajern mora stati u red za igrace Dortmunda ako klubovi iz ENG, SPA i mozda ITA budu zainteresovani. To sam ponovio na temi Dortmunda. Sansa za Bajern je da igrac ne zeli ici iz Njemacke kao sto je bio slucaj sa Nojerom. Sta tu nije jasno!??
kako onda Bayern ima monopol na njemačkom tržištu? :lol:
Valencia je napisao/la:Samir

Ne moze niko imati apsolutni monopol na rezultate. Monopol Bajerna se ogleda u njihovoj apsolutnoj finansijskoj nadmoci. Oni imaju ubjedljivo najbolju startnu poziciju, sto je neka uopstena definicija monopola. Monopol je kad obezglavis iza za narednih pet godina unazadis direktnog rivala. Kupovina Lusia, Balaka i Ze Roberta. Kupovina Fringsa, Klosea, Pizara i Borovskog. Kupovina Salihamidzica. Kupovina Gomeza. Kupovina Nojera. Itd, itd,.. To je monopol.
kupiš mertesackera, kupiš Diega, kupiš Ozila - sve igrači donedavno Bayernovog najvećeg rivala...Pa onda kupiš Khediru, pa Džeku, pa SAHINA, pa Vidala...Sve odredom kupiš! :mrgreen:

Ak ti još citriram koji post u kojem napišeš nešto tipa:
Valencia je napisao/la:
ESP i ENG klubovi su u posljednjih pet godina napravili veliki finansijski iskorak u odnosu na Bajern. Sada ti klubovi polako preuzimaju monopol na Bundesligu. Bajern se sada ponajvise mora osloniti na zelju samog igraca da ne ide iz Njemacke.

i još oćeš da ti stavim post di se slažeš sa magicom koji tvrdi kako Bayern ima monopol.

make up your mind dude! :lol:

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 08 nov 2011, 20:44

@anton: Ma ne treba ni raspravljat s Valencijom , s obzirom da provokatora treba ignorisat. A vidiš čovjek i ne smije ući sa mnom u diskusiju. Svaku njegovu tvrdnju je lako oborit, a dobro si i rekao da je čovjek zbunjen a pokušava ovde napravit show program. Sada kao on nedužan i izbjegava diskusiju, nego ovde se sad treba potrudit i nastavit diskutovat o relevantnim temama o bundesligi. Provokatore treba ignorisat a uskoro će sigurno u to vjerujem doći "neko" ko će ovo sve sredit i onda im je kraj zadovoljstva u spamanju :D
Abteilung Attacke...
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

Valencia
Kontakt:

Post Postao/la Valencia » 08 nov 2011, 20:51

Anton
kako onda Bayern ima monopol na njemačkom tržištu? :lol:
Lijepo. Primjer Nojera. Da li je neki drugi njemacki klub im'o ikakvu sansu da dovede Nojera? Isto mogu pitati za Gomeza?

Pitam i tebe, da li je Nojera i Gomeza mog'o dovesti neki drugi njemacki klub sem Bajerna?
kupiš mertesackera, kupiš Diega, kupiš Ozila - sve igrači donedavno Bayernovog najvećeg rivala...Pa onda kupiš Khediru, pa Džeku, pa SAHINA, pa Vidala...Sve odredom kupiš! :mrgreen:
To je upravo ono sto tvrdim. ESP i ENG klubovi upadaju na njemacko trziste. To prije nije bio slucaj, Bajern je kupovao skoro sve sto valja. Al' i pored toga Bajern BIRA PRVI ispred svih ostalih bundesligasa.

Da li je ovo tacno?
Ak ti još citriram koji post u kojem napišeš nešto tipa:

Valencia je napisao/la:
ESP i ENG klubovi su u posljednjih pet godina napravili veliki finansijski iskorak u odnosu na Bajern. Sada ti klubovi polako preuzimaju monopol na Bundesligu. Bajern se sada ponajvise mora osloniti na zelju samog igraca da ne ide iz Njemacke.
Ovo je povezano sa odgovorom na citat iznad. Bajern je prije nekoliko godina kupio sve sto vrijedi, al' od kako su ESP i ENG klubovi dodatno finansijski ojacali dobili su opasnu konkurenciju na njemackom trzistu. Al' i pored toga Bajern BIRA PRVI u odnosu na ostale bundesligase.

Stvari nisu crno - bijele kao sto ih ti zelis predstaviti. Uzmi bojice, oboji malo.

P.S. Jbt stalno moram ubacivati koju rijec vise da opet ne bi bio neshvacen. Imam veliki pritisak. Radi lijenosti svi misle da sam mislio da je Inter najtrofejniji klub u ITA :mrgreen: :lol: .

Odgovori

Natrag na “Bundesliga”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []